Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dla wierzących i niewierzących

Czy kiedykolwiek Bóg i modlitwa uczynilw waszym życiu cud ???

Polecane posty

i jestescie pewne ze to tylko jego ingerencja anie przypadek??piszcie prosze..

Gość mnie sw Antoni znaklazl
pare rzeczy

Gość kim Ty jesteś by oceniać mnie
tak, mój ojciec przestał pić :)

ja sie kiedys modlilam by moj chlopak sie zmienil.bo bylo bardzo ciezko...on bral narkotyki,nie chodzil do szkoly,palil..poza tym zycie mu sie walilo-zmarl jego przyjaciel.modlilam sie i teraz jestesmy bardzo szczesliwi on zdal maturene,studiuje na politechnice,nie pali a jak pije to tylko ze mna (od swieta)

no ja sie modlilam pare lat temu,zeby miec lepsze oceny i swiadectwo z paskiem aby sie do LO dostac..watpilam w to...az tu nagle niemozliwe prawie stalo sie realne :D

nie, nigdy chociaz przez wiele lat modlilam sie dzien w dzien. za to kazdy zdany egzamin czy piątke z klasówki uważałam za boża ingerencje. teraz wole myslec ze to mój moja praca, mój wysiłek a nie żaden cud.

hmmm... dżej ti skąd jesteś? :)

eee cos malo realne jest to ze toBóg wam w tym pomógl.. to sie stalo poprostu ot samo..

Gość Ja....
ja zawsze modle sie do Boga i zawsze mi pomoze

a sek w tym,ze az tak bardzo sie do nauki nie przykladalam:P:> udalo mi sie fartem..tlumacze to tak,ze BOg dal mi pare szans ku poprawie...tzn. pogadalam to z ta nauczycielką to z tą,odpowiedzialam na pare pytan..po prostu wykorzystalam szansę...

bo znam chlopaka, ktory studiuje na politechnice, zmarl jego przyjaciel, bral narkotyki, a teraz jest szczescliwy ze swoja dziewczyna :) ale on jest z poznania...

kurcze... a ja ciagle o tym mysle... bardzo podobne te sytuacje... echh... przypadek :) pozdrawiam 🖐️ 🌻

no podobne:)ale my nie z poznania.to dobrze ze nie tylko mi sie udalo wymodlic czyjes szczescie.

Gość Cud nad cudami
Tak, odrosła mi lewa noga, bo wiara przenosi gory i ja jestem tego przykladem

Gość Nie_na_miejscu
Tak

Gość tralalalalalala
tak ale to nie jest miejsce, gdzie chciałabym opowiadać nie chcę się tym dzielić tu i z nie wiadomo kim, przepraszam

Gość Nie_na_miejscu
Codziennie dzieją się cudy, aktorko

Gość jak to...
cudow nie ma ? oczywiscie ze sa i to ja jestem tego najlepszym przykladem... chorowalalm ponad 15 lat na ciezka przewlekla chorobe i inni z moja choroba sa juz po operacji...a ja? ja nagle tak calkiem spontanicznie wyzdrowialam. Na poczatku nie moglam uwierzyc...myslalam ze to los se ze mna zagrywa az w koncu przypomnialam sobie ile razy w moim ciezkim stanie choroby sie modlilam i prosilam o cud i poprawe. Prawie juz w to sama nie wierzylam ze poprawa kiedykolwiek nastapi i wlasnie chyba wtedy kiedy zwatpilam ??? wtedy przyszla....dzis jestem pewna ze moje modlitwy ( i to nie jedna ) uczynily cud !!!! i jeszcze cos....dlaczego wlasnie wtedy kiedy juz prawie zwatpilam ? to byl znak dla mnie bym nigdy ale to nigdy nie zwatpila !!!! bo pomoc przyjdzie, bo Bog jest z nami i czuwa ! byc moze zabrzmi to dla kogos jak nawiedzona ale wierzcie mi !!!! bylam bardzo ciezko chora i dzis po mojej chorobie nie ma sladu ! to sa fakty ! a ich juz nikt nie podwazy....

Gość tukasa
Z tą modlitwą u mnie to strasznie. Kiedys bardzo modliłam się o to, żeby Bóg uchronił moje nienarodzone dziecko i tego nie zrobił. Poroniłam. Później zaszłam w ciążę, ale zmieniły się waruki. Modliłam się żebym znowu poroniła, żeby mi w tym pomógł. "Pomógł", bo dziecko nie przeżyło porodu, który odbył się na początku 7 miesiąca. To było straszne. Nie o takie wysłuchanie modlitwy mi chodziło. Od tego czasu się nie modlę. Jestem szczęśliwa, ale zawdzięczam to tylko i wyłącznie swojej własnej pracy nad tym.

Gość QA
Jesli moj kolega skonczy studia to wtedy bedzie to prawdziwy CUD, nic nie robi, wszystko zdaje w poprawkach ewentualnie warunkowo i chyba zdaje przez litosc a jakos idzie do przodu. Czyzby Bog chcial aby on zdal i ciagnie go za raczke, ingeruje w wolna wole wykladowcow i wpisuje mu dostateczne oceny. tego nie wiem ale to bedzie CUD jak on zrobi magistra

Gość jak to...
mialam podobnie jak tukasa :( bylam w ciazy i ...nie chcialam tego dziecka a jak na zlosc ciaza rozwijala sie wspaniale ....popadlam w rozpacz i cala noc sie modlilam i blagalam Boga by cos z "tym " zrobil , bo ja "to" nie chce ! za tydzien poronilam....wysluchal mojej prosby :( , i tym razem :(

Gość to wszystko zbieg okoliczności
żadne tam cudy.

Czytam wasze posty i utwierdzilem tylko sie ze jako ATEISTA jestem wolny. Wasze modlity ida w proznie, bo jak zdrowo myslacy czlowiek modlil by sie do Boga o smierc dla wlasnego dziecka. Jak Bog moglby spelnic wasze modlity dotyczace smierci kogos, to sprzeczne ze wszystkim co niby glosi ta religia. A jesli piszecie, ze Bog spelnil wasza prosbe i dzicko umarlo podczas porodu to znaczy tylko ze Boga nie ma a wasze idiotyczne i okrutne prosby ida w proznie. Jaka niepojeta obluda drzemie w Was kobiety skoro modlicie sie o smierc dla wlasnego dziecka

Gość tukasa
Mafisto, masz rację w dwóch kwestiach 1. Boga nie ma, bo gdyby był, to na pewno nie wysłuchałby prośby o śmierć 2. My kobiety modlące się o to, jesteśmy ostatnimi szmatami wyzutymi z wszelkich uczuć wyższch. Życzę Ci tylko, żebyś NIGDY nie musiał dojrzeć i pozbawić się złudzeń!

Gość jajo
Mefisto, nie oceniaj, bo nie wiesz o co chodzi a słowa to tylko słowa, trudno w nie ubrać swoje odczucia. A ja tak wogóle też byłam ateistką, przez bardzo wiele lat, taką bardzo logicznie myślącą i bardzo zgorzkniałą. Aż nie miałam wyjścia i musiałam się pomodlić bo życie mi się waliło. Zresztą modlitwa wyszła prawie "przypadkiem" bo nie mając co ze sobą zrobić w jesienny, bardzo zimny, wczesny poranek, schroniłam się w kościele. No to posiedziałam, poczytałam książkę, pochodziłam sobie, posłuchałam mszy a w końcu zaczęłam modlić się o pracę i pieniądze dla mnie. I wiecie co się stało? Bóg musiał mieć niezłą bekę bo... dał mi pracę ale... do moich obowiązków do dziś należy mówienie ludziom między innymi o Bogu, o naszych ludzkich słabościach, przebaczaniu, miłości, akceptacji siebie... Niezłe nie? No i jak nie uznać tego za cud? Kto o zdrowych zmysłach wyobraziłby sobie że po studiach prawniczych znajdzie pracę, normalną, świecką, gdy się nie ma jakichś religijnych jazd a polegającą na przybliżaniu ludziom Boga i jego miłości? Normalnie aż powinnam się wsłuchiwać czy nie doleci do mnie chichot Boga. Dzięki Ci, Panie ;).