Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobieta Łukasza

powiedzcie mi!

Polecane posty

Gość Kobieta Łukasza

Mam 20 lat...studiuję germanistykę.Mój partner ma 25...Bardzo się kochamy.Chcemy mieć już dziecko.Wiem,że co niektórzy mnie teraz obsmarują,że za smarkata i wogóle!Ale sytuacje finansową mamy wręcz bardzo dobrą...Tylko,że ja się waham!Boję sie reakcji mojej rodziny,bo ona jest raczej przeciwna wczesnemu macierzyństwu...Narazie mimo wszystko się zabezpieczmy prezerwatywą,albo stosujemy stosunek przerywany w dni niepłodne.Co Wy na to?

Gość nmplkj
a co chcesz usłyszeć bo nie bardzo rozumie, masz 20 lat jesteś pełnoletnia jak piszesz macie bardzo dobrą sytuację materialną to lepiej zapytaj rodziców zgadaj ich a nie czekaj aż damy pozwolenie Ci na ciąże bo to smieszne :) To wasza decyzja a wiek nie gra tu roli. Moze teraz modne jest późne macierzyństwo ale każdego jest to indywidualny wybór.

Gość Kobieta Łukasza
Ja nie chce pozwolenia...Ja tylko chce wiedzieć czy ktoś miał podobną sytuacje.W moim przypadku problem polega na tym,że ma dość wścibską rodzinę...Z jednej strony chce dać sobie i mojemu partnerowi to szczęście jakim jest dziecko...,ale z drugiej nie chce,żeb\y ktoś z mojej rodziny mówił,że się puściłam...Mimo moich 20-stu lat rodzina nadal mnie uważa jak dziecko...To jest dla mnie wielkim ciężarem.Próbowałam z nimi już o tym rozmawiać i nic...........

Gość mamaaaaaa
ja synka urodziłam majac 20 lat, zalezy od twojego podejscia do sprawy,

Gość Kobieta Łukasza
Rozmawiałam z moimi przyjaciółmi na ten temat.....Stwierdzili jedno...:Mam wyjątkowo bezduszna rodzinę,gdzie tylko liczą się pieniądze....,a ja już tak nie mogę.Ale ich kocham...Ale myslę,że jak pewnego dnia przyjdę do nich z wiadomością o ciąży...to nie będzie aż tak źle.Może zrozumieją...

Gość ja mam 22
lata i niedawno zosatałam mamą. a jesli chodzi o rodziców to nawet jesli to trochę potrują a jak zobaczą maleństwo to zwariuja na jego punkcie , zopbaczysz....

Ja urodziłam Gabi półtora roku temu i miałam 24 lata muszę Ci powiedzieć że te koleżanki które miały mniej lat niż ja w tej chwili lepiej im znależc pracę bo dzieci duże ja muszę czekać az mała urośnie więc przerwa po ukończeniu szkoły będzie długa, te dziewczyny które jeszcze czekają mogą się niedoczekać. W tych czasach wielką sztuką jest zajść w ciążę a jeszcze większą ją donosić. Życzę ci świadomego wyboru, bo wtedy tylko będziecie szczęśliwi.

Gość Kobieta Łukasza
Dzięki!!!Tak sobię myślę,że i tak rodzina mi dziecka nie bedzie wychowywać tylko ja z Łukaszem.Na szczęście jego rodzina jest przychylnie nastawiona na wczesne macierzyństwo.Oni się wręcz nie mogą doczekać wnusia/wnusi...