Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jovik

Telewizja n... czy warto?

Polecane posty

Gość OSZUKANA...
OSTRZEGAM ..... NIE PCHAJCIE SIĘ W TO BAGNO !!!! ZERO KONTAKTU - ROZWIĄZANIE UMOWY GRANICZY Z CUDEM !!! PROPONUJĘ ZAINTERESOWAĆ SPRAWĄ JANUSZA WAISSA ( RADIO ZET)

Gość zołzaaaa
aaaa nie mowcie o tek telewizji n jak ktos jest z rzeszowa [ewnie sie domysla o co chodzi

Gość zołzaaaa
cvzyatlam artykul o tym jak koles chcial rozwiazac umowe z nimi dzwonil babka zaczela wciskac jakies kity przedluzala rozmowe nie dajac dojsc do slowa klijentowi rachunek za rozmowe wyniosl go ok 80 zl a sprawa nadal nie rozwiazana

Gość monopol
Witam, Ciekaw jestem, czy ktoś z telewizji N czyta te nasze wypowiedzi, powiem szczerze ,że wątpię 15 emaili wysłałem a odpowiada tylko komputer, że przyjeli wiadomość i proszą o cierpliwosć, a na pewno odpowiedzą , dwa tygodnie wyczekiwania i nic

Gość majka799
Czytam i czytam sobie ten wątek i mocno się zastanawiam ... ja jestem abonentką Nki i nigdy nie narzekałam na obsługę. Z ciekawosci zeby nie byc gołosłowna spróbowałam sie z nimi skontaktowac i po wybraniu odpowiedniego numeru i cyfry tonowo połaczyłam sie z konsultantem po 10 - 13min. Pytam sie: co jest grane???? moze wybieracie niewłasciwe numery albo dzownicie w szczytowych godzinach ? a moze tutaj chodzi o cos zupełnie innego?? Fakt czasem - zwłaszcza w okresach przedswatecznych - było przeciazenie (sama ich doswiadczyłam jak chcialam w tym roku na swieta zamówic sobie HBO) ale to chyba normalne. Ludzie!! nie demonizujmy! Macie strone, macie nBoka, macie punkty sprzedazy ! czy tak trudno poszukac innych dróg do rozwiązania problemu? najlepiej jest założyc rece, czekac, wkurzac sie i ponarzekac. Bo to takie polskie, takie proste. Czytaliscie inne watki gdzie ludzie korzystaja z innych platform? Sprobujcie dodzwonic sie w takim czasie do kazdej innej platformy - sa TAKIE SAME PROBLEMY W OKRESIE SWIATECZNYM SĄ WE WSZYSTKICH PLATFORMACH!!! promocja trwa nadal więc nie dziwcie się ! Ja sama namawiałam teściową na zakup Nki zeby skorzystała z tej promocji - pierwsze slysze ze przychodzi jakies drozszy rachunek w 2 miesiacu - to sciema!!! To ze ktos z was nie doczytal umowy to juz raczej nie jest wina Nki tylko wasza . Niestety wiekszosc ludzi tak robi - a przeciez wszystko zawsze macie czarno na białym ! Jednym słowem uwazam sprawe za przekrzyczaną . Bądźmy obiektywni!!!!!

Zgadzam się całkowicie z przedmówczynią, zastanawiając się nad wyborem platformy dzwoniłam do różnych sprzedawców i wszędzie sprawa wygląda podobnie, dzwoniąc w tzw. godzinach szczytu albo pod koniec jednej akcji promocyjnej zawsze trzeba trochę poczekać, ale to przecież normalne. Nie można się dodzwonić? To nie widzę problemu zamówienia tv N choćby przez internet. Sama tak zrobiłam i nie rozumiem co to za problem.

Gość Bajeczna
Polecam odbiera świetnie tylko nie zgadzać sie na biały dekoder bo mi mieli wymienić i nie wymienili;/

Gość kroofkowa
ja teraz się zastanawiam nad wyborem platformy. Generalnie słyszałam dużo różnych opinii dlatego chciałabym prosić o poradę czy rzeczywiście nke warto mieć. Niedawno sobie kupiłam telewizor HD - dla mnie to był nie mały wydatek ale moj chlopak mówi ze teraz to musimy koniecznie miec jakąs platforme bo tak to tv sie marnuje. No i jestem w kropce bo nie wiem która wybrac. Czytalam ze w n maja najwiecej kanałów w HD a w sumie to by mi najbardziej odpowiadało ale szczerze to sie na tym kompletnie nie znam - plis, pomożcie

No raczej obiektywna moja odpowiedź nie będzie, bo mogę polecić to co sama mam, czyli właśnie platformę \"n\". Jeśli macie telewizor HD to chyba będzie to najlepszy wybór choćby ze względu na ilość kanałów nadawanych w tej jakości. U mnie jednym z głównych kryteriów była moja córka, która niestety uwielbia spędzać godziny przed tv, więc chciałam chociaż żeby bajki były na odpowiednim poziomie:)

Gość n - banda oszustów i złodzieji
Mam n od października w promocji za 38 zł przez 6 m-cy------- uwaga!!!! faktury jakie do mnie przychodzą to 73 zł -banda oszustów!!!!! Dodzwonienie się graniczy z cudem i niech przedmówczyni majka799 nie wciska kitów że to w okres świąteczny nie można się dodzwonić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A może też ferie mają dlatego nikt nie odbiera???????? Także od listopada nie udało mi się nawiązać z nimi kontaktu telefonicznego jak i drogą email ,a nawet drogą pocztową tradycyjną.Robią to celowo - jutro z pismami wszystkim ( na szczęście posiadam wszystko) jadę do Głównej Siedziby nie popuszcze!!!!!! A propo Wais-a audycja już była poruszana ale nic w tej kwesti raczej się nie zmieniło. Proszę abyście uważali i milion razy przemyśleli za nim podpiszecie z nimi umową . Niby aktywacja , dekoder za darmoche w rzeczywistości po założeniu przez nich i podłączeniu sprzętu fakturka na dzień dobry 400zł :). Obraz HD jest tylko widoczny na programie Discovery reszte to wszystko mit, Polska niestety nie jest przygotowana jeszcze na tego typu odbiór. Pozdrawiam

Gość jola57
Uważajcie na telewizję n. Tak jak czytam i w pełni to potwierdzam kontakt z nimi nie graniczy z cudem. Jest niemozliwy. Wszystko jest dobrze jak płaci się faktury - bez mrugnięcia oka na podawane kwoty przez telewizje n. Ale uwaga - spróbuj zapytać się dlaczego podnoszone sa opłaty ?. To koniec. Kontaktowac mozesz się od razu z Panem Bogiem bo w teleizji n nie ma z kim. Wyznaczone punkty sa przeznaczone dla pozyskiwania nowych klientów i obiecywanie im wszystkiego czego sobie zamarzą. Natomiast stali abonenci to numery na fakturach i służą do płacenia podawanych kwot. Nikt się z nimi nie liczy. Jezeli chcesz byc zanumerowanym abonenetem i służyc do płacenia faktur to podpisz umowę z telewizją n. Jola57.

Przepraszam, że tak napiszę- ale naprawdę ciężko mi uwierzyć że naprawdę tak trudno się z nimi skontaktować. Ja bynajmniej nawet nie mam takiej potrzeby i nie narzekam. Ale rozumiem że są różne sytuacje i przyznam że jestem bardzo ciekawa dalszego rozwoju sprawy z fakturami. Ale nie mogę już spokojnie zostawić tematu o HD. W ofercie jest sporo kanałów nadających w tej jakości, nawet kanał tvp. I widać wyraźną różnicę między standardowym odbiorem a odbiorem w HD.

Gość majka799
Drogi Panie! Ja nikomu nie probuje wcisnać kitów a wręcz przeciwnie podchodze do sprawy na spokojnie i chłodno. Z tego co czytam to wydaje mi się ze Pan usiłuje nam tu wcisnać kity: zrozumiałam ze zamawiał Pan promocje za 38 zł(6 pakietów)na 6 mcy od pazdziernika a płaci Pan już kolejną fv za 73 zł. Prosze czytac warunki promocji!!!! - 6 pakietów ma pan przez 6 mcy ale opcje dodaktowe przez 2 miesiące czyli po ich upływie płaci Pan za nie według normalnych stawek(35 zł) chyba ze z nich zrezygnuje. Proszę nie pisac ze platofrma to banda oszustów !!! Prosze nie szkalowac i nie obrzucac oszczerstwami innych!!! Zalecam na przyszłość zastanowienie sie przy podejmowaniu decyzji i czytanie umów . Poza tym wszystkie info sa na stronie - mnie zapoznanie się z tą informacją zajęło 5 min !!!! N banda oszustów ? - Kłamstwo! To Pan nie doczytał inforamcji - i w Pana interesie jest dopilnowywanie terminów i rezygnacja z opcji dodatkowych jesli nie chce Pan za nie placic!!! Zapłacił pan fv na wstępie 400 zł? Prosze na powiedziec za co? jaki dekoder pan kupił??? opłaty za instalację dekodera zależa od tego czy zamawiamy biały czy czarny . Oczywiscie osobno płaci się za antenę i jej instalacje - ale to nie ma nic wspólnego z zakupem dekodera i aktywacją. Wszystkie info czarno na białym sa na stronie !! Jest tam tez nBok - zrezygnowanie z opcji dodatkowych zajmuje kilka minut !! Kontakt utrudniony ???? Kłamstwo!! sugeruje Pan że nie widac roznicy w programach HD. To wszystko zalezy od telewizora! A może powinien się Pan udac do okulisty? Program HD - nie widac roznicy od normalnych programów? Kłamstwo!!!! Drogi Panie to Pana moglabym teraz lekko nazwać kłamcą i oszczercą? Przyszłoby mi to tak samo łatwo jak Panu. Przyjemnie?? Drodzy !! Zanim obrzucicie kogoś błotem przeczytajcie co jest w umowie, jakie decyzje sami podejmowaliście ! Poczytajcie stronę. Wierzę ze wielu ma problemy z dodzwonieniem się ale nie przyjmuję beznadziejnych argumentów typu wypowiedz joli57 " Ale uwaga - spróbuj zapytać się dlaczego podnoszone sa opłaty ?. To koniec. Kontaktowac mozesz się od razu z Panem Bogiem bo w teleizji n nie ma z kim. Wyznaczone punkty sa przeznaczone dla pozyskiwania nowych klientów i obiecywanie im wszystkiego czego sobie zamarzą. Natomiast stali abonenci to numery na fakturach i służą do płacenia podawanych kwot. Nikt się z nimi nie liczy. " sorry ale ja nie czuje sie jak numer na fakturze. O podnoszeniu jakich opłat pani pisze? o skonczeniu sie okresu promocyjnego o czym jest pani informowana na stronie, w punkcie plaformy gdzie podpisujemy umowe, w umowie??? Podpisują dokumenty ludzie dorosli więc zachowujmy sie jak dorosli!

Gość PV
Zastanawiam się, czy w sytuacji OGROMU NIEZADOWOLONYCH, UOKIK nie ma obowiązku przeciwdziałać takim praktykom? Wygląda na to, że urząd ten wszczyna działanie dopiero po oficjalnym doniesieniu o "przewałce", a takie, choćby nie wiem jak liczne, "kłapanie ozorem" nie ma żadnego znaczenia.

Gość Karol33
Polacy uwielbiają kłapać ozorem - zwłaszcza wtedy gdy ewidentnie dają przykład niewiedzy i ignorancji. Myślę że to jest świetnym podsumowaniem tego wątku !

Gość Maupianka
ogrom niezadowolonych? to tych zadowolonych nie ma? ej, a ja? ??? jak starzy zakupili na swieta nke to jak do tej pory nikt z nas nie narzeka - a ja juz teraz mam zajafke na lostów :) jejeje.. zadowolonym nie chce sie chyba spedzac 10h na internetowych forach bo wola se siedziec i ogladac HD :)

Ale temat...mam N od dluzszego czasu. Rowniez korzystalam z promocji, ale zdawalam sobie sprawe z tego, ze nie bedzie ona trwala wiecznie. Zawsze czytam warunki umowy wiec nie bylam zaskoczona. Wyzsze oplaty? Bzdura. Zawsze wiem za co place, bo wiem co podpisuje. Zeby zauwazyc na czym polega roznica miedzy zwyklym kanalem a HD, trzeba miec odpowiedni TV. Chyba musze miec wyjatkowe szczescie bo gdy postanowilam na wlasnej skorze przekonac sie jakim wielkim problemem jest dodzwonienie sie do n, okazalo sie, ze problemu nie ma...zatem zycze szczescia, bo widze ze wszyscy tutaj sa strasznymi pechowacami...

Widzę, ze Pani Majka jest obcykana w temacie dekoderów N\'Ki :D Droga Pani , owszem ludzie pod Umową się podpisują ale Ta umowa też musi mieć ręce i nogi. PArenaście lat temu Canal+ (swojego czasu tak sie nazywali) zaplacili sporą karę za żle sformułowana umowę, ktora dzialala na niekorzyść klienta. No i musieli ją zmienić.

Gość majka799
Pani kayko - oczywiscie ze jestem, jak to Pani zgrabnie ujęła "obcykana w sprawie dekoderów N" bo sama jestem ich użytkownikiem. Zatem kto jak kto ale ja wiem co i o czym piszę w tym wątku. Zapewniam także Panią że umowa tej platformy ma ręce i nogi - ja jestem przewrażliwiona na punkcie umów i wszelakich kruczków więc tutaj także zapewniam ze jest wszystko ok. Sęk w tym że ludzie albo nie czytaja albo czytają po łebkach a potem mają pretensje do Bog wie kogo. W końcu to w ich interesie by pilnować terminów upływu promocji a nie jakiegokolwiek operatora czy platformy itp itd.

Zapewniam Pania, ze typowy abonent nie jest tak obcykany w kwestii cen dekoderów tak jak Pani :) Strasznie Pani ich/Was broni ... że też się Pani chce :)

Zapewniam Panią, ze typowy abonent nie jest tak obcykany w kwestii promocji, cen dekoderów jak Pani :)

Gość majka799
Zatem jestem nietypowym abonentem ;) Albo inaczej: świadomym użytkownikiem :) Zabawne że wtedy kiedy ktoś napisze pozytywny komentarz to od razu to jest podejrzane - natomiast negatywne komentarze jednej osoby nikogo nie dziwią.

Ale taka jest mentalność społeczeństwa i nic się z tym nie zrobi.. Ja przyznam szczerze że ani dokładnie nie znam wszystkich możliwości ani dekodera ani nagrywarki ale mój mąż nie ma z tym najmniejszych problemów:) Zresztą dlaczego się dziwić, że jakiś użytkownik jest obeznany- jak wybierałam platformę to spisywałam sobie \"+\" i \"-\" i wybrałam tą ofertę, która była najbliższa moim wymaganiom. Gdybym chciała zachowywać się inaczej to mogłabym podać minusy innych platform, które zadecydowały, że ich nie wybrałam.

Gość fuqasi
aż muszę się włączyć do dyskusji bo aż mi się krew wzburzyła. niektóre zarzuty są tak absurdalne że aż śmieszne. osobiście korzystałam z oferty 3 platform, obecnie zostałam przy tej, która najbardziej odpowiadała moim oczekiwaniom i jak na razie nie żałuję. a włączyć się muszę w temacie marnej jakości odbioru kanałów HD, no to już jest uważam jakaś żenada ze strony szanownego użytkownika tego forum. jakość HD ma to do siebie że nie jest kompatybilna z pewnego typu odbiornikami. jeśli doszukuje się Pan/Pani idealnego obrazu HD na kineskopie 21 cali no to gratuluję optymizmu i dobrego samopoczucia. ja mam odpowiedni telewizor i odbieram HD na co najmniej 9 kanałach które posiadam. polecam wizytę w media markt bądź innym markecie rtv/agd - rzeczowy pracownik na pewno wyjaśni co i jak z tymi telewizorami.

Gość makao po makale
ej no, ja tez jestem z Nki zadowolony .. Miałem już Cyfre a potem Cyfre i Nke i wybrałem jednak Nkę. Zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy, ale nie o to chodzi żeby mieszać się nawzajem z błotem tylko wybrać to, co odpowiada naszym potrzebom. Takie moje zdanie .

Gość Jerzy1
Witam.W pełni popieram niezadowolonych posiadaczy N .Omijajcie szerokim łukiem punkty telewizij N.Nie dajcie się nabrać na promocje to kit Zrezygnować w drugim miesiącu z pakietu promocyjnego to drugi kit nie dodzwonisz się do konsultanta bo oni nie odbiorą telefonu Próbowałem w różnych porach dnia przez dwa tygodnie bezskutecznie.Innego sposobu na rezygnacje nie uwzgledniają polityka dobrze przemyślana przez doradców jesteś zmuszony do korzystania z pakietu i płacenia characzu za N.Pozdrawiam.

Czy większość użytkowników uważa że tylko do konsultantów tv N ciężko się dodzwonić? A myślicie że przy innych platformach jest inaczej? No i tak jak już napisałam wcześniej i dopowiedział inny użytkownik- żeby w pełni korzystać z kanałów hd trzeba mieć jednak odpowiedni sprzęt, który na pewno poradzi sobie z odbiorem. Pozdrawiam

Gość Pank_racy
Witam Wszystkich! Ja jestem posiadaczem Cyfry i Nki . Nie widzę żadnej różnicy w podejściu obydwu operatorów jeśli chodzi o call center. W obydwu platformach co jakiś czas korzystam z aktualnych promocji i że tak powiem - nie zauważyłem kategorycznej różnicy w obsłudze. Spróbujcie dodzwonić się Państwo np do Prywatnej Przychodni w godzinach szczytu - napotkacie ten sam problem. Ale ja jakoś nie narzekam na forum np. na Centrum Damiana gdzie za każdym razem czekam na połączenie od 10-20 min.

witam ma telewizje n i mam problem bo zamiast placic abonament 38zl to place 70 zl czy mozna zerwac umowe i czy jest jakas kara orientuje sie moze ktos?

Gość Pank_racy
Dlaczego płacisz 70 zł zamiast 38 ?? Masz jakieś dodatkowe pakiety ?