Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Witam, Dałam się kiedyś namówić na te produkty. Efekt? Niby dożywotnia gwarancja a po dwóch latach przechowywania produktów w lodówce i zamrażarce (w specjalnych opakowaniach do mrożenia), opakowania nie są szczelne, trudno je domyć z tłuszczu i nieprzyjemnie pachną. Szkoda takich dużych pieniędzy na nie, tym bardziej, że w USA, ku mojemu zdziwieniu są o 2/3 tańsze i są sprzedawane nie tylko bezpośrednio w domach klientów ale i na półkach marketowych...Jest sporo tańszych odpowiedników, a lepszej jakości np. noże Tchibo. Pomijam już toksyny uwalniające się z tych plastików w czasie pieczenia. Szkoda zdrowia. Ale oczywiście każdy ma prawo do własnych wyborów ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czaplutka
Witam :) Byłam na takim spotkaniu po prezentacji, jaka się u mnie odbyła. Myślałam jednak, że na takie spotkania można przychodzić tylko, jeśli się zrobiło u siebie prezentację. Czy coś pomieszałam?? Samo spotkanie było nawet fajne, choć akurat u nas nic nie było gotowane. Jednak nie wiem, czy dałabym radę być na takich spotkaniach często, bo są one dla mnie trochę sztuczne. Nie wiem, jak inaczej to określić, jest miło nie powiem, ale może nawet trochę zbyt cukierkowo :) Co do produktów, to mam na ich temat swoje zdanie. Część jest fajna i warto w nie zainwestować, ale są też takie, które kompletnie się nie opłacają. Jestem zachwycona miską do drożdżowego i z niej najwięcej korzystam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mioda
starr,,,czegos chyba nie rozumiesz,,,słowo gwarancja oznacza ,że mozna dany produkt reklamować!!!! Skoro twierdzisz ,że pojemniki nie spełniaja swojej funkcji lub ulegaja zniszczeniu ,,to poprostu reklamuj!!:) Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mańka1880
Heja czaplutka - a które prosukty poleciłabyś jeszcze ?, a które według Ciebie są takie se ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pojemniki reklamowałam i dostałam nowe :) Za 2 lata historia się powtórzy i znowu dostanę nowe ;) Wróciłam do kamionki. Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czaplutka
Mańka1880, jak dla mnie mały rozdrabniacz może być bardzo fajny, aczkolwiek na razie mnie na niego nie stać - bo nie ma co ukrywać, że produkty są dość drogie. Poza tym mam jeszcze 2 pojemniki do mrożenia - fajna sprawa, faktycznie np. jak wrzucę pierogi, to się nie sklejają, w innych pojemnikach się zawsze mi się sklejały. Mam też formę sylikonową - królewna, czy jakoś tak - jako prezent dla Gospodyni - okrągła forma do pieczenia, ale tu ogólnie uważam, że te sylikonowe są fajne, mam też nietupperwerowe i też je chwalę. Mega trójkę też sobie chwalę. No i na spotkaniu w dystrybucji po pokazie pierwszorazowe gospodynie dostały ściereczkę do mycia okien i tą uniwersalną. Nie byłam co do nich przekonana, ale z ciekawości chciałam sprawdzić tą do okien i .... muszę przyznać, że daje radę :) Nie powiem, żebym całkowicie przestała myć starymi metodami, bo do framug sama szmatka nie wystarczy, ale jak trzeba szyko przemyć okna - to się rewelacyjnie nadaje - WAŻNE! nie myć, jak w okno świeci słońce, bo wtedy zostaną ślady. Mam jeszcze pojemnik na sery i faktycznie kilka dni dłużej serek, czy wędlinka się trzyma. Poza tym...jak na razie nie mam kasy, więc przestałam zaglądać do katalogu ;) Ale z czasem może jeszcze coś dokupię :) No uważam np., że Ultra Plus nie jest niezbędny - w zasadzie można powiedzieć, że to samo można zrobić w naczyniu żaroodpornym. Kluseczkomanię moja koleżanka zastąpiła zwykłą łyżką cedzakową z dziórkami i powiem, że słyszałam od Niej o tym sposobie zanim pojawiła się kluseczkomania :) Wg mnie najważniejsze, to przemyśleć, co nam na prawdę potrzebne - kupować z głową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Alcia111
Witam Starrr - cos chyba przesadzasz. Jeżeli reklamujesz i reklamacje są uwzględniane to w czym masz problem. Ciesz się, że masz znowu nowe pojemniki. Wiadomo, ze miare uzytkowania pojemniki sie niszczą. A w Twoim przypadku dostajesz nowe. Kazda z nas tak by chciała. Raz zapłaciłaś a co jakiś czas masz nowe sztuki. Winnie73 - u nas też odbywają się spotkania kulinarne, na których zawsze cos robimy. Jezeli mamy stoiska to raz w tygodniu a jeżeli nie to raz na miesiąc. Czaplutka - Twoje wrażenie po takim spotkaniu moze byc takie jak Ty odniosłaś. Ale musisz wziąść poprawkę, ze jest to spotkanie dla gospodyń i klientów Tupperware. Losowania dla wszystki oraz prezent za szczęśliwy kupon (z losowania na spotkaniu u gospodyni) - jest to w pewnym sensie wynagrodzenie osób które zdecydowały sie przyjść na takie spotkanie, które chcą miec kontakt z Firmą. Ale pomimo takiego wrażenia - nadal lubisz pojemniki Tupperware ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość elisabethaaaa
teraz jest promocja i mozna wymienic punkty z serow hochland na te wlasnie pojemniki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nataszka2010
Cześć Dziewczyny możecie mi powiedziec co robię nie tak? Zakupiłam ostatnio parę rzeczy i je testuję. Wczoraj robiłam uszka z pierożkomani i jestem po pierwszym razie bardzo zadowolona - ale - właśnie - widziłam na filmie i czytałam ze jak po nałożeniu drugiego ciasta na farsz i przejechaniu wałkiem odwraca się formę i pierożki same wypadają. U mnie nic nie wypada, musze każdy pierożek przepchac załączoną łyżeczką. dzięi za pomoc z góry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czaplutka
Alcia111, jestem zadowolona z produktów, przecież napisałam. Uważam, że trzeba oczywiście podchodzić z głową do ich kupowania - jak zresztą do wszystkiego - ale to, co mam jest ok. A spotkanie było ok, tylko atmosfera trochę przesłodzona - taka amerykańska. Dokładnie tak samo się czułam, jak pracowałam w Stanach - może to dlatego, że jednak w Polsce takie zachowania nie są standardowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Witam Nataszka - co do pierozków - to czy posypałaś lekko formę maką ? Czaplutka - najwazniejsze że "przesłodzona" atmosfera na spotlkaniu nie wpłynęła na Twoje zdanie o pojemnikach. A znam takie sytuacje, że zachowanie np. konsultantki wpływa na klientów i ich zdanie o Firmie i produktach Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nataszka2010
Cześć alcia111 - posypuje mąką formę - ale nie w tym chyba problem bo jak wałkuje pierożki żeby oddcieliby się na pojedyncze to na drugiej stonie robią sie takie baloniki od farszu (zaznaczam ze daję mało farszu) i włąśnie te baloniki musze przepchać na drugą stronę żeby wypadły pierożki. Ale mimo że musze każdy pierożek przepychac to i tak jestem zadowolona z formy - bo robi sie uszka ekspresowo i nic się nie rozwala.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mikołajkana102
Heloo A ja mam problem z dzbankiem. Nie wiem ile tych owoców sypać ? Skroiłam pół dzbanka jabłek , dałam 3 łyżki cukru i jakiś ten kompot był bez smaku - jakby nie nasiąknięty jabłkami - taka woda z cukrem. I mi wcale nie odskoczyła pokrywka na drugą stronę - czekałam pół godziny. Wieczko zakładam napisem tupperware po przeciwnej stonie lejka i zamkniętą stroną od lejka (nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłam). Może ktoś coś doradzi ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobrze zamknęłaś dzbanek , owoców daję 1/3 dzbanka tylko 1/2 godziny to faktycznie owoce słabo naciągną a kompot jest wodnisty , ja robię kompot dużo wcześniej niż chcę go podać , dodaj do jabłek parę listków mięty wyjdzie super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam pytanie, czy w piekarniku w którym nie działa dolna grzałka jedzenie w ultra plusie się upiecze (warzywa z ziemniakami i różnym mięskiem)? Mam spotkanie w sobotę u Gospodyni, która ma taki właśnie, zepsuty piekarnik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Aksa - trudno powiedzieć. Dla bezpieczeńsrwa zrób mój przepis jak nie wyjdzie Ci z piekarnikiem to wstawisz do mikrofalówki na 10 min i bedziesz miała danie Kurczak lub ryba w Ultra + 2 piersi z kurczaka lub 1 kg ryby, 1 mrożonka wieloskładnikowa, 1 sos pieczeniowy ciemny, 1 łyżka keczupu 2 łyżki majonezu Kurczaka pokroić w kostkę, rybę w kawałki przyprawić. Do miski do ciasta włożyć rozmrożoną mieszankę warzywną dodać sos pieczeniowy, keczup, majonez wymieszac z kurczakiem lub rybą, Przełożyć do Ultra +. Piec w 190 C 35-45 min,. W mikrofalówce 10 min przy najwyższej mocy. Wymieszać jak bedzie trzeba to jeszcze na 2 min Danie jest bardzo smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Ja to danie robię przede wszystkim z kurczakiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Alcia, dziękuję. Mój sprawdzony przepis na wieprzowinę z ultra+ w mikrofalii: 1/2 kg mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę 1 cebula (poszatkowana w rozdrabniaczu :) ) 1 szklanka ketchupu i 3/4 szklanki majonezu wegeta- łyżeczka Mieszamy wszystko- wkładamy do mikrofalii - ok 20 - 25 minut . Pod koniec ewentualnie posypujemy żółtym serem. Do tego makaron z groszkiem z cudu kuchennego :). NIe każdy ultra się mieści do mikrofalii - niestety ;(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agi40
alcia robiłam tego Twojego kurczaka z sosem pieczeniowym, poraz pierwszy dałam mieszankę brokuł + marchew + kalafior było bardzo dobre, a teraz robiłam z 1/2 paczki mieszanki chińskiej + 1/2 paczki warzyw na patelnię - azjatycjich - NORMALNIE REWELACJA 1 raz jeszcze dzięki za przepis! 5 min w mikrofali na max.mocy - przemieszać i jeszcze raz na 5 min do mikrofali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nataszka2010
Heja żadnych już nie macie dla mnie rad odnośni epierożkomani ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Alcia111 a ten sos pieczeniowy do kurczaka to wsypać jako proszek czy rozrobić z wodą?Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Alcia- zrobiłam Twój przepis w mikrofalii- super. Tylko ja "piekłam" 20 minut i zamiast majonezu dałam jogurt naturalny. Zrobiłam z mieszanką Azja i zamiast sosu pieczeniowego dodałam fix do potraw chińskich:). Jo80- sos przed dodaniem rozmieszałam wg przepisu-proporcje jak na opakowaniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Witam W nawiązaniu do mojego przepisu. Mrożonkę dajecie jaką chcecie. Tylko jeżeli w mikrofali to bez fasolki szparagowej. Napiszę dokładnie jak robię: mrozonkę odmrażam, kurczaka kroje w kostkę i przyprawiam przyprawą do kurczaka, mieszam z mrozonką dodaję keczup i majonez i posypuje sosem pieczeniowym (bez zozrabiania) mieszam wszystkie składniki. To wszystko. W zależności jakiego sosu uzyjecie to będzie inny smak potrawy. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziewczyny czy macie jakiś sprawdzony, szybki przepis na babkę i mazurka? Tak żeby korzystać z tupper i nie narobić się za bardzo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Witam Babka drożdżowa- wielkanocna. Mix- Max mąki z górką (4 szklanki) plus szczypta soli, wszystko wsypać do miski. Do Mix- Maxa: 5 dkg drożdży, 5 żółtek (z dużych jaj lub 6 mniejszych), szklanki cukru, 250 ml. ciepłego mleka. Wszystko wytrzepać. Następnie do Mix- Maxa wlać 100 g. roztopionego masła. Wytrzepać. Wlać do miski z mąką- zamieszać. Dodać trzy łyżki oleju i zamieszać. Po trzech otwarciach miski ciasto wykładamy do formy. Do ciasta można dodać rodzynki, wiórki kokosowe, skórkę z pomarańczy (w zależności od upodobania). Piec 30 minut w 175- 180C. Lukier: 1 szklanka cukru pudru i 3 łyżki wrzącej wody, wymieszać i polać babkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agi40
BABKA CYTRYNOWA : 1 kostka margaryny (250g) 4 jajka 1 i 1/2 szkl. cukru 4 kisiele cytrynowe (na 1/2 l wody i bez cukru) 8 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę , cukier i jajka utrzeć . Dodać kisiel w proszku , mąkę , proszek i ucierać (najlepiej mikserem) aż powstanie pulchna masa . Piec około godziny w 180 stopniach KEKS CYTRYNOWY : 6 jajek 30 dkg mąki 20 dkg cukru 30 dkg bakalii (różne) 125 gram masła roślinnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia otarte skórki z 2 cytryn sok z 1 cytryny 1 mały zapach cytrynowy szczypta soli Żółtka oddzielić od białek , utrzeć z cukrem do białości , dodać miękką margarynę i dalej ucierać , pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , sok z cytryny , zapach i otartą skórkę z 2 cytryn . Umyte i wysuszone bakalie oprószyć mąką , włożyć do ciasta . Pianę ubić na sztywno z odrobiną soli , przełożyć do ciasta i wszystko delikatnie wymieszać . Przełożyć ciasto łyżką do 2 silikonowych króli , piec w 180 st C około 55 min. BABKA MAKOWA : 1 kostka margaryny (250g) 25 dag cukru 4 jajka 20 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag maku Margarynę , cukier i jajka utrzeć , dodać resztę składników i wymieszać . Piec około godziny w 180 stopniach Prosto , szybko i pysznie ! BABKA ŚMIETANOWA : 3 jajka 1 szkl. cukru 1 łyżka masła 2 szkl. mąki 250 ml kwaśnej śmietany, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Jajka , cukier i masło utrzeć na jednolita masę . Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę , wymieszać . Na koniec można dodać bakalie obtoczone w łyżce mąki (bez bakalii też jest pyszna) . Wlać do silikonowej babiej góry i wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika . W moim piekarniku przy grzałkach góra-dół czas pieczenia ok. 30-35 min. Trzeba sprawdzić patyczkiem , bo każdy piekarnik inaczej piecze . Babkę robi się szybko , ale jeszcze szybciej "znika" BABKA CZEKOLADOWA 10 dkg gorzkiej czekolady, 10 dkg Kasi lub masła, 10 dkg cukru, 125 ml mąki, 3 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Tłuszcz i czekoladę rozpuścić w mikrofali. Całe jajka utrzepać z cukrem - najlepiej w shakerze, dodać do przestudzonej czekolady , przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto wlać do króla lub babiej góry i piec 7 minut w mikrofali ( 600 Vat) BABKA "ZEBRA" : 1 i 1/2 szkl. cukru 5 jajek 2 i 1/2 szkl. mąki 1 szkl. oleju 1 szkl. przegotowanej (chłodnej) wody 3 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem , dodać resztę składników i dokładnie utrzeć . Ciasto powinno być dosyć rzadkie . Podzielić na dwie równe części , do jednej dodać 2 łyżki kakao , do drugiej 2 łyżki mąki . Wlewać na środek formy na przemian (najlepiej chochlą) . Piec około godziny w 180 stopniach. Życzę wszystkim Smacznych i udanych wypieków na nadchodzące Święta !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DZIĘUKUJĘ ZA PRZEPISY...A TERAZ DO ROBOTY :) POGODNYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ WSZYSTKIM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam W ramach promocji Hochland otrzymałam pojemnik Bazyl, w którym pokrywka nie pasuje, jest za duża do pojemnika. Pokrywka ma być szczelna, a taka nie jest. Macie może informacje na temat możliwości reklamacji lub wymiany w punkcie Relay, w którym dostałam ten pojemnik? Miał ktoś podobną sytuację? Zastanawiam się, czy ta promocja to nie jest po prostu ściema.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Witam Agga40 - zgłoś temat do najbliższej dystrybucji. Pojemniki są robione przez maszyny i może się zdarzyć że coś nie pasuje. W dystrybucji mogą Ci przyjąć reklamacje. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×