Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 dolaks

Laserowa Korekta WZROKU

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Moja wada nie by艂a a偶 tak du偶a, jak u mojej kole偶anki, ale te偶 spora, bo -5. Lekarz dopasowa艂 mi metod臋 EBK. Jest super. Po wadzie ani 艣ladu. Zach臋cam do zrobienia korekcji w CMO Laser, bo pracuje tam bardzo wysoko wykwalifikowana kadra lekarska.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Czy w Lublinie wykonuj膮 korekt臋 wzroku laserem i gdzie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie ja te偶 b臋d臋 mia艂a EBK. S艂ysza艂am wiele dobrego o tej metodzie, wi臋c jestem spokojna. Termin zabiegu mam wyznaczony na przysz艂y tydzie艅. Ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 efekt贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cze艣膰 wszystkim. Czytam i przegl膮dam wszystkie fora szukaj膮c informacji na temat tego jak ludziska dochodz膮 do siebie po laserowej korekcji... Ja mia艂am dwa tygodnie temu zabieg metoda iLasik [ wada -3 i cylindry ] i og贸lnie wszystko by by艂o ok gdyby nie to ze lewe oko troch臋 s艂abiej ma z ostro艣ci膮 w por贸wnaniu z drugim :/ tak jakby przesuni臋ty troszke obraz , literki sa jakby podw贸jne i z bliska i z dali ... Lekarz uspokaja, m贸wi ze to oko moze d艂u偶ej dochodzi膰 bo jest wi臋kszy obrz臋k z tytu艂u tego ze by艂o "trudniejsze" ... Czy kto艣 tak mia艂? Ile moze potrwa膰 okres w kt贸rym to sie stabilizuje...boje sie ze potrzeba bedzie rekorekt臋 robic :( u偶ywam kropli co chwila i modl臋 sie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jessica S
Ja mia艂am robion膮 mikrosoczewkowa korekcj臋 wzroku - Lentivu. Nie ma opcji 偶eby po tym by艂a powt贸rna korekcja. Przynajmniej z tego co czyta艂am - ja nie musia艂am te偶 mie膰. Nie ma co si臋 ba膰. Chwila nieprzyjemno艣ci ale warto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja by艂em dzi艣 na wizycie kontrolnej po 6 miesi膮cach od zabiegu femto-lasik w Weiss Klinik. Od jakich艣 2 miesi臋cy odczuwa艂em popraw臋, tzn. s艂absze lewe oko przesta艂o mi "ci膮偶y膰". I by艂em dzi艣 mile zaskoczony :) w badaniu komputerowym niewielka wada jest na obydwu oczach, ale w badaniu tablic膮 czytam 100% prawym okiem i tak 80% lewym, gdzie pozosta艂 astygmatyzm -1,5 cylindra (by艂o -7 prawie!). Klinika proponuje ewentualnie dokorekcj臋, ale poczekamy na jesie艅 i sprawdzimy, czy wada stoi w miejscu. Por贸wnuj膮c wyniki sprzed p贸艂 roku to zmniejszy艂a si臋. Stabilizacja u mnie mo偶e jeszcze potrwa膰, bo wyj艣ciowo by艂 du偶y astygmatyzm na obydwu oczach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czyli nie jestem sama... Moje lewe oko nadal bez rewelacji:/ moze minimalnie lepiej ale bez por贸wnania z prawym-?prawie miesi膮c po zabiegu? Musze by膰 cierpliwa. Widz臋 ze m贸j przypadek nie jest odosobniony i inni tez tak miewaj膮 a potem sie polepsza wiec nadzieja jest. Poczekam te pol roku s potem zobacz臋 co dalej ;) dzi臋ki za odpowiedzi ! Pas Ja robi艂am iLasik w Sopocie w Blikpol . B臋de odzywa膰 sie jak mi to oko sie sprawuje :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 bede mia艂a EBK. Zdecydowa艂am sie po tym jak dowiedzia艂am sie ze Optegra ma promocje. Tysi膮c z艂oty na jednym oku to bardzo du偶o dla mnie wi臋c stwierdzi艂am 偶e warto wyda膰 swoje oszcz臋dno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja po zabiegu 艣wirowa艂em!!!! tylko zakrywa艂em jedno oko, drugie oko, widz臋, nie widz臋 itd. A偶 przesta艂em si臋 skupia膰 czy widz臋 dobrze na ka偶de oko, wa偶ne abym w og贸le widzia艂. I tak z czasem to si臋 wyr贸wna艂o jak pisa艂em wcze艣niej. Jestem mile zaskoczony :) i 偶ycz臋 Wam wszystkim cierpliwo艣ci, na pewno b臋dzie dobrze!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja w艂a艣nie tez tak robie! Zakrywam lewe a potem prawe i por贸wnuje i sie wkurzam ... Ale my艣le ze jest juz minimalna poprawa, niewielka ale jest. Chcia艂abym baaaaaardzo zeby lewe wyr贸wna艂o sie z prawym i widzia艂o r贸wnie ostro! No ale pos艂ucham sie i uzbroje w cierpliwo艣膰. Prowadz臋 samoch贸d i pracuje bez okularow. Jesli w ciagu pol roku 偶aden cud sie nie zdarzy wracam do kliniki na poprawk臋. Zap艂aci艂am za oczka 7600 z艂 najnowsza metoda wiec chce mie膰 100 % satysfakcji... Dzi臋kuje za s艂owa otuchy. Mi艂o us艂ysze膰 cos pozytywnego od kogo艣 kto przechodzi艂 przez cos podobnego :) pozdrawiam xx

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Powiem Ci, 偶e wra偶enie, 偶e masz jedno oko s艂absze jednak pozostanie. Przecie偶 mamy jedno oko zawsze dominuj膮ce, to st膮d wynika. Mi zaproponowali w klinice poprawk臋, bo stwierdzili, 偶e jednak astygmatyzm mo偶e sprawia膰, 偶e odczuwam szybsze zm臋czenie oczu itd. Ale trzeba czeka膰 i nie 艣wirowa膰 :) trzymam kciuki!!! a jak膮 mia艂a艣 metod臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mialam iLasik 24/06. Jest juz miesi膮c po i nadal obraz w lewym jakby przesuni臋ty , podw贸jny wiec my艣le ze to raczej bardzo sie nie zmieni... Mi tez podobno pozosta艂 resztkowy astygmatyzm na potygodniowej wizycie tak us艂ysza艂am i my艣le ze tak poprostu juz bedzie chyba ze zrobi臋 re korekt臋 :/ W mojej pracy potrzebuje 100% dobrego wzroku wiec pewnie wr贸c臋 do kliniki ... A po jakim czasie mo偶na wykona膰 rekorekt臋 wady resztkowej, wiesz moze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rekorekcja minimum po 6 miesi膮cach od zabiegu. Ale warto poczeka膰, bo to si臋 naprawd臋 zmienia! Kolega po roku dopiero mia艂 wszystko super.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No to bede czeka膰 cierpliwie i miejmy nadzieje ze to sie wyr贸wna ... Nawet ze s艂abszym lewym okiem jestem niesamowicie zadowolona!!! Niesamowita zmiana w 偶yciu! Dzi臋kuje za wsparcie i porady ;) pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Patit
A kt贸ra z Was robi艂a korekcj臋 wzroku metod膮 Lentivu? naczyta艂am sie duzo ze super i w ogole warto ale chcia艂abym co艣 wi臋cej si臋 dowiedzie膰 - jak jest na prawd臋:) sama id臋 do optegry na konsultacj臋 :)

Udost臋pnij ten post

Ja ch臋tnie bym sobie kiedy艣 zrobi艂a tak膮 laserow膮 korekt臋 wzroku, cho膰 to pewnie sporo kosztuje, a niestety nie orientuje si臋 dok艂adnie jak to wygl膮da.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zale偶y jaka metoda, sa ma艂o i mniej inwazyjne i oczywi艣cie r贸偶ni膮 sie cenowo i okresrekonwalescenviji i efekt ko艅cowy jest inny... Ja znam tylko te kt贸ra ja robi艂am i tylko wvzakresie tej mog臋 sie wypowiada膰 . Mimo ze do 100% satysfakcji troszke brakuje a jestem dopiero pare tygodni po to jestem mega zadowolona ! Polecam xx

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No bo ten zabieg to prawdziwy cud!!!!!! Ja wci膮偶 nie mog臋 uwierzy膰, 偶e ca艂e 偶ycie cz艂owiek chodzi艂 w okularach, wkurza艂 si臋 na zaparowywanie szkie艂, 艣lepy w basenie itd. itp. A tu kilka minut, kilka tygodni wahania ostro艣ci i super wszystko widz臋 :) I na pewno nie jest to tania przygoda, ale warta ka偶dej ceny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Opisz臋 swoj膮 histori臋, a n贸偶 komu艣 u艂atwi podj臋cie decyzji :D Od mojej operacji min膮艂 dok艂adnie rok i miesi膮c i wszystkim niezdecydowanym mog臋 szczerze poleci膰. Je艣li chodzi o metod臋 to pad艂o na lasik - gdy偶 lekarz (rekomendowany jako guru od metody lasik), kt贸rego sobie upatrzy艂am stwierdzi艂, 偶e w moim przypadku nie maj膮 sensu pozosta艂e metody a femtolasik nie by艂 dost臋pny w tej klinice. Po operacji widzia艂am dobrze od razu a podstawowy dyskomfort (pieczenie oczu itp.) odczuwa艂am jakie艣 2 godziny (zaplanowa艂am sobie zabieg na godzin臋 wieczorn膮 tak aby mo偶liwie jak najszybciej i艣膰 spa膰). Co wa偶ne przez jaki艣 miesi膮c widzia艂am aureol臋 na przedmiotach odbijaj膮cych 艣wiat艂o co wieczorem troch臋 utrudnia艂o prowadzenie auta. Potem min臋艂o. Wracaj膮c. Nast臋pnego dnia po operacji okaza艂o si臋 偶e moje prawe oko jednak nie widzi tak genialnie jak lewe - wzrok poddawa艂am testom siedz膮c z kaw膮 w fotelu i patrz膮c si臋 zawsze z tej samej odleg艂o艣ci na malutki napis pod zdj臋ciem, kt贸re wisia艂o na 艣cianie (wcze艣niej nie widzia艂am nic na tej 艣cianie poza ciemn膮 plam膮 - taka 艣lepa by艂am sic!). Na kontroli okaza艂o si臋, 偶e w prawym oku pod rog贸wk膮 zosta艂o troch臋 wody i st膮d ta nieostro艣膰 (wysz艂o -1,75). Lekarz pocieszy艂 i powiedzia艂, 偶e max do miesi膮ca woda powinna wyparowa膰 i w贸wczas b臋dzie dobrze. Woda wyparowa艂a w ci膮gu 2 tygodni :) Po miesi膮cu gdy posz艂am si臋 pokaza膰 doktorowi to wynik by艂 taki, 偶e pozby艂am si臋 minus贸w a na prawym oku zosta艂 ma艂y (0,25) astygmatyzm. Generalnie po roku stwierdzam, ze widz臋 lepiej ni偶 w soczewkach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do艣wiadczenia mam podobne jak Twoje :) tylko ja mia艂em w艂a艣nie femto-lasik, zabieg by艂 wykonany w klinice w Chorzowie p贸艂 roku temu. Dok艂adnie jak piszesz, w dniu zabiegu przez oko艂o2 godziny pieczenie, raz mocny atak 艂zawienia i kataru (trwa艂o to p贸艂 godziny!), potem jakby co艣 wpad艂o mi do oka. Drugi dzie艅 bez tych ju偶 objaw贸w, widzenie super z daleka, kiepsko z bliska, obraz si臋 rozmazywa艂. Przez p贸艂tora miesi膮c rozb艂yski wok贸艂 艣wiate艂, jazda samochodem wieczorem by艂a nie bardzo. Potem wszystko si臋 unormowa艂a i jest super!!!!!! Chocia偶 jeszcze si臋 tam wszystko stabilizuje podobno.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy kto艣 z was robi艂 moze laserow膮 korekcj臋 wzroku w http://www.okulus.com.pl/ ? maj膮 jaka艣 promocj臋 i zastanawiam sie czy nie skorzystac, juz od kilku lat zastanawiam si臋 nad tym zabiegiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosiagosgos
Patit - ja robi艂am Lentivu. :) Robi艂am do tego kilka podej艣膰 i straaaasznie d艂ugo si臋 zbiera艂am, bo jestem ogromn膮 panikar膮, je艣li chodzi o lekarzy, zabiegi i jakiekolwiek tego typu rzeczy. Zbli偶a艂 mi si臋 艣lub, nie chcia艂am i艣膰 do niego w okularach, wi臋c pomy艣la艂am: "now or never"! ;D i nie 偶a艂uj臋. wszystki przebieg艂o b艂yskawicznie. i sam zabieg i rekonwalescencja:) widz臋 super. a co najwa偶niejsze, nie bola艂o! a tego si臋 ba艂am strasznie :) Je艣li si臋 zastanawiasz, to polecam zrobi膰 teraz. Maj膮 promocj臋 letni膮, wi臋c zawsze to troch臋 pieni臋dzy w kieszeni;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja si臋 zakwalifikowa艂am do EBK. Kole偶anka mia艂a w zesz艂ym miesi膮cu taki zabieg i u niej wszystko si臋 ju偶 zagoi艂o, a wada zosta艂a usuni臋ta. Mam nadziej臋, 偶e u mnie te偶 b臋dzie tak dobry efekt.

Udost臋pnij ten post

Te偶 my艣l臋 o zabiegu, ale na razie mnie nie sta膰. Na razie nosz臋 soczewki,.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zbieraj kas臋. Warto zrobi膰 korekcj臋. Najwa偶niejsze, 偶eby wada by艂a stabilna. Pami臋taj, 偶e przed korekcj膮 wada musi utrzymywa膰 si臋 na tym samy poziomie minimum rok. Nie mo偶e si臋 powi臋kszy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kasy tak naprawd臋 jest sporo, ale jak patrze膰 przez pryzmat wydawania kasy na soczewki to i tak wysz艂oby wi臋cej, a zabieg robi si臋 raz na ca艂e 偶ycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi si臋 uda艂o zaoszcz臋dzi膰 i w ko艅cu mam fundusze na korekcj臋. Zabieg robi臋 w OKO Laserze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Super. Gratuluj臋. Zabieg w OKO laserze to bardzo dobra inwestycja. Tam na pewno dobrze si臋 Tob膮 zajm膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na kt贸r膮 lekark臋 si臋 w ko艅cu zdecydowa艂a艣? S艂ysza艂am, 偶e du偶o os贸b dobrze wypowiada si臋 o pani Grabskiej - Liberek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiem, 偶e prof. Grabska-Liberek jest 艣wietn膮 specjalistk膮, ale akurat zapisa艂am si臋 do dr Gadomskiej, kt贸ra tak偶e cieszy si臋 du偶ym powa偶aniem w艣r贸d pacjent贸w. Jestem pewna, 偶e wybra艂am dobrze. Dam zna膰, jak ju偶 b臋d臋 po korekcji.

Udost臋pnij ten post