Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHCE BYć SZCZUPLA

Nie moge schudnac w pasie - POMOCY!!!!

Polecane posty

kakao napije sie tylko wtedy, gdy juz naprawde nie bede mogla wytrzymac bez slodkiego:) dalas mi nadzieje, ze schudne, jestem z siebie i tak dumna, moze teraz cos drgnie przez nastepne dwa tygodnie, chce byc szczupla, zeby juz nikt nigdy mi nie powiedzial, ze jestem gruba, zebym sama sie ze soba dobrze czula i nabrala pewnosci siebie, a najwazniejsze jest, ze SB nie jest drakonska dieta jak np kopenhadzka, czy jakies Cambridge, ktore dla mnie sa idiotyczne, a po nich szybko wraca sie do dawnej wagi, albo wazy sie jeszcze wiecej, bo efekt jojo gwarantowany, stosowalam juz wiele diet, najlepsza byla dla mnie dieta nielaczenia, dzieki ktorej schudlam trwale i przez kilka lat nie utylam, ale potem zaczelam sobie pozwalac i sama wiesz....

juz pisalam, ze bardzo mi pomagasz i jestem wdzieczna, ze poswiecasz swoj wlasny czas zeby mnie zmotywowac i doradzic mi:) ja tez jestem gadula i to straszna, czasem wiem, ze mowie za duzo, a czesto cos chlapne tym moim ozorem i juz nie ma odwrotu, taka juz jestem

no wiem... ale tym razem damy rade ;) w drugiej fazie chudniesz juz w \"zdrowym\" tempie, tak ze nie musisz sie obawiac jojo. i najwazniejsze, ze sie je a nie glodzi :) troche wiem jak sie czujesz ze swoja nadwaga bo ja niedawno mialam tradzik i odebralo mi to cala pewnosc siebie a nie naleze do osb zamknietych w sobie. nadwaga czy problemy ze skora moga skutecznie wypedzic cala radosc zycia z czlowieka. tak ze sie chce siedziec w domu i nikomu nie pokazywac. dlatego chyba wiem co czujesz i bede tu z toba dopoki nie bedziesz chudzinka ;)

ja nie jem pieczywa wcale, no teraz to wiadomo, ale przed SB tez nie jadlam, albo czasem chrupkie-zytnie, ziemniakow nie jadlam, a brazowy ryz z warzywami zasmakowal mi jak bylam na diecie montignaca no coz, chyba czas sie polozyc, choc i tak jutro spimy godzinke dluzej, nie lubie przesuwac zegarka do tylu, to mi przypomina ze zima sie zbliza, a ja nienawidze zimy, za to uwielbiam wiosne - jest piekna i daje nowe tchnienie czlowiekowi, a teraz tym bardziej czekam na wiosne, bo bede juz wtedy szczupla, teraz w to wierze!!!! milej nocy, raz jeszcze dziekuje!!!!

nie przeszkodzilas mi tylko wieczor mily mialam za twoja sprawa :) ksiazke bede czytac jutro w dzien a filmu nie widzialam. pa :)

Witam, wlasnie jem pyszniutkie sniadanko, usmazylam na odrobinie oleju rzepakowego dwa jajka z cebulka, papryka i cwiartka pomidora, przyprawilam do smaku, potem polozylam to na lisciach salaty (czuje, ze pyszne by bylo jeszcze z serkiem zoltym light, ktorego nadal nie mam:( ) i palaszuje, juz sie tak najadlam, ze hej!!!!! milego dzionka!!!!! 18... odezwij sie, mam nadzieje, ze wczoraj nie pisalas duzo, bo rodzina przyjechala, a nie z powodu problemow zdrowotnych

ehh, jak moglam zapomniec - znow waga poszla w dol, wiec w 1 fazie schudlam jakies 3kg, wiec jestem b. szczesliwa, mimo ze nie jest to tyle, ile planowalam:) pozdrawiam serdecznie!!!!!!

witam, ja jem salatke z tunczykiem :) u mnie dzisiaj waga 54kg :D oby tak dalej. postaram sie przyniesc dzisiaj ta ksiazke. 18-stko odezwij sie :) milego dnia :)

a ja zalozylam dzis jeansy, ktorych nie mialam na sobie kilka dni i mam taki luz, ze chyba sobie zaszewki tymczasowo musze porobic, albo kupic nowe, ale wolalabym z tym poczekac az schudne wiecej, wczoraj mialam kupic, ale stwierdzilam, ze jeszcze zaczekam, a w pasie mam 5 cm mniej, w biodrach 3 cm mniej i jestem coraz bardziej happy:) :) :) milego dnia 🖐️

ciesze sie, ze widzisz efekty :) jeszcze nie kupuj nowych dzinsow bo po co robic zaszewki w nowych? :D ja zmykam pocwiczyc i wezme ksiazke od mamy :)

Gość 18-latka
Cześć dziewczyny:):) Rodzinka już własnie sobie pojechała i aż tak smutno się w domciu zrobiło... Wczoraj wieczorem włączyliśmy jakieś wesele sprzed roku i normalnie wczoraj tańcowałam z wujkiem:D. Było świetnie po prostu:). Co do uczulenia to juz sama nie wiem co jest...niby znika, niby sie pojawia troszkę w innych miejscach... Bleee!!! Jutro idę do lekarza jeszcze na rejon i zobaczymy co powie. A w ogóle to ssstrasznie dużo rzeczy napisałyście od mojego ostatniego 'pobytu', chyba z 10 minut czytałam:D. Aha a tak poza tym wszystkim, to chyba już nie powinnam się tu wcale udzielać, bo już od jakiegoś czasu wcale się nie odchudzam, jem co mi się podoba i tylko pisze tu o moich coraz to nowszych problemach ze zdrowiem... EH. A to chyba nie jeste dla Was zbyt podbudowujące. Nie wiem kiedy ponownie wezmę się za siebie, chyba dopiero jak się uporam ze wszystkim co mi dolega:(. Fajnie jest poczytać sobie tu o tej diecie SB (czy coś takiego), choś tak naprawdę to po raz pierwszy tu o niej słyszę:D). Musicie mieć silną wolę, tyle Wam powiem:). Ale to bardzo fajnie, też bym tak chciała. Choć w sumie nie wiem czy bym chciała, bo przecież życie jest tylko jedno...:) Ok, koniec moich głupot. Lecę coś porobić, może pozmywam, bo w kuchni pojawiła się ogroomna góra brudnych naczyń:). Do następnego:)🌼🌼

Hej 18-latko, milo Cie \"widziec\" :p przeciez tez dazysz do idealnej figury i cwiczysz, wiec nie przejmuj sie, pod skrotem SB kryje sie South Beach, chodzi o slynna diete plaz poludnia :) jesli mowa o silnej woli, to faktycznie ja mam i potrafie wiele zniesc, dlatego jestem wsciekla na sama siebie, ze zaufalam informacjom zamieszconym na jednym z blogow poswieconym dietom, bo moglam przez minione dwa tygodnie wiecej stracic na wadze niz stracilam, choc moj wynik i tak jest zadowalajacy i sama takze dostrzegam roznice:) :) :) Bede wdzieczna 18-latko za Twoje wsparcie, tak jak za wsparcie rewelacji:)

hej dziewczyny, ciesze sie ze 18-stka jest juz w lepszym nastroju. chce byc widze, ze u ciebie humorek tez dobry. :) przynioslam ksiazke od rodzicow. i zamierzam powoli wpisac ci zalozenia I fazy:) mi coraz bardziej spada apetyt wiec chyba osiagam zamierzony cel zeby nie zrec tylko jesc :) no i na wadze to od razu widac. milego wieczoru :)

I FAZA PIECZYWO: Przez pierwsze dwa tygodnie diety trzymaj sie z dala od pieczywa. NAPOJE: Kawa naturalna jest dozwolona, lecz nalezy ja ograniczyc do dwoch filizanek dziennie, gdyz kofeina pobudza wydzielanie insuliny. Kawe bezkofeinowa mozna pic bez ograniczen. Takie same zasady dotycza herbaty. Oczywiscie woda jest jak najbardziej polecana. Mozna tez pic wody aromatyzowane, jezeli sa bezkaloryczne. Sprawdzaj zawsze ich etykiety. Dozwolona jest rowniez woda sodowa i selcerska. Jezeli wolisz je w formie aromatyzowanej, sprawdz sklad, zeby sie upewnic, czy nie ma w nich cukru. Nie ma przeciwskazan, zeby pic dietetyczne napoje gazowane oraz niskokaloryczne herbaty mrozone i napoje w proszku. Dozwolony jest sok wielowarzywny (bez cukru).

PLATKI ZBOZOWE: W fazie 1 nie wolno jesc zadnych platkow zbozowych. DODATKI, SOSY SALATKOWE, PRZYPRAWY: Zaopatrz sie w dowolne przyprawy bez dodatku cukru. Desery mozesz sobie urozmaicic ekstraktami zapachowymi, np. migdalowym lub waniliowym. Dozwolone sa rozne rodzaje pieprzu: czarny, cayenne, czerwony i bialy. W tej diecie mozna stosowac niemal wszystkie rodzaje przypraw korzennych i ostrych. Prawde mowiac, wrecz zachecam, by dodawac wszystkiego, co poprawi smak potraw. Jesli zdrowe dania, ktore sobie przygotowujesz beda ci naprawde smakowac, nie odczujesz pokusy, zeby siegnac po niezdrowe. Sprawdz jaki efekt da bazylia, oregano czy natka pietruszki, albo dodaj troche pikanterii dzieki curry, kminkowi lub ostrej papryce. Bardzo wiele zastosowan ma czosnek, ktory mozesz kupic swiezy lub suszony granulowany. We wszystkich fazach dozwolona jest musztarda (oprocz tej z zawartoscia miodu), majonez (normalny, nie beztluszczowy), tabasco, salsa, tarty chrzan, sos sojowy o obnizonej zawartosci sodu i sos worcestershire. Do przyprawienia salatek uzywaj dowolny z dozwolonych olejow (rzepakowy Canola, z siemienia lnianego, oliwe z oliwek extra virgin, olej arachidowy, sezamowy lub z orzechow wloskich) oraz ocet (balsamiczny lub winny). Nie mozna uzywac gotowych sosow z torebek badz ze sloika.

NABIAL: Unikaj pelnotlustych: mleka, lodow, i jogurtow (!). Mozesz pic mleko o zerowej lub jednoprocentowej zawartosci tluszczu, jesc serek wiejski o obnizonej zawartosci tluszczu (2%) i beztluszczowe jogurty naturalne, ale nie wiecej niz dwie porcje dziennie. Jako substytut mleka mozesz zastosowac niskotluszczowe mleko sojowe. Co do serow (zolte) mozna jesc dowolne gatunki o obnizonej zawartosci tluszczu. Kieruj sie praktyczna zasada, ze dany ser nie moze zawierac wiecej niz 6 gramow tluszczu w porcji. Dobry jest ser amerykanski z dwuprocentowego mleka, czesciowo odtluszczona ricotta i mozarella oraz serek wiejski z jedno lub dwuprocentowego mleka. Warto tez poszukac sera feta o obnizonej zawartosci tluszczu, ale jesli nie znajdziesz, mozesz wykorzystac pelnotlusty, gdyz ma tak intensywny smak, ze nie musisz go duzo dodawac do potrawy. JAJKA: Jajka sa dozwolone juz od pierwszej fazy, chyba ze masz niebezpiecznie wysoki poziom cholesterolu. okazuje sie, ze jajka nie sa wcale tak szkodliwe jak dawniej sadzono - podnosza w rownym stopniu poziom dobrego i zlego cholesterolu a przy tym stanowia doskonale zrodlo naturalnej witaminy E. RYBY I SKORUPIAKI: Mozesz jesc wszystkie ryby: swieze, wedzone i w puszkach. Dozwolone sa tez wszystkie skorupiaki. Jednak pamietaj, ze owoce morza, podobnie jak mieso, nalezy przygotowywac w zdrowy sposob. Nie ma mowy o panierowaniu lub smazeniu w glebokim tluszczu. Ryby mozesz gotowac na parze, opiekac, grillowac i dusic. MAKA: W fazie 1 wszystkie jej rodzaje sa niedozwolone. MAKARON: W fazie 1 nie mozna jesc zadnych makaronow. RYZ: W fazie 1 nie mozna jesc zadnego gatunku ryzu. ZUPY: W fazie 1 dozwolona sa czyste buliony i zupy fasolowe o obnizonej zawartosci tluszczu, z puszki.

DROB I MIESO: wiekszosc gatynkow miesa jest dozwolona. mieso jest glownym zrodlem bialka i jesli starannie wybierasz kawalki, to nie zjesz zbyt duzo tluszczow nasyconych. Jest ono korzystne w diecie rowniez dlatego, ze dobrze zaspokaja glod. Jednak zawsze nalezy je przygotowywac w zdrowy sposob - grillowac, opiekac, gotowac, dusic, smazyc na odrobinie tluszczu lub piec. Nie wolno smazyc go w glebokim tluszczu. Jesli juz smazysz, uzyj niewielkiej ilosci zdrowego tluszczu jak oliwa z oliwek lub olej rzepakowy zamiast masla czy szkodliwych tluszczow. jesli chodzi o wolowine, dobra jest poledwica, rostbef, krzyzowa i ligawa, gdyz sa to chude kawalki. Z wieprzowiny mozna jesc dobrze oczyszczony z tluszczu schab i poledwice. Dozwolona jest rowniez gotowana szynka, natomiast bekon nalezy wybierac tylko bardzo chudy. jesli chodzi o cielecine, dobre sa kotlety i gorka, natomiast z jagnieciny udziec, dokladnie oczyszczony z tluszczu. Z mielonek sniadaniowych wybieraj gatunki beztluszczowe lub o obnizonej zawartosci tluszczu. Mozesz jesc szynke gotowana, ale niedozwolona jest szynka, do produkcji ktorej uzyto miodu. Moze cie to zdziwi ale pastrami rowniez jest dopuszczalne, jesli znjadziesz chudy gatunek, podobnie jak kielbasa bologna i salami o zredukowanej zawartosci tluszczu. Dobra jest rowniez piers indyka oraz parowki i salami z indyka. Co do miesa drobiowego, mozesz jesc piers z kurczaka i indyka oraz kure kornwalijska. Ciemne mieso drobiowe jest dozwolone w ograniczonych ilosciach ale w fazie 2. Jesli chodzi o wedliny sniadaniowe, dozwolony jest bardzo chudy bekon lub bekon z indyka. Normlany bekon nalzey bardzo ograniczac, gdyz zawiero duzo tluszczow nasyconych. Kielbasy z indyka tez sa znacznie korzystniejsze niz wieprzowe. Substytuty miesa, takie jak tofu, tempeh czy inne produkty sojowe, sa dozwolone we wszystkich fazach diety. Wybieraj miekkie gatunki o niskiej zawartosci tluszczu. Dozwolone sa tez orzeszki sojowe i hamburgery wegetarianskie (bez bulki).

OLEJE: olej rzepakowy z odmiany canola, oliwa z oliwek extra virgin, olej z siemienia lnianego, olej arachidowy i sezamowy oraz olej z orzechow wloskich. PRZEKASKI: Slodkie przysmaki ogranicz do 75 kalorii dziennie. Mozesz jesc twarde cukierki bez cukru, owocowe lub karmelowe lizaki lodowe bez dodatku cukru, galaretke bez cukru, zuc gumy bezcukrowe i uzywac nieslodzonego kakao. W fazie 1 dozwolone sa wszystkie rodzaje orzechow, nawet makadamia. Najlepsze z nich sa migdaly ze wzgledu na zawarte w nich skladniki odzywcze. Jednak nalezy ograniczyc spozycie orzechow do 1/4 szklanki dziennie. WARZYWA: Wiekszosc warzyw jest dozwolona we wszystkich fazach diety. Bardzo dobre sa wszystkie zielone warzywa, w tym szpinak i inne o ciemnozielonych lisciach. Podobnie karczochy, szparagi, awokado, rosliny straczkowe (czarna fasola, \"Jas\", ciecierzyca, zlieony groszek, czerwona fasola kidney, soczewica, soja, bob, groch suszony i fasola szparagowa), papryka, brokuly, kapusta, kalafior, seler, jarmuz, ogorki, baklazany, koper wloski, por, salata (wszystkie odmiany), grzyby (wszystkie gatunki), cebula, rzodkiewki, szczypiorek, szalotka, groch cukrowy, kabaczek, brukselka, rzepa, orzech wodny i cukinia. W fazie pierwszej dozwolone sa rowniez pomidory.

Wow, dzieki Ci bardzo, wiec jednak mleko 0,5% mozna pic, a ja sie dzis zaopatrzylam w zupelna zerowke (niebieskie laciate), to co napisalas wiele mi rozjasnilo w tej mojej glowce, choc duzo rzeczy juz wiedzialam, ale wazne, ze sa to inf z ksiazki:)

W zadnej fazie diety nie mozna jesc produktow z pelnego mleka co znaczy ze normalne jogurty nie powinny byc w ogole jedzone. Ogolnie unikamy ziemniakow, kukurydzy, burakow i zimowych odmian abaczka. nalzey tez ograniczac marchew. Nie wolno uzywac zadnych substancji slodzacych jak: cukier, i bialy i brazowy, melasa, czy ryrop kukurydziany, miod. Mozna uzywac slodzika. Nie uzywaj zupek z torebki w 1 fazie. Nie jedz w 1 fazie nog i skrzydel kury i indyka, oraz wedlin ktore zawieraja cukier. Na opakowaniach sa etykiety, ktore informuja o skladzie. jesli zobaczysz skladnik konczacy sie na -oza to mijaj to z daleka bo to cukry (fruktoza, maltoza, dekstroza. Zadnych alkoholi w fazie 1. w drugiej fazie mozna troszke czerwonego wina. W 1 fazie serki tylko z mleka o zawartosci tluszczu nie wiekszej niz 2%. Zadnego keczupu, sosow barbecue, sosow salatkowych i majonezu light. Nie wolno pikli. Zadnych owocow, nawet suszonych i oczywiscie zadnych sokow owocowych. To mniej wiecej tyle :) Pozdrawiam

nawet cie nie zauwazylam tak sie rozpisalam :) milego hulania :D:D:D mozesz kiedys kupic sobie ksiazke bo tam fajie ten lekarz wyjasnia jak ta dieta dziala na nasz organizm. przystepnie pisze wiec spoko sie czyta. :)

ciesze sie, ze masz ochote na hulanie, to naprawde daje duzo, ja mam juz pierwsze efekty, na pewno dieta robi swoje, ale cwiczenia tez tu maja swoj udzial:) a teraz ogladam \"Taniec z gwiazdami\" i pprzed chwilka ogladalam swoje zdjecia sprzed jakiegos czasu, zanim schudlam (bo jak zapewne pamietasz przed SB schudlam jakies 7 kg na diecie 1000kcal, o czym pisalam na poczatku) i jak sie zobaczylam to po prostu sie przestraszylam sama siebie i nie moge zniesc jak moglam zyc z taka tusza i doprowadzic sie do takiego stanu:( to mnie jeszcze bardziej zmotywowalo:)

Ksiazke chetnie jupie jesli ja gdzies zobacze, a jaki autor? a moze w sprzedazy wysylkowej da sie ja zdobyc:) Ogromnie sie ciesze, ze zalozylam ten topik, bez niego nie zdzialalabym tak wiele, Wasza pomoc sie liczy dla mnie bardzo!!!!