Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość gość
Z tymi prezentami to raczej przesadzacie, konsultantki też je mają, ja osobiście nie zamierzam być menadżerem bo ta dodatkowa prowizja nie zawsze jest wypłacana. Jako konsultantka wiem, że jak pracuję tak mam a dusić dziewczyny żeby chciały pracować, to nie jest przyjemne. Z ostatniego seminarium każda przywiozła po 3 lub 4 pierdoły, dla mnie to nie były prezenty, ale jak ktoś chce spróbować jako menadżer to nic nie stracisz, najwyżej cię zdegradują i tyle.

Gość gość
a można wiedzieć jakie to pierdołki przywiozłaś zawsze mnie to ciekawiło

Gość gość kika
Manadżer to funkcja z obowiązkami.Jeżeli masz ludzi(chociaż 3 osoby)które będą pracowały,to zostań menadżerem.Dostajesz cele np. 3 aktywne w grupie(min.500zł) i retrutacja co miesiąc = 3000 obrotu,to wtedy masz-4% marży.I inne cele.Powinna powiedzieć ci menadżerka. Jeżeli nie wykonujesz celu odpadasz i nie wracasz do tej samej grupy. Każdy może spróbować.Najpierw buduj grupę,rekrutuj,dopiero wejdź. :) Powodzenia.

Gość gość
Mam fajny przepis do ultra pro. - 10pałek z kurczaka - 2 szklanki ryżu - 4 szklanki wody - 1 kostka masła - 3 kostki rosołowe - słoiczek koncentratu pomidorowego Pałki z kurczaka przyprawić według uznania (ja przyprawiam przyprawą Knorr " Przyprawa do złocistego kurczaka"). 2 szklanki surowego ryżu wsypać do ultra pro, a na nim ułożyć przyprawione pałki. 4 szklanki wody zagotować wraz z masłem, kostkami rosołowymi i koncentratem. Powstałym sosem zalać ryż i pałki. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1 godz. w temperaturze 200 stopni C. Przepis jest wypróbowany. Mojej rodzinie smakuje i jest super łatwy, a jak ktoś nie lubi kostek rosołowych to można samemu zrobić bulion. Jeśli ktoś ma jakieś przepisy do ultra pro, które nie były jeszcze publikowane na forum to bardzo proszę o udostępnienie.

Gość 22monia123
Proszę napiszcie jak się robi bitą śmietanę w kuchciku taka na gofry i inne przepisy do kuchcika też mogą byc , kupiłam sobie i jak na razie to ubijam tylko pianę z białek która zresztą super wychodzi .

Gość gość
śmietana 30% trochę cukru waniliowego i krótko ubijać bo w przeciwnym razie wyjdzie waniliowe masełko.

Gość gość
jeśli chcesz aby śmietana posiedziała dłużej dodaj śmietanfix ,a w rozdrabniaczu możesz posiekać truskawki i dodać na śmietanę .

Gość gość
Na seminarium w Łodzi dawali, jeśli dobrze pamiętam; - Pojemnik quadro- 0,5l różowy - neo szczypce ze styczniowej ulotki - 4kolorowe galaretki i - zestaw cristallo prostokątny W Jachrance były prezenty, bo z tamtąd przywiozłam np. multi szatkownicę, więc raczej zgodzicie się ze mną, że w Łodzi nie było prezentów, ja bym to nazwała gadżetami.

Gość gość
Seminarium bylo rok temu w egipcie I byly super prezenty wiec jak nie wiesz to lepiej nic nie pisz

Gość gość
Do Egiptu nie mogłam akurat jechać, a w Jachrance było super 3 dni i wiele prezentów, więc wiem co piszę, jak dla ciebie są to prezenty to super a ja mam prawo napisać co sama o tym myślę!

Gość gość
zawsze jakies firmowe rzeczy o firmie dobrze swiadcza - chyba żadna firma nie nagradza pracownikow lub konsultantow tak jak tupperware. faktem jest ze wiekszosc daja w towarze i to jest dla nich tez jakby forma reklamy. przynajmniej za darmo sie nie jedzie na taki zjazd. pewnie na ten egipt byle wyzsze progi niz na seminaria - 2400 plus rekrutacja to wystarczylo miec 500 co tydzien i kogos zrekrutowac. poza seminarium marza, aktywnosci oraz prezenty za rekrutacje - nie ma co narzekac

Gość gość
chciałam tylko napisać, że cele dla menadżera na odbiór marży to 3 aktywne (nie na 500zł minimum tylko na 250zł - tak jest od 46tygodnia), własne 600zł i 3000zł obrotu w okresie rozliczeniowym.

Gość gość
i jedna rekrutacja :)

Gość gość
Oczywiście Tupperware daje prezenty ale nie zapominajmy, że nie muszą wydawać pieniędzy na reklamę. My wszystkie pracujące konsultantki i menadżerki robimy im darmową reklamę, wiec nikt nam nie robi łaski dając prezenty. Natomiast jeśli firma wymyśla ciągle nowe produkty w nowych kolorach to, osoby pracujące nie powinny wydawać swych pieniędzy, ciągle na wzory. W takiej sytuacji uważam podkreślanie i ciągłe przypominanie, że firma daje prezenty nie na miejscu. Mam nadzieję, iż nie tylko ja mam takie zdanie, bo jak słyszę na mitingu jaki to mam przywilej, otrzymując prezenty to śmiech mnie ogarnia. Poza tym nawet jak się pracuje a nie rekrutuje to tez jest źle, jak by się człowiek nie starał to ciągle jest za mało. Forum jest po to aby wymieniać się swoimi opiniami, a pisanie, że ja mam nie pisać bo nie wiem jest śmieszne. Po za tym koleżanka która była w Egipcie niech się pochwali, jaki cenne prezenty przywiozła, bo ja wiem, iż szału w ogóle nie było.

Gość gość
ja też byłam w egipcie sam wyjazd był super a prezenty przywiozłam między innymi ultra pro więc nie rozumiem ciebie nawet nie wiesz na jakich wyjazdach byłaś bo to co piszesz to w jachrance był zjazd krajowy 2012.

Gość gość
na seminarium kryteria nie sa wygorowane to i prezenty tez pewnie " du.y nie urwa" - napiszcie jaki bylo kryterium na egipt ze firma dawala najdrozsze rzeczy??

Gość gość
Dziewczyny poradzcie mi jak złożyć ten cholerny pojemnik do przechowywania serów i wędlin z kratką w gornej części,której za Chiny nie mogę wcisnąć na swoje miejsce (jest okrągła).

Gość nata 39
Jeśli nie można włożyć kratki do cheesmarta to go reklamuj, bo ja miałam taki przypadek...

Gość gość
W końcu ktoś szczerze pisze i za to jest krytykowany. Dziwię się koleżance która uważa, że zjazd krajowy jest mniej ważny od seminarium, dla mnie osobiście nie ma to znaczenia. Mi także nie podoba się, że firma zaczęła stawiać tylko na rekrutacje, a prezenty za ciężką pracę się nam należą. Odnośnie innych firm to tam też są prowizje, czasem dużo wyższe.

Gość gość
Tak sie zastanawiam nad zakupem chlebaka,ale zdania są podzielone.Proszę o szczere opinie na jego temat.

Gość gość kika
Chlebak jest rewelacyjny,chleb jest świeży przez kilka dni,nie pleśnieje,nie czerstwieje.Warunek:trzeba o niego dbać,raz w tygodniu uprzątać okruchy i myć go,nie stawiać przy źródle ciepła,nie wkładać gorącego chleba,nie wkładać z folią. :)

Gość gość kika
Bardzo dziękuję,za przepisy.Sprawdzone przepisy,to skarb. Jak znajdę chwilę,to napiszę coś fajnego. A może macie coś fajnego na przystawkę?

Gość gość
Dziewczyny, czy u was garnki z pierwszego tygodnia też będą dopiero w kwietniu? To jakaś paranoja. Znowu powtarza się sytuacja z ubiegłego roku, Po co robić akcje, jeżeli nie możemy zapewnić towaru. U nas tez nie było tłuczków. A zapłacić za nie trzeba. Czasami mam dość. Firma działa coraz gorzej.

Gość gość
u nas też nie ma tłuczka, a w tamtym roku za garnki też płaciłyśmy wcześniej w tym roku jeszcze nie policzyli za garnki mam nadzieje że zapłacimy dopiero przy odbiorze .

Gość gość
gdzie nie płacono to bardzo dobrze bo u nas zapłaciłam i nie mam towaru

Gość Nowy Sacz
Ja tez zapłaciłam za garczek i do tej pory nie mam. Istna paranoja.

Gość gość
Generalnie w Firmie panuje tendencja spadkowa jakości obsługi i ofert. Oferty Tg coraz gorsze, a pułapy coraz wyższe. Zamawiali garnki po 1-szym tygodniu, a mamy 7. Moim zdaniem było sporo czasu, aby sprostać zadaniu. Od nas się wymaga .... i wychodzi na to, że tylko od nas:-( Braki w towarze też coraz częściej się zdarzają. I jak tu być wiarygodnym wobec klientów? Na reklamacje czeka się miesiącami (3-4). Ech.....

Gość 22monia123
Dziękuję za odpowiedz jak zrobię bitą śmietanę to napiszę czy mi wyszła . A może ktoś ma inne przepisy do kuchcika co w nim można jeszcze zrobić .A i jestem zainteresowana ściereczką szefa kuchni jak by ktoś miał za nie wielkie pieniążki to kupię .

Kuchcik: Masło ze skwaszonej kremówki - ukwaszoną śmietanę 30% - nie z lodówki - wlewamy do kuchcika i ubijamy jak na kremówkę, ale trochę dłużej. Masło osiądzie na trzepaczkach, można zebrać maślankę, a masło zbieramy szybko ręką, ugniatamy kulkę, przepłukujemy w miseczce z zimną wodą i do maselniczki. Ciasto na "łyżki" - 4 całej jajka ubijamy w kuchciku z 9 łyżkami cukru. Po uzyskaniu prawie pełnego kuchcika puchu dodajemy pół rozpuszczonej ostudzonej margaryny, 9 łyżek mąki - mieszamy, wlewamy do silikonowego króla i wrzucamy 2 obrane jabłka pokrojone w kostkę. Do pieca na 30 minut w 180'C. Lukier królewski - 250g cukru pudru wyspać do kuchcika. Dodać 1 białko z małego jajka. Ubijać, aż powstaje lejąca (nie sztywna) masa. Nakładać na upieczone pierniczki lub ciastka. Można wyciskać wzorki - lukier pozostaje biały i wysycha w pół godziny. Jak mi się jeszcze coś przypomni to dam znać.

Gość 22monia123
Bardzo dziękuję i na pewno wypróbuję .