Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fly with me

Jak pokzbyc sie tych faldow pod oczami?

Polecane posty

Mam prawie 27 lat i strasznie mi sie nie podobaja te worki pod oczmi ... czy jest jakis krem co je usowa? Z gory dziekuje.

Jesteś fantastką!:) Kremy \"usuwające\" zmarszki w porywach mogą spowolnić proces powstawania nowych, a kremy usuwające przebarwienia no, może trochę są je w stanie rozjaśnić. Kremów obiecujących usunięcie worków pod oczami nawet nie ma. Może, jeśli to wynik spuchnięcia, ewentualnie są jakieś poprawiające mikrokrążenie, ale to mniej więcej tak jak z przebarwieniami i zmarszczkami. Generalnie na to może być tylko jedno: operacja plastyczna, niestety.

Jedna, konkretna rada: odstaw całkowicie sól. Sprzyja odkładaniu się wody w organizmie. A od tego się puchnie. Na przykład pod czami.

Musisz sama zaobserwować, czy obrzęk ma to do siebie, że czasem się powiększa. Znaczyłoby to, że właśnie masz problemy z odprowadzaniem wody. U nas w rodzinie moja matka i ja mamy taką \"skazę\" właśnie związaną z solą. Na obrzęki dobrze robi wszytsko, co jest moczopędne i odwadnia. Są bez recepty środki łagodnie odwadniające, np aqua femin, możesz poputać. Ale może być i tak, że u ciebie to nie obrzęki, tylko taką masz budowę twarzy niezależnie od poziomu płynów w organizmie. A z solą małymi kroczkami da się - ja nie solę kompletnie już niczego. Nawet ziemniaków.:)