Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puerh pineapple

CHYBA NIGDY NIE ZDECYDUJE SIE NA DZIECKO

Polecane posty

ja sie realizuje zawodowo i dziecko mi nie w glowie. nie mam zamiaru marnowac tego na co tak ciezko pracowalam. Mam juz 30 lat i ie zamierzam tego zmieniac, wystarczy mi praca i satysfakcja jaka mi daje oraz moj facet.

Gość
billabonga------- to po jakie licho włazisz na macierzynstwo? idz sobie na erotyczny powymieniac doswiadczenia zwiazane z uniesieniami kórych doswiadczasz ciesząc sie seksem analnym No fucking way pijemy teraz za nasze \"zmarnowane\"macierzynstwem zycie

Jasne,ze to Twoj wolny wybór .... Albo chcesz byc matka albo nie ...... Ale jezeli nachodzi Cie czasami mysl o checi posiadania Dziecka,to znaczy ze masz instynkt macierzynski,który mimo,że go skutecznie \"usypiasz\" ...\"budzi\" się .... Przemysl dobrze .... Posegreguj w głowie wartosci i priorytety .... Czy wazniejsze od byciamatka jest ciało z rostepami, ktore z czasem znikna ? Czy wazniejsze jestpierwsze spojrzenie w oczy dziecka czy \"męki\"porodowe? w koncu .... Czy jako staruszka ( z wiadomym stanem urody) nigdy nie usłyszysz \"BABCIU\" Nie przezyjesz \" --pierwszego usmiechu, -pierwszego kroku, --najpiekniejszego słowa pod słoncem MAMA .... moglabym wymieniac i wymieniac ..... Gdy juz bedziesz stra zostaniesz sama jak palec , kto Ci poda szklankę wody ? Kto pocałuje i powie \"KOcham Cie\" ? Z kim usiadziesz do Wigilii ? Bo przeciez nie z tym,z którego przez egoistyczne pobudki zrezygnowałaś .........

Gość
Arbeit macht frei Pracuj pracuj!!!

Gość
Acha nie fatyguj sie bo i tak nie zrozumie tego przesłania ktos do kogo piszesz Gadac z nią o macierzynstwie to tak jak ze slepym o kolorach

\'idz sobie na erotyczny powymieniac doswiadczenia zwiazane z uniesieniami kórych doswiadczasz ciesząc sie seksem analnym\' net-ar, kobieto z tobą jest naprawdę źle, czy ktoś ci kiedyś powiedział, że jesteś prymitywna ?! Biedne to twoje dziecko _acha_ oj, nie uderzaj w taki sentymentalny ton \'Gdy juz bedziesz stra zostaniesz sama jak palec , kto Ci poda szklankę wody ? Kto pocałuje i powie \"KOcham Cie\" ? Z kim usiadziesz do Wigilii \' - idź sobie do domów starości to zobaczysz, że 90% tych ludzi ma dzieci ...

fifthavenue Sentymentalny ton ? Czysta prawda ! A samotni ludzie w domach starców ? --- Przez własnie takie wyzucie sie z uczuc jak macierzynstwo , rodzina ....na tym naszym swiatku coraz wiecej samotnosci .... I WY zwolenniczki \" boskiego ciała\" własnie taki typ ludzi reprezetujecie ....Rozpacz poprostu .... Aaa.....jeszcze jedno Podziekujcie ładnie mamusiom,ze nie były takii zasranymi egoistkami jak WY....i wydały WAS na swiat mimo bólu , rozstepów i pozostajacej nadwagi ..... No i kto powiedział ze kobieta po ciazy traci atrakcyjnosc ? Uwazam ze tokwestia zadbania o siebie ... A kg na plusie ? Kwestia silnej woli ....... fifthavenue --- nie kopiuj moich wypowiedzi ,za prosta jestes jak dla mnie ...sorry .. Faktycznie gadaj z daltonami o kolorach ....

Gość no tak ale nie 100 procent
staruszkow zyje w takich domach

_acha_, \'I WY zwolenniczki \" boskiego ciała\" własnie taki typ ludzi reprezetujecie ....Rozpacz poprostu ....\' - gdzie tu przeczytałaś o kulcie boskiego ciała, wyluzuj trochę kobieto kolejna kapitalna nawiedzona mamusia wiedząca wszystko najlepiej, nie przeczyta wszystkiego i już drze japę :P \'No i kto powiedział ze kobieta po ciazy traci atrakcyjnosc ?\' - no właśnie, kto tak powiedział, chyba ty ?! \'fifthavenue --- nie kopiuj moich wypowiedzi ,za prosta jestes jak dla mnie ...sorry ..\' a ty dla mnie zbyt prostacka

Gość jknfscx
skoro chcecie się poświecac tylko po to, zeby ktos na wasze emerytki pracowal(nie,nie to wcale nie ejst egoizm;/), zeby zaludnic tą planetę( coz za wspanialy poglad), to soie męczcie naiwniary:P wy sobie zycie zepsujecie, a chyba wiecie, ze za kilkanascie lat wasz ,,anioleczek" powie do was: ,,spier****** matka";p

Gość szczęśliwa sexi ciężarówa
Jak czytam niektóre wypowiedzi .. łącznie z założycielką topicu .... to żal mi Was .... chyba nikt Was nigdy nie kochał ....... W życiu nie skupiłabym się na takich problemach ... Poprostu kochamy się z mężem od lat jestesmy razem i przychodzi czas, że chcesz tą miłośc przekazać dalej .... i staje się cud !!! Jest we mnie życie ... z naszej wspólnej miłości ... nie każdy musi mieć dzieci .... Ale żal mi tych, którzy muszą sie sami przed sobą z tego tłumaczyć .... a ciało w czasie ciąży ?? dbać o siebie trzeba ... i smarować brzuszek kremem przeciwko rozstępom ... i iść do fryzjera i an sapcer z mężem założyć szeroki ale ładny płaszczyk ... ale to nie jest ŻADEN problem .... życzę miłości ....

ej ja keidys widziałm takie zdeformowane ciełao laska brzuch na plecach nosiła ........::) słyszałam ze mózg tez ulega deformacji ale bez obaw autorko bo ty go przeciez nie masz!

fifthavenue Zeby cos wywnioskowac z rozmowy nie trzeba tak jak TY kopiowac i analizowac .... Niekiedy sens ,ukryty jest miedzy wierszami ..... Jezeli nie o ciało chodzi to o co,gdy wypowiedz jest o zmianie figury,rozstepach,nadwadze .....to o co chodzi ? Nikt nie powiedział ze kobieta po ciazy atrakcyjnosc ? A te słynne rozstepy,nadwaga i inna sylwetka to co ???? Nie było o zniekształconym ciele ???? Czytaj uwaznie ! Widze ze jestes z tego typu ludzi , którzy ułatwiaja sobie zycie .... np,gdy czytasz ---dociera do Ciebie tylko to co napisane jest dosłownie tzn: \"Kobieta traci atrakcujnosc\" ----tak ! to dotrze .... ale gdy mowa o zniekształceniu figury to juz nie znaczy ze traci atrakcyjnosc w jakims stopniu ????? W ogóle to zwracałam się do autorki tego tematu ... Odnosiłam się do pierwszego postu .....z którego az \"wieje\"egoizmem ....moze nie ???? To takie chce ...ale nie chcę .....bo ....i tu milion powodów zwiazanych z własnym wygladem i wygoda .... Mysle ze autorce chodziło o wzbudzenie zametu i była pewna ze pojawia sie matki,kótre do tego stopnia kochaja swoje dzieci ze takich dyrdymałów czytac nie moga .....

Gość wszystko to tandeta...
Nie będę komentować Twoich wypowiedzi, wydają się być sarkastyczne fifthavenue . I tym bardziej rozumiejąc co piszesz (nie znaczy, że się z tym zgadzam) opowiadam się raczej za sposobem pojmowania rzeczywistości No Fucking way. Żyjemy w czasach postępu technicznego, niestety nie kulturalnego. Tutaj stagnacja wydaję się czasami doprowadziła wręcz do procesu zanikania tego, co przez wieki udało się osiągnąć ludziom, ale jak jeszcze daleko cofnie się człowiek by nie zauważył, że jest odpowiedzialny nie tylko za to, co jest, ale również za to, co będzie? Nie ma takiego obowiązku, ale warto by miał świadomość, że wybiera pomiędzy tymi dobrami, czyli swoim a ludzkości. Wszystko zostało już powiedziane, wystarczy sięgnąć po mądrość pokoleń. Dzieci to tylko taki mały element tworzący pewną całość nazywającą się życiem. Ale istotny jak wszystko. Warto zastanowić się po prostu szerzej nad dobrem (swoim i innych), złem (krzywdą własną i zadaną innym), dla siebie i bez powodu. Zło wynika z niewiedzy powiadał Sokrates, ale ja dodam, że z niewiedzy o własnych ograniczeniach. Szczególnie tych dla Nas niewidocznych. Bo jesteśmy ograniczeni, każdy z Nas. Ja wiem, że to nie pora na bajki dla dzieci, ale dopiero mając podstawy pewnych zależności można przejść do poznawania tego, co nazywamy światem i prowadzenia dyskusji o czymś tak skomplikowanym jak macierzyństwo. Nie zrozumiemy No Fucking way, nie zrozumiemy autorki, nikt nikogo nie zrozumie, jeśli nie otworzy się na prawdziwą dyskusję, bez krytyki i z dystansem.

Gość LifesGood
SZCZESLIWA SEXI CIEZAROWA -slicznie to ujęłaś:*:* ja mam opiero 18 lat, ale juz wiem, ze chce miec w przyszlosci 2-oje dzieci, nie za dwa,nie za pięć, ale za okolo 10lat:P co bedziesz miala z tego, ze zostanie ci piekne cialo, skoro w domu iw duszy jedno wielkie NIC?? dzieci to milosc, radość i szczescie, a nie klopot! dzieci to piękne uwieńczenie miłości pomiędzy dwojgiem ludzi, stworzone z bliskosci i ze szczescia. sa w zyciu wazniejsze wzgledy niz te materialne- piekne cialo, strach przed porodem, ciężkość zycia podczas ciąży. to minie a bedziecie sie cieszyc małą istotką:D doprawdy,nie wiem co chce osiągnąć w życiu autorka topicu, chyba samotność tylko i wyłącznie.

wszystko to tandeta..., \'ale dopiero mając podstawy pewnych zależności można przejść do poznawania tego, co nazywamy światem i prowadzenia dyskusji o czymś tak skomplikowanym jak macierzyństwo\' święte słowa, ale ... tu bardzo trudno jest prowadzić dyskusje :( Dziewczyna napisała o swoich obawach dotyczących ciąży i zmianach z ciążą związanych. Ubrała to w słowa jakie ubrała, zresztą potem przeprosiła za niefortunne określenia i co ? - jest wybrakowana, kobiety są od rodzenia, dupę jej skopiemy, osobniki twojego pokroju są skazane na wyginięcie, straszy się ją samotną starością, itp., itd. wybacz, ale z takimi poglądami dyskutować się nie da. Na dodatek jedna mądra \'czytając między wierszami\' wyczytała, że jestem zwolennikiem \'boskiego ciała\' :P \'matki,kótre do tego stopnia kochaja swoje dzieci ze takich dyrdymałów czytac nie moga .....\' i w imię tej ogromnej miłości muszą skopać inne baby na forum ... ręce opadają

jezeli o mnie chodzi to oczywiscie kazdy ma prawo decydowac o sobie ale ta deformacja ciała mnie zabiła nie neguje tego ze dziecka nie chce miec ......

Gość net ar czy Ty napewno jesteś
za PO? :o czasami mam wrażenie ,że za LPR :o

Gość
PO!!!!!!!! Mam liberalne poglady !,nie masz takiego wrazenia?? A czy tylko członkowie LPR maja dzieci? Nie popieram becikowego czyli nie jestem giertychowa

Gość billaboga
fifthavenue juz cie lubie :) Chociaz jedna trzezwo myslaca z perspektywami daleko rokujacymi na osiagniecie w zyciu czegos konstrktywnego niz tylko rozmnazanie sie. Rozplod zostawmy net-ar i jej klubowi :P dobrej nocy

Ta powyzsza wypowiedz jest moja, wdala sie literowka w nicku. pisze to dla sprostowania, bo net-ar tego nie zajarzy ;p Jeszcze raz dobrej nocy.

Wiesz, zachowujesz się naprawdę nieładnie. Masz pretensje o nazywanie kobiet które nie chcą mieć dzieci egoistkami, ale te które chcą dzieci sama nazywasz rozpłodówkami :(

Gość do billabonga
Szkoda ze twoja matka była rozpłodówką Lepiej gdyby miała twoje poglady Nie byłoby cie tu wtedy

Gość bueheheheheheeh
ktos tu linka nawet wkleic dobrze nie potrafi. Do garow glupie baby, bo tylko do tego sie nadajecie a ambitne kobiety zostawcie w spokoju bo do piet im nie dorastacie. Rety, gdybym mial taka glupia babe to bym ja wykopal od razu, taka z waskim tokiem myslenia :P

ja mam faceta ktory kiedys chce miec ze mna dziecko mimo, ze ma juz dwojke z poprzedniego zwiazku i wczoraj postanowilam, ze tak... pomimo strachu pewnie nazwiecie mnie egoistka, ale nie zamierzam karmic piersia dluzej niz miesiac bede cala ciaze chodzila na gimnastyke dla ciezarnych i smarowala sie tonami kremow na rozstepy ;) pozdrawiam

Gość a co ma pisac
taka _acha_, która w wieku 22 layt zaciazyla i w 3 miesiacy brala slub. Jej juz tylko wmawianie sobie, ze sama tego chciala zostaje. I pieprzenie o babci. Trzeba bylo rozsadniej tablety dobierac