Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHCE BYć SZCZUPLA

Nie moge schudnac w pasie - POMOCY!!!!

Polecane posty

ja czytalam \"Samotnosc w sieci\" na kilka m-cy przed wejsciem do kin filmu na podstawie tej ksiazki, ale powiem szczerze, iz bylam rozczarowana zakonczeniem, spodziewalam sie czegos innego:( teraz czytam Levy\' ego \"W nastepnym zyciu\", ale kiepsko mi idzie, zaczelam juz jakis czas temu i odlozylam ta ksiazke, z braku czasu nie zajrzalam do niej pozniej.... a czy sok z cytryny w jakis sposob pomaga w odchudzaniu? bo czesto piszesz o tym soku, powiedz mi jeszcze jakie dzialanie w odchudzaniu ma oliwka z oliwek:p nie poddam sie, musze schudnac, choc by nie wiem co, musze, moze bedzie to po prostu u mnie dluzej trwalo, mozliwe, ze powinnam byla kupic wczesniej ksiazke o SB, ale podjelam decyzje nagle, wczesniej sie zastanwialam dlugo, a pewnego dnia sie zdecydowalam i nast juz bylam na diecie, sadzilam, ze to, co znalazlam na blogu to prawdziwe informacje:(

wiesz tam na blogach jest sporo przepisow na leczo np., ktore sa kompletnie niezgodne z dieta. ja zakupilam w merlinie ksiazke i na jej bazie robilam wszystko. a tam jogurty nie sa wskazane. rzadko mozna uzywac 0% tluszczu i 0% cukru. a takowe dostac to masakra. albo 0% albo 0% cukru maja. zobacz, ze te jogurty maja od cholery weglowodanow a to jest dieta niskoweglowodanowa. tluszcze sa w miare ok. cytryna jest tak wazna poniewaz produkty zakwaszone wolniej sie trawia wobec czego nasz zoladek ciezko \"pracuje\" nad strawieniem pokarmu w skutek czego dluzej jest zajety i nie prosi o wiecej. pewnie czytalas ze ludzie odchudzaja sie i pija ocet jablkowy, itp. nalezy kurczaka, salate, itp. polewac sosem z cytryny i z oliwy. oliwa to dobry tluszcz :)

jutro wezme od mamy ksiazke to ci napisze bo nie chce klamac. jeszcze poszukam gdzies bo kiedys juz pisalam o tym :)

oryginalnie to dwa tygodnie nalezy sie powstrzymywac od jogurtow. najwyzej bez cukru i tluszczu jeden kubeczek dziennie a najlepiej w 1 fazie nie stosowac :)

poczytaj ta dziewczyne, wkleilam ci ja bo ona odchudzala sie z ksiazka. wg oryginalnej diety a nie z blogow, na ktorych wszystko jest dozwolone. renatea ja-84 nozki z kurczaka odpadaja,za tluste,mozna tylko chudy drob,jedynie ryby moga byc tlusciejsze,dostalam wczoraj ksiazke i cala ja przesledzilam,jestem na tej diecie od poniedzialku i dwa kilogramy mniej,w pierwszej fazie odpada czekolada,serki tylko chude,ja z jogurtow zrezygnowalam,ponoc zaklocaja proces chudniecia,moje menu dzisiejsze to:sniadanie jajecznica z cebulka i pomidorem,obiad leczo z papryki i parowek,przed chwila zdjadlam salatke,odcedzilam pozostalosci z tego lecza,dodalam dwa plasterki chudej szynki,plasterek serka liht,i majonez niskotluszczowy,miedzy posilkami orzechy w ilosci gora 15 wloskie,i dozwolone dropsy bezcukrowe,kupcie sobie owocowa gume do zucia,super sprawa,nie ma sie ochoty na owoce,kupilam dzisiaj soczewice i jutro ja bede jadla caly dzien z roznymi dodatkamia na sniadania wedlug autora tej diety najlesze sa jajka na szynce,naprawde super dieta,chudnie sie i nie chodzi sie glodnym,jesli kupujemy serki to musza byc gora 3% tluszczu za duzo jogurtu masz w tej diecie,gora szklaneczka dziennie,wedlug ksiazki z nabialem trzeba uwazac,te dwa tygodnie bez tego wytrzymasz,wprowadz straczkowe,fasola jas jest super,ponoc jest w fasoli cos po czym traci sie wage,zauwazylam ze jak rano zjem jajecznice wytrzymuje dlugo na niej i przed obiadem nic mi sie nie chce juz jesc,ja od poczatku diety nie wypilam nawet lyczka jogurtu,jedynie mleko 0% dodaje do kawy ktora nie jest absolutnie zabroniona,pomidor mozna ale tylko jeden na caly dzien,wiec z tym tez warto uwazac,piszcie bo razem razniej ja-84 czekolada pwyzej 70% w drugiej fazie jest dozwolona,jogurt mozna 0% ale tylko tak jak pisalam szklanke,dobra jest soczewica zielona ugotowana ale nie dlugo bo sie rozgotuje i do tego cebulka przesmazona na oliwie z oliwek,jak nie zje sie wszystkiego to wtedy na kolacje mozna z nej zrobic salatke,dorzucic szyneczki,warzyw,doprawic majonezem..pycha w pierwszej fazie jest zasada ze wszystko jak najmniej tluszczu,ale nie mamy rezygnwac z oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,powinnismy tez codziennie witminy w tabletkach lykac,ja oprocz nich jem aplefit trzy razy dziennie po jednej pol godziny przed posilkiem, najlepiej kupic ksiazke i ja od dechy do dechy przeczytac wtedy zrozumiemy jak funkcjonuje nasz organizm i co dla nas dobre a co zle,tyle diet juz przeszlam ale ta wedlug mnie jest najlepsza zwinka kawa ze slodzikiem jak najbardziej,a makrela w sosie pomidorowym?patrz na sklad,jesli jest tam dodany cukier to zrezygnuj,przeciez chodzi o uspokojenie trzustki i cukier jest zabroniony,dobry jest tunczyk w sosie wlasnym,w auchanie 1,20 odcedzisz to,wymieszasz z czym chcesz i cala micha salatki,ja majonez light dodaje do prawie kazdej,i jeszcze raz powtarzam trzeba jesc tyle ile ma sie ochote,to nawet pomaga w chudnieciu,,no ale nie co 5 minut tylko glowne posilki

serka nie jedz i z jogurtem tez daj sobie spokoj. poczytaj co ci wkleilam powyzej a jutro wezme od mamy ksiazke to ci tu wszystko wpisze :) zwroc uwage, ze te weglowodany to glowny skladnik. ale chodzi o to zeby unikac nabialu w pierwszej fazie, poza jajkami :)

ja jem activie i pije actimel ale ja mam problemy z zoladkiem wiec nad tym pracuje. poza tym nie mam w ogole nadwagi. a jesli ktos naprawde chce troche zgubic to nie powinien tego jesc w pierwszej fazie. aha i pierwsza faze mozesz sobie przedluzyc ale nie na dlugo.

jesli juz bardzo chcesz to kupuj jogurt bez cukru a nie bez tluszczu. byla taka seria bez tego i bez tego ale jakos tego nie widze w sklepach :o boze, chyba strasznie cie katuje ciaglymi postami :o mam nadzieje, ze nie czujesz sie przytloczona :(

a wiec widze, ze kawke mozna, jogurtow nie, wiec bedzie musial je zjesc ktos inny - wiec serki wiejskie light moge, bo maja 2,5 g tluszczu, a wg tej dziewczyny mozna do 3 g tluszczu, pomidora jem wlasnie jednego dziennie, pol w jednym posilku i pol w drugim, ale moze to trzeba zjesc jeden i raz dziennie, moze o to chodzi :) soczewicy nie zjem, bo nie trawie :]

pomidor jeden i mozesz go zjesc nawet w 15 posilkach, to nie ma znaczenia :) generalnie jeden do posilku moze byc ale pomidor ma wysoki indeks glikemiczny wiec nie jest najlepszy. wybieraj warzywa zielone: fasolka, papryka, salata, ogorek, szczypiorek, itp.

no cos Ty, bardzo mi pomagasz, jestem wdzieczna - masz u mnie dobra kawe!!! postanowilam jeszcze o tydzien przedluzyc I faze i stosowac sie scisle do Twoich rad i tej dziewczyny, ktorej post wkleilas, moze faktycznie te jogurty hamowaly mi chudniecie, zastanawiam sie nad mlekiem, ja stosuje do kawy 0,5 %, bo tak bylo na blogu, wiec nie wiem juz sama czy takie mozna:( naprawde bardzo Ci dziekuje, to dla Ciebie 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼

szpinak, brokuly, itp. do kurczaka mozesz sobie zrobic puree z kalafiorka (zmielony kalafior z sola, pieprzem i oliwa)

to zajadaj sie tym co lubisz bo to jest dieta wlasnie dla ciebie!!! dlatego dziwi mnie ze taki slaby wynik odnotowalas. moj maz pierwszy tydzien mial kiepski ale potem to niewiadomo gdzie tluszcz z brzucha i kg spadaly. to bylo wrecz niewiarygodne. jak siadal to mial juz taka polke z brzucha a po dwoch tygodniach jak stal bokiem to plasko. koszulki od razu byly za duze. ale on nie jadl ani razu jogurtu ani serka ani kefiru podczas I fazy. dopiero w drugiej pozwalalam czasem na maslanke. natomiast codziennie na sniadanie jadl omlety z zielona papryka, z pieczarkami, z bekonem, itp. potem w poludnie salata lodowa z feta, ogorkiem, pomidorkiem i oliwa z sokiem z cytryny do tego. po poludniu pieczona piers kurczaka i gora fasolki szparagowej badz brokuly gotowane na parze albo kalafior. jak chcial to jeszcze salata. i pozniej podjadal jeszcze kurczaka zawinietego w liscia salaty albo w sosie z avokadi i pomidorka. najpierw caly czas cos jadl a pozniej organizm sie tak przestawil, ze przestal sie domagac tych weglowodanow i jadl coraz mniej i coraz rzadziej i stracil apetyt na weglowodany. kawe pil bezkofeinowa bo w ksiazce o akiej jest mowa i z mlekiem 0%. oprocz tego zielona, czerwona, i normalna herbate z cytrynka.

pij pij kawe tylko z mlekiem 0% ale faktycznie wolno bezkofeinowa. ja kupilam w herbaciarni dobra wloska kawe bezkofeinowa to maz nawet nie wiedzial, ze ona jest bezkofeinowa :D myslal, ze pije normalna. byl pod tym wzgledem jak ty. moze ograniczyc wszystko ale nie kawe :D ale pij normalna tylko nie jedz tyle nabialu. jutro bede miala ksiazke to ci dokladnie napisze co i jak :)

ehh, wiec musze schowac czekolade na pozniej, trudno - poswiece sie:) sprobuje przez tydzien jeszcze jesc tak jak mowisz i zobacze czy strace jakies kilogramy - ale brzuszek to i u mnie sie zmniejszyl, w prawdzie nie jest plaski, ale zupelnie stracilam sadelko na dole brzucha, a spodnie na mnie wisza, dla mnie nawet te 2,5 kg to sukces :) gdybym chudla tyle nawet na miesiac bylabym zadowolona :) rozumiem, ze kakao mozna? a jesli przez ten tydzien strace wiecej to przedluze faze o kolejny, chyba dwa tyg nie powinny mi zaszkodzic, zwlaszcza, iz przez ostatnie jak widac nie do konca stosowalam sie do regul diety jeszcze raz bardzo Ci dziekuje, naprawde jestes dla mnie wielkim wsparciem:)

nie martw sie w drugiej fazie (tylko postepujac zgodnie z zasadami :D) chudnie sie okolo 1-1,5 kg tygodniow. wiec miesiecznie powinnas chudnac jakies 4 kg. zobacz ja nie stosowalam sie dokladnie i tak wlasnie schudlam i ty tez nie stosowalas sie i schudlas tyle co powinnas ale w drugiej fazie :) moim zdaniem powinnas nie pic kakao bo ten nabial masz ograniczac a kakao na mleku :D :D:D chyba, ze z sama woda albo mleko 0% i tylko raz dziennie jako deser ale wtedy bez jogurtu :)

mam nadzieje, ze cie nie wkurzam, ze sie wymadrzam ale ja poprostu mam oryginalna ksiazke. i widzialam jak trzy osoby straszliwie schudly na tej diecie. moj kolega ponad 20kg, moj maz 17kg, kolezanka 10 kg. kolezanka i kolega schudli 2 lata temu. teraz nie sa na diecie a nie przytyli. jednak juz nauczyli sie wybierac \"lepsze\" produkty wiec jedza z rozmyslem ;) u mnie w domu tez juz tylko brazowy ryz, makarony razowe, chleba i ziemniakow w ogole nie jemy. chlebek czasami razowy jako grzanki do zupki. nie jest to wielkie wyrzeczenie. wszystko jest smaczne, mozna jesc duzo i zachowac zdrowie i smukla sylwetke. maz wymienil cala garderobe. caly rozmiar w dol i to luznesa rzeczy a nie obcislaki :) i ty tez tak \"skonczysz\" a gdybys miala mnie dosc to poprostu powiedz bo ja mam tendencje do gadulstwa i wymadrzania sie ale za to sie nie obrazam jak ktos mi zwroci uwage ;) :D:D:D