Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irvena85

okres się spóźnia,ale nie mam objawów

Polecane posty

Gość irvena85

Mam problem. Okres spóżnia mi sie już dwa tygodnie.Żadnych objawów nie mam. Wczoraj robiłam sobie test (Bobo-test) i wynik był negatywny,ale mimo to mam wątpliwości bo test wykonałam wieczorem, a nie rano,tak jak się zaleca. Czy jest mozliwość żeby test nie wykrył tego że jestem w ciązy,nawet jesli mam juz dwutygodniowe spóżnienie? I jeszcze jedno, kiedy ginekolog jest już w stanie wykryć ciążę?Przypuścmy że jestem w pierwszym miesiącu,czy lekarz już to wykryje?

Gość irvena85
czy ktoś mugłby mi udzielić odpowiedzi??

Gość anulka05
hej!Spróbuj zrobić test jeszcze raz-rano.Jeśli chodzi o lekarza to ja zrobiłam usg i okazało sie,ze to był 5 tyg.Nie wiem o ile wcześniej wynik usg jest na 100%.Samo badanie ginekologiczne na tym etapie nic ci nie powie.A więc albo test albo usg.Okres moze sie spóżniać z wielu powodów,może gdzieś wyjeżdzałaś albo miałaś jakiś stres,czasami to wystarczy.Natomiast jeśli czujesz,że juz masz dostać a za chwile wszystko przechodzi przy czym piersi masz twarde i napięte jak przed okresem to może znaczyć,że będziesz mamusią,ja tak miałam.Każda kobieta ma inne objawy,ja nie miałam,żadnych mdłosci itp.Pozdrawiam i Powodzenia

Gość Iza..
@ tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki to raczej malo prawdopodobne ze test nie wykrylby hormonu, ktory jest w moczu kobiety w ciązy.Jezeli robilabys test wczesniej, tza.przed okresem,ale juz po momencie ewentualnego zaplodnienia, to test mialby prawo wyjsc sfalszowany. Tak bylo w moim przypadku-tydzien przed spodziewana miesiaczka,mocz popoludniowy, i test wyszedl negatywnie,mimo ze bylam juz w ciazy. Jednak juz dzien po przeminieciu terminu spodziewanego okresu test, mimo,ze robiony za pomoca moczu popoludniowego, wyszedl pozytywnie.Ciaze mozna wykryc juz okolo 2 tygodniowa a nawet moze i wczesniej,oczywiscie na usg-bedzie malenki pęcherzyk.Tak samo jak kolezanka powyzej proponuje ponowic test z tymze uzyc moczu rannego i zapisac sie na usg.Powodzenia

Gość irvena85
wielkie dzięki za Wasze odpowiedzi:)