Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paaulina

Sprawdzona, super sałatka!

Polecane posty

selewr zetrzeć na drobne wiorki , pokropić sokiem z cytryny i chwilke odczekać :)) dodac posiekane orzechy wloskie i łyzkę śmietany < gestej> doprawić pieprzem i cukrem :))) seler naciowy pokroic na kawałki , dodac garść posiekanych orzechów wloskich , pokrojone w kostkę ananasy :)) majonez, sól , pieprz ... wsio :)) pokrojone w kostkę ziemniaczki ze trzy :)) dwa jaja , rpownież posiekane marchewka .. ja wiem :)) ze dwie pokrojone w kostkę szynka konserwowa < okolo 15-20 dkg> pkorojona w paseczki . mandarynki , pokrojone na pół :))kilka sztuk kukurydza z puszki wszystko wrzucic do miski odrobina pieprzy i soli do smaku :)) wierzch sałatki obsmarowac majonezem .. udekorowac pokrojonymi w kostkę mandarynkami i namoczonymi rodzynkami :)) smacznego :))

🌼 Rewelacyjne przepisy co 2 dni robie inna :) Rodzina szczesliwa a jaka dumna :):) DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA PRZEPISY:classic_cool:

A może taka najprostsza: 1 kg.pieczarek[pokroić w kostkę i udusić na masełku]-gdy ostygną dodać 1 puszkę groszku zielonego ,sól,pieprz imajonez-wymieszać i gotowe

Gość paaulina
upupupupup :)

SUPER SAłATKA Z PORA 1 duży por starty ser- według woli 2 jajka na twardo majonez- najlepiej kielecki ogórek konserwowy sól pieprz wszystko dokładnie mieszamy Jemy z chlebkiem z masełkiem SMacznego:)

Gość paaulina
Robiłam sałatkę axxk ze strony nr 2- z curry i ryżem. Bardzo smaczna- taka pikantno-słodka, inna niż wszystkie. Ma ktoś jeszcze takie sałatki z jakimś charakterystycznym dodatkiem?? :)

ciesze sie ze smakowała:) dzisiaj mam troche czasu wiec zrobiłabym jakąś sałatke przegladam przepisiki:)

a co do ciekawych sałatek to robiłam tylko niemoge przepisu znależć z serem rodzynkami... była super tylko wogole niepamietam:( ale poszukam przepisu:)

Sałatka ¼ główki poszatkowanej białej kapusty 2 marchewki starte na tarce o grubych oczkach 2 pory 4 ogórki korniszony Papryka konserwowa 3 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę przyprawione curry Majonez, ketchup Mięso usmażyć i ostudzić. W misce układać warstwami: - kapusta - majonez - ketchup - marchew - por - majonez - ogórki - papryka - ketchup z majonezem

Witam Was dziewczyny, skorzystałam z kilu przepisów z tego topiku i postanowiłam dodać coś od siebie... Sałatka Curry: 2 woreczki ryżu 1 duża pierś z kurczaka mały słoiczek pieczarek marynowanych majonez i czała przyprawa Curry Kamisu Najpierw trzeba ugotować ryż i pierś. Jak ostygną , to ryż wsypać do miski, pierś pokroić w kawałeczki średniej wielkości, pieczarki odsączyć i też pokroić i majonez połączyć z przyprawą i wszystko wymieszać. Uwaga, sos należy dodawać stopniowo aby nie zrobić z sałatki zupy. Jak sosiku troszke zostanie o można używać go do mięsa lub kanapek. Gorąco polecam tą sałatke jest bardzo prosta do wykonania i co najważniejsze SMACZNA!!!!

Witam .... az zglodnialam jak czytam Sałatka pieczarkowa 1/2 kg pieczarek ogorki konserwowe 7 jajek puszka kukurydzy sol pieprz maonez pieczarki gotujemy i w kosteczke...dodajemy reszte tez w kosteczke

Sałatki są doskonałe,wiele z nich przepisałam,piszcie dalej. A teraz moja sałatka z buraczków: 4 buraczki[ugotować i obrać] 2 cebule 3 jabłka 5 ogórków kwaszonych 25 dag sera żółtego Buraki zetrzeć na tarce jarzynowej[odlać sok] Zetrzeć ser-dodać do buraków.Cebulę,jabłka iogórki pokroić w kostke.Wszystko wymieszać,doprawić solą i cukrem,dodać majonez.

Gość j-ka
Salatka z miesa wieprzowego 60 dag ugotowanej wieprzowiny papryka konserwowa ze sloika ogorki kwaszone 1 duza cebula 1 malutka puszka koncentratu pomidorowego majonez do smaku sol,pieprz Mieso pokroic w paseczki jak do gyrosa, obtoczyc w koncentracie.Papryke i ogorki pokroic w paski, cebule w poltalarki. Mieso i warzywa polaczyc. Doprawic do smyku sola i pieprzem, dodoac odrobine majonezu. Wstawic do lodowki na ok.6 godzin. Pycha.

Witam Was dziewczyny, zapomniałam o jednym składniku w tej sałatce...:-/ o ananasie!!!! Sałatka Curry: 2 woreczki ryżu 1 duża pierś z kurczaka puszka ananasów mały słoiczek pieczarek marynowanych majonez i czała przyprawa Curry Kamisu Najpierw trzeba ugotować ryż i pierś. Jak ostygną , to ryż wsypać do miski, pierś pokroić w kawałeczki średniej wielkości, pieczarki i ananasa odsączyć i też pokroić. Następnie majonez połączyć z sokiem z ananasów i przyprawą Carry i wszystkie składniki wymieszać. Uwaga, sos należy dodawać stopniowo aby nie zrobić z sałatki zupy. Jak sosiku troszke zostanie o można używać go do mięsa lub kanapek. Gorąco polecam tą sałatke jest bardzo prosta do wykonania i co najważniejsze SMACZNA!!!!

robiłam na święta sałatkę ryżową z kurczakiem,ananasem i curry,oraz sałatkę z pekińskiej z przyprawą gyros-obie były pyszne.Piszcie nadal-na pewno wiele osób korzysta z tych wspanialych przepisów.

Gość aga 23
jak ktoś nie lubi stać długo w kuchni to podaje szybki przepis na sałatkę: puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy kapusta pekińska (połowka) papryka czerwona (świeża ok 25 dag szynki fasolę i kukurydzę odcedzić, kapustę pekińską pokroić,papryke w kostke, a szynkę w paseczki. Dodać majonez albo sos meksykański jak kto woli, smacznego.

Gość serowa
podaje przepis na moja ulubiona: żółty ser (okolo 30 dag), puszka ananasa, 1 jablko, puszka kukurydzy i duzo rodzynek, wszystko lekko sole i łącze majonezem. polecam salatka zkurczaka: -ugotowany filet z kurczaka, puszka ananasa, czerwona papryka, 2-3 jablka, puszka groszku, sól pieprz i majonez (mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam) smacznbego

Sałatka z tuńczyka: puszka tuńczyka, 1/2 cebulki, 4-6 ogorkow konserwowych, 3 jajka, kukurydza kons. , cebulka koktajlowa (niekoniecznie), pieprz, sol, majonez Tunczyka (lepiej w sosie wlasnym) wrzucic do miseczki, jajak ugotowac na twardo, usiekac w kosteczke, dorzucic kukurydze, usiekana drobno cebulke (lub cebulki koktajlowe), pokrojonego w koste ogorka. Posolic, opopieprzyc, dodac majonez (mozna tez ketchup+majonez). Salatka z kielkow: 30 dkg zoltego sera, puszka kielkow fasoli mung 3 jajka ogorki konserwowe majonez sol, pieprz Ser utrzec na grubej tarce, jajk ugotowac na twardo, usiekac, ogorki pokroic w kosteczke, wrzucic odcedzone kielki. posolic, popieprzyc, dodac majonez. Ja serdecznie polecam te - druga jest bardzo sycaća ale przepyszna!

Ah, zapomnialam jeszcze o owocowej - świetna na lato. Puszka tzw. koktajlu owocowego (czyli kawalki owocow roznych w zalewie) ananas, brzoskwinie w puszce, winogrona, banany, gruszki, jablka, pomarancze, mandarynki itp. Dobor s\'surowca\' jest dosc dowolny -mozna tworzyc rozne wariacje. Ja robie ją w 2 roznych wersjach: -na slodko, jako samodzielen danko - czyli do usiekanych owocków dodaję jogru biszkoptowy Danone, -jako dodatek, szczegolnie do dan z kurczaka i ryzu - dodaję kubeczek jog. naturalnego pomieszanego z 3-4 lyzkami majonezu, wrzucam ok. 100 dkg startego zoltego sera i posypuję lekko czosnkiem granulownym.

Gość prosty sposób babci
moja surówka zdrowia spróbujcie koniecznie - zakochacie się w orzechowym smaku seler (korzeń) zetrzeć skropić sokiem z cytryny dwa jabłka zetrzeć rodzynki, włoskie orzechy posiekane cukier, sok z cytryny do smaku (tej surówki nie solimy) smietana albo jogurt naturalny mogę to jeść michami :D

Gość szatyneczkaaa
sałatka Grecka 1 zielony ogorek, oliwki, sałata, ser feta, paprykaczerwona i zielona i sos do sałatek np koperkowy lu włoski z knorra.I do wszystkiego dodac łyżeczkę oliwy z oliwek.

Gość HAYNE
.. i pomidorka bym jeszcze dodała :)

Gość paaulina
do góry, bo warto :)

Gość VIPKA
puszka brzoskwin 2 puszki tunczyka w oleju majonez+ketchup-w równych ilosciach pycha:)

Sałatka z kurczakiem:) 1 duzy filet z piersi pieczonego kurczaka 3 jajka na twardo 3 krążki ananasa z puszki 4-5 pieczarek 20 dag szparagów 1/2 cytryny sól,pieprz,majonez 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 pomidory Mięso i ananasy pokroić w kosteczkę.Jajka posiekać zostawiając jedno żółtko w całości(do dekoracji).Pieczarki umyć,oczyścić,drobno posiekać i skropić sokiem z cytryny.Szparagi ugotować i pokroić na kawałki(do 1 cm długośći).Do miski wlożyć mięso,ananasy,jajka,szparagi i natke pietruszki.Doprawić solą i pieprzem.,polac majonezem.Delikatnie wymieszać.Przed podaniem przełożyć do salaterki,udekorować startym na tarce żóltkiem i pokrojonym pomidorem.

Gość gotująca
upup :) Za chwilę będę robić ktorąś z salatek z kapusty pekińskiej.

Gość upupup

Gość Monifika
1 pora pokrojona w półksiężyce 2 jabłka winne puszka kukurydzy pół puszki ananasów pokrojone w 1 cm kawałeczki - słupeczki 4 jajka ugotowano na twardo szczypta soli do smaku dosłownie odrobina i majonez winary mieszamy i jemy pyyyycha spróbujcie a zobaczycie