Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xenofobia

Gula w gardle

Polecane posty

Gość gość
Witajcie! Rok temu 2miesiace własnymi siłami walczyłam z depresją lękowa i bezsennoscia myśląc ze to najgorsze co może mnir spotkać. W tym roku od lipca choruje na nerwice lękowa i uważam ze depresja jest niczym przy tym gownie! Moim największym zmartwieniem po derealizacji jest gula w gardle. Ciągle mam schizy ze to krtan (obrzek,skurcz) i ze się udusze. Miałam w swoim życiu epizod z bulimia i choruje na początkowe stadium hashimoto(tarczyce powoli szlak trafia ale hormony są jeszcze ok) oraz lekka alergie na kurz (nie biorę lekow bo poza swiatem skóry i lekkim katarem nie mam innych objawów a na lekach zdychalam). Bylsm na usg tarcztcy i wyszlo ze tarczyca nie nachodzi na tchawice. Byłam u laryngologa ale nic nie stwierdził. We wtorek idę na gastroskopie bo podejrzewają refluks i nadzerke przełyku. Odc szyjny mam bez zmian :( A ja wciąż przeżywam ze to krtan i sid udusze

Gość gość
Witajcie ;) od jakiegos czasu mam uczucie guli w gardle przy przełykaniu śliny, do tego ból głowy i dusznosci (bardziej niemozliwosc wzięcia pełnego oddechu). Te objawy pojawiają się zwykle wieczorem...chociaz gule mam i w trakcie dnia. Jestem strasznym nerwusem, wstydliwosc to moja glowna cecha, ktora sprawia, ze każde spotkanie z kims wywołuje u mnie stres...w dodatku naczytalam się ze to moga byc objawy raka przelyku. Chcialabym jednak wiedziec czy w taki sposob może objawiać się nerwica? Ktos ma takie objawy? :)

Gość gość
nie będę się wdawać w szczegóły, ale tez miałam gulę w gardle. Pomogło mi podniesienie wezgłowia łózka o kilkanaście cm, podłożyłam klocki drewniane pod nóżki łózka. Jest ok od ponad 3 lat - a lekaż tez próbował wmówić mi nerwicę