Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinkaa7

Obniżenie ciśnienia- domowe sposoby

Polecane posty

Czy ktoś z was zna domowe sposoby na obniżenie ciśnienia? Jakie produkty obnizają cisnienie? Z góry dziękuję :)

czosnek.moja mama ma nadciśnienie i kiedy czuje, że cos jest nie tak, to łapie za czosnek... a i jeszcze nalewka z jemioły.

Gość sok z aronii
i nie uzywanie soli ani ostrych przypraw

zioła, np. głóg. ale nadciśnienie trzeba leczyć, inne metody jedynie pomocniczo.

Gość ziolowe
tabletki uspakajajace ze dwie trzeba zarzyc i powinno byc lepiej ja to stosuje

Niskie ciśnienie nalezy leczyć, nie wolno uzywać domowych środków, bo nieleczone nadciśnienie grozi poważnymi konsekwencjami dla zdrowia i zycia

Gość czy znasz kogos
kto wyleczyl sie z nadcisnienia i nie musi do konca zycia brak lekow?

Z nadciśnienia się nie da wyleczyć, ale trzeba je leczyć, w przeciwnym wypadku wzrosnie do takiego poziomu, ze skończy się to smiercią. To, ze czegoś na dobra sprawe nie da się wyleczyć, nie oznacza, ze nie trzeba tego leczyć, chyba ze komus nie zalezy na tym, ze skróci sobie zycie o 20-30 lat

Przepraszam, ale w poscie tym z 18:45 miało być, ze \"wysokie ciśnienie nalezy leczyć\", zapedziłam się za bardzo, przepraszam :(

Gość masz racje
ze wysokie cisnienie trzeba obnizyc, ale w niektorych przypadkach domowe sposoby wytarczaja ,oczywiscie jezeli nie zazywalo sie wczesniej lekow farmaceutycznych

Gość doradzca
na naciśnienie jest dobry sok z aronii sam pije jak mam wysokie ciśnienie polecam wam

Gość mraauu
ograniczenie soli, przyjmowanie potasu, jak palisz to rzuc fajki. gdzies niedawno czytalam o cynamonie, ze np mleko z cynamonem super obniza.

Gość gość
Na nadciśnienie polecam pić sok z selera, czosnku, natki pietruszki i cebuli wg. tej strony https://terapiasokami.pl/soki-na-nadcisnienie. Moja mama miała wysokie ciśnienie i zaczęła pić ten sok. Już w krótkim czasie odczuła znaczny spadek ciśnienia i poprawę zdrowia.

Gość gość
Kojarzę serwis http://rankingcisnieniomierzy.pl/ poświęcony ciśnieniomierzom gdzie można oceniać urządzenia i też przejrzeć sobie informacje o różnych modelach różnych producentów. Fajna praktyczna stronka jeśli ktoś planuje zakup.