Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jovik

Telewizja n... czy warto?

Polecane posty

W okresie wakacji wszystkie filmy i wszystko co ma związek z VOD jest gratis:) Więc może zastanów się nad wcześniejszym założeniem:)

Gość fuqasi
też mi się wydaje, że okres wakacyjny jest lepszy na zalozenie tv niz po wakacyjny, chociazby wlasnie we względu na tą promocję. dosc duzy wybór filmów jest :D

Gość busy
No nie wszystkie filmy sa gratis... Filmy w wypozyczalni sa po 11zl. W lipcu i sierpniu abonenci otrzymuja kolekcje 20 filmow za darmo.Takie wakacyjne kino.

Gość WARMIAK
Oszuści z N odwalili mi kolejny numer w stylu "łap frajera". Rekompensując mi brak VOD (opisywałem mój problem wcześniej) zaproponowano mi FILMBOX na 3 miesiące gratis. Oczywiście ofertę przyjąłem. Byłem zadowolony dopóki nie sprawdziłem nowego rachunku okazało się że FILMBOX wcale nie jest za darmo! Jest co prawda w cenie promocyjnej ale NIE GRATIS!!! jak zapewniała pani z BOA! Czy ktoś w końcu wezmie się za N-Naciągaczy?!

Gość Hasan
Banda oszustów zaczołem od rachunku 115 zł i tak miało byc cały czs do końca podpisania umowy 12-miesięcznej a tu co mieśiąc coraz wyżej w tej chwili osiąga 166 zł nie mogę się doczeka końca umowy i koniec nie polecam tych naciągaczy. To co oni wyrabiają to przekracza wszelkie granice rozsądku, ten co wchodzi w ich siec niech uderzy się wczesniej w pierś!!!!!! POZDRAWIAM!!

Jeśli chodzi o mnie to póki co, wszystko łącznie z rachunkami jest zgodne z umową. A co do tej oferty z Filmboxem radziłabym się zapytać może to po prostu jakieś przeoczenie. No i Hasan- przyjąć, forma poprawna przyjąłem:)

Gość fuqasi
przecież oni nagrywają te rozmowy, skoro pani z bok cię ewidentnie nacieła i jesteś pewien, że filmbox miał być za darmo i tak ci mówiła to dlaczego w oficjalny sposób nie postarasz się dochodzić swoich praw?

Nie chcę być złośliwa, ale może niektórzy wolą pożalić się w internecie, bo tak naprawdę nie słuchali ;) Więc teraz lepiej ponarzekać 'że pani wprowadziła w błąd' niż miałoby się okazać, że jednak wyglądało to inaczej.

Gość grzegorz4400
NIE WARTO! Zacząłem romans z N-ką jak były trzy pakiety za 32 złote. Przeczytałem umowę i mimo, że nie jestem prawnikiem zauważyłem, że jest napisana w sposób który można by ująć tak: Operatorowi wolno wszystko, zmienić opłaty, mieć przerwy w nadawaniu etc. abonent mam płacić i tyle. Nie dałem sobie wcisnąć żadnych promocji ale i tak mnie dmuchnęli gdy nagle się okazało że mam fakturę na 38 zł A dlaczego? Ano dlatego, że w poprzednim miesiącu po jakiś ośmiu miesiącach trwania umowy podniesiono stawkę za pakiety. Dodzwoniłem się bez trudu do BOK i spytałem "konsultanta" dlaczego nie zostałem o fakcie zmiany taryfy zgodnie z umową poinformowany by podjąć decyzję czy przedłużam umowę czy rezygnację. Konsultant lekko zagniewany oświadczył, że taki formularz o rezygnacji i zmianie wysokością abonamentu był dołączony do poprzedniej faktury. Gdy oznajmiłem, że nie, bo była tylko faktura, którą notabene opłaciłem. szanowny konsultant już tonem nie znoszącym sprzeciwu oznajmił, że to nie wina N-ki i że zgodnie z podpisana umową i terminem wygaśnięcia możliwości rezygnacji mam płacić.. Powiedziałem OK. A to dlatego, że za następne trzy miesiące wygasał mi termin umowy. W terminie przewidzianym rozwiązałem umowę. Poszedłem razem z całym sprzętem wydzierżawionym od N-ki do ich punktu by go zwrócić no i jakaś mało rozgarnięta panienka miała problemy ze zrozumieniem co to jest pieczątka i że trzeba za jej pomocą uwierzytelnić dokument potwierdzający zwrot. Musiałem z tegoż miejsca zadzwonić do BOK i WYMUSIĆ by kolejny zagniewany buc zmusił pannę do przybicia pieczątki. Od tej pory mam małe urządzonko kupione za 100 złotych i stary talerz od Cyfry i oglądam bezpłatne programy. Chcieli mnie wydymać na 6 zł. No to wydymali. A mogli mieć klienta który by im te 32 złote miesiąc w miesiąc płacił. A może po jakimś czasie i więcej jak by się przekonał, że to uczciwa firma szanująca klienta. Ale się nie przekonał. I od klienta teraz mają zero...I tak się powinno postępować z gównozjadami. Zero awantur, zero pyskówek. Kopa w dupę i tyle. OSTRZEŻNIE: Abonamenty, umowy na jakiś czas na dostawę tych czy innych usług są świetnym polem do nadużyć. Stosuje to N telewizja ale także inni operatorzy. Używają różnych form by czegoś nie dopowiedzieć lub powiedzieć to w taki sposób by pominąć lub przesłonić ewidentne naciąganie w ramach istniejącego prawa. Mały druk, gwiazdki przy niektórych punktach umów, pokrętne taryfy i promocje to kilka ze sposobów. Przykład z N-ki: gdy szła ostra akcja promocyjna tej telewizji w spotach mówiono, że to najtańsza na rynku oferta bo: “już za 16 złotych”. Gdy zapoznałem się z ofertą dokładniej to sie okazało, że faktem jest te 16 złotych. Ale za pakiet. Ale żeby być szczęśliwym posiadaczem trzeba wykupić minimum dwa pakiety. Czyli 32 złote. Ściema? Ano ściema.

Gość busy
Ale nikt przed Toba tych informacji nie ukrywal, wiec o co chodzi?

No przecież o to samo co zawsze- nikt nie chce przyznać się że sam popełnił błąd, więc najlepiej winić czy to stację, czy jak w tym przypadku tv. Smutne, ale prawdziwe..

Gość ajajajajjaj
Ja mam n-kę i nie chcę innego Polsatu czy czegoś tam.Płace 38 zł za 3 /wystarczające/ pakiety programów,mała antenka,zero problemów.Polecam.Słyszałam ze żle "stoją" -szkoda by było gdyby padli.

czy to n-ka , czy inny szajs jak multimedia (we wszystkich tv i nie tylko jest podobnie) , 90% problemów klientów dało by się prosto rozwiązać gdyby były chęci.Chęci nie ma z oczywistych dla tych firm powodów, bo każdy chce nachapać i zarobić jak najwięcej , jak najmniejszym kosztem. Dlatego łatwiej zatrudnić 1 osobę typu luci-lla która będzie kreować wizerunek firmy w internecie niż wyjść klientom na przeciw i stworzyć im możliwość normalnej komunikacji firma-klient czyli internet,mail,sms,realne bok-i, zamiast jednej niewydolnej infolinii, ze słabo lub wcale przeszkolonymi pracownikami. Ale zmianą tego żadna firma nie będzie zainteresowana (bo to przecież koszty ,a liczy się zysk) , w związku z czym należało by zmienić to odgórnie czyli zmienić prawo.

Gość andrzejq1
Dla mnie jest pewne to ze w N nie musicie wydawac dodatkowych pieniedzy na kanały HD jak ma to miejsce w C+ .Tu macie wszsytko w pakiecie bez dodatkowych opłat.

Gość fibs
Nie wiem czy ktos ma tansza i lepsza oferte... z tego co wyczytalam dla nowych jest promocja 38 zl za wszystkie pakiety przez pol roku, dobry dekoder z nagrywarka...No i programowo tez raczej nikt nie zaskoczy.

Rozumiem, że mówisz o tv N. Nie ukrywam, że bardzo podoba mi się udział "nki" w naszym mieście. Chodzi o ta Aleję Gwiazd za pasażem Wiecha:) Warszawa już dawno powinna mieć coś takiego, i teraz przynajmniej w końcu ma:)

Gość dolcia4
A mnei przyciagneły ich fajne i tanie pakiety z duzo iloscia programów w HD.A do tego no ,sami zobaczcie na ta promocje dla nowych uzytkowników http://n.pl/promocja/

Gość bluemann23
Teraz napewno ten kto sie zastanawia nad telewizja cyfrowa to nie przejdzie obojetnie obok N , tutaj ich dekodery -te najnowsze z dyskiem twardym o większej pojemności, do 500GB sa bezkonkurencyjne.

Gość fuqasi
wydaje mi się, że telewizję należy wybierać pod kątem indywidualnych preferencji przyszłego odbiorcy i nie mozna tu generalizować że któryś z operatorów jest najlepszy, choć na pewno są jakieś określone przesłanki, ktore jednym każą sądzić że nka jest lepsza a innym że cyfra. ja przy wyborze tv kierowałem się przystępną ceną i szerokim wachlarzem programów HD a te oczekiwania spełniała tylko nka bo tylko u nich za kanały hd nie trzeba dopłacać, a jak ktoś zainwestował pare tysi w dobry telewizor to już niekoniecznie chce dopłacać za możliwość korzystania z jego walorów.

Gość fibs
Czytalam ten artykul...Nie wiem tylko za co nagrode dostalo UPC? Co oni maja do zaoferowania?

Gość ola5777
Wiecie co .. tak sie wszyscy zatanawiaja czy ma to byc n czy inna telewizja.A wsytarczy sobie porównac co daja nam inni.Czy tak naparwde promocja 0zł oznacza dokładnie 0. Bo z tego co wiem to tylko w N mozna miec kanały HD bez zadnych dodatkowych opłat ,jak nigdzie.

Gość fibs
To juz chyba zadna zagadka. Wiadomo, ze chodzi o N i stare platformy - Polsat i Cyfre. Zreszta na yt jest link do strony gdzie wszystko jest opisane, wiec nie wiem w czym problem.

Gość andrzejq1
No tak, okazuje sie ze teraz to nie zagadka.Ale na poczatku była. I tak wydaje mi sie ze N predzej czy pozniej zacznie wyznaczac trendy telewizji cyfrowej.

Gość fibs
Zacznie, albo juz wyznacza. Wszyscy w tym roku przedluzyli promocje swiateczne i mozna porownywac oferty, ceny, jakosc, ale dekoder nka ma najlepszy i temu chyba nikt nie zaprzeczy.

Gość Lova Lova____________________
Nie ma lepszej telewizji niz N:D

Gość adam45
A mozecie mi podac teraz jakie funkcje ma ten najnowszy dekoder N ? chodzi mi o turbo dekoder...