Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koleżanka szklanka

Mydła antybakteryjne za i przeciw

Polecane posty

Gość koleżanka szklanka

Mam pytanie. Co takie mydła dają czy warto używać, czy są bezpieczne? Jak często ich używać?

Gość koleżanka szklanka
hop hop, nikt mi nie pomoże

Gość harcereczka
pod warunkiem, że nie używasz ich do podmywania się! bo można zniszczyć sobie florę bakteryjną kobiecą. NAwet zwykłe mydło narusza pH kobiety a co dopiero takie co jeszcze dobre i złe bakterie razem wybije :) potem byś miała zagwarantowane przyjmowanie bakterii lactobacillus na lata świetlne :DD

Gość *luizka*
boshe, to kobieca flora bakteryjna jest taka wrażliwa? i jak to dobre i złe? a jakie sa dobre bakterie w pochwie? to te lactobacillus to są te dobre? i co one takiego robią i czym sie różnia od tych złych? nie wiedziałam, ze to takie skompliwkowane jest ajć :(

Gość harcereczka
lactobacillusy to są po prostu bakterie kwasu mlekowego - no i rzeczywiście one sa dobre bo mówiąc po przedszkolnemu wykańczają te niedobre - generalnie to bariera ochronna. i jak sie na przykład bierze antybiotyki co wymiatają wszystko na raz i dobre i złe to wtedy jest potem ała i grzybice i inne przyjemności taaaaaaaaaaa i wtedy na tony się łyka jakichś lacibiosów dla kobiet i innych kapsułeczek żeby się łaskawie lactobacillusy namnożyły. ;) dlaetgo mydło zabijające bakterie do higieny intymnej - NIE MA MOWY!

Gość *luizka*
ahaaa... a harcereczka, a skąd mam wiedziec ze dane mysdło jest takie co nie wybije mi tych bakterii? i czy mogłabys mi podać jakieś tabletki albo coś co się bierze na to żeby ich było wiecej w pochwie i zeby zapobiegały tym całym grzybom? co to jest lacibios dla kobiet wogóle?

Gość Nataliee e
PRZECIW. (Myje bambino/bobas od dawna.)

Gość supermaria3
luizka, rany, dziecko drogie, gdzie Ty za przeproszeniem zyjesz?? LaciBios Femina to probiotyk z pałeczkami kwasu mlekowego, odbudowujący prawidłową mikroflorę pochwy! więcej dowiesz się o nim np. z tego tematu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3315682 ps. wystarczy poszukać ;)

a może wystarczy poczytać na opakowaniu chyba widać różnicę w nazwie: płyn do higieny intymnej i płyn/żel do mycia twarzy ....