Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa Dorotka

Jak długo można nie wiedzieć o własnej ciąży?

Polecane posty

moja kolezanka urodzila w 8 msc i nic o tym niewiedziala dopiero dowiedziala sie jak zaczeła rodzić

Gość siiis
moja znajoma dowiedziała się w 7 miesiącu. Tylko że ona podejrzewała,że coś jest nie tak. W 4 miesiącu ciąży była u ginekologa, który wykluczył ciąże!

w stanach co tydzien jest program wlasnie o kobietach, ktore nie wiedzialy, ze sa w ciazy.......i nie zawsze sa to otyle panie :classic_cool: Przewaznie sa to kobiety, ktore biora tabletki antykoncepcyjne. Bardzo wiele kobiet rodzi w ubikacji, bo mysla, ze bole, ktore je dopadly to wina zoladka. Lekarze mowia, ze takie nicniewiedzenie bywa, bo kazda ciaza jest inna i nie zawsze rosnie brzuch :classic_cool:

Gość IGORKOWA
opowiem wam historie mojej mamy -w tej chwili emerytowanej pielegniarki......ok 30 lat temy moja rodzicielka mając 43 lata nie dostałą @ oczywiście zgłośiła sie do lekarza który to poinformował ją ze to początek menopauzy ...mama jako kobieta doświadczona 4 ciązami nieukrywała że wreżcie bedzie spokój ....mineło kilka miesiecy ...wieczór tata leżał na kanapie i trzymał głowe na kolanach mojej mamay gdy coś poczuł ....następnego dnia oboje odwiedili lekarza co tu kryc podejrzewając ze w mamay wnetrzościach zagnieżdził sie jakiś rak czy inne cholerstwo ....2 miesiące pózniej urodziłam sie JA!!!!!!!!!!!!!!! więc nie mówcie mi ze nie ma możliwości zeby nie wiedzieć ...moja mama fakt dośc tegawa kobieta nie przytyła w tym okresie ani grama nie bolały jej piersi nie zmienił sie smak nie mdliło jej i nie czuła zeby stwrdniał jej brzuch !!!!!!każda z nas jest inna !!!ja mam 2 dzieci i jestem w 9 tygodniu ciązy i powiem wam ze każda ciąza przebiegała inaczej 1 była dla nas niespoodzianką przez pierwsze 3 m-ce krwawiłam nie miałam zadnych objawów typu bol piersi czy mdłości nic gdy nie przyszedł okres zrobiłam test wyszedł pozytywnie dopiero na usg okazało sie ze to 14 tydzień druga ciąza ksiązkowa planowana wiadomo spodziewałam sie wszystkiego i tu tez niespodzianka poza sennością i brakiem okresu absolutnie nic !!!pamiętam ze w tym czasie chodziła w ciązy moja znajoma która bardzo narzekała na ból piersi i ja jej sie dziwiłam ponieważ mnie nic nie bolała teraz jestem 3 raz w ciązy nie mam @ bolą mnie piersi mdli mnie na wszystko co mam jakikolwiek najmniejintensywny zapach i śpie całymi dniami!!!!!!jestem doodem na to ze kobieta może nie zdawać sobie sprawy ze swojego stanu i nie musi to świadczyć o braku inteligencji mądrości czy czegokolwiek innaego!!!!!!

Gość na Discovery zdaje się jest
program o babkach, które właśnie długo nie wiedziały o ciąży. Ostatnio było o kobiecie, która dowiedziała się o BLIŹNIAKACH jak je urodziła. W kiblu (chlupnęły do wody w klozecie). :O

tak, na discovery travel and living jest program "i didnt know i was pregnant". to nieprawdopodobne, ale tam sa rzeczywiscie przypadki kobiet, ktore nie tyja, maja okres, nie czuja ruchow dziecka, a o ciazy dowiaduja sie jak sa na etapie zaawansowanego porodu:Oszokujace ale prawdziwe:O

Gość a co powiecie na to
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Sztangistka-nie-wiedziala-ze-jest-w-ciazy-Urodzila-na-treningu,wid,11784826,wiadomosc.html?ticaid=594dc

Gość tekhmmmtm
a wiedzialam w dniu zapłodnienia :D

Gość ciezarowka30
No ale jak sie uprawia seks bez zabezpieczenia, to predzej czy pozniej w ciaze sie zajdzie, to chyba najbardziej powinno dac niektorym do myslenia??? Co innego, gdyby ktoras po pijaku wspolzyla I nie pamietala, wtedy moze sie nie domyslac, ze jest w ciazy, ale normalnie???

Gość kijevna
czad! ile gupich badań, złych wyników, niepotrzebnych rad, komentarzy i stresów mniej!

Gość Małagocha
Dziewczyny, ja w pierwszej ciąży zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny a że byłam po poważnej operacji przydatków i nie miałam miesiączki przestraszyłam się że coś złego się znowu dzieje i poleciałam do lekarza a pan doktor mi mówi że jestem w ciąży. Z badania krwi wyszło, że poziom hcg wskazuje na trzeci miesiąc. Teraz też dwa tygodnie temu zrobiłam test wyszedł negatywny ale po ostatnim doświadczeniu i predysopozycjach (na moją mame testy domowe też nie reagowały jak była w ciąży ze mną) ide do lekarza się skontrolować. Przytyłam i mam straszny apetyt :/... Zobaczymy.

Gość Moja koleżanka
Dowiedziała się na początku 7 miesiąca!!!I to przez przypadek.Poszła do ginekologa bo miała nadżerkę i chciała się jej pozbyć.Ginekolog się jej pyta czy nie miała jakiś wzdęć(wtedy już wiedział że jest ciąża) a ona mówi że tak-i ją poinformował.Najlepsze jest to że zaszła w ciąże zaraz po urodzeniu pierwszego dziecka(5 mies) także powinna pamiętać jak się czuła.Urodziła niecałe 3 miesiące później w wieku 18 lat.Między dziećmi jest 14 mies różnicy.Masakra.

Gość juliiannna
moja szwagierka będąc w drugiej ciąży nie wiedziała o niej az do 5 miesiąca było to tak: urodziła syna pod koniec lipca , w ciazy była raczej chuda , tylko brzuch sterczał. dochodził juz 5 miesiac wkoncu pytam się jej : Olu .... przepraszam, że to mówię ale brzuch zamiast ci spadac to rośnie ...a może ty w ciazy jestes ?????????????? no i oczywiscie się potwierdziło w grudniu był juz 5 miesiac. Natomiast moja przyjaciółka dowiedziała sie o ciazy prawie w 16 tygdoniu miała nieregulanry okres wiec brała anty styczen, luty, marzec .....w marcu chorowała i kilka dni wymiotowała, ale myslała ze tabletka zaczela juz działac tzn rozpusciła sie . w kwietniu wystąpił "okres" ( a raczej było to plamienie) w maju skonczyły sie tabletki i z braku czasu nie pojechała do gina, w czerwcu poczuła się jakos dziwnie i postanowiła pojsc do lekarza bo nie miała okresu no i była w 15 tc i 4 dniu. przez cała ciaze zero objawów tylko OKRES zniknął hehe i brzuch powięlkszył sie w 8 m-cu ani nie powiększyły sie jej znacznie piersi, nie wymiotowała, żadnych zachcianek nawet waga spadła jej o 4 kg dziecko zdrowe.!!!!!!!!

Znam dwa takie przypadki;-) Teściowa dowiedziała się o 4 ciąży na przełomie 4/5 miesiąca. Miała zapalenie płuc i wylądowała w szpitalu. Chcieli jej zrobić RTG płuc, powiedziała, że ma ostatnio nieregularnie okresy więc zrobili test i usg. Teściowa miała 42 lata, mały urodził się zdrowiutki, mimo brania antybiotyków itp. A drugi to sąsiadka, powiedziałabym, że otyła kobieta ok 140 kg. Twierdziła, że przez całą ciąże nie wiedziała o niej. W końcu z bólami brzucha wylądowała w szpitalu, gdzie lekarze orzekli, że ma wielki guz w jamie brzusznej. Rodzina nawet dała na mszę bo stan miał być krytyczny. Tyle , że "guz" wrócił z nią ze szpitala 3 dni później;-)

Gość zegarbijebijeee
ja mam koleżankę która twierdzi że do 3 miesiąca ciąży miała regularny normalny okres krwawienie które trwało 4 ,5 dni , dziecko urodziło się zdrowe, tak się zastanawiam jak to jest możliwe że w ciąży można mieć okres przecież macica się złuszcza tam jest zarodek , jakoś tego nie pojmuję wytłumaczcie mi kobietki

Gość bezikmmalinowy
mi się wydaje że to jest mało prawdopodobne żeby w ciąży był normalny okres jednak też słyszałam że tak czasem bywa :)

Gość troche wyrozumiala......
Ja o ciazy dowiedzialam sie gdy poczulam ruchy :) byl to 5 miesiac,a krwawilam do 7 miesiaca.

Gość bezikmmalinowy
normalny okres miałaś ? nic ci nie było ?

A i byla to moja druga ciaza,tym bardziej sie zdziwilam,ze wczesniej sie nie zorientowalam,nie mialam zadnych objawow troche tylko przytylam,ale nie wiazalam tego z ciaza.Te ruchy tez na poczatku wydawaly i sie ze poprostu cos mi sie w jelitach przelewa,ale staly sie regularne i wtedy juz nie mialam watpliwosci.

Okresu w ciazy ponoc sie nie ma,tylko plamienia ale te moje plamienia wygladaly wlasnie jak okres,nigdy nie mialam miesiaczek obfitych wiec nawet do glowy mi nie przyszlo ze moge byc w ciazy,nie palnowalismy wtedy dziecka.Balam sie okropnie ze moze mu zaszkodzilam,bo pilam alkohol,jadlam rozne niedozwolone rzeczy,mowie Wammialam schizy do samego konca,ale na szczescie synek urodzil sie zdrowiutki jak rybka :)

Gość bezikmmalinowy
a dostawałaś leki jakieś na podtrzymywanie ciąży ? ja kiedyś ginekologa pytałam czy jest to możliwe okres w ciąży , to mnie wyśmiał powiedział że może zdarzyć sie lekkie krwawienie gdy zarodek sie zagnieżdża , chyba zmienie ginekologa ):

Nie,nie dostawalam zadnych lekow na podtrzymanie,ciaza nie byla zagrozona,lekarz kazal mi sie obserwowac i w razie gdyby krwawienie sie nasililo to mialam sie zglosic do szpitala,ale nic takiego nie nastapilo.

Gość wtrace sie :)
no wlasnie - do tych, ktore niby okres mialy juz bedac w ciazy - mialyscie normalny okres czy tylko plamienia? bo to roznica.

Ja tam zadnej roznicy nie widzialam :) Ale tak jak napisalam wyzej,ja nigdy nie mialam obfitych miesiaczek,wiec nawet zabardzo nie wiem jak u niektorych ta miesiaczka wyglada i ile krwi danej kobiecie wyplywa. Czasami zdarza się, że krwawienia podczas ciąży występują w dniach, kiedy kobieta miałaby mieć miesiączkę. Z tego powodu takie krwawienia mogą być mylone z miesiączką. W takich sytuacjach zalecany jest odpoczynek. Krwawienia z tego powodu zazwyczaj nie mają wpływu na prawidłowy rozwój płodu. I ja tak wlasnie mialam :)

a czy zdarzylo sie to tym, ktore normalnie maja obfite @ ? :) bo ja (choc jestemdrobna) okres mam zawsze na maxa uplynniony :D 2., 3., 4. dzien to istna fontanna, tampon autentycznie do wymiany max po 1,5h. ale lubie miec okres, wiecie? :) troche to glupio brzmi :P

jak ja dawno nie pisalam na Kafe ❤️ dobrych kilka miesiecy... jak milo znow tu byc :) ale nie pamietam hasel do swoich czarnych nickow :o

Gość gość
Z tego co wiem to były przypadki ale sama osobiście nie potrafię sobie tego wyobrazić :)

Gość gość
Znam dziewczynę która Nie wiedziała że jest w ciąży ponieważ nie miała żadnych objawów. Miała okres do samego końca. Bardzo rozbolał ją brzuch i myślała że to wyrostek. Rodzice zawiezli ją do szpitala. Okazało się że jest w 7 miesiącu ciąży i rodzi. Dziewczyna była w takim szoku jak i jej cala rodzina. Ona nie wierzy że to jej dziecko i go nie akceptuje niestety :/