Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koralik***

Z mleka 1 na mleko 2 ?

Polecane posty

Mam pytanie do mam które od początku podawały mleko modyfikowane. Jak przeszłyście z mleka 1 na 2 ? Odstawiłyście jedno i podawałyście od razu drugie czy jakoś stopniowo ? Pozdrawiam

Witaj Koraliczku Ja własnie tak zrobiłam , odrazu przeszłam z 1 na 2 R , niebyło z niczym problemu, a przeszłam na nastepne jak maly mial 3,5 m-ca Buziaczki dla Dawida 😘

zmniejszałam stopniowo tak polecił mi lekarz i tak miałam napisane na mleku np moje dziecko jadło już 180 ml więc robiłam tak 1 dzień 6 miarek mleka 1 i 0 miarek mleka 2 2 dzień 5 miarek mleka 1 i 1 miarka mleka 2 3 zień 4 miarki mleka 1 i 2 miarki mleka 2 4 dzień 3 miarki mleka 1 i 3 miarki mleka 2 5 dzień 2 miarki mleka 1 i 4 miarki mleka 2 6 dzień 1 miarka mleka 1 i 5 miarek mleka 2 7 dzień 0 miarek mleka 1 i 6 miarek mleka 2 mała przeszła bardzo spokojnie na 2 bez sensacji i zaburzeń brzuszka czy kupek powodzenia życzę

ja przeszlam dopiero na 2 jak maly ukonczyl 5 miesiac zycia, tak poradzila pediatra, powiedziala ze moj synek duzo wazy (na piersi tylko miesiac) a 2 jest bardziej tuczaca i nie trzeba sie spieszyc, a nawet nie jest koniczne zmieniac, powiedziala ze jak chce to dopiero po 5 miesiacu :) no i tak zrobilam , przechodzilam stopniowo

ja zmieniałam stopniowo tak mi poradził pediatra tj najpierw jedną łyżeczkę 2 później dwie aż doszłam do pełnego przejścia na dwójkę

Dziękuję za odpowiedzi😘 Właśnie dzisiaj koleżanka powiedziała aby stopniowo przechodzić z 1 na 2 bo ona od razu zmieniła i mały całe noce płakał bo go bolał brzuszek. Zdziwiło mnie to bo myślałam , że od razu się przechodzi. A jednak bywa różnie. Czarna> 😘 dla Fabianka