Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filemonka31

brak akcji porodowej

Polecane posty

Gość Filemonka31

miałyście coś takiego że wywoływali Wam poród bo nie było rozwarcia albo było na 1 góra 2cm, straszne bóle skurcze a zero akcji??? I jak to się skończyło czy cc czy czekali lekarze oczywiście

Jeżeli żadne srodki nie pomogą,nawet zaszczyk to robią cc. Czasami czekają nawet 16-17 h,a nóz się uda.Tylko że te bóle nie są tak silne jak przy rozwieraniu. Pomóc można sobie biorąc ciepłą(nie gorącą) kąpiel.Pomaga też chodzenie po schodach.

czekają i czekają, boli jak cholera, w końcu po 12 godzinach rozwarcie sięgnęło 10 cm, ale Młoda była ogromna i wycisnęli ją ze mnie na siłę, bo jeszcze chwila i by się udusiła, cud, ze nic jej nie jest, wywoływanie porodu to jakaś chora akcja :(

nie zawsze robia cesarke w moim przypadku mialam tak ze dali mi na wywolanie a caly czas mialam 3 cm rodzilam 17 godz ale obylo sie bez cc rozwarcie w koncu nastapilo

wiesz chora akcja ale jak dziecko spoznia sie 10 dni po terminie i nie chce wyjsc

po 12 godzinach, jak mimo ciągłego podawania oksytocyny, rozwarcie cały czas było na dwa cm. dali mi relanium i coś do jedzenia... po ponad godzinie znów kroplówki z oksytocyną... córkę urodziłam równo dobę po tym, jak zaczęto wywoływać poród i też ja ze mnie wypchnięto po około dwudziestu godzinach błagałam o cesarkę albo by mnie dobili... na szczęście kolejne porody były łatwiesze :)

mnie podali znieczulenie po paru godz wiec nie bylam w najgorszej sytuacj bo czulam ze bede wyla z bolu