Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazia

Pragnę dzidziusia-nie chce o tym myśleć

Polecane posty

:) nadeszła pora na podzielenie się z nami tą wspaniałą wiadomością :) to ja tutaj też oficjalnie gratuluję :) 👄 jadirko - ferie jak to ferie szybko minęły, ale udało nam się pojeździć na nartach :) kicia wypoczywała z nami :)

Tryni - to i ja zaglądam z oficjalnymi gratulacjami:D No to marzenie ziściło się podwójnie;) Raz - że macie maluszka - jeszcze troszkę i będziecie świętować połowinki, potem studnióweczkę, a potem wielki cud narodzin:) No a dwa - że to chłopczyk. Ha - teraz goń chłopa swego - niech przejrzy wszystkie kolejki, motory, samoloty (co tam jeszcze miało być;) ) odremontuje je przed czasem;) przygotuje i za chwilę będą jak znalazł;) No a mała królewna może trafi się następnym razem:) Jeszcze raz - strasznie się cieszę! Buziaczki 😘 Pozdrowionka dla całej reszty - jak widać wpadacie czasami - skrobnijcie coś - zwłaszcza te dawno niewidziane:)

Witam. Tryni - moje gratulacje. Bardzo sie ciesze ze sie udalo i wkrotce na swiecie pojawi sie maly Trynitek :) Zycze spokojnej ciazy i duzo zdrowia dla Was. Marta, bardzo mi przykro :( Mam jednak ogromna nadzieje, ze wkrotce sie Wam uda i doczekacie sie waszego malego skarbika. Pozdrawiam Was serdecznie !

hejka dziękuję wam kochane z miłe słowa :) ogólnie mamy się z dzidziolkiem dobrze - brzuszek pobolewa - mam nadzieje ze dlatego ze wszystko tam rośnie ... troszke przewrażliwiona po tym szpitalu jestem ... od poczatku ciazy przytyłam 1,5 ale chyba teraz zaczne nadrabiac bo apetyt mi powoli wraca ... ale słodycze prawie poszły w odstawkę , najlepsze jest wszytsko co kwaśne i wyraziste ,,, powiedzcie mi kochane od ktorego tygodnia mozna zaczać czuc ruchy maleństwa ? czasem mam wrazenie ze mi tam cos leciutko dotyka brzucha od środka ale to pewnie flaczki mi się przekręcaja a nie dzidzka ... zaczełam tez z nudów ogladac wozki - wiem ze to za wczesnie ale licze na podpowiedzi ... moje maleństwo bedzie musiło jeździć w gondolce jeszcze w zime takze szukam pojazdu o wiekszych rozmiarach gondoli - moze któras z Was przetestowala ? szukam wsrod wozków 3 w 1 ... o przyzwoitej cenie :P tymczasem przesyłam buziole

Tryni, ja czulam ruchy tez dosc wczesnie, Wyrazne dotkniecia, bo kopniaczki to to nie byly, poczulam na przelomie 17 - 18 tc. Ale takie jak to nazwalas przewracanie flaczkow to czulam gdzies wlasnie w 15-16 A co do smakow to zupelnie na odwrot bylo niz u ciebie :)

Ochhhh....jak miło sie Was czyta na nowo. Tryni-ja kochana w tych kwestiach Ci nie doradzę,to było 15 lat temu. I znów wróciły wspomnienia,piękne wspomnienia. Umnie 3 znajome w moim wieku teraz w ciąży,dwie już urodziły i mam doły:( Voltare,Surfi,Karolciu,Martuś,Justynko,-przesyłam buziaki.

Trynity-gratulacje wielkie-jest kilka topikow ktore sledze ale sie nie udzielam choc kibicuje z calego serca i ciesze sie ze Ci sie udalo.Teraz oprocz Marty to czekam tez na dobre wiesci od jadiry i innych dziewczyn. Ja ruchy zaczelam czuc w 22-gim tygodniu-nie ma reguly chyba.Zycze spokojnej ciazy.

Trynity-gratulacje wielkie-jest kilka topikow ktore sledze ale sie nie udzielam choc kibicuje z calego serca i ciesze sie ze Ci sie udalo.Teraz oprocz Marty to czekam tez na dobre wiesci od jadiry i innych dziewczyn. Ja ruchy zaczelam czuc w 22-gim tygodniu-nie ma reguly chyba.Zycze spokojnej ciazy.

hej :) jadirko - nie załamuj się, na przykładzie Trini widać że cuda się zdarzają wiec ja wierzę że i Tobie się spełnią marzenia 👄 surfi - co słychać za wielką wodą? zostajecie juz na stałe?

Cześć kobietki!!! Karolciu-skarbie,ja na cud juz nie liczę. Wiesz,ze w moim przypadku potrzebna jest ingerencja lekarz,a na to nas nie stać.Niema się co okłamywać taka jest rzeczywistość. Zresztą do tanga trzeba dwojga,a to jest inny temat. Telesforka-dziękuje i pozdrawiam Cię cieplutko. Surfi-napisz coś więcej,czekamy... A co u eviki i wiosenki,że o reszcie nie wspomnę. ps.A i czekam na relacje z Walentynek. ŻYCZĘ WAM WIELE MIŁOŚCI!!!!!!!!!!!!!

Gość trinity_27
witajcie kochane znowu cisza ... zapraszam do pisania :P u mnie czas powolutku leci, nadal siedzę w domku, nadal prawie nic nie robie i z tej bezczynnosci szlag mnie trafia ... z tego wszytkiego ogladam stronki z ubrankami, łózeczkami i wożeczkami dla maluszka, bardzo mi się spodobal jeden wozek - chociaz jak wiele innych nie jest pozbawiony wad - ale ma dosyc dobre opinie wsrod uzytkujacych go dziewczyn, przejzalam chyba wszystkie fora i tak naprawde nie ma idealnego rozwiazania, jak wozek głęboki jest super to spacerowka do kitu i odwrotnie ... mi zalezy na tym zeby gondolka była dosyc duza bo bede z niej korzystac jeszcze w zimę, by koła były duze i skretne, by wozek mozna było zamienic kierunkami jazdy no i co najważniejsze by cena nie byla dosyc wygorowana bo wydatkow i tak bede miec duzo ... takze wstepnie dokonalam malej selekcji i wklejam Wam linka - moze ktoras moze cos podpowiedziec i doradzic http://www.delti.com.pl/wozek-dzieciecy-cat do tego mozelu mozna dokupic fotelik, ktory mozna mocowac na stelazu - jak dla mnie super :) minusem chyba jest waga na co dziewczyny narzekaja ale ja mieszkam na parterze wiec nie bede sie za bardzo z nim szarpac ... w przyplywie walentynkowego szaleństwa zakupilam dla mojego dzidzka dwa pierwsze ubranka - mam nadzieje ze to nie za wczesnie ze nie zapeszę :P ale nie moglam sie oprzec bo cena az zachecala by kupic ... za dwie pary body coccodrillo dalam 20 zł :) tymczasem zmykam i czekam na Wasze wpisy ...

Cześć Babole! Tryni - jeszcze troszkę i będzie z górki;) Ja tam ubranka i inne akcesoria kupowałam od początku ciąży. I wcale nie uważałam, że za wcześnie, chociaż teściowa przez cały czas mówiła coś o zapeszaniu. A mi to tam fruwało, bo skąd potem wziąć na to wszystko kasę, kiedy wszystko drogie jak jasny gwint! Głupia paczka sudocremu ponad 40zł, a i inne kosmetyki wcale nie tańsze, do tego pieluchy, akcesoria do szpitala, łóżeczko, wanienka (a jeszcze + stojak - bo u nas akurat był niezbędny), przewijak i cała masa innych niezbędnych spraw, o których się w pierwszej chwili nie myśli, a jak się myśleć zacznie, to wypadało by mieć uzbieraną już na nie niezłą sumkę. Co do wózków, to ja jestem zadowolona z x-landera takiego jak ten: http://allegro.pl/x-lander-xa-wozek-spacerowy-super-okazja-i1465146574.html tego ze skrętnymi, pompowanymi kołami, wprawdzie nie przekłada się w nim rączki, ale dla nas nie był to problem, ba jak Anuśka zaczęła jeździć w spacerówce to i tak wolała patrzeć na drogę, niż na nas, natomiast wadą jest w nim mała gondola, ale dla nas akurat było to bez znaczenia, bo nasze Słonko i tak by w niej zimy nie przejeździło. Zresztą nasza spacerówka rozkłada się prawie na płasko, więc jak się na nią przerzuciliśmy to była w sam raz. Z kółek też jestem zadowolona, u nas małe kółka przetestowałam na wózku chrześniaka i się nie sprawdziły. Może gdzieś w mieście na równych nawierzchniach owszem, ale my czasami używamy wózka jako "terenówki", więc podskakiwanie na każdym kamieniu było by dla małej średnio przyjemne. Z piętra wózek znosi mąż, więc się nie nanosiłam, zresztą nie jest on jakoś mega ciężki - ja w razie czego też dawałam radę;)

voltare - moj brat ma x-landera - bardzo go sobie chwali ale jak dla mnie za malutka gondolka niestey :( moj skarbus w zime bedzie mial 5 m-cy wiec nie przezuce sie na spacerowkę na razie braciszek nie wyrywa sie z ofiarowywaniem czegokolwiek / chyba mysla o drugim dziecku / takze licze wylacznie na siebie - ... i masz racje nie bede patrzyla na zapeszanie i jak lekarz mi powie przy następnej wizycie ze moj dzidziolek jest w 100 % facecikiem zaczne powolutku kupowac ...

No właśnie mówię:) Myśmy się zdecydowali dlatego, że i tak nie zakładaliśmy jeździć w gondoli w zimie. Na początek była super, bo mocna i sztywna i mała w niej smacznie spała nawet w domu i było jej wygodnie. Założyliśmy spacerówkę chyba na początku października. Zresztą wówczas już nie chciała dać się położyć "na płasko" w gondoli. Wolała widzieć coś więcej niż niebo;) Heh mój brat też ma X-landera i też trzymają dla drugiego malucha. Ja musiałam kupić sobie swój:P Tylko on ma inny model. Jego bardziej mi się podobał, ale to był model starszy i hurtownie przestały go sprowadzać (a szkoda), a po drugie do auta by się nam nie zmieścił. A nasz się mieści:)

Cześć!!! Widzę,że coś się tu ruszyło-oby to nie było chwilowe... Tryni-widzę,że szalejesz,ale ja robiła bym dokładnie to samo i zgadzam się z Voltare,pomału też kupowała bym potrzebne rzeczy,ale z własnego doświadczenia wiem,że nie za dużo.Bo po pierwsze miałam rzeczy ,które po prostu były za małe na mojego synka,bo był ciut dłuższy i większy niż lekarz przewidział,a po drugie niektórych ubranek nie zdążyłam mu ubrać,bo rósł jak na drożdżach. Co do wózka jak rozmawiam z moimi znajomymi to chwalą sobie wózki z dużymi kółkami i koniecznie na paskach.Do bujania i do jazdy dla malucha jak i rodziców rewelacyjne(jak to określają).

Tryni-co do suwaczka❤️ *kliknij na swój nik **potem wejdz na;Forum- stronę główna ***następnie na czerwono pisze zarezerwuj swój nik,bądz hasło-kliknesz i wyświetli Ci się stronka z Twoimi danymi i tam dołączysz suwaczek. Ja miałam wolny pon.i wtorek-znów gonitwa z synem po lekarzach. Ciągle jakieś nowości,wykańcza mnie to. Marzy mi się jakiś odpoczynek,by odciąć się od codziennych spraw. Wyłączyć telefon i wyluzować. Pozdrawiam Was cieplutko i zapraszam do pisania. Może nasze koleżanki pochwalą się drugimi ciążami i napiszą co tam u Was , maluszków i ich rodzeństwa. Brakuje mi dawnego forum:(

Tryni, albo wejdz na moje konto ( pod tematem ) , wpisz haslo i wtedy dodajesz opisy i suwaczki :) Mi sie ten wozek co wybralas podoba. I sadze, ze bardzo dobre wybralas priorytety w wozku. :) A jak maly calkiem podrosnie zawsze mozesz kupic lekka spacerowke. Bo nigdy zeden wozek 3 w 1 nie bedzie tak lekki jak prawdziwa spacerowka. A jak dziecko zaczenie wazyc kilkanascie kilo, wozek swoje to trzeba czasem sie napchac..jak sie jeszcze zakupy dorzuci :P A na kiedy masz termin? Co do mnie dziewczynki, to ja jeszcze nie wiem na jak dlugo tu zostane. Moj maz poki co chce do mnie dolaczyc i sprobowac znalezc prace. Ale sie okaze. Jak przyjedzie startujemy ze starankami, wiec bedzie "powtorka z rozrywki", jesli chodzi o stymulacje itp :o Bo naturalnie przez rok nic nie zdzialalismy. Jadirko, ja wciaz trzymam kciuki za ciebie i Karolcie :) I czekam na takie same nowinki jak u Tryni :)

jadirko dzięki za podpowiedz - juz sobie dodalam suwaczek :) straszie bym chciała byś mieszkała blizej mnie - bysmy razem sie relaksowały i odcinały od rzeczywistosci ;) voltare x-landery generalnie maja bardzo dobrą opinię - i gdyby nie malutka gondolka to pewnie bym się na niego skusiła - podoba mi się taki w kolorze oliwki :) co do ciuszków - wiem ze maluszek szybko rośnie - licze ze dostane troszkę ubranek w spadku po bratanku - ma takie śliczne ze ehhh - te body kupiłam w rozmiarze 68 cm takze na pewno nie będą za małe - widziałam takie cudne kombinezoniki po 35 zł ale dla dziewczynek ... 8 marca jade do W-wy na wizytę do endokrynologa wiec o ile siły mi pozwola zachacze moze o jakąs galerię ... surfi termin mam na 6 sierpnia ale ostatnio lekarz mi powiedział ze moze na 3-go bo maluszek jest ciut wiekszy niz wynika z obliczeń ...

hej :) super, że znów można tu choć troszkę poczytać, jak dawniej :) jadirko, też mi się marzy, by było jak dawniej; widzisz, Trini też była pewno na 100 %, ze bez ingerencji medycyny sie nie uda a jednak, więc ja liczę że Tobie też :) surfi - szkoda ze narazie jesteście z mężem osobno, że też żyjemy w takim kraju, że zawsze coś nie tak, mój M był ostatnio w siedzibie firmy w W-wie i szef do niego, że fajnie byłoby mieć cały zespół na miejscu, a nie ze 1 osoba w innym mieście, ale ja go nie puszcze :P voltare ja już nie wierzę w przesądy, zaraz po ślubie dostałam od kuzynki piękna czapeczkę, znów kiedy indziej kupiłam komuś skarpeteczki ale tak mi się podobały ze zostawiłam dla swojego dziecka, jak się kilka lat nie udawało, to oddałam te rzeczy, ze niby to przez nie :P ale i tak dalej nic. Trini - mnie też się podoba ten wózek, ale wiem własnie ze nie istnieje idealny, trzeba na coś przymknąć oko, a patrzeć na zalety; a imię już macie wybrane dla synka???

karolciu nad imieniem ciągle myslimy bo tak na prawde nie mamy pewnosci czy to faktycznie bedzie chłopczyk ... ja bym bardzo chciała miec Adasia ale bedziemy z mezem w razie czego myslec bo jest tyle ładnych imion ... Kacper, Hubert, Patryk dla dziewczynki Zosia, Lena albo Michalina - zresztą kazde imię jest piękne - wolałabym jednak by moje dziecko nie miało takie samego imienia jak 10-ciu jego rowieśników z przedszkola ... lub bardzo wymyslnego by potem miało z nim problem ...

Trini - ładne imiona wybrałas, mnie sie jeszcze podoba Pola, Marcelina a dla chłopca Aleks :)

Karolciu - Aleks, Pola ładnie :) ale mój mężus pewnie by się krzywił ... dla chłopca fajne jest tez Marcel ale moja najbliższa przyjaciłóka ma synka o takim imieniu wiec nie będe powtarzać ... zreszta tyle ładnych imion ze kręćka mozna dostac ... my bedziemy intensywniej myslec po kolejnym usg a to 10 marca ...

Witajcie dziewczyny:) Obiecałam składając życzenia świąteczne, że odezwę się po nowym roku, fakt jest grubo po nowym roku, ale nie o tym chciałam.... wchodzę na ostatnią stronę i co czytam??? Oczom nie wierzę - Trynity - co za wspaniała wiadomość (ja nie wiedziałam) !!!! Moje gratulacje, bardzo się cieszę z Waszego szczęścia, cudowna wiadomość. Od razu tak jakoś mi się humor poprawił, bo ostatnio z nim kiepsko - (kłopoty w pracy). Jeszcze raz gratuluje z całego serca i dbaj o siebie i maleństwo. Marzenia się spełniają...... A teraz parę słów o mnie, w sumie nic nowego , kłopoty w pracy, ale pracując w urzędzie niestety co 4 lata rewolucja:( Ola zdrowa, kochana i coraz wieksza, ja naprawdę nie wiem, kiedy minęło te 3 lata... I coraz bardziej dopomina się siostry albo w ostateczności brata. A my jeszcze zwlekamy, do nowego domku wprowadzimy się może na zime , albo dopiero na wiosnę 2012 , wiec tak sobie myśle, że pod koniec roku wezmiemy się do dzieła:) Pozdrawiam wszystkie znajome dziewczyny - nieznajome tez, pewnie trochę ich dołączyło ):):):

Trinity-ja sprowadzilam z Polski ten http://www.tako.net.pl/index.php?action=search_pk&kat=69 i jestem zadowolona-Amelka byla urodzona z koncem lipca i jeszcze jezdzi w gondolce-a byla i jest dluga:) W gondolce jest podnoszona czesc pod glowke co dla niej jest istotne bo juz jest ciekawa swiata i chce wszystko widziec-na dniach bedziemy musieli zmienic juz na spacerowke ale luty jeszcze objezdzi w gondolce. Pod stopkami w spacerowce jest folia wiec sie nie bedzie brudzic od bucikow i generalnie jest to miekki wozek-spokojnie ja w nim bujam. Pozdrowienia i zycze Ci spokojnej ciazy

Gość trinity_27
witajcie kobietki co znowu taka cisza na forum ? taka piękna pogoda była dzisiaj - pomimo ze mrożno słonko super świeciło ... i zachecona tym poszlam na zakupy i kupiam sobie pierwsze ciążowe spodnie, maluszkowi też super pięknego welurowego pajaca, spodenki i T-shirt z długim rękawem :) buziole i zapraszam do pisania