Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekko zmartwiona

Yasmin - dretwienie reki,kolatanie serca... ?

Polecane posty

Gość lekko zmartwiona

No wlasnie mam taki problem ... W zwiazku z tym,ze jest sobota wieczor,a nie chce w niedziele "nekac" telefonami lekarza ... to postanowilam zapytac Was... Bo moze ja tylko panikuje ... 15 mialam okres ... 22/23 bralam postinor ( dlatgo,ze mam nieuregulowany cykl -miesiaczka przychodzi i odchodzi kiedy chce :\ ) Bylam z tym u lekarza.przepisal mi yasmin...Kazal brac od pierwszego dnia cyklu. Kolejna miesiaczke dostalam w nocy z 28/29 ... 29 wzielam o 12 pierwsza tabletke , na drugi dzien druga,czyli dzis.29 mialam dziwne kolatania serca.Czulam sie strasznie zmeczona .. Lezalam,a serce walilo jakbym przebiegla 5 km bez zatrzymania.Ale myslalam,ze to pewnie po postinorze.... Dzis z kolei jak wzielam o 12 tabletke kolejna - yasmin, to ok. 17 stracilam czucie w reku ...stopniowo od palca az po samo ramie :\ .... I nie wiem,czy to mozliwe,ze po 2 tabletkach tak ? Czytalam ulotke,tam podobne objawy byly opisany przy zakrzepicy.A,ze ja mam ogromne sklonnosci hipohondryczne,to wole nie panikowac,tylko sie dowiedziec. Czy powinnam wziac jutro tabletke o tej samej porze ? czy sobie odpuscic i w poniedzialek isc do lekarza ? ... Bo kompletnie nie wiem co robic ... Bylabym wdzieczna o jakiekolwiek opinie .. Moze ktos mial cos podobnego,albo orientuje sie co to moze byc ?

weź jutro tabletke a w poniedziałek idź do lekarza a on sam zdecyduje czy powinnaś odstawic czy nie. Jeden dzień nie zrobi ci różnicy a lekarz sam oceni co dla ciebie w tej sytuacji najlepsze:) ja na początku miałam okropny ból brzucha tak mocny że nie mogłam wcale się ruszac przez ok 5 dni.... teraz jestem po 2 opakowaniu i czuje się dobrze... i póki co ból nie wraca. maam nadzieje że i z tobą tak będzie:) trzymaj się ciepło:)

Gość dog niemiecki
csobie, yasmin to najnowoczesniejsza pigulka, biore 1,5 roku i jakos nic mi nie jst ( a mam wade serca i nerwice). Robilam badania i jest wszystko Ok. wszystko mozna sobie wkrecic ja np widziallam ostatnio jak pogotowie podjechalo pod blok i zabralo starsza kobiete (miala zawal) i za chwile serce mji walilo jakbym sama miala zawal, a to nerwica byla wkrecilam sobie ze to tez mnie mzoe spotkac- eh ale nerwica to juz na inny temat

Gość dog niemiecki
oj cos sie spie[rzylo- zniknelo pierwsze zdanie. Mialo byc :wkrecasz sobie

Przede wszystkim wez aspargin przechodziłam to przez długie lata -dopuki nie zapoznałam sie z dietą niskowęglowodanową. Przyczyna twojej udręki jest zła dieta --za dużo węgli a moze i słodyczy http://www.dobradieta.pl/ poczytaj sama ,zapytaj -a najlepiej zjedz teraz łyżke smalcu. pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia

Gość Dziobus
Cześć lekko zmartwiona! Ja jestem po 7 tabletkach Yasminu i Przez pierwsdze dwa dni miałam mdłości... potem potworne bóle głowy i z dwa razy miałam wrażenie że drętwieje mi ręka. Wszystko ustało i wydaje mi się że te drętwienia nie miały nic wspólnego z tabletkami. Czytałam ulotkę od tabletek chyba z 10 razy i potem jak coś mnie zbolało to odrazu podciągałam pod skutki uboczne. Teraz nic mi nie dolaga i czuje się ok. Ja na twoim miejscu wzieła bym tabletke i ewentualnie jutro udała się do lekarza. Pozdrawiam

Gość lekko zmartwiona
Dziekuje slicznie za odpowiedzi ! Zaraz dojdzie 12 i wezme tabletke. dyzia --> Co to jest to aspargin ? A z ta reka dzis tez jakos dziwnie - wydaje sie taka ciezka.... Ale jutro lekarz stwierdzi co mi jest. Dodam,ze pale jak smok ... a to niewskazane przy tabletkach ...:( Musze sie ograniczyc. Jeszcze raz dziekuje za pomoc :*

Gość lalala mała taka
ej tyle sie o tym pisze, a wy ciągle zadajecie te same pytania. Weźcie sobie poczytajcie dlaczego Yasmin jest wycofany ze sprzedaży na zachodzie. Poczytajcie sobie o tym ile zgonów było po jego zażywaniu. Nie polecam, brałam 2 miechy, a teraz mam problemy z krążeniem i sercem.

Gość nie wierze w gumki
hihi i znowu straszycielka yasminu czy jestes z jakiejs konkurujacej firmy scheringa? hehhehe niektore baby to wszystko na czarno widza :p zmien gina albo psychoterapeute ;) i czemu od razu pod tabsy wszystko przypisywac,dziewczyna niech o tym lepiej ginowi powie a nie slucha ciebie panikujacej i madrej jakbys conajmniej lekarzem byla,naczytalas sie pierdol i siejesz panike, idz no lepeij od kompa i sie przewietrz

Gość nie wierze w gumki
a nie czytalas ze z problemami krazeniowymi sie ich odradza ??

Gość palenie fajekkkkkk
przy tabsach anty stanowczo zabronione!!!!!! nie ma dziwne ze tak sie czujesz :(