Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra rada.....

Kobiety palące w ciąży

Polecane posty

Gość palaca
ja jestem w 4 miesiacu i tez nie moge sobie poradzic z tym nalogiem, probowalam rzucic ale po 5-6 godzinach gdy nie zapalilam papierosa zaczelam dostawac atakow dusznosci ( strasznie zaczelam sie trzasc , gardlo mi sie zaciskalo jak bym miala sie za chwile udusic ) cisnienie mi strasznie skakalo do gory. Opowiedzalam o tym swojemu lekarzowi ( ginekolowi) to powiedzial zebym juz lepiej zapalila papierosa niz doprowadzala sie do takiego stanu, bo to moze gorzej zaszkodzic dziecku niz ten papieros tylko powiedzial zebym palila slabsze i zaczela sie ograniczac z dnia na dzien coraz mniej (stopniowo). Smolaca ma racje ze nie ma reguly na to czy dziecko urodzi sie zdrowe czy chore moja siostra bedac w ciazy palila normalnie tak jak przede ciaza i jej dziecko urodzilo sie zdrowiutkie i nie choruje do tej pory nie jest nadpobudliwe czy mniej rozwiniete. Natomiast dwujka dzieci mojej drugiej siostry ktora nigdy nie palila sa strasznie chorowite i maja roznago rodzaju alergie. Oczywiscie nie zaprzeczam i nienegujetego faktu ze palenie szkodzi

Gość taaakaaa
Szkodzi bardzo . Ale sama jestem w ciązy i pale . MaM Zamiar rzucić , wiem ze moze to troche za pozno , bo jestem przy koncowce 4 miesiaca ale lepiej teraz niz wcale . Moja kolezanka palila w ciazy te mocne same i urodzila wczesniaka . Chodziła do jakiegoś ginekologa ktory jej mówił ze moze palić czerwone papierosy a nie mietowe bo szkodza ;/ co za glupi lekarz.. wszystkie szkodzą tak samoo..

Gość gość
Ja nie mogę,wszystkie laski które krytykują kobiety palace w ciąży same dzieci nie mają, wiec ja się pytań jakim prawem się udzielacie? Liczyłam, że na tym forum znajdę wnioski i porady od kobiet które paliły i urodziły dzieci a nie głupich pozd które umieją pouczać i krytykować a same dzieci nie mają!

Gość gość
To,że dzieci alkoholików mają oczy, uszy,nos na swoim miejscu,nie oznacza,że są zdrowe. Ważne to co mają w głowie, a w głowie mają bajzel. A problemy z tymi dziećmi zaczynają wychodzić w wieku przedszkolnym i ciągną się za nimi już przez całe życie.

Ją osobiście polecam przejść na e-fajke. Gdy dowiedziałam się o ciąży codziennie obiecała sobie że to już ostatni... I tak w kółko papierosy to nałóg i nikt mi nie powie że nie kocham dziecka bo nie rzucilam. Nie da sie od razu i tyle. Ją przeszlam m kilka dni temu na e. I powiem wam nie ciągnie mnie do zwykłych papierosów. Niby też nie są zdrowe ale zawierają 6 substancji a nie ponad 5 tys...