Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paaulina

Sprawdzona, super sałatka!

Polecane posty

Salatka warstwowa sloiczek selera ( Wode odlac) mala puszka ananasa (pokroic na male kawalki) 6 jajek (ugotowanych na twardo pokroic w koste) 2 kwaskowe jablka (pokroic w kostke) 200 g szynki gotowanej plastry (pokroic w kostke) puszka kukurydzy (wode odlac) ostry majonez 3 pory ( odkroic bale czesci i pokroic w cieniutkie krazki Ukladac warstwy tzn kazdy produkt jest jedna warstwa obojetnie jak jako przed ostatni jest majonez ten trzeba rozsmarowac na calej powieszchni naczynia czyli przykrc warstwy jako ostatni jest por pokrojony i posypany rownomiernie na majonez. gotowe . pozostawic do nastepniego dnia w zimnym niejscu . najlepiej na balkonie zeby zapoach pora mogl sie ulatniac. nastepnego dnia tylko wymieszac udekorowac i podac do stolu salatka nie musi byc solona i pieprzona robi sie szybko i jest bardzo smaczna

Czy któraś z Was ma może przepis na sałatkę z mandarynkami? Chciałam ją zrobić, a nie pamiętam przepisu, pamiętam jedynie to, że w jej skład wchodziły mandarynki i rodzynki, oprócz tego były chyba jeszcze dwa lub trzy inne składniki, a sałatka była z majonezem:) somebody help me;)?

Gość dla ulotnej
maxmara37 selewr zetrzeć na drobne wiorki , pokropić sokiem z cytryny i chwilke odczekać dodac posiekane orzechy wloskie i łyzkę śmietany < gestej> doprawić pieprzem i cukrem seler naciowy pokroic na kawałki , dodac garść posiekanych orzechów wloskich , pokrojone w kostkę ananasy majonez, sól , pieprz ... wsio pokrojone w kostkę ziemniaczki ze trzy dwa jaja , rpownież posiekane marchewka .. ja wiem ze dwie pokrojone w kostkę szynka konserwowa < okolo 15-20 dkg> pkorojona w paseczki . mandarynki , pokrojone na pół kilka sztuk kukurydza z puszki wszystko wrzucic do miski odrobina pieprzy i soli do smaku wierzch sałatki obsmarowac majonezem .. udekorowac pokrojonymi w kostkę mandarynkami i namoczonymi rodzynkami

hej, a slyszal ktos moze o salatce z boczkiem, makaronem i suszonymi pomidorami? Szukam przepisu, ale niestety nigdzie nie ma:/ Ktos mnie poratuje?

Gość łączę tematy
22:26 devil69 paczka paluszkow krabowych jogurt naturalny duzy (ja osobiscie wole ze smietana i majonezem pol na pol) 4 jaja na twardo koperek zabek czosnku przyprawy paluszki kroisz w srednie kawalki jaja takrze mieszasz koperkiem przyprawami jogurtem i wycisnietym czosnkiem moze byc w proszku ale nie przesadz dla mnie salatka jest pyszna moge jesc ja codziennie smacznego

Kolorowa i pyszna: słoik selera krojonego w zalewie puszka ananasów puszka kukurydzy żółty ser ok. 40 dag czerwona papryka 2 ząbki czosnku majonez sól,pieprz Ananasy odsączyć, pokroić na małe kawałeczki, seler odsączyć dokładnie, ser zetrzeć na tarce, papryka w kosteczkę. Wszystko do michy , mieszamy i gotowe. Tuńczykowa 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 jajka na twardo, żółty ser puszka kukurydzy majonez sól,pieprz Tuńczyka odsączyć, jajka w kosteczkę, żółty ser (ilość wg uznania) na tarce zetrzeć. Wymieszać i mniam mniam.

Gość Big baba
Kochane dlaczego? w moich sałatkach np z chinskiej zupki lub w pieczarkowej pojawia sie woda nadmieniam ze stosuje tylko majonez z winiar

Gość miiiiiiii
podnosze bo fajny temat

Gość sprezynka
por,jablko,ogorek kiszony-takie same proporcje.majonez.sol,pieprz,cukier. por,kukurydza.zolty ser-majonez,przyprawy. kalafior surowy(najlepiej w sezonie) do tego ogorek swiezy(nieobrany)w kostke lub jak kto woli,koperek .robi sie zaprawe z octu najlepiej winnego-niekoniecznie-czosnek granulowany,swierzy wycisniety,sol pieprz.smacznego

Dołączam się do tematu. Znacie może jakieś dobre proste sałatki bez kukurydzy??? Ja podaję moje: 1. kapusta pekińska, ogórek, pomidor, ser feta, sos grecki i trochę oleju 2. 4 torebki ryżu, puszka kukurydzy, pół puszki ananasa w puszce (w kostkę), filet z kurczaka (w kostkę, obtoczyć w czerwonej wegecie- przesmażyć), 15 dag słonecznika (uprażyć na suchej patelni), słoiczek papryki czerwonej marynowanej (w kostkę), majonez, przyprawy- wszystko wymieszać- pycha!!!

Gość sprezynka
makaron rurki,pora,kukurydza.grilowana piers z kurczaka(najlepiej) mozna gotowana.sos tysiaca wysp.sol i pieprz oczywiscie. polecam sos majonezowy:ketchup(na oko) przykladowo na sloik majonezu -3 lyzki.do ketchupu dodajemy sol,cukier do smaku .majeranek ,oregano,bazylie,mieszamy.to dodajemy do majonezu.swietny do salatek rowniez do pizzy.

Gość sprezynka
salatka pyszna zwykozystaniem sosu majonezowego o ktorym pisalam troszke wyzej.tunczyk,pomidor,czerwona fasola mnia mniam mozna jeszcze jajo na twardo

Gość patyczak
dawno mnie tu nie bylo ale za to ma nowy przepis na salatke SAŁATKA Z CHRZANEM 2 słoiczki chrzanu (odcisnac) 5 jaj 1 puszka ananasa 2 ogorki korniszony 2 łyzki majonezu sol pieprz do smaku

Gość patyczak
i jeszcze cos 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1 duzy por pietruszka zielona 20 dag szynki pokrojonej w kostke tortelini z pieczarkami majonez pieprz sol do smaku

Moja pyszna, łatwa i sprawdzona sałatko-pasta z makreli - 1 wędzona makrela - 5-6 jajek na twardo - 2-3 cebulki dymki - majonez - łyżka śmietany - łyżeczka musztardy - pieprz do smaku Makrelę wyłuskujemy tak żeby w sałatce ości nie było, mieszamy z jajkami startymi na grubej tarce lub pokrojonymi w kostkę, do tego cebulka w drobną kosteczkę. Mieszamy to z przygotowanym sosem z majonezu, śmietany i musztardy. Doprawiamy piprzem. Solić nie radzę bo jest dość słona z uwagi na wędzoną makrelę. Jest to bardziej pasta na kanapki niż sałatka ale normalnie pyszotka na kolację.

Makrelowa pyszna sałatko-pasta - 1 wędzona makrela - 5-6 jajek na twardo - 2-3 cebulki dymki - majonez - łyżka śmietany - łyżeczka musztardy - pieprz do smaku Makrelę wyłuskujemy tak żeby w sałatce ości nie było, mieszamy z jajkami startymi na grubej tarce lub pokrojonymi w kostkę, do tego cebulka w drobną kosteczkę. Mieszamy to z przygotowanym sosem z majonezu, śmietany i musztardy. Doprawiamy piprzem. Solić nie radzę bo jest dość słona z uwagi na wędzoną makrelę. Jest to bardziej pasta na kanapki niż sałatka ale normalnie pyszotka na kolację.

ugotowane w posolonej wodzie pieczarki porojone w kosteczke - duzo bo to podstawowy skladnik a pozatym zmiejsza objetosc 2 jajka ser zolty potarty na malych oczkach - duzo mozna troche papryki konserwowej - ale ja nie lubie kukurydza majonez sol i pieprz to nasza ulubiona choc troche czasu zabiera krojenie pieczarek i jest taka bura z wygladu ale ten smak.....

aha poprawka gotujemy w calosci pieczarki, potem kroimy

co jest do cholery ???? 150 wpisów jest ale to ja zamykam topic ??? hej Babeczki czy ja jestem jakas trędowata ???? dobra, dobra nie chcecie to nie róbcie mojej salatki, wasza strata, he, he

zadnego gaszenia swiatla:-D podnosze topik bo sezon owocowo-warzywny sie zaczyna i mysle ze zacznie sie na tej stronie ruch:-)

i dodaje marchew gotowana-4 szt jaja na twardo -6 szt ogorek konserwowy pieczarka konserwowa seler konserwowy majonez

a teraz cos specjalnego:-D nie wiedzialam gdzie to wpisac wiec sie nie obrazicie jak to tu ulokuje a moze sie komus przyda 200 szt wisni 100 szt lisci z wisni 1 litr wody zagotowac przecedzic i dodac 1 kg cukru sok z 2 cytryn do przestudzonego wlac 1/2 litra spirytusu rozlac do buteleczek i czekac az sie przegryzie a potem w jesienne wieczory popijac chyba ze ktos niecierpliwy to mozna i w letnie:-D ;-)

Gość misska kuchenna
Niestety to sałatka na oko: ser (drobna kostka- ok. 20 dag, ) pomidory (sparzone i pokrojone w drobna kostkę- ok. 3 większych) szynka (drobna kostka - ok. 25-30 dag) jajka (w kostkę- ja daje ok. 6 sztuk) puszka kukurydzy majonez przyprawić wg. uznania (ja daje pieprz ziołowy i ciut soli) Zajadać :)

Gość uuuuuuuuuuuup

dobry temat, własnie szukam jakiegoś przepisu na sałatkę z tuńczykiem ;) a tak w ogóle moja bardzo dobra i sprawdzona sałatka i na dodatek szybka to: ryż - 2 torebki ugotować pieczarki -podsmażyć na maśle 30 dkg pieczarek w plasterkach kukurydza z puszki (cała puszka bez zalewy) majonez pieprz i sól - pieprzu powinno być sporo bo świetnie podkreśla smak pieczarek. wszystko wymieszać gdy już będzie wystudzone -to ważne by nie zrobiła się ciapa :) REWELACJA :P