Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stefciaa

Czy cień do oczu powinno sie uzywac taki sam jak kolor oczu?

Polecane posty

Gość Stefciaa

np. oczy brązowe to cień brązowy, oczy niebieskie to cień niebieski? I jeszzce jedno pytanie: jesli uzywam cienia zielonego to czy moge sobie na dolnej powiece tez mznać kreske tym cieniem zamiast kredki (zamiast np. kredki czarnej, w ktorej zle wygladam bo pomniejsza mi oczy) uzywam jasnego zielonego bo w ciemnym zle wygladam..i jak uzyłam tego jasnego zielonego na dolne powieki to wygladałam zle, jakby podpuchnieta czy zapłakana.....a mozna na dolnej powiece uzyc zielonego ale ciemniejszego?? czy moze na dolnej powiece inny kolor cienia niz zlieony jak u gory?

Gość nic nie jest
wcale nie musisz używać kredki, natomiast cieni takich jakie Ci sie podobają, byle nie łączyć np.niebieskiego oka z zielonym cieniem itd. Zielone oko i ciemniejszy brąz, ale do niebieskiego brazowe cienie bardziej stonowane, brązowe oczy ładnie wyglądają z odcieniami pomarańczu. Musisz kombinować tak, zeby sie nie gryzło nie tylko z kolorem oczu, ale też z ubiorem.

Gość a niebieski cien do niebieskic
h oczu moze byc?

Moim zdaniem trzeba samemu sprawdzić które kolry nam pasują. Ja mam zielone oczy , a świetnie wygladam w zielonych cieniach, niebieskim też i brązach.

Gość natkala
Czy jasne cienie powiekszja oczy, a ciemne pomniejszja?

z reguły tęczówka lepiej wygląda w kontrastowym kolorze cieni - np. niebieskie oczy - brązowe cienie, zielone oczy - fioletowe cienie itp. ale można kombinować.

Gość a jaki ciec do oczu
zileono, piwno brazowych- ciezko okreslic moj kolor oczu, sa zielonkawo-piwn-brazowe....wiec jaki cien zastosowac?

Gość nikt nie wie
Cień na powiekach musi podkreślać, jakby wydobyć kolor naszych oczu. w związku z tym nie powinien on mieć absolutnie koloru naszych oczu, bo wtedy wszystko się zlewa i efekt jest jakby rozmyty i niewyraźny.