Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość gość
nie jestem konsultantką, mam kilka znajomych, które są, w różnych miejscach w polsce i mam wrażenie, że decydujący jest, jak zawsze, tzw. czynnik ludzki. Wszystko zależy, od ludzi, którzy podejmują decyzje, od ich chęci, czasem pazerności, a na pewno szacunku do pracy innych.

Gość gość
uowa jest umowa, a firma nawala już nie pierwszy raz

Gość gość
najlepszym dyrektorem był Graczyk Mirosław facet za którego był w firmie porządek i dyscyplina a teraz sztab na psy zszedł a dyrektora niedługo z Chin zatrudnią

Gość v5001
dziewczynki... żenujące jesteście co niektóre... ważne tylko, żeby bić pianę z niczego :)

Gość gość kika
Popieram poprzedniczkę. :)

Gość gość
to nie jest piana z niczego. Od początku roku takie wpadki: 1. seminarium zawsze było dwu dniowe - w połowie kwalifikacja (gdzie już zdecydowana większość się zakwalifikowała) ogłaszają , że jest jednio dniowe 2. ogłaszają kwalifikacje na zabawę w Warszawie - po kwalifikacjach odwołują imprezę 3. mikrofalówka w konkursie za punkty w ulotce wprawdzie nie jest podany model, ale wyraźnie podana jest moc kuchenki i moc grilla, otrzymujmy produkt zamienny . Sorry ale to jest bicie piany o nic - dotyczy to tylko jednego miesiąca . Trzy wpadki to chyba dużo .

Gość gość
jak macie o coś walczyć to ja proponuje zająć się najpierw produktami z chin klientki nie chcą ,i jak tak dalej pójdzie to nie będzie co sprzedawać ,u nas już widzę reklamacje tych produktów.zastanówcie się czy możemy coś zrobić aby u nas nie było tych produktów niech sobie produkują na swój rynek,ja osobiście też ich nie akceptuje.

Gość Gotowalnia
Ostatnimi czasy pojawiają się artykuły o szkodliwości tworzyw plastikowych. To jest poważny problem. Argumenty ,ze nasze tworzywa są bezpieczne wypadają blado przy opakowaniu z napisem made in China lub Wietnam. Trochę mnie to studzi w sprzedawaniu bo zdrowie przede wszystkim. Do tego lekceważenie sprzedaży na Allegro niestety utwierdza mnie w przekonaniu, że firmie zależy tylko na zyskach. Ja będ święciła oczami przed klientem a nie szefostwo w Warszawie.

Gość gość
tak to prawda allegro a my się tłumaczymy dlaczego!!! a panie dystrybutorki z d****i siedzą w dystrybucji siedzą i wysyłają smsy i cele na kolejny tydzień dla danej grupy a na temat forum tej strony weszłam to powiedziała żebym nie wchodziła i nie robiła scen bo po co siać ferment :( żenada co one robią

Gość gość
niech sobie poczytają niezła lektura dla nich

Gość gość
mam pytanie do konsultantek zakupiłam kubek termiczny jest super noszę do pracy dzieci często trącają i przy takich wypadkach jestem pewna że żadne nie oparzy się kawą ,ale ma jedną wadę brzydko pchnie już myłam płukałam octem i nic nie pomaga czy macie jakąś radę co zrobić

Gość gość
swój kubek termiczny myję w zmywarce , jedynie tabletki FERY myją go dokładnie, bo po innych środkach zostaje nalot w zakamarkach i przechowuje go odkręcony

W tym Fery coś jest, bo odkąd zaczęłam go używać, nareszcie nie muszę dwa razy myć Tupperków po tłustych potrawach. Używam Fery Platinum - to nie reklama.

Gość gość kika
Wszystkie zamykane,zakręcane pojemniki ,butelki przechowujemy nie domknięte ,nie dokręcone. do kubka termicznego najpierw nalej gorącej wody,wylej,potem kawy ,czy innego płynu.Zamknij.

Gość gość
Niestety mycie w fery nie pomaga już myłam ,myje też w koncentracie W5 i nic a zmywarki nie posiadam.

Gość Gotowalnia
Trudno mi zaakcetować taki sposób rozwiązania. Oczywiste, że te rzeczy się myje i mają być czyste i higieniczne. Termokubek jest naprawdę drogi. Można wymagać aby nie śmierdział. Dobrze, ze podajecie sposoby na różne mankamenty ale ich po prostu nie powinno być. Cena jest wygórowana m.in. dlatego, że mają to być rzeczy komfortowe i bardzo dobre. Jeśli stolnica sie nie przykleja, kubek śmierdzi a my się biedzimy jak zrobić żeby było dobrze podczas kiedy to firma powinna oddać pieniądZe albo obniżyć cenę bo to są po prostu buble. Mój cud kuchenny jest tak brudny, że słońce już go nie wybiela. Jestem wściekła, bo nie robiłam w nim żadnych nomen omen "cudów". To tworzywo jest do bani. Jak mam teraz rozmawiać z klientem?

Gość gość
ja się cudem nie przejmuje robię w nim jogurty są super kiedyś coś robiłam z marchewką i też zabarwiło co się nakombinowałam wyczytałam wszystkie porady jak myć ,i nic nie pomogło. będzie jako jogurtownica i druszlak.

a ja uważam że skoro my konsultantki zdobywamy naszą pracą jakieś prezenty i używamy wcześniej niż klientki to ktoś powinien w firmie być od tego aby wysłuchać naszych opini o produktach zanim wypuszczą je na rynek i było by po kłopocie.

Gość gość
prosze poprzedniczke o instrukcji i przepis na jogurt z cuda

Gość gość
Jogurt .a proszę, podgrzewam lekko mleko aby było letnie na litr mleka daje mały kubeczek jogurtu ,kupuje taki z dodatkiem wapnia w lidlu za 99groszy , mleko 2% nie mniej . z butelki ale może być inne, nie mam kubeczków więc robię w misce maksymilian poj.1,4 litra wlewam do cudu trochę wrzątku aby sięgał do dna miski i przykrywam cud maksymiliana nie przykrywam po godzinie wymieniam wrzątek i za 2 godziny powinno być gotowe przelewam do szklanych słoiczków i wkładam do lodówki zużyć trzeba do 7 dni. .

Gość Gotowalnia
Spotykam coraz więcej klientek, które szanują swoje pieniądze i chcą mieć dobry towar a nie potem kombinować jak coś naprawić co kosztuje sporo kasy. Pamiętajcie, że w sklepach są o wiele tańsze odpowiedniki naszych produktów, które bez żalu można wyrzucić jak się nie sprawdzają. U nas walorem miała być jakość a tak nie jest. Nie każdy ma takie lajtowe podejście, żeby zadowolić się sitem zamiast cudu kuchennego. Zwróćcie uwagę ile jest na tym forum porad jak pozbyć się wielu mankamentów. Tak nie może być. Niech to kosztuje tak jak w liedlu lub biedronce to nie będzie problemu. A my potem wychodzimy z siebie, zeby kliencie udowodnić, że opłaca się kupować droższe buble zamiast tańszych.

Gość gość
wybrałam w prezencie za sprzedaż czajnik i toster czarny ale jednak po przemyśleniu chciałabym rożowy. Może któraś z Was chce się zamienić?

Gość gość
jak dla mnie w tupper miski , butelki na wodę , śniadaniówki i otwieracz do wina są rewelacyjne pozostałe rzeczy to raczej zbędne gadżety , dla których wymyśla się zastosowanie . Cud kuchenny to ogólnie kosmos, ostatnio służy mi za osłonkę na doniczkę kwiatka , bo nic mi w nim nie wychodzi .

Gość gość
A dla mnie cud kuchenny jest super. Gotuję w nim brokuła, makarony, czasami piersi z kurczaka, no i oczywiście barszcz. Ponadto używam go do rozmrażania i wkładam potrawy, dla podtrzymania temperatury np. smażę kotlety i do cudu , są tak kruchutkie, że rozpływają się w ustach. Ostatnio koleżanka mówiła mi, że spodziewała się większej ilości gości i smażyła placki ziemniaczane i przetrzymywała w cudzie. Jak kupuję takie drogie produkty to staram się wykorzystać ich w pełni, bo tak to po co dawać tyle kasy.

Gość klientka gabi
napiszcie przepis na coś pysznego w cudzie bo ja mam książeczkę ale chciałabym coś innego(tam nic do mnie nie przemawia) Ja w nim właściwie gotuje tylko to co Pani na pokazie kasze z marchewka pietruszka i kurczakiem:( a tak to stoi w szawce i trochę żałuje ze go kupiłam

Gość klientka gabi
a i kupiłam jeszcze wazę bella z sitem i to już w ogóle jest porażka Pani na pokazie powiedziała ze wejdzie do każdej mikrofali ze jest uniwersalnego rozmiaru a wcale tak nie jest bo do mojej się nie zmieści (tzn wejdzie ale się nie kręci). Oddać jej nie mogłam a nie wiem co mam z nią teraz robić bo kupiłam z myślą o odgrzewaniu w mikrofali:( i tak leży już pół roku w szafce nieużywana! Mam jeszcze wiele innych produktów z których jestem bardzo zadowolona ale te dwa mnie rozczarowały

Gość gość
Waza Bella służy jeszcze do wielu innych rzeczy nie tylko do podgrzewania. Można w niej przecież serwować potrawy na stół. Na pewno dłużej utrzyma się ciepło, ale też nic nie wysycha jak jest przykryte lub przechowuje się resztę dania jak coś zostanie w lodówce. Trochę się dziwię, że nie potraficie same użyć wyobraźni, co można w danym naczyniu zrobić. Najlepiej zgonić na konsultantkę, że pokazała jedną potrawę, ile musiałoby trwać spotkanie żeby pokazać w ciągu 1,5 godz więcej. Jak nie wiemy co jeszcze można zrobić dzwońcie do swych konsultantek, podpowiedzą każdej indywidualnie bo każda z nas ma inne oczekiwania. Grzyby gdy zostaną, to z reguły się po dwóch dniach wyrzuca, a w cudzie można przechowywać ponad tydzień, wystarczy wsypać pod sito 3 łyżki soli i grzybki są jak świeże. Jak się nie uważa na spotkaniu lub kupuje na allegro to lepiej napisać, że kupujemy buble, wiadomo nie wszystko co jest w ofercie jest nam potrzebne, ale chyba każda ma jakiś rozum i wie co jest potrzebne w kuchni. Wystarczy mieć trochę zdrowego rozsądku i nie będziemy mieć nie potrzebnych rzeczy, a najważniejsze nie będziemy szukać wokół nas winnych!

Gość gość
Co jest w ofercie tyg?

Gość gość
tylko nie można szukać zastosowania na siłę , a w niektórych przypadkach tak jest . Barszcz z cudu to pseudo barszcz , barszczem nie można tego nazwać .

Gość gość
Piszesz bzdury, barszcz jest rewelacyjny, ale ja daję dużo buraków zalewam wrzątkiem i te buraki dolewam do rosołu.