Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dafney

KETONAL- kto bierze i na co?

Polecane posty

Gość Strach
zazywałam kiedys po kolejnym ataku kolki nerkowej.Jako srodek przeciwbólowy naprawde mi pomógł:)

Gość ja biorę w pierwszy
i czasami drugi dzień okresu po jednej tabletce. Innych środków przeciwbólowych nie uznaję. Bo jak ból jest tak słaby, że pomoże Apap czy Ibuprom, to się nie patyczkuję;) A jak jest porządny, to żaden z w/w nie pomoże...:(

Gość uwazaaajcie
onjest bardzo szkodliwy na nerki i watrobe bodajze

Gość max151
ja go biore na bóle zebów lub miesiączkowe

Gość Madlen_85
bralam do zylnie po operacji kregoslupa, neistety po jakims czasei stowsowania nic mi nie pomagal

Gość a jak to smakuje
ja biore ale zawsze mnie potem żoładek boli, poza tym działanie przeciwbólowe świetne...

Gość elder
to bardzo niebezpieczny lek, moja babcia dostała po nim wrzodów żołądka

Przez pewien czas dźwigałam bardzo ciężkie rzeczy, od tego czasu cierpię na powracające bóle korzonek. W takim wypadku biorę tabletkę Ketonalu i po problemie. Bóle korzonek mam często przed okresem i wtedy muszę wziąć tabletkę, bo nie wytrzymam z bólu. Myślę, że nie uzależnię się od tego leku, ponieważ biorę go naprawdę sporadycznie i tylko wtedy, kiedy ból jest bardzo dokuczliwy.

Witam.Ja też brałam Ketonal po operacji ręki najpierw dożylnie póżniej przez długi czas tabletki(po 2 szt. na raz , kilka razy dziennie ponieważ ból był nie do wytrzymania ).U mnie pojawiała się zgaga. Tak przy okazji jak ktoś miał może wieloodłamowe złamanie przedramienia z przemieszczeniem albo coś podobnego to zapraszam też na mój post,tytul: \'\'Zlamanie,operacja,rehabilitacja\'\' .Tam jest opisany mój problem. P.S przepraszam autora za wpisanie swojego tematu ale bardzo potrzebuje odpowiedzi.Pozdrawiam.

tez dostalam go na recepcie... silny lek... ja dostalam na boole plecow(bo lekarze podejzewaja ze to korzonki)i na bole podbrzusza, mam nadzieje ze pare mi nie zaszkodzi...:(

bralam ten lek na bole atakowe rwy kulszowej,silny lek ale mialam taki silne bole ,ze nawet 5dziennie nie lagodzilo bolu

Gość zmyslacie moje drogie
a joj tam uzalezniajacy. ja biore ketonal juz od ponad roku przy okresie i to nieraz nawet po 3 tabletki dziennie ( 50mg) i nie czuje sie uzalezniona od niego. biore bo po prostu nic innego nie dziala. nie ma tez zadnych skutkow ubocznych ani nic. aha ilek kupuje zawsze bez recepty. jak sie ladnie poprosi to aptekarka sprzeda:p

lek kupuje tylko na recepte.... naprawde uzaleznia a tego nie polecam na bole kolan (zwlaszcza po zawodach :P)

Gość dziadu
ketanol dobry ale nie pomaga na wszystko wole tramal..

Gość wikitra
a czy slyszaliscie cos o skutkach ubocznych tzn jakies wysypki czy cos????

Drogie panie od kiedy to Ketonal uzależnia.??..przecież to nienarkotyczny silny środek przeciw- bólowy

Gość ketonal jest silny
kotonal w pewnym stopniu uzaleznia psychicznie, dodatkowo ja zauwazyłam brak koncentracji-problemy z zapamiętywaniem i otępiałość- skonczyłam brac a byłam w trakcie sesji +praca w biurze brałam po usuwaniu ósemki + wycinanie góza pod nia powstałego- cysta tzw sie okazało z powodu stłoczenia ząbków-cały zabieg był nieprzyjemny a bóle niedowytrzymania. ale brałam bardzo krótko- a na tramal mam uczulenie i wymiotuje po nim oraz prawie zapaści dostałam

Gość ketonal jest silny
aha i ja jestem bardzo podatna na tego typu leki- wiec sie fatalnie po nich czuje mimo ze nieweluje ból...to staram sie jak najsztbciej przestac brac i brac jaknajmniej

Gość aleve7
no ja jestem od ibupromu uzalezniona byle co boli=ibuprom biore:(

Gość aleve7
a jakies skutki uboczne w postaci wysypki zaobserwowal ktos????????/

Gość małamiłamala
moja mama brała chorując na nowotwór...:(

Gość rafu88
Ketonal jak sama nazwa skwzuje silny lek... Ja sam częstuje się nim już dobre lat kilka razy lądowałem na ostrym z płukaniem żołądka czy bardzi nie przyjemnymi skurczami jelit nie polecam tego bo to naprawde boli aż płakac się chce.. Ketonal głowie biore na zęby nawet najśliniejszy boł zebą po zażyciu tabletki ustępuje w średno 30 min jest dobry lek lecz nikomu nie polecam go zjadania tak jak ja to robie... Ale to jedyne dla Mnie wyjście choruje także na nerki oraz żąłądek a to nabawiłem się przez sam ketonal powodzenia... jeśli ktoś ma zamiar go używać na dłuższą mete ale nie życze nikomu tego bólu co sam przechodziłem

Gość Kant dupy
Jedyne co mi pomaga na migreny, ale biorę raz na kilka miesięcy jakiekolwiek leki, jeśli już muszę.