Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość gość
Zawsze mogą na party kupić zestaw 4 obieraczek a później się nimi podzielić, wyjdzie im taniej niż kupić na allegro i każdej z osobna doliczyć koszt wysyłki. Proste

Gość gość
Tylko, czy sprzedaż ma być prosta czy ludzie od razu na party będą musieli kombinować? To co, chcąc 1 obieraczkę muszę szukać innych chętnych na party, aby zrobić zrzutkę? To nie jest proste. To utrudnienie ludziom życia i robienie wszystkiego, aby jak najmniej kupowali. Zresztą, jeżeli rzeczywiście firma zrobi sprzedaż "wiązaną", to same się przekonacie, czy to wyjdzie firmie na dobre. I ciekawe, czy przedmówczyni znowu będzie taka zadowolona i mówiła, że to takie proste bo można przecież kombinować zamiast kupić "po ludzku" to, co potrzebuję.

Gość gość
Porażka,totalna porażka w tym tyg.

Gość gość
A ja myślę,że jeszcze się taki nie narodził, żeby wszystkim dogodził. Już nie da się czytać ciągłych narzekań. Każda z nas ma inne potrzeby i trudno wszystkim dogodzić. U mnie optimy i cheesmart z maselniczką sprzedają się rewelacyjnie. Sprzedałam również ultra pro brytfanki i silikonowe króle. Jeżeli chodzi o sprzedaż wiązaną, to też zależy jakie produkty, Przecież ścierek do okien nigdy nie było w takiej cenie jak ostatnio. A prezenty, każdy zarabia 23 procent, a do prezentów to Was firma przyzwyczaiła. ale nie musi ich dawać.

Gość gość
Bede zestawy ok ale mam na spotkaniach mówią że mamy podać cenę jednostkową czy li co dają nam do zrozumienia że my mamy płacić za zestawy robić zapasy a klientom po 1 sztuce sprzedawać tylko skąd ja mam wziąść pieniądze i założyć za To?!

Gość gość
Drobne, tańsze produkty mogą być w zestawach. Co innego drogie, takie jak np. silikony. Nie każdy ma ochotę i kasę na zakup trzech sztuk. Niektórzy zbierają je w dwóch, trzech zakupach. Faktycznie, najlepiej do piekarnika mieć trzy króle. Bo najczęściej pieczemy w pełnym piekarniku (ekonomicznie). Czasem zdarza mi się piec chleb, pasztet lub ciasto drożdżowe -wtedy trzy sztuki. Ale to nie jest reguła. Sama kupowałam króle po jednej sztuce. Tak samo sky liny. Na party dogadały mi się uczestniczki same. Podzieliły po jednym. Bo to ładny, ale drogi pojemnik. Jeśli natomiast mogę coś dodać na temat konkursów, powiem tylko to, że produkty za aktywność, to część wynagrodzenia. Bo jeśli policzymy nasze koszty, to te 23 lub 25 procent zaczyna się bardzo kurczyć. I te niby prezenty pozwalały na wyrównanie i rekompensatę tych kosztów. I jak na to patrzę, to widzę, że dzieje się źle. A oferty, jak to oferty. Jednym bardziej pasują innym mniej.

Gość gość
Niech będą zestawy ale i też niech będzie możliwość kupienia pojedynczych sztuk.

Gość gość
Kochani,mnie ta oferta nie pasuje.:( Potrzebuję sztućce,widelczyki,szczypce sałatkowe,łyżki do serwowania w kolorach ecru,fiolet,koral z serii KKSK,bardzo eleganckie serie też się sprzedają,mniej ,ale zawsze coś. :). Garnki , Ofertę dziecięcą,całą. Już dział marketingu powinien myśleć o świętach,podpowiadam ;bardzo eleganckie produkty.Może w zapasach są też miski elegancje?

Gość gość
Pojemniki cubik, noże uniwersal, ostrzałka, multirozdrabniacz, miski tristar, otwieracz wielofunkcyjny, jajeczny garnuszek. A w podziękowaniach sypkie plus. Już w przyszłym tygodniu.

Gość gość
Dziękujemy za info.:)

Gość gość
skąd takie informacje? u nas nic nie podali na porannym mitingu na 41 tydz. nie ma nic nowego...?

Gość gość
napiszcie czy cos dochodzi?? i jak jest dodatkowa aktywnosc - jeśli w ogóle jest.

Gość gość
jesli ta promocje sa prawdziwe - to w zeszlym roku w pażdzierniku bylo to samo

Gość gość
Pisałam nie jeden raz. Szukać w systemie. Wzory ofert specjalnych. I wzory TG. I klaskać dystrybutorom, którzy nie przekazali rano informacji pełnej. Ja mam miting o 17. Moi też lubią tajemnice. Mogą nie informować. Bez łaski. Na necie się znajdzie.

Gość gość
Nic nie dochodzi z oferty. Podziękowania dla gospodyń w tyg.42-44 dochodzą sypki do wyboru z podziękowaniami na tyg. 40-44. Dla konsultantek nie ma dodatkowej aktywności.

Gość gość
10,38 Jak masz takie sprytne babeczki, to z rozbrajającym uśmiechem podaj im cenę jednostkową w katalogu. I propozycję, że może się dogadać z innymi co do zakupu. Promocyjny jest zestaw - nie sztuka. To wtedy działasz z pozycji robiącego przysługę, jeśli sprzedasz sztukę. Wiadomo, że prawdopodobnie i tak sprzedasz tyle ile klientka będzie chciała, ale obowiązku nie masz.

Gość gość
Czyli to jednak genialny pomysł szefostwa, aby wszystko sprzedawać hurtem. Czekam zatem na promocje 10 rozdrabniaczy i 10 ultra pro. I niech ludzie kombinują, jak chcą mieć tupperware. Poważnie - tak sobie myślę, że jedyną miarą tego pomysłu będzie sprzedaż. Jak wzrośnie, super pomysł. Jak spadnie, kolejna porażka tego szefostwa. Dla mnie to zupełnie obojętne.

Gość gość
Kolejnym mega pomysłem są tajemnice. Ciekawe dlaczego w większości dystrybucji nie podali oferty "nożowej" między innymi. W systemie są wzory ofert specjalnych i wzory podziękowań dla gospodyni. Jaki cel ma to, żeby nie ogłaszać z wyprzedzeniem??? Bo zamówienia będzie można robić już na przyszły tydzień??? Bo sprzedaży będzie więcej??? Kto ma taki kurzy mózg, żeby tak zarządzać??? Być może ofert specjalnych jest więcej, tylko we wzorach są oferty "pozakatalogowe", bo katalogowych produktów, jeśli są w promocji, we wzorach się nie podaje. Jak ja ich za to nie lubię!!!!!

Gość gość
prosze o biuletyn z oferta na przyszły tydzien na adres magda_juz@o2.pl z góry bardzo dziekuje - w naszej dystrybucji polityka tajemnic a na meetingu coiraz mniej osób bo nic z nich nie wynika

Gość gość
Jaki biuletyn??? Przecież pisałam, że nic na mitingach nie podali. System. Wzory ofert specjalnych.

Gość gość
U nas jest jeszcze lepiej. Zapowiedziano, że z powodu tego, że na meeting przychodziło bardzo mało osób, teraz za karę nie będziemy informowane, jakie są promocje i nowości i mamy same się dowiadywać.

Gość gość
Proponuję jeszcze ulotki drukować i biuletyny. Będzie szybciej być może.

Gość gość
Podali wzory ofert specjalnych.Ale ofert specjalnych nie ma.Może po to,żeby wcześniej sobie kupić do pokazania.Te oferty mają być za tydzień.

Gość gość
wiec logiczne ze nie zdazysz ich miec by je pokazywac od poniedziałku

Gość gość
Masakra jak ma wzrosnąć sprzedaż jak oferta marna i nic dodatkowo nie dają. Często tu Panie piszą co by chciały w ofertach. To są prośby Pań gospodyń i klientek więc proszę brać to pod uwagę a sprzedaż wzrośnie. Frontem do klienta a nie plecami.

Gość gość
Bardzo proszę o odpowiedź, bo w dystrybucji mnie zbyli. Wprowadzili miesięczną aktywności i podają "po osiągnięciu poziomu miesięcznej aktywności ze sprzedażą 550zł każda Konsultantka może kupić za 1 zł. AM " Czy to oznacza że jeśli w tygodniach 40-44 będę aktywna np: 120 zł. , 190 zł. , 250 zł. Razem 560 zł. to otrzymam AM?

Gość gość
Co to za dystrybucja jak ci nie powiedzieli

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. ☺