Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Peo 48

Klimakterium

Polecane posty

Gość tak trzymaj ;)
mam pytanie do pan czy ktoras z was zazywa suplement diety AKTIV-MENO? czy to mozliwe ze wlasnie po tym leku zaczelam tyc? jem raczej malo kalorycznie i raptem zaczelam puchnac. nie mam innego wytlumaczenia. wczesniej stosowalam HTZ ale odstawilam przenoszac terapie na ziolowa - sojowa tak mi zaproponowala ginek.

Gość witaminka3
Witam :) Z czystym sumieniem polecam naturalny preparat muliwitaminowy z dodatkiem wyciągów z roślin. Bezpieczny, opakowanie starcza na 4 miesiące, przeczytajcie jaki ma skład i jak działa http://suplementyheleny.pl/menopausal-formula/

Gość Marysiaaaaaaaaaaaaaa
Witam. Mam 42 lata i myślę, że i mnie to zaczyna dopadać. Napiszcie jakie miałyście objawy? Pozdrawiam.

Gość calinessa1
Do Rymosi A próbowałaś preparatu z pluskwicą groniastą http://suplementyheleny.pl/menopausal-formula/ ? i innymi przyjaznymi składnikami łagodzącymi objawy ? Jeśli nie to spróbuj dodatkowo zażywaj witaminy dla swojej grupy krwi by nasycić organizm tym co Ci sprzyja. Wtedy ojawy znośniejsze. Po prostu organizm daje Ci znać, że czegoś mu brakuje. Witaminy znajdziesz tutaj http://cali.pl/kategorie-produktow/multiwitaminy/kategoria,613/vid,583193212ebef.htm Czasem warto zainwestować w swoje zdrowie bo to taki zdradliwy czas ta menopauza. Ja stosuję i myślę, że jeszcze trochę nacieszę się życiem :)

Gość Zosiaaa57
Ja miałam straszne objawy nie mogłam sobie poradzić z uderzeniami gorąca. W krótkim czasie przytyłam 4-5 kg, to było dla mnie straszne. Po za tym dzień stawał się dla mnie bardzo senny, w ciągu dnia potrafiłam przespać nawet 3 h, co nigdy mi sie nie zdarzało. Znajoma dietetyczka poradziła mi, żebym wprowadziła do diety Korzeń pluskwicy groniastej, Żeń-szeń syberyjski, Niepokalanek mnisi. Znalazłam jakiś produkt u mojej znajomej, które miały w składzie te składniki oraz inne, których już nie pamiętam. I pomogło, uderzenia gorąca ustąpiły, moja waga wróciła do wcześniejsze j. A oprócz tego poczułam przypływ energii i w ciągu dnia już nie śpie. Zdaje się, że te składniki są w produkcie o którym pisze calinessa1.

Gość lolllo
u mnie przede wszystkim rozdrażnienie, rodzina ze mną już nie wytrzymuje i uderzenia gorąca, cały czas się pocę. Kupiłam soję z wapniem biogarden i sprawdzę czy rzeczywiście mi na to pomoże.

Gość 43latka43
i lepiej przestać pić kawę, bo ona wypłukuje z organizmu wapń i magnez. A magnez można sobie dodatkowo pobrać, on działa lekko uspokajająco (zależy kto co potrzebuje). Witaminki z grupy B też troszkę powinny pomóc. Wapń koniecznie powinno się brać ze względu na ryzyko osteoporozy i to już jeszcze przed menopauzą, zapobiegawczo. Z koeli soja, wydaje mi się, że jest jak najbardziej w porządku, ona łagodzi skutki menopauzy, pewnie na jednych zadziała lepiej na innych słabiej.

Gość AnnaMariaaa
Witam :) Mam 43 lata. Od roku obserwuje u siebie następujące objawy - przybieranie na wadze ( w ciągu roku przytyłam 12 kg, bez jakiegoś objadania się) - szybkie męczenie - często znużenie - czasami uczucie gorąca - w ciągu roku miałam dwa razy tak, że okres opóźnił mi się 7 dni Myślę, że coś może się już u mnie zaczynać, no chyba, że jest to nadczynność tarczycy ( w tym tygodniu, najpóźniej w przyszłym robię pod tym kątem badania) Czy jest jeszcze ktoś w podobnym wieku i z podobnymi objawami? Pozdrawiam :)

Gość vengee
napij się nalewki mostowiakowej, a wszystko minie jak ręką odjął

Gość matka dziecka
Hej Kobitki! Ja stosuję Femseen firmy Dr.Nona ze strony produkty-drnona.pl Po stosowaniu wrócił mi okres i czuję się świetnie! Nie mam rzadnych objawów menopauzy a mam już 55 lat! Pozdrawiam!

Gość położna_mgr
Szanowna Pani! Zwracam się z gorącą prośbą o wypełnienie ankiety (34 pytania), której celem jest uzyskanie niezbędnych dla mnie informacji, które wykorzystam w pracy magisterskiej. Poniższa ankieta skierowana jest do kobiet w wieku powyżej 45 lat. Jest ona dobrowolna i przede wszystkim anonimowa. Tematem pracy jest: Nowa jakość życia w okresie klimakterium. Koniec czy początek życia kobiety? Jestem studentką II roku studiów magisterskich na kierunku Położnictwo, Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum. Poniższa ankieta wykorzystana będzie jedynie do celów naukowych. Będę niezmiernie wdzięczna jeżeli zechce Pani poświęcić swój czas na wypełnienie poniższej ankiety. http://moje-ankiety.pl/respond-38596.html

Gość Tharia
Nowa jakość życia w okresie klimakterium :Pnie ma nowej jakości życia po 40-ce kobiety są wykorzystywane do najgorszych i mało płatnych prac a te bogate stac na operacje plastyczne i drogie gabinety idź z ta ankieta do rządu tuska niech odpowie!

Gość polemisioowa
Serdecznie zapraszam na PoLeMisiowy profil https :// www . facebook .com/Polemisie , gdzie prezentuje uszyte z kolorowej bawełny i miłego w dotyku materiały Minky, wypełnione antyalergicznym silikonem zabawki, apaszki. Twoje Dziecko będzie miało kapitalną zabawę i na pewno wyróżni się z tłumu. Zapraszam także na all http ://allegro .pl/listing/user .php?us_id=28152144 .Wybieraj i zamawiaj. Zapraszam!

Gość jasne oczy
mam 48 lat i od roku zażywam dhea svanson, wagę utrzymuję cały czas. Nastrój zdecydowanie lepszy, nie mam uderzeń gorąca, ale najbardziej zauważyłam powrót sił witalnych i energii jak za młodych lat. Osobiście polecam wszystkim Paniom, którym towarzyszy menopauza i tym zmeczonym po 40-tce.

Gość stokrotka067
Czy ten DHEA można kupić w aptece ? Czy chodzi o Biosteron czy to coś innego ?

Gość stokrotka410
Do jasne oczy Napisz proszę coś więcej o tym DHEA. Piszesz, ze używasz go już od roku więc masz już spore doświadczenie z nim. Czy prze zastosowaniem badałaś poziom DHEA czy skłoniły , czy zdecydowały inne czynniki. Jestem w Twoim wieku i męczę się niemiłosiernie a HTZ ani preparatów z soi nie mogę brać. Czy poza poprawą samopoczucia zauważyłaś jakieś zmiany w sylwetce ? Napisz proszę czy można kupić to w aptece.

Gość stokrotka410
Mam ważne pytanie do wredne babsko. Proszę odezwij się jeśli to przeczytasz. Pozdrawiam

Gość Lola1968
A czy myślicie, że kobieta która ma 52 lata i już 2 lata temu miała uderzenia gorąca jeszcze miesiączkuje ? Chodzi o moją kuzynkę, trochę głupio się wprost o to zapytać.

Gość Trąbka57
Ja przy pierwszych objawach klimakterium zaczęłam stosować Menopauzin.W późniejszym czasie doszła odpowiednia dieta oraz treningi.Menopauza jest jednak nie tak dolegliwa jak na początku.

Gość Mlekovitka
Mi również bardzo pomógł Menopauzin i spokojnie mogę go polecić każdej kobiecie.Zwalczył napady gorąca,nie przytyłam a o to najbardziej się martwiłam.

Gość Dranna
Dla mnie najważniejsze w okresie menopauzy było sięgnięcie po naturalne składniki. Taki suplement diety, który zawierał składniki o które mi chodziło to menopauzin. Przy nim moja potliwość znacznie się zmniejszyła, a zmiany nastrojów znikły całkowicie. Także jak koleżanka powyżej polecam:)

Fakt, menopauza to niezbyt przyjemny czas w życiu kobiety i jeszcze stale dokuczające dolegliwości... Wiem o czym mówię, bo sama przez to przechodzę, od jakiegoś czasu biorę suplement diety Doppelherz aktiv Meno-FORTE. To preparat, który przeznaczony jest dla kobiet w okresie menopauzy - ogranicza uderzenia gorąca, wspomaga koncentrację, wzmacnia kości i ułatwia zasypianie. Resztę rzeczy można przeczytać na stronie produktu - http://www.doppelherz.pl/produkty/doppelherz-aktiv/doppelherz-aktiv-meno-forte.html :)

Gość gość Kasia
Podnoszę temat. Witam,mam 51 lat i za soba piecioletnią terapię THZ i dzieki niej dorobiłam się żylaków mięśniaków jeszcze trochę a bym się wykończyła.Drażliwośc,bezssennośc,brak energii i chyba depresja i żaden lekarz nie potrafił mi pomóc aż wylądowałam w szpitalu z zawrotami głowy i strasznym bólem,diagnoza mądrego w końcu lekarza - hopokalcemia lubtężyczka.On mi uratował życie bo chyba trafiłabym w psychiatryku .Skierowałam sie do dietetyka i naturoterapeuty aby uzupełnić niedobory wapnia i magnezu i oczywiście pozostałe minerały których brakowało mi w organizmie.Od dwóch lat jestem inną kobietą,wzięłam się za siebie,ćwiczę,jeżdżę na rowerze i czuję się rewelacyjnie ale mam jednak uderzenia gorąca w zależności od pory roku ale jakoś daję radę.Niestety żadne tabletki typu Meno activ,Climea czyRemifemin nic nie pomagały.Nie chcę już żadnej chemii bo lekarze nie mówią o skutkach ubocznych i teraz się z nimi borykam np suchość pochwy (rezultat HTZ)Postawiłam na suplementy ale takie lepsze nie te marnej jakości z apteki

Gość gość
chodziło mi o hipokalcemię a nie hopokalcemię

Gość Sunny Mother
gość Kasia, dzięki za Twój post. Podniosłaś mnie na duchu. Oczywiście przykro, że musiałaś przejść przez takie negatywne skutki uboczne HTZ. Mam wrażenie, że lekarze nie do końca wiedzą jak sobie radzić z takimi pacjentkami, których objawy uboczne przytłaczają. Nie wiedzą co z nami począć dalej. Czy próbowałaś jakiś suplementów na bazie soji? Doppelherz activ meno forte (mocniejsza wersja) może Cię dodatkowo wesprze? Daj znać jak się czujesz :) Pozdrowienia!

Gość agata8934
Dokładnie, suplementy mają różne dawki, często działają tylko na niektóre dolegliwości. No i druga sprawa, że aby taki środek zadziałał to jednak potrzeba czasu, a kobiety po tygodniu czy dwóch dają sobie spokój, twierdząc, ze nic nie działa. Niekiedy też suplement moze byc za słaby, dlatego są różne. Wspomniany doppelherz ma chyba ze 3, moja mam zaczynała od najsłabszego,a teraz bierze mocniejszy i znowu jest ok.

Gość Sunny Mother
Agata, nie ma najmocniejszych i najsłabszych tylko są to różne odmiany produktów z różnymi dodatkami: jedne mają dodatkowe wit D i chyba z grupy B (doppelherz activ meno), drugie mają dodatkowe składniki wyciszające i ułatwiające zasypianie (doppelherz activ forte). W zależności od objawów jakie towarzyszą klimakterium. Bo każdy ma inne. Niektóre kobiety popadają nawet w depresje, dochodzi cukrzyca i nadwaga. Wtedy nie trudno o obniżenie nastroju, serio. Inne po prostu "gubią" miesiączkę i tyle. Nic więcej się nie dzieje.