Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karminowy_przypływ

gronkowiec na twarzy jak trądzik

Polecane posty

A może on sie \"aktywuje\" gdy mamy slaby system immunologiczny ? I trzeba sie jakoś wzmocnić, oczyścić :] Co wy na to ? Bo przecież sa osoby które maja na twarzy gronkowca a nie maja trądziku.

Gość fuzzy-wuzzy
większość lekarzy twierdzi, że antybiotyki nie działają na gronkowca. Proponuje jednak wymaz z gardła, wymaz skórny jak wspominał ktoś powyżej pewnie wskaże gronkowca. A co do badania, udaj sie do lekarza rodzinnego po skierowanie. Badanie takie można przeprowadzić w każdej placówce szpitalnej bądź laboratorium. Dodam jeszcze tylko, że mieszkam w mieścinie (około 10 tys. osób) i badanie takie mogłem przeprowadzić w 3 miejscach, także myślę, że nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem takiego miejsca w Łodzi Pzdr.

Gość lemon tv
kobieta z laboratorium powiedziala mi ze to nie gronkowiec wywoluje tradzik tylko jego bakterie zbieraja sie tam gdzie juz jest ropa.;/ czym pielegnowac twarz?zalozylam osobny watek ale nikt nie odpowiedzial

Gość lemon tv
kobieta z laboratorium powiedziala mi ze to nie gronkowiec wywoluje tradzik tylko jego bakterie zbieraja sie tam gdzie juz jest ropa.;/ czym pielegnowac twarz?zalozylam osobny watek ale nikt nie odpowiedzial

Gość fuzzy-wuzzy
więc dowiedz sie skąd bierze się ropa na twojej twarzy

Gość viboowid
fuzzy jak tam twoja buska po usunieciu migdałkow, polepsza się ?

Gość rgyftnhjgj
mam do was pytanie. mam takie same bjawy jak wy, tzn takie ropne podskornepryszcze, duza kaszka, czasem pryszcze wylazace na zewnatrz na czole, zuchwie i brodzie. tylko mi zawsze w pewnym momencie cyklu sie wchlaniaja i mam prawie gladka twarz po czym znowu wylaza. ale zawsze w cyklu przez pare dni ich nie ma. czy wasze tez znikaly za kilka dni?

Gość fuzzy-wuzzy
trudno odpowiedzieć jednoznacznie :P lekarz powiedział mi, że po usunięciu migdałów, może mnie na jakiś czas wysypać dosyć konkretnie, jednak obyło się bez tego (na szczęście) poprawiło mi się choć pryszcze wciąż wyskakują, jednak jest ich o wile mniej

Gość beati
czytam te wasze posty i tak sobie mysle tez mam taki problem własnie ide na wymaz braam izotek owszem na pryszcze pomagał ale odstawiłam ztego wzgledy ze skora na twarzy bardzo sie łuszczyła i nie wiadomo co z dwojga złego wybrac

Witam wszystkich!!! Tak sobie czytałam Wasze posty i postanowiłam też co nieco napisać.Mam 25 lat i od jakis 2 lat nastapilo u mnie znaczne pogorszenie stanu twarzy(jako nastolatka mialam super idealna twarz). Generalnie cos tam mi raz na jakis czas wyskakiwalo, ale szybko znikalo. Natomiast od ajkigos czasu nie bylam w stanie sobie juz z tym poradzic, ciagle pryszcz za pryszczem, wycisniecie, strupek-pare dni gojenia i od nowa, masakra....nie chce juz nawet mowic ile kasy wydalam na masci, kremy, witaminy, ziola itd itp. Ostatnio ograniczalam sie do tego, ze jak tylko przychodzialam z pracy do domu -zmywalam makijaz i tormentiol na wszystkie strupki i tak do rana....:(((( W koncu powiedzialam dosyc, tzreba cos z tym zrobic wiec poszłąm do dermatologa-polecil mi ta lekarke moj kolega i rzeczywiscie super kobieta.po obejrzeniu mojej twarzy dala mi skierownie na badania, na bakterie helikobacter pylori-ktora podobo czesto jest przyczyna wystepownia pryszcy,a le nie mialam tej bakterii. kolejne badanie to wymaz z pryszcza iiiiii.......okazalo sie ze mam gronkowca złocistego. Pani doktor twierdzi, ze da sie to wyleczyc, dostalam antybiotyk, masci do smarowania i chodze do niej na laser, ktory podobno jest bardzo dobry wlasnei na tego gronkowca. Do tej pory mialam 9 zabiegow i naprawde musze przyznac, ze buzia wyglada lepiej. Antybiotyk biore dopiero od wczoraj wiec o efektach jego nie moge poki co napisac, trzeba czekac. zobaczymy......

Witam wszystkich!!! Tak sobie czytałam Wasze posty i postanowiłam też co nieco napisać.Mam 25 lat i od jakis 2 lat nastapilo u mnie znaczne pogorszenie stanu twarzy(jako nastolatka mialam super idealna twarz). Generalnie cos tam mi raz na jakis czas wyskakiwalo, ale szybko znikalo. Natomiast od ajkigos czasu nie bylam w stanie sobie juz z tym poradzic, ciagle pryszcz za pryszczem, wycisniecie, strupek-pare dni gojenia i od nowa, masakra....nie chce juz nawet mowic ile kasy wydalam na masci, kremy, witaminy, ziola itd itp. Ostatnio ograniczalam sie do tego, ze jak tylko przychodzialam z pracy do domu -zmywalam makijaz i tormentiol na wszystkie strupki i tak do rana....:(((( W koncu powiedzialam dosyc, tzreba cos z tym zrobic wiec poszłąm do dermatologa-polecil mi ta lekarke moj kolega i rzeczywiscie super kobieta.po obejrzeniu mojej twarzy dala mi skierownie na badania, na bakterie helikobacter pylori-ktora podobo czesto jest przyczyna wystepownia pryszcy,a le nie mialam tej bakterii. kolejne badanie to wymaz z pryszcza iiiiii.......okazalo sie ze mam gronkowca złocistego. Pani doktor twierdzi, ze da sie to wyleczyc, dostalam antybiotyk, masci do smarowania i chodze do niej na laser, ktory podobno jest bardzo dobry wlasnei na tego gronkowca. Do tej pory mialam 9 zabiegow i naprawde musze przyznac, ze buzia wyglada lepiej. Antybiotyk biore dopiero od wczoraj wiec o efektach jego nie moge poki co napisac, trzeba czekac. zobaczymy......

Gość Przez całe życie byłam zdrowa
ja polecam zdrowa zielona żywność młody jęczmień i chlorella sami sie przkonajcie

Gość wrocek
Mam pytanie do osob z gronkowcem skornym.Czym sie wam udalo go wyleczyc i czy wystarczy wymaz ze zmian skornych czy potrzebne sa dodakowe badania?

Gość fuzzy-wuzzy
mnie się nie udało choć nigdy specjalnie z nim nie walczyłem... nawet po usunięciu ropnych migdałów gdzie gronkowiec miał swoje siedlisko. Używam jedynie na noc oliwki Johnson's baby. Po jednym i drugim trochę mi się poprawiło...pozatym sam wymaz powinien wystarczyć, kosztuje on koło 100pln.-ów, chyba że pójdziesz po skierowanie do lekarza rodzinnego. Przydałby się też wymaz z gardła

ja mam gronkowca tyle że nie na skórze twarzy. Jedno i drugie nie wazne w jakim miejscu jest nie miłe i trudne do wyleczenia. Ja lecze sie juz od 3-4 miesięcy i powoli sie to kończy. Grokowca złocistego można wyleczyć ale, bedzie on w Twoim organiźmie i w każdy momencie może sie uaktywnić. .to tak jak opryszczka..niestety. Wymaz skórny + antybiogram . Niestety gronkowiec to taki robal który sie uodparnia na leki więc jak widzisz że lek przestaje działać idz do lekarza i zrób antybiogram od nowa.

ja mam gronkowca tyle że nie na skórze twarzy. Jedno i drugie nie wazne w jakim miejscu jest nie miłe i trudne do wyleczenia. Ja lecze sie juz od 3-4 miesięcy i powoli sie to kończy. Grokowca złocistego można wyleczyć ale, bedzie on w Twoim organiźmie i w każdy momencie może sie uaktywnić. .to tak jak opryszczka..niestety. Wymaz skórny + antybiogram . Niestety gronkowiec to taki robal który sie uodparnia na leki więc jak widzisz że lek przestaje działać idz do lekarza i zrób antybiogram od nowa.

Gość wrocek
Za wymaz ze zmian skornych zaplacilem 35zl razem z antybiogramem.Jutro ide do dermatologa zobacze co powie.Uzywal ktos moze leku o nazwie:skinoren?Podobno dziala na ten rodzaj gronkowca

Gość arko
Bylem wczoraj u dermatologa z badaniami.Mm gronkowiec skorny.Lekarz zalecil mi 2 metody leczenia: 1)Lek o nazwie izotek zazywanie 6-12miesiecy 2)lasery zabiegi od 4-7 .Jak uwazacie ktora metoda jest lepsza?

Gość Zrozpaczona_ja
Ja miałam poważne problemy skórne w młodym wieku. Dostałam na to Diane (bez wcześniejszych badań hormonalnych) i po jakimś czasie było dobrze. W okresie 10 lat brania róznych pigułek anty skórę miałam piękną! Pół roku temu odstawiłam, żeby się tym całe życie nie truć no i wszystko wróciło. Może w mniejszym stopniu, ale skronie, rzuchwa, szyja, dekolt i plecy.. tam ciągle mam krostki, wysypy podskórne itp. To się ciężko goi mimo, że próbowałam już wszysktiego w tym skinorenu, który ponoć jest świenty. Robiłam testy hormonalne i wszystko mam w normie. Czy możliwe jest, że mam gronkowca, który się nie uaktywniał podczas brania hormonów? Dlaczego mimo, iż mam hormony w normie, to przy braniu pigułek skóra była super a teraz nie? Proszę o pomoc, już nie wiem gdzie szukać pomocy! Dermatolog tylko w kółko przepisuje różne maści i każe testować, a nóż zadziała....

Gość Zrozpaczona_ja
Ja miałam poważne problemy skórne w młodym wieku. Dostałam na to Diane (bez wcześniejszych badań hormonalnych) i po jakimś czasie było dobrze. W okresie 10 lat brania róznych pigułek anty skórę miałam piękną! Pół roku temu odstawiłam, żeby się tym całe życie nie truć no i wszystko wróciło. Może w mniejszym stopniu, ale skronie, rzuchwa, szyja, dekolt i plecy.. tam ciągle mam krostki, wysypy podskórne itp. To się ciężko goi mimo, że próbowałam już wszysktiego w tym skinorenu, który ponoć jest świenty. Robiłam testy hormonalne i wszystko mam w normie. Czy możliwe jest, że mam gronkowca, który się nie uaktywniał podczas brania hormonów? Dlaczego mimo, iż mam hormony w normie, to przy braniu pigułek skóra była super a teraz nie? Proszę o pomoc, już nie wiem gdzie szukać pomocy! Dermatolog tylko w kółko przepisuje różne maści i każe testować, a nóż zadziała....

Idz do lekarza i zrób badania , innaczej nie bedziesz wiedzieć..moim zdaniem ten lek załagodził Twój problem a nie zniszcył przyczynę. Jest jeszcze cos takiego jak badanie płynu z krostki, pryszcza poproś o to lekarza dermatologa . Nie musi być to gronkowiec może byc coś innego,najważniejsze znaleźć przyczyne:)

Gość moncherry
witam serdecznie oczywiscie tez bylam zrobic wymaz ze skory mam gronkowca, poszlam do dermatologa powiedzial, ze co 2gi czlowiek to ma i zapisal mi na tradzik zineryt i masc. a ginekolog powiedzial, ze antybiotyki nie pomoga... i teraz nie wiem co zrobic. nie zmusze lekarza, zeby mi cos przepisal. moze isc prywatnie do dermatologa??? oni wydaja mi sie bardzej przychylni pacjentom. niz sluzba zdrowia. a tradzik mnie juz dobija, teraz mam cala twarz obsypana, zaskorniki i wagry. pomocy!znacie moze jakiegos dobrego dermatologa w szczecinie?

Gość Zrozpaczona_ja
Słuchajcie, chyba rzeczywiście mam gronkowca lub coś podobnego. Od tygodnia łykam liść oliwny 2X dziennie po 2 tabletki i buźkę mam o niebo lepszą! Szyja się jeszcze goi - to zawsze długo trwa. Dekolt i plecy też nie są jeszcze idealne.. ale przecież na to potrzeba trochę czasu. Sama sceptycznie podchodziłam do tego 'cuda' i powiedziałam sobie, że jak Liść nie zadziała, to już nie wiem co mi jest! No i proszę... nie chcę zapeszać, ale buzia mi się polepszyła! POLECAM, DZIEWCZYNY PRÓBUJCIE LIŚĆ OLIWNY - CO WAM SZKODZI... TO TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI. pozdrawiam i życzę uśmiechu na pięknych, gładkich buźkach! :)

Gość freda
zrozpaczona ja mozesz mi powiedizec, czy lisc oliwny pomogł ci na twoja skore?, ja zastanawiam sie nad jego kupnem, bo rece juz mi opadaja od kilku lat lecze sie na tradzik teraz skupiony glownie na plecach...i podejrzewam ze moze byc spowodowane wlasnie gronkowcem.

Gość freda
zrozpaczona ja mozesz mi powiedizec, czy lisc oliwny pomogł ci na twoja skore?, ja zastanawiam sie nad jego kupnem, bo rece juz mi opadaja od kilku lat lecze sie na tradzik teraz skupiony glownie na plecach...i podejrzewam ze moze byc spowodowane wlasnie gronkowcem.

Gość freda