Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejne okulary

nowe okulary w Vision

Polecane posty

Gość kolejne okulary

byłam wczoraj u okulisty w vision express,lekarz - nota bene bardzo nieuprzejmy -stwierdził u mnie astygmatyzm w prawym oku. Zapytałam czy to wada nabyta, bo niegdy wcześniej tego u mnie nie stwierdzono a noszę okulary od 8 lat,z tym że coraz mocniejsze, powiedział że widocznie wcześniej źle badano mi wzrok!. ostatnio byłam w kwietniu kupując soczewki kontaktowe i jakoś tego nie zauważył inny lekarz. Po drugie zapytałam czy może mi przepisać jakieś krople bo ostatnio nie mogę nosić soczewek i mam zaczerwienione oczy, odpoweidział że to badanie obejmuje tylko dobór szkieł i w celu przepisania kropelek zaprasza do swojego gabinetu na ulicę ..... Powiedzcie czy to zgodne z etyką lekarską?? Przecież nie pracuje tam za darmo tylko mu płacą, a ze Vision ma promocję i badanie za złotówkę przy zakupie okularów to nie jego sprawa. Ostatnia sprawa - przepisał mi szkła, odebrałam już okulary, jak założe wydaje mi się że jest OK, ale jak je zdejmę to bardzo kręci mi się w głowie i boli mnie szczególnie to prawe oko, na które mam szkło cylindryczne na rzekomy astygmatyzm. Jak myślicie - jak złóże reklamację zrobią mi jeszcze raz badanie i wymienią szkła??

Gość kolejne okulary
proszę o radę

jeśli faktycznie masz astygmatyzm - oko musi się przyzwyczaić do zupełnie innej \"pracy\" w innych szłach. ale jeśli dolegliwości nie miną - reklamację możesz złożyć. zaznacz wtedy, że masz kłopoty z okiem, żeby wiedzieli, że to pilne. na wszelki wypadek zrób badanie u innego lekarza i weź od niego zaświadczenie. poza tym zawsze możesz złożyć skargę na nieuprzejmego lekarza z zaznaczeniem, że więcej nie skorzystasz z usług vision i będziesz od tego odwodzić innych. jeśli to porządna firma - powinni zareagować.

Gość kolejne okulary
hmm, gdyby to był temat erotyczny od razu byłoby mnóstwo odpowiedzi :( a tak - cisza!!

Gość kolejne okulary
oo, dziękuje!!

Witaj, jedno co mogę Ci poradzić to wizytę u innego okulisty. Vision to optyk, nawet jeżeli będzie u nich okulista to jego zadaniem będzie zwiększenie sprzedaży, taka prawda. Byłam w poniedziałek u lekarza medycyny pracy, wizyta trwała bardzo długo, m.in. własnie dlatego, że powinnam nosić okulary a ich nie noszę (to już inna sprawa) i mówił, że nigdy mam nie chodzić do okulistów przyjmujących w salonach optyków, bo nigdy tam nie zostanę zbadana dokładnie. A on sam wiele razy widział akcje kiedy taki lekarz zapisał pacjentowi szkła 0,25 :o byleby sprzedać okulary, a tak naprawdę oczy tej osoby wcale ich nie potrzebowały. Dlatego idź do okulisty, niekoniecznie na komputerowe badanie, bo ono też nie daję 100% wyniku, najważniejszy jest ten etap kiedy okulista zakłada szkła i sprawdzasz kiedy widzisz najlepiej, wtedy dobrze jest spojrzeć w tych samych szkłach nie tylko na coś blisko ale i w dal, porozglądać się trochę, będziesz wiedziała czy oczy nie będą się męczyły. P.S. Kiedyś też byłam u strasznie niemiłego lekarza, na dodatek prywatnie, w pewnym momencie po kolejnej jego \"odzywce\" zapytałam czy dalej zamierza być taki chamski, bo jeżeli tak to nie zamierzam siedzieć u niego ani chwili dłużej, podziałało przeprosił i był miły. Lekarzy jest wielu, zawsze jest wybór. Pozdrawiam :)

e tam, porządna firma, naciągacze... chciałam u nich zrobić okulary - powiedzieli, że nie mogą mi wstawić szklanych szkieł, tylko plastikowe (oczywiście droższe), bo coś tam... do starych oprawek też mi nie mogą włożyć nowych szkieł, bo coś tam... oprawki, które sobie wybrałam, były w promocji, ale tylko pod warunkiem założenia u nich szkieł - gdy chciałam kupić same oprawki, to cena była normalna. a szkła, które chciałam kupić, były u nich 2 razy droższe niż u zwykłych optyków. no cóż, ktoś musi płacić za te reklamy w TV i duże powierzchnie zakładów w centrach handlowych...

Gość melamela
a ja chodzę na kontrole okulistyczne do lekarza, który przyjmuje w salonie optycznym i nie mam zastrzeżeń. wprawdzie jest to taki malutki salon, a nie moloch jak vision express, więc tak lekarzowi, jak i sprzedawczyniom zależy na klientach, ale fakt jest faktem. soczewki kupuje u nich od prawie 2 lat, niedawno lekarz - bardzo miły zresztą, w sprawie kropli do oczu doradził mi i nie robił problemów, ze to nie wchodzi w zakres jego obowiązków, to samo było w kilku innych przypadkach - zaproponował mi, żebym miesięczne zamieniła na 3-miesięczne, bo tańsze. w ubiegłym tygodniu robiłam tez nowe okulary i szkła policzyli mi nieco taniej, niż dziewczynie chwlkę wcześniej, bo jestem ich stałą klientką. za nic nie poszłabym do takiego salonu, jak vision, gdzie dziennie przewija się masa ludzi i wszystkich traktuje się wyłącznie jako źródło wpływów do kasy. w swoim zaprzyjaźnionym salonie jestem juz dobrze znana, pamietają, jakie szkła kupuję i zawsze służą radą. miło jest nie być anonimową:)

Gość kiedyś RER
W Vision Express zamontowali mi szkła odwrotnie: prawe na miejsce lewego, lewe w miejsce prawego :o Nigdy w życiu już do nich nie pójdę, wtedy skusiłam się ze względu na szybkość usługi. No i wydawało mi się, że wstawienie nowych szkieł na miejsce zarysowanych, o tych samych parametrach i wg recepty lekarskiej nie jest znowuż taką wielką sztuką... Ale dla Vision Express nawet to jest szalonym wyzwaniem, któremu - jak się przekonałam - nie potrafią sprostać :o Złożyłam reklamację, odzyskałam pieniądze, a na odjezdnem poprosiłam o włożenie mi do oprawki starych, porysowanych, ale właściwych szkieł... PS. Mam astygmatyzm właśnie, więc efekt noszenia przez dzień cały zamienionych szkieł był wyraźny: cholerny ból głowy i nudności.

Gość gość
naprawde? taka maja opbsluge? to gdie mozecie polecic dobrego okuliste i okulary do kupienia?

Gość gość
nie wiedziałam, że ta firma tak kiepsko działa. Ja wadę wzroku mam od kilku lat. Dotąd miałam 3 pary okularów i każde kupowałam w http://kosinski.tarnobrzeg.pl/ i to miejsce akurat mogęz czystym sumieniem polecić! Pracują tam bardzo pomocni ludzie!

Gość Katjan

Dawno, dawno temu wybrałam  jedną parę w Galerii handlowej. Potem okulary uległy uszkodzeniu i musiałam mieć nowe. Za namową znajomej udałam się po nie do Centre de la Vision w Krakowie. Jestem bardzo zadowolona, no i nie kosztowały majątek.