Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xenofobia

Gula w gardle

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hmmm, no to nie wiem, moze to juz powazniejsza nerwica...ja tylko to przez jakis rokmialam, ale do tej pory mam jakies objawy. raz mnie cos kluje na prawo od mostka a raz sie czegos boje-sama nie wiem czego.ale staram sie tako tym nie myslec.

Gość niedoświadczonaa
mi też powiedziano że to od kregosłupa może być ....Nikt nic nie wie

Gość super....
jakbym czytala o sobie... spirometria, alergolog, pulmonolog, kardiolog, psychiatra, endokrynolog.. nawet u foniatry bylam.. teraz tez mam taka gule ale czasem mija... i wiecie co u siebie zaobserwowalam... ze to sa problemy z zoladkiem z kwasami ktore czasem zarzucaja zoladek i cofaja sie.. swego rodzaju zgaga ale nie tak uciazliwa jakby sie sądzilo... przede mna jeszcze wizyta u gastrologa.. chce sie upewnic... bo wszystkich lekarzy juz obeszlam i wykluczylam ... pozdrawiam i życze zdrowia :)

no a ja ma cos takiego tez ze boje sie isc do lekarza i dlatego nie wykluczylam u siebie nic:/ a jak cos zakluje to mysle ze mam raka...nerwico moja kochana:p

Gość niedoświadczonaa
super---> ale Ty czułaś ewidentnie gulę w gardle?Bo ja takiego czegoś raczej nie czuję .... PO prostu mi brakuje powietrza :(

Gość tez to mialam
i wtedy czulam gule w gardle i brakowalo mi powietrza. aby stwierdzic, ze jest to na tle nerwowym , trzeba wykluczyc inne choroby. jezeli ktos ma dolegliwosci w wyniku stresow , u kazdego moga byc one inne.

Gość super....
..raz mam wrażenei ze cos mi splywa po gardle i nie moge tego przelknac taka "gula" stoi... a kiedy jest gorzej to scisk w piersiach i klatce piersiowej i trudno mi oddychac... i nabrac powietrza... o ciaglym ziewaniu nie wspomnę.. i o tym ze jak pojawiaja sie trudnosci z oddechem to autoamtycznie czlowiek sie nakreca, wystrasza i od razu mysli ze ma conajmniej zawal...

Gość niedoświadczonaa
czyli w sumie pozostaje mi jeszcze zrobić tylko zdjęcie klatki ....

Gość niedoświadczonaa
super--->właśnie taki ścisk czuję....Ale on jest cały czas,nawet w nocy :(

to jeszcze dodam ze jak stalam to nawet spoko bylo ale jek lezalam to az nie moglam oddychac, to znaczy pewnie moglam ale psycha mowila mi ze nie moglam, niedoswiadczona-----> po prostu nie mysl o tym, zajmij sobie glowe czyms a po jakims czasie przejdzie:)

Gość super....
.. ja mam go nawet teraz kiedy chce nabrac wiecej powietrza... jesli to nie jakis refluks i zoladkowe sprawy to ja juz daje za wygraną... po prostu brak mi juz pomyslow na lekarzy i choroby... trzymajcie się dobrej nocy 🌻

Gość tez to mialam
to jest paskudne , zmagalam sie z tym bardzo dlugo. poza tym , lapac mnie zaczely i inne " dolegliwosci" , ktore czulam a ich faktycznie nie bylo. bylo mi ciagle zimno, ciagle mialam zapalenie spojowek, przy gryzieniu jedzenia bolala mnie szczeka ...... i tak w nieskonczonosc.

identycznie czulam---jakby cos po gardle splywalo?? a mieliscie cos takiego ze tak troszeczke na prawo od mostka was klulo??

Gość super....
ps. a czy wam ta gula i te trudnosci w oddychaniu sprawiaja klopoty podczas jedzenia.. bo mi ogromne.. bardzo schudlam bo dlawilam sie (i dlawie czasem) jedzeniem ... no juz koniec na dzisiaj.. paa :)

Gość tez to mialam
ta gula w gardle przeszkadzala mi tez w jedzeniu. chodzilam ciagle po lekarzach i kiedys poszlam do laryngologa i zaczelam plakac. mowie, ze ja mam na pewno cos w gardle , czuje wielka gule. ona przebadala mnie bardzo dokladnie i zapewnila, ze z cala pewnoscia tam nic nie mam...... i tak sie to ciagnelo.

Gość super....
do aaaaaaaaaaaaaa ... mnie kuło .. ale trudno to nazwac na prawo od mostka.. u mnie to byly okolice brzucha i na wylot az do plecow .. taki ostry przesywajacy ból jakby ktos igle podczas kazdego oddechu wbijal a wychodzila mi pod lopatką...

mi nie, wlasnie podczas jedzenia ok. ale jak juz zjadlam i popilam to znowu...no ja tez lece dobranoc:)

Gość super....
do .. też to miałam... no skad ja to znam... poszlam do laryngologa i do foniatry zeby tez mi czegos w gardle szukali bo mialam wrazenie ze mam tam w gardle co najmniej jakis polip wielkosci śliwki.. a oni mi na to ze w garle nie mam nic..

no ja to mam...pilam duzo melisy i troche sie poprawilo. a teraz meliska na noc i do luzka spac:)

Gość super....
no wlasnie po jedzeniu tez mialam gorzej.. dlatego tez odkad biore leki przeciw wydzielaniu kwasow to pozostala mi jedynie gula (i to czasem) no i trudnosci z oddechem i tez juz duuuużo rzadziej mi sie przytrafiaja... paaa dziewczyny.. dobranoc :)

a jednak chyba nie zasne----> tez bylam u laryngologa, ale powiedzial:GLOBUS HISTERYCUS potocznie nerwica histeryczna. ide parzyc meliske:)

Gość tez to mialam
dziewczyny , jest to nerwica i same sobie mozecie pomoc. wiem co mowie , bo udalo mi sie to zwalczyc.

Gość tez to mialam
jedzcie magnez, witaminy z grupy B , pijcie ziola.

juz melisa gotowa, teraz tylko wypic i uspokoic nerwey

Gość niedoświadczonaa
ale ja nie mam guli :( nie czuję nic .....Tylko oddechu nie mogę złapac;( :(

Gość tez to mialam
kazdy ma inne objawy nerwicy. ja mialam oprocz guli i braku powietrza jeszcze inne.

Tak !znam to uczucie az zbyt dobrze !!!!!!Miałam wrazenie ze mam w gardle kluche Własciwie moge podpisac sie pod wpisem* bumcyckcyk* To globus histericus Ja dodatkowo czułam zaciskanie miesni szyji Proponuje pojsc do lek.rodzinnego To bardziej popularna dolegliwosc niz mogłoby sie komus wydawac Wcale to nie jest temat do zartów wiec głupimi wpisami sie nie przejmuj Ja zwalczyłam to psychotropami ---Niestety :( Ale teraz jest ok Zyłam z tym i wieloma innymi objawami ponad rok

Gość niedoświadczonaa
ktoś wcześniej napisał o przeszywającym kłuciu aż do ukłucia w plecach ....mnie też plecy boolą

a to tak jest, raz kluje 6to raz tamto wszystko boli i sie wydaje ze sie ma wzystkie mozliwe choroby, ato jedna choroba-nerwica

Gość niedoświadczonaa
aaaaaaaa- a kłuło non stop czy tylko od czasu do czasu?