Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xenofobia

Gula w gardle

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czasami kilka dni nic nie czulam jak byklam zajeta roznymi innymi rzeczami ale jak mialam chwilke wolnego to juz mnie cos klulo. i szulkalam chorob sobie. raz to nawet ze strachu mi rece i nogi zdretwialy. to bylo straszne ale ze zmeczenia zasnelam a jak sie obudzialm rano to bylo juz ok. roznie bywa...

Gość niedoświadczonaa
to możliwe że mam nerwice .... z tym ze ja sie niczym nie denerwuję

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja tez nie wiedzialm skad sie to u mnie wzielo....moja mama np tez to ma....dlatego nie ide do lekarza z tym bo to bez sensu, ziolka ziolka i jeszcze raz ziolka:) a teraz naprawde lece spac bo musze o 4:45 wstac a nie chce sie denerwowac bo mnie znowu cos zakluje:p do jutra:)

Gość niedoświadczonaa
dobrze ....dobrej nocy ;* mam nadzieję że jeszcze jutro pogadamy na tym forum :) Slodkich snów

bo nerwica atakuje kiedy ma na to ochote ,niekoniecznie po jakims traumatycznym przejsciu Ty wydajesz sie spokojna a glowa robi co chce

Gość niedoświadczonaa
rrenke---> zawsze wydawało mi sie ze nerwica to choroba osób nadmiernie zestresowanych .... a być może i ja jestem jej ofiarą

Gość niedoświadczonaa
*rrenka miało byc :)

Nerwica to inaczej zaburzenia lękowe i to jest prawidłowe okreslenie uzywane w psychiatrii Dotyka ludzi z wrazliwa dusza Wrazliwosc duszy objawia sie niedomaganiem ciała Pytajcie ,wiem o tym \"gównie\" wieeele

no mi kiedys wydawalo sie ze nerwica to jest u takich wrzeszczacych\"wscieklych\" ludzi co krzycza itpi tak sie objawia a dopiero przekonalam sie na sobie ze to nie tak

Gość niedoświadczonaa
myślę że mam dużo lęków ....uchodze tez za osobę wrażliwą,przy czym zdarza mi się czasami wybuchać złoscią czy gniewaem,nawet bez powodu ... Bo skoro doświadczony pulmonolog stwierdził że moje płuca są zdrowe to może jednak nerwica ?

na takich typkow co opisalam mam wlasna nazwe -kurwica za to nerwica podszywa sie pod ciezjkie choroby-jak niby zawal ,udar,wrzody,sm,rozne neurologiczne-nasze cialo szaleje gdy nam sie wydaje ze jestesmy spokoini i sie niczym nie zdeberwowalismy mam ja juz 10 lat wiec znam ja na wylot -przychodzi nagle bez zapowiedzi i dlugo nie moge sie jej pozbyc...ale udaje sie...

Gość niedoświadczonaa
Vanilia,a odczuwałaś duszności?z tym że bez guli w gardle I czy miałaś to non stop?

Oj mialam i czas guli potem czas klopotow z oddychaniem i wiele innych Forum NERWICA jest na ZDROWIE i URODA zajrzyjcie dziewczyny!

Gość niedoświadczonaa
rrenka,jaki lekarz leczy nerwowe choroby? wiem ze lekarzem od chorób nerwow jest neurolog ....ale nerwice?

psychiatra i psycholog choc neurolodzy tez sie biora a nie powinni ,dobry lekarz jak rozpozna nerwice to powinien odeslac do nich wlasnie ....

niedoswiadczona ---jak powiedziałam mojej lekarce jakie miałam dolegliwosci to była zdziwiona ich mnogoscią Do rana bym ci wszystkiego nie napisała klucha w gardla siedziała najdłuzej dusznosci ,dretwienia wszystkich partii ciała łacznie z mrowieniem skóry na głowie zaburzenai równowagi ,tetno powyzej 120na minute................................................................... .........................................i wiele wiele innych Miałam nawet uczucie odrealnienia tz czułam sie jakbym była z innej bajki Ale tego nie da sie opisac radze pojsc do psychiatry ,psychologa Nie mecz sie z tym bo nie warto tracic zycia 👄

Gość super...
Vanilia... twoje rady i opis sa nieocenione... ja tez czuje w kościach ze to nerwica.. chociaz jak tu ktos wczesniej juz napisał... to wcale nie mam powodów do nerwow...z tym że jestem b. wrażliwa i to sie chyba wreszcie odbilo na moim zdrowiu... a to ze kojarze moje dolegliwości z zoładkowymi sprawmi to tez na pewno nerwica ktora powoduje zwiekszone wydzielanie kwasów zoladkowych... ... tez moglabym pisac o dretwieniu konczyn, skóry na glowie, zaciskaniu sie mięsni na szyi... i tym klusku w gardle.... moja rodzina sadzila juz przez jakiś czas ze wymyslam sobie choroby.. co jeszcze bardziej potęgowalo moje nerwy bo co dzien dochodzil mi jakis inny objaw a oni sie za glowe łapali co też ja wygaduje... Vanilia ... czy moglabys prosze podac nazwe tego leku na uspokojenie nerwow ktory przyjmowałas??? paa pozdrawiam i życze wszystkim Wam i sobie duzo zdrowia :) 🌻

Gość xenofobia
Do Vanilii......wszystkie objawy, ktore opisujesz, czyli gula, bol miesni szyji + dretwienie nog i rak, to moje objawy!!!! Myslisz, ze powinnam udac sie do psychologa???

do psychologa z pewnoscia powinnas pojsc dla mnie taka pogawdedka z psychologiem okazała sie cenna A co do leku który brałam ----to jest indywidualna sprawa i lek dobierze ci lekarz (najlepiej psychiatra) Ja brałam kilka leków zanim znalazł sie ten który na mnie zadziałał Ostatnim celnym trafem był REXETIN Pozdrawiam Jestem tu bo własnie TUznalazłam kiedys osobe ktora mi powiedziała -\"Idz dO o psychiatry ,nie bój sie i nie wstydz sie \"👄

Gość super...
pytalam sie o leki dlatego ze dostalam rozniaste od roznych lekarzy... a teraz sie tylko upewnilam.. bo rexetin dostalam od kardiologa.. dzieki Vanilia

czesc dziewczyny! Niestety ja tez przeszlam wiele postaci i odmian nerwicy przez te 10 lat ,kiedys bylam u psychologa i bardzo mi pomogl ,to jedyne wyjscie .....teraz mam nawrot i jeszcze nie bylam ale sie wybieram bo to cholernie meczace ,zamierzam isc do psychiatry na dobor jakis antydepresa.bo i stany depresyjne tez sa a to sa jedyne leki ktore lecza ja narzie mam uspokajacze ktore sobie\"dziubie\"bo jestem od nich uzalezniona wiec sama sobie dawkuje cwiarteczki tabl.Kiedys dostalam je od neurologa i tak zostalam ich niewolnikiem -boje sie bez nich zyc a one i tak juz nie dzialaja(minimalnie i chyba na zasadzie placebo)bo teraz mam znow ataki -tak to jest z uspokajaczami-najczesciej zapisywane ,daja szybka poprawe ale i uzalezniaja a potem daja po tyłku bo wszystko wrazca dlatego unikajcie na stale takich lekow

Gość niedoświadczonaa
uzależnienie? to ja podziekuje

renka nie mozesz sobie sama ustalac dawek Naprawde słonko! Przeciwlekowe znoszą chwilowo objawy ale nie leczą w dodatku uzaleznija jesli bierze sie je nieodpowiednio Rexetin od kardiologa? to zły pomysł Kardiolog ma leczyc serce a psychiatra dusze Te leki bierze sie w\\g ustalonego przez psychiatre schematu TYLKO I WYŁACZNIE Mozecie sobie zaszkodzic a nie pomoc Jesli chcecie to mozemy pogadac na gg albo mail Dajcie namiary Odezwe sie Renka 10lat to zbt dłuuugo !

Gość niestety to prawda
te leki uzalezniaja i nie wolno ich brac dlugo. moj maz byl odtruwany w szpitalu od tego gowna , bo bral je za dlugo - a przepisywal lekarz - i potem samemu nie wolno tego odstawic.

Gość niedoświadczonaa
to ja nie idę do żdanego psychologa....