Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana Ola

nie wiem co robic..nagle zaczelam plamic..biore novynette..

Polecane posty

Gość zalamana Ola

juz 3 opakowanie i przy pierwszysm mialam do polowy opakowania plamienia, potem w drugim czasem troche myslalam ze przejdzie, a teraz juz koncze trzecie(jeszcze 4tab) i zrowu plamienie..kurcze, co jest?strasznie sie boje ..:( nie wiem, najpierw chyba test jutro zrobie, a potem do gina..pomozcie..:(

Jeżeli bierzesz \"słabe\" tabltki typu novynette czy harmonet to popros lekarza o te z większą zawrtoscią hormonów.

Gość zalamana Ola
chyba tak zrobie..ale mam wykupione jeszcze jedno opakowanie novynette chyba jeszcze je wezme, moze plamienia sie skoncza..a jak nie to to gina..moge tak zrobić?

nie stresuj sie dziewczyno :) to ze plamisz nie oznacza ze tabletki nie dzialaja :) sama biore novynette, teraz zaczelam 4 opakowanie i sytuacja wyglada u mnie tak : 1 miesiac to ciagle plamienia, 2 miesiac juz wszystko ok a przy 3 opakowaniu dostalam krwawienie przy 16 tabletce... nie mialam mozliwosci isc do gina i ide dopiero jutro ale zaczelam normalnie 4 opakowanie i mysle ze nic zlego sie nie dzieje bo plamienia maja prawo wystepowac do 3-4 miesiaca od momentu rozpoczecia stosowania danych tabletek :) co prawda novynette to pierwsze tabletki przy ktorych mialam jakiekolwiek plamienia bo przy tych ktore bralam wczesniej nie bylo tego problemu ale mysle ze wszystko sie unormuje i ze sa to tabletki dla mnie :) pozdr :)

Gość zalamana Ola
dzieki, bardzo mnie pocieszylaś..martwie sie tym bardziej ze plamienie sie troszke naslillo..a mozesz mi napisac co gin Ci powiedzial jak juz do niego pojdziesz..dzieki z gory:)

w najgorszym wypadku poprostu lekarz zmieni Ci tabletki jezeli to plamienie nie ustanie wiec nie masz sie czym martwic :) ja ide jutro i napisze co gin mi powiedzial ale mysle, ze jezeli przy badaniu nic niepokojacego nie wyjdzie to zostane przy tych tabsach, tymbardziej ze sa to pierwsze ktore nie powoduja u mnie zadnych innych dolegliwosci jak bole glowy na ktore strasznie cierpialam przy poprtzednich tabsach :) pozdrawiam i glowa do gory :) PS. na plamienie dobre jest wapno :)

Gość zalamana Ola
ja wlasnie tez super sie czuje, to sa co prawda moje pierwsze tabletki..ale nie tyje, nic mnie nie boli itp...przez pierwsze okakowanie mialam plamienia, ale tylko jakos do okolo12 tabletki, ampotem okres 4 dnia przerwy..bylam zachwycona tymi tabletkiam, przy drugim opakowaniu palmilam przy ostatniej tabletce przez daw dni..i sie juz troche zalamalam, potem mialam w przerwie okres..a teraz juz przy 15 tab zaczelam plamic:( jesli to nie przestanie to ide go gina, ale novynette mi pasuja poza tymi plamieniami..ciaze wykluczazm calkowicie, poniewaz z moim facetem uzlamismy ze na poczatku brania tab jeszcze bedziemy stosowac gumki dla pewnosci, zadna nie pekla ani nic..

Gość zalamana Ola
wiem, ze wapno jest dobre, a ile trzeba go pic?

Gość zalamana Ola
ostatni raz wspozylam dokladnie tydzien temu..chyba jeszcze za wczesnie na test?bo teraz juz zaczynam wpadac w paranoje..:(

Ja na plamienie dostałam receptę na Cyklo3fort ( mam nadzieje ze nie pomyliułam nazwy )......i rzeczywiście musze stwierdzic ze zmalało w znacznym stopniu....a nawet znikło po pewnym czasie.... Cyklo3fort to lek ziołowy chyba....można go z tego co wiem kupić bez recepty:)

Gość zalamana Ola
bernadetka, a jakie tabletki bierzesz? i kiedy mialaś plamienia??tzn przy ktorych opakowaniach i jak one wygladaly?

No ja nie łykam Novynette Tylko Yasmin.... Jestem po 1 opakowaniu....i praktycznie moje plamienia były przeplatane z małymi krwawieniami.....Cyklo3fort brałam 3 razy dziennie( wedle ulotki).....gdzieś tak od polowy blistru.....I muszę stwierdzić ze ten środek zminimalizował plamienia....a w moim przypadku to ważne ze względu na leczenie- które musiałam kontynuować... Ostatnią tabletkę Cyklo3fort miałam wziąć wraz z ostatnią tabletką Yasminek z blistru...( w końcu zrobiłam przerwę na krwawienie, prawda? ;) ) Ale mogę ten srodek polecić z czystym sumieniem:)

Gość zalamana Ola
pije wapno, mam nadzieje ze pomze..czytalam na innych forach ze do 3 opakowania dziewczyny tak mialy i potem bylo juz ok...a jeszcze jedno mam wykupione wiec wezme jeszcze, a jak bedzie nie tak coś to do gina..

niestety plamienia przy tabletach niskodawkowych sa czestym zjawiskiem :o ale miejmy nadzieje, ze przejdzie :) a Ty Olu nie wkrecaj sobie filmow bo w ciazy nie jestes ;)

acha - yasmin tez bralam przez 5 mniechow i plamien nie bylo :) za to koszmarne bole glowy :(

Gość zalamana Ola
juz jestem troche spokojniejsza..wezme jeszcze jedno opakowanie, ale jak znow beda plamienia to do gina po inne tabletki:)

Gość zalamana Ola
neni i co,bylas u gina? co powiedzial?..odezwij sie..

tak, bylam u lekarza i wszystko jest ok a plamienia moga sie pojawiac do 3-4 miesiaca :) jezeli jednak w tym miesiacu tez sie pojawia to nie sa to tabletki dla mnie :( i bede musiala zaczac stosowac trójfazwoe

Gość zalamana Ola
super..moja kumpela tez dziś szla do gin wiec ja poprosilam zebys sie spytala o ten moj problem i tez jej powiedzial to samo-ze do 3 moga byc, ale jak beda w 4 to mam przyjsc po inne..wiec wezme jeszcze jedno i sie okaze:) dzieki bardzo:) pozdrawiam:)

Olu ja biore novynette i tez plamilam dluugi czas, moja pani gin powiedziala ze to reakcja na hormony i ze wszystko gra :) teraz sie stresuje, od niedzieli mam przerwe a krwawienia nie bylo i nie ma :( az mi sie schizy wbijaja, choc wiele razy wystawilam tabletki na probe dzialania [konczyl we mnie] i byl odobrze.. a teraz glupek mam schize... =(

Gość zalamna Ola
little angel, jeszcze na pewno dostaniesz kres..to dopiero 4 dzien przerwy, mozesz juz przeciez dziś dostac:) nie martw sie:) a powiedz, ile czasu bierzesz novynette i jak dlugo plamilaś?:)

Gość nisiuńka
Moze ja powiem jak u mnie jest:), na początku,jakies 2,5 roku temu zaczęłam drać Dianę(ale jeden miesiac-lekarz mi przepisał ją na nieregularne miesiączki:/), zaraz po Dianie zaczełam brac Novynette, wszystko było ok,zadnych nudności, zawrotów glowy itp. Aż do tej pory. Krwawienie z odstawienia zawsze dostaje 4 dnia,miedzy 10 a 12, a teraz krwawienie mi sie spoznilo, zaczelo sie ok godz. 16 i bylo lekkie plamienie tylko,dopiero 3 dnia cos sie ze mnie polalo;), oprocz tego bola mnie piersi. Mam lekka schize(chociaz,oprocz tabletek, moj facet stosuje gumki, tzn. na poczatku,pare ruchow we mnie jest bez gumki).Kurde, wydaje mi się,ze za długo stosuje tabsy i musze sobie przerwe zrobic,ale moja ginekolog stwierdzila 2 miesiace temu,jak jej wspomnialam o przerwie,ze wcale nie trzeba jej robic,stosujac pigułki....Musze zmienić weta, jak najszybciej:(,ale schiza dalej zostala:(

Gość kokokopolo
mam pytanie czy podczas tego plamienia wolno uprawiac seks czy trzeba czekac az one miną??