Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puerh pineapple

CHYBA NIGDY NIE ZDECYDUJE SIE NA DZIECKO

Polecane posty

Gość Chelle-Belle
zgadzam się z powyższa odpowiedzią.

Gość aahg
Dzidzie to sobie łatwo sprawić. Tak samo rozczulać się, jaka nózia i brzuszek. Ja się tylko zastanawiam, jak to się dzieje, że z tych dzidzi wyrastają potem młodzi narkomani pijący, palący, klnący pod blokiem i włamujący się do samochodu sąsiada. Albo tylko ciężko sfrustrowani, nieszczęśliwi, sam na sam ze swoimi problemami, cierpiący katusze dorastania w samotności, bo mamusia i tatuś mają co innego na głownie. Bezmiar pustki, opuszczenia, obcości w polskich rodzinach poraża. Wiem, bo pracuję z młodzieżą. I wiem o waszych dorastających dzidziach więcej niż wy się kiedykolwiek dowiecie. Dziecko to jest obowiązek, to jest zadanie i powołanie. Najwyraźniej rozanielone mamuśki gdzieś po drodze o tym zapominają, a na rozmowę o swoich dzieciach jeśli przychodzą w ogóle, to dyszące frystracją i wściekłością. Po prostu szlag mnie trafia, jak czytam topiki zakładane przez nieodpwiedzialne, uchachane mamuśki, które za kilkanaście lat będą zamieniały życie swoich dzieci w koszmar codzienymi awanturami, pretensjami, wymaganiami i własną zyciową frustrają. Życie rodzinne to nie bajka. Zwłaszcza jak tatuś sobie znajdzie młodszą, małżeństwo się posypie, a codzienność zje troskami.

Gość boróweczka z zameczka
sorki, że się wtrącę, ale ja też nie rozumiem tekst "fuckoing way". Przypuśćmy, że masz ładne nogi i brzuch, jesteś atrakcyjna i po ciąży pozostaje ci wielki brzuch i cellulit na dużych udach (wizja) więc automatycznie przestajesz być atrakcyja :(. I wg autorki jeśli jesteś pewna siebie to nadal jesteś atrakcyjna a jeśli nie - to jesteś nieatrakcyjna ?! Masz to samo udo i brzuch i tylko od twojej psychiki zależy czy jesteś atrakcyjna ?? Przecież to okłamywanie samej siebie :o

No fucking way \"Po drugie, ja nie jestem skazana na wyginicie, bo zwiekszylam szanse przetrwania rozmnazajac sie.\" czy ty jestes z LPR seks uprawiasz tez tylko w celach PROKREACYJNYCH? kobieto jak mozna miec takie podejscie \"w zyciu najwazniejsze jest naprodukowanie dzieci\" pewnie, ze wazne ktos musi zarabiac na nasze emerytury i przedluzac gatunek, ale to w jaki sposob to powiedzialas wydalo mi sie wyjatkowo... zwierzece?

co się martwiecie niedługo co 2 człowiek na świecie będzie chińczykiem nie mamy juz szans tego zmienic, rozmnażaja sie lepiej niż króliki ;)

Gdyby każda kobieta nadawała się na dziecko, już dawno groziłoby nam wyginięcie, bo po prostu byłoby nas za dużo. Niektórzy wciąż uważają, że każda kobieta nadaje się na matkę, że każda kobieta pragnie mieć dziecko, a moim zdaniem jest wręcz odwrotnie- coraz więcej kobiet rezygnuje z macierzyństwa, a niektórych po prostu boli to, że mimo bezdzietności są szczęśliwe.

Gość
kazdy jest kowalem swego szczescia i losu jednym szczescie daja dzieci innym cos innego Jasniutkie jak słoneczko?

Gość każdy może robić sobie co chce
nie rozumiem tych kobiet krzyczących na tych co mają inne zdanie o macierzyństwie. Każdy ma prawo robić co uważa dla siebie za słuszne. Niby wolny kraj a zachowujecie się gorzej jak za średniowiecza. Co za głupie gadanie jednej z kobiet, że kobiety są od "rodzenia jak dupa od srania". To według mnie winnaś położyć się przed domem i czekać aż ktoś ciebie zapłodni i tak w kółko po każdym porodzie aż do momentu przekwitu. To nawet inne ssaki, ptaki itp. płci żeńskiej odganiają od siebie niektórych samców, bo uważają, że nie są tylko do dawania i rodzenia. Ostatnio jak byłam na wsi u koleżanki to kura dała kogutowi taką burę za to, że chciał za przeproszeniem "wleźć na nią". Szkoda, ze ta kura nie umie surfować po internecie. Dostało by się jej od was.

Gość
No fucking way jak ja wielbie czytac to co napiszesz!!!!! Popieram PO!

Dorabiacie ideę do wypowiedzi no fucking way, jednocześnie automatycznie przypisując jej coś czego wcale nie napisała. Wyraziła swoje zdanie że kobieta która nie ma potrzeby macierzyństwa nie jest pełowartościową kobietą i ma do takiej opinii prawo. Napisała to kulturalnie i nie obrażając nikogo. Co innego akceptować czyjąś postawę, a co innego uważać ją za normalną. Z biologicznego punktu widzenia brak chęci posiadania dzieci normalny nie jest. Tyle ze nie ma o co robić rabanu bo życie to nie tylko biologia. A sam fakt niechęci do posiadania dziecka nikomu krzywdy nie zrobi. Jeżeli kobieta naprawdę chce mieć dziecko to wizja rozstepów i innych ciązowych i macierzyńskich ciekawostek jej od tego nie odwiedzie. Tłuamczenie się tym ze nie chce się przestać być atrakcyjną to moim zdaniem tylko pretekst, prawdziwy powód jest taki że kobieta po prostu nie ma potrzeby spełnienia się jak matka. Znam małżeństwa bezdzietne a mimo to szczęsliwe i udane. Po co cała ta dyskusja?

Gość ex
i co z tego ze nei bedziesz mial ? to nie miej qrwa niedlugo powsatnie topik "chyba zrobie kupe"

\'Tak sie sklada, ze moj styl zycia idzie w parze z dobrem dla ludzkosci\' gratuluję samokrytyki \'Atrakcyjnosc sklada sie z wielu czynnikow, ale glownie z wysokiej samooceny i szacunku do samej siebie. SZACUNEK do siebie i niebanalne wnetrze stanowia o prawdziwej atrakcyjnosci. SPRAWDZONE. Cala reszta to chwyty marketingowe. Jesli ktos dba o swoje cialo, ma styl, a przy tym ma wysoka samoocene, to jest dla mezczyzn bardziej atrakcyjny niz piekna, a nawet inteligentna kobieta, ktora ma fiola na punkcie swojej urody i wygladu\' matko, co za bełkot, jak pani katechetka na religii. Z tych słów wnioskuję, że jesteś \'atrakcyjna inaczej\' i dorabiasz sobie jakąś dziwną ideologię. Albo masz babo sflaczały brzuch albo nie i nie próbuj sobie tego inaczej tłumaczyć \'Powiedzcie tylko swoim facetom, ze lekacie sie o swoje piekne brzuszki, a oni od razu wyczuja wasza niepewnosc i podswiadomie sami sie zaczna martwic, ze bez tych pieknych brzuszkow prysnie na zawsze czar atrakcyjnej laski\' jesteś facetem ?! Ich przedstawicielem ?! :P

Gość Natasha....
Ja nie mam dzieci z innego powodu. Nie boję się o swoją sylwetkę, jako nastolatka bylam gruba, mialam celulit i rozstępy, udalo mi się to zwalczyć i jeszcze schudnąć, więc dla chcącego nic trudnego. Ja po prostu nie lubię dzieci- wiem, że to dziwny argument ale można nie lubi zwierząt, mężczyzn, to ja nie lubię dzieci. Nigdy nie zdarzylo mi się, że ktoś mnie wyśmiewal czy potępiał, ludzie w realu nie mowią o swoich odczuciach, emocjach, a odslaniają się dopiero w necie i potem pojawiają się wyzwiska i obelgi:(

Gość mieć dziecko
to nie obowiązek!!!! kto nie chce to jego sprawa

Gość mieć dziecko
to nie obowiązek!!!! kto nie chce to jego sprawa

Gość
a kto powiedział ze nie czuje sie spełniona? co to jest to WOCIC?

mialo byc wrocic, zwykla literowka :P widzisz, jak malo inteligentna jestes, ze na to nie wpadlas. Macierzynstwo przyslonilo ci caly swiat bueheheheeh

Gość
wypijmy wiec za ciekawe rzeczy do roboty !!!!!!!

Gość ja sie tylko zastanawiam
ze niektóre dziewczyny, które nie maja dzieci zachowuja sie tak, jakby wietrzyły jakis podstep u tych co dzieci maja i sie z tego cieszą. Jakby chodziło tu o jakis masowo wciskany kit. Wiadomo,ze kazda matka da sie pokroic za swoje dziecko. Jest to szalencze miłosc,nieporownywalna nawet do miłosci do najlepszego faceta. No i dziewczyny- matki po prostu z dobrej woli zycza nie-matkom, zeby zaznały tego uczucia. Oczywiscie ,kto nie był i nie bedzie matką nie będzie wiedzłal co stracił i tez moze byc szczęsliwy. Dlugo nie mialam dziecka i byłam szczesliwa - naprawde! I byłabym na pewno nadal. Ale teraz widze,ze dziecko to byla najfajniejsza rzecz, jaka mi sie w zyciu przytrafila( chocbyły i kariery i chłopy i podróze ) Ale nie namawiam, bo po co ma kto na mnie napadać. Kazdy sam wybiera.