Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość mama mani :)
Cud tak juz ma :( pokrywka tylko sie naklada lekko,inaczej niz w przypadku reszty misek tupperware. Po probie gotowania ryzu (nieudanej zreszta) uzywam tego "cudaczka" do rozmrazania mies... Ponawiam prosbe o jakies newsy odnosnie lipcowej ulotki! Z gory dziekuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Malwina Tupperware Warszawa
Przez wiele lat kupowałam produkty jako uczestniczka paty. Bywałam 1-2razy na kwartał na party. Dlatego wypowiadam sie tutaj jako uzytkownik nie jako konsultant. Cene i tak zapominamy po pewnym czasie a wygodna i praktyczność zostaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkjolka
A masz może jakieś przepisy do Cudu kuchennego? Czy jak działasz wg nich tez nie wychodzą potrawy? Ja tez mam cudzik. Korzystam z niego tak sobie. Inne produkty tej firmy są w czestszym uzywaniu przeze mnie, ale jak do tej pory nie wychodził mi tylko jogurt. Przepisy pobrałam z tego forum na stronach o znacznie niższej numeracji niż ta. Polecam roladki drobiowe z serkiem topionym. U mnie w rodzinie zajadają się nimi wszyscy. Trzymam tylko je dłużej niz w przepisie nie 30 lecz 40 min. A co do kostek rosołowych.....nikt nie napisał nigdzie, że nie można doprawiać innymi przyprawami (solą, pieprzem czy nawet vegetą). Jeśli już stosuję kostki to na pewno nie w takiej ilości jak w przepisach. U mojej koleżanki z kolei pomidorówka z pulpecikami mięsnymi robi furrorę, a jeśli chodzi o brokuł to mówi, że pierwszy raz je nierozgotowany. Używam go do kompotów właśnie, zupek kremów, makaronu i sałatki. Pisałam zresztą to wszystko wcześniej, ale jakby co służę pomocą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzieki mam przepisy zakupiłam z przepisami,etapowo czytam stronki tego forum jest i w koncu 75 he he,zobaczymy,jednkaże wydajemi sie że poprostu uleglam....i kupilam a niedostetcznie ktos wyjasnilmi jak to dziala i teraz czasuuuuu mi potrzeba.....ale jak cos bede pytala....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Brokuł trzeba podzielić na mniejsze różyczki a na pewno się ugotuje. Jeśli gotujemy w cudzie a nie lubimy rosołków to możemy dodać wegetę natur, jest zrobiona z naturalnych składników i ma mniej soli od zwykłej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Piersi z kurczaka: 3 (2) pojedyncze piersi pokroić na paski lub kostkę, przyprawić wegetą, albo ziarenkami smaku, włożyć do cudu na sito. Na wierzch wrzucić 2 garście rozmrożonej włoszczyzny (albo obieraczką skroić marchew, seler, pietruszkę, długie wstążeczki). Na to rozdrobnić 2 kostki rosołowe lub 3 łyżeczki wegety natur. Zalać wrzątkiem, przemieszać, przykryć (nie przestawiać naczynia), zostawić na 40-45 min. Odcedzić. Podawać z sosem majonezowym. Sos majonezowy 150ml śmietanki słodkiej 12% lub 18%, 150ml oleju, 2-3 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczka wegety natur i sok z połowy cytryny, duży pęczek rozdrobnionego koperku Składniki po klei wkładamy do mix maxsa i bardzo energicznie potrząsamy 3-4 razy i gotowe. Spróbujcie, polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziewczyny udalo sie....alez to ja jestem panikara....i tak twierdze że moglam zostać dokladnie poinformowana.....dobrze żeznalazlam to forum opanowane...fajny przepis.Miłego dzionka dzis życze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Basia_gosposia
To jest jakiś absurd z tym cudem. Jak rozumiem, tupper ma nam pomagać i ułatwiać życie. Jak czytam opinie o tym "cudzie", to odnoszę wrażenie, że to najgorsze z możliwych naczyń tupper. Po co tyle kombinować i de facto sobie utrudniać życie. Po co na siłę szukacie zastosowania dla tego naczynia? Jak można uważać za sukces ugotowanie brokułów w cudzie? Przecież na wodzie czy na parze robi się to w kilka minut. A jak słyszę o zupkach z serkiem topionym wegetach itp, to już mi się odechciewa. Powiedzmy sobie szczerze - cud to zupełnie bezużyteczne naczynie i ani nie ułatwia, ani nie przyśpiesza ani nie daje inne korzyści. Po co więc tak go "czcicie"?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale kto go czczi?ja tez uwazalam ze jedzenie bedzie zdrowe z tego a te przepisy to smietana,vegeta,serki topione to nie jest za zdrowe czy kostki ale sek w tym zeby teraz uzdattnic te 60 zł ktore sie na to wydalo....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Basia_gosposia
Ależ dokładnie o tym piszę. Najpierw ludzie kupują coś, co się chyba przez nieporozumienie nazywa cud kuchenny. A skoro wydadzą wcale niemałe pieniądze, próbują trochę na siłę znaleźć zastosowanie dla tego "cudu". Oczywiście, używaj go i próbuj do różnych celów. Napisz proszę za pół roku czy dalej go używasz, że jednak stwierdzisz, że nie warto na siłę kombinować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Nikt nie mówi, że cud jest jedyny i najlepszy, ale można bez problemu w nim gotować. Wystarczy nauczyć się w nim gotowania. Po za tym nikt nikomu nie narzuca zakupu cudu. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie lecz narzucanie wszystkim swej niechęci tylko dla tego, że się nie poznało w pełni funkcjonalności jakiegoś naczynia to chyba przesada. Dziewczyny która umieją gotować w cudzie po prostu wyrażają swe zdanie, skoro są zadowolone to o tym piszą, trzeba to uszanować, a nie krytykować. Jest ktoś nie zadowolony to jego sprawa, niech o tym napisze a nie mówi, że to jest ściemnianie, że konsultantki chwalą naczynie tylko po to aby je sprzedać. Po co to podkreślanie, przecież mamy wolność wyboru i prawo do swego zdania...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja też należę do grupy tych osób, to używają cudu wyłącznie do rozmrażania. Po prostu w mojej kuchni się nie sprawdził, ale może inne osoby mają inne preferencje gotowania. Za to polecam z czystym sumieniem naczynie do gotowania na parze micro-max. Oczywiście cena katalogowa jest zupełnie poza zasięgiem ale jakby była jakaś dobra promocja (lub uczciwy sprzedający na allegro), to naprawdę warto. I wtedy nie ma problemy z brokułami czy innymi warzywkami. A do gotowania kasz i ryżu używam wyłącznie ryżowego garnuszka. Jest super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A przy okazji zapytam o inne naczynie - serię księżycowa zastawa. Otóż, na ostatniej prezentacji konsultantka bardzo mocno ją reklamowa i prawie "wciskała". Jednym z jej argumentów było trzymanie ciepła w tym naczyniu przez ok. 1,5 godziny. Natomiast na różnych forach pojawia się wiele opinii, że to kompletne kłamstwo z tym trzymaniem ciepła. Mam pytanie, kiedy kupię to naczynie i okaże się, że np. usmażone kotlety włożone do tego naczynia wystygną po pół godziny, to czy będę miała prawo do zwrotu czy już nie? Pytam się, bo dla mnie te 1,5 godz trzymania ciepła to kluczowy parametr. Inne cechy tego naczynia mnie znacznie mniej interesują.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Jeśli chodzi o Księżycową zastawę to faktycznie trzyma długo ciepło, jeśli chcesz Elu dłużej utrzymać temperaturę to wlewasz między miski szklankę wrzątku i jeszcze dłużej trzyma ciepło. Zwrotu zakupionych i używanych naczyń nie ma. Dlatego warto sobie ten zakup przemyśleć, jeśli zależy Ci na długo ciepłej potrawie to warto, tym bardziej, że można w naczyniu podgrzewać potrawę w mikrofali.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bebcja
a co to za zakup ma być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Myślę, że obecne na forum konsultantki lepiej Ci doradzą, ale zastanów się czy czasem nie lepiej kupić kuchcika zamiast mix-maxa. Teraz można kupić kuchcika taniej bo jest w promocji zwłaszcza razem z rozdrabniaczem i szefem kuchni. Ja nie jestem zadowolona z mix-maxa. Za to kuchcik jest szybszy w mieszaniu rzadkich rzeczy niż niejeden robot elektryczny. Ale być może mix-max może zrobić coś, czego nie zrobi kuchcik. Tego nie wiem więc może konsultantki nam pomogą :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _LaSet_
@ do samusiaija: proszę o podanie adresu e-mail (jestem konsultantką i chętnie podejmę się wyzwania przekazania informacji :-D)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _LaSet_
to mix max będzie w sam raz :-) na jedną rękę:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _LaSet_
ok, gdyby cos to proszę pisać jwidenka@gmail.com :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkjolka
Pewnie że chcę! Po to jest to forum. Odwdzięcze się też fajnym przepisem. Tylko poszperam. A jaki by cię interesował?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
(tym razem zalałam gorącą wodaz nim wlozylam brokuły)brokuly i ryż zrobilamw CK okolo 40min.do tego dodałam pomidorki obrane z skórki,jajko na miękko(ze względu na witaminy). sos: 3 ząbki czosnku,jogurt naturalny ,szczypta kurkumy-wymieszane. doprawić sola i pieprzem! pozdrawiam!smacznego! ps.pewnie sie powielam....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia..
Mam nadzieję, że przepis zasmakuje... Surówka kalafiorowa 1 kalafior rozdrobnić w szefie kuchni (dość drobno). Dodać 1 puszkę kukurydzy (odsączonej), dużo szczypiorku (pokroić w krążki lub i koperek rozdrobniony), sól, pieprz do smaku, 1 mały jogurt naturalny gęsty, 5 łyżek majonezu. Wszystko wymieszać w misce, bardzo zdrowa surówka, warto spróbować ma ciekawy smak, a kalafior surowy ma więcej witamin. Likier kawowy W mix maxie mieszamy 100ml wody przegotowanej ciepłej + 3 łyżeczki kawy rozp. wymieszać + mleko skondensowane słodz. wymieszać + 100ml wódki, jeszcze wstrząsnąć kilka razy i można się odprężyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bebcja
honiu a ile tego mleka trzeba wlać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×