Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sosna 25

Czy w ciązy mogę wypić FERVEX???

Polecane posty

Gość sosna 25

Błagam odpowiedzcie, wzieło mnie przeziębienie a nic innego nie mam w domu :(

Gość koobi
Tylko rutinoscorbin (1), wapno i naturalne środki. Apap na gorączkę--tez ostrożnie.

Gość sosna 25
Dzięki :) ale na gardło chyba mogę neo-angin?

Gość magister z wawy
tylko homeopatia np oscillo. albo paracetamol na wypadek wysokiej gorączki

Gość magister z wawy
do ssania tantum verde

Syrop cebulowy, cerutin i wapno z witamonką c można, ja dostałam tez zestaw. No i jeszcze można syrop prawośclazowy. Ale cebulowy jest lepszy. Nie zawierają alkoholu :) Mi jak na razie pomaga a miałam zapalenie krtani, katar i lekką temperaturkę :) A cerutin to dwa razy dziennie.

Gość xxxxx112223
W ciazy dobry jest cynk. mi pomogl.

Gość koobi
na gardło tantum verde w sprayu

Gość koobi
Nie wiem, nigdy lekarz o nim nie mówil.Jest trochę rozgrzewajacy---to chyba nie jest najlepsze rozwiazanie?

Bezpieczne. Możesz sięgnąć po popularne tabletki, które kupuje się bez recepty (np. homeopatyczny Homeovox, Tantum Verde, pastylki z tymiankiem i podbiałem, Sebidin). Ssij je jednak maksymalnie tak często, jak poleca producent, a nie – dla szybszego zwalczenia bólu – co godzine. Co do ferwexu to jak wół jest napisane ,że nie wolno używać w ciąży i przy karmieniu piersią.

Gość sosna 25
Omeśka nie mam ulotki a jedynie same saszetki, dlatego pytałam.

Witam Sosenko- mi na ból gardla w ciazy pomagały tabletki do ssania HOMEOGENE 9(homeopatyczne) na przeziebienie chlebek z czosnkiem , herbatka z cytryna, lub gorace mleczko i do wyrka wygrzewac sie :) Życze zdrowka

Gość a co na uporczywy katar
nie za mocny, ale ciągły. jestem w 6 tc.

Cytuje z fajnej stronki o zdrowiu w ciąży \"Katar Zwykle jest pierwszym objawem przeziębienia. Nie wolno go lekceważyć, gdyż infekcja może się rozwinąć i zejść na dolne drogi oddechowe. - Jak możesz sobie pomóc? Zacznij działać jak najszybciej. Wypróbuj „domowe” środki, np. czosnek i cebulę. Te warzywa zawierają tzw. fitoncydy, czyli substancje działające podobnie jak antybiotyki. We wczesnej fazie infekcji są bardzo skuteczne. Do nosa możesz zakraplać sól fizjologiczną (Euphorbium, Tetrisal) albo roztwór wody morskiej (Sterimar, Marimar). Skuteczne są również inhalacje (np. z wody z solą lub sodą oczyszczoną). Poza tym możesz brać witaminę C (maksymalnie 1 gram na dobę, trzeba to podzielić na kilka dawek w ciągu dnia). - Czego unikać? Kropli do nosa obkurczających śluzówkę nosa (np. Acatar, Tyzine). Można je stosować tylko przez 4–5 dni. Ich nadużywanie może spowodować wtórny obrzęk błony śluzowej nosa i powiększenie się problemów z oddychaniem.\"

Witam wszystkie panie. Jestem w ciazy w 9 tygodniu, jestem przeziebiona i wypilam jedna szasetke FRVEXU, czy to nie zaszkodzi mojemu malenstwu?

olencja... skoro już wypiłaś to po co się pytasz???????!! zdecydowałaś się na dziecko to weź teraz odpowiedzialność za jego zdrowie!!! W pierwszym i drugim trymestrze - każdy dzień Twojej niedyspozycji może mieć wpływ na zdrowie dziecka przez całe jego życie! Ferwex czy paracetamol z niczego was nie wyleczy a z całą pewnością może zaszkodzić! Czy tak trudno jest wytrzymać tydzień przeziębienia???

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
Taaaa napewno tydzien przeziebienia i siedzenia w bakteriach i wirusach jej mniej zaszkodzi niz torebka frvexu.Walnij sie w czółko i nie strasz dziewczyny.A ty byś wytrzymała tydzien przeziebienia???W ciąży???Gratuluje wyobraźni. Możesz psikac gardło tantum verde, płukac na zmiane rumiankiem i szałwią, dziennie mozesz zjesc dwa ząbki czosnku (zaraz ci napiszą,ze działa poronnie ;-/), wypic herbatke z miodem i cytryną, mleko z miodem i lezenie w łóżeczku.Zdrowia życze.

Gość do Omeśka
Tymianek i Podbiał. Raczej nie można bo tymianek ma działanie poronne. Ja się przyznam, że przy anginie nie wytrzymałam i prócz antybiotyku ssałam Strepsils Miód i Cytryna bo gardło mnie bolało niemiłosiernie. Polecam PRENALEN. Syrop od przeziębień specjalnie dla kobiet w ciąży.

Gość do Omeśka
Aaaaa.... I używałam dziecięcego Nasivinu od kataru. Tego o najmniejszym stężeniu. Katar mnie dusił i nie mogłam spać w nocy. A w dzień spływał do gardła i wymiotowałam. Także sięgnęłam po krople.

Niby w I trymestrze nie wolno brać leków.Jednak kiedy ja zachorowałam na zapalnie płuc (6-7 tydzień) i trwało aż 3 tygodnie. Lekarka kazała pić miód z imbirem,mód z miodem czy też syrop z cebuli.Kurwicy można było dostać! A nie leczone zapalenie płuc tak jak było u mnie(bo jakie to leczenie cebulą gdzie poprawy nie było?) też może ejszcze bardziej zaskoczyć niż np ferwex.

Gość do Omeśka
Ja w pierwszym trymestrze brałam Augmentin i Nestatyne. Miałam stan zapalny zęba. Wariowałam z bólu i sam ginekolog powiedział, że stan zapalny gorzej wpłynie na dziecko niż antybiotyk. Nestaytna bo po antybiotyku i mnie zawsze grzybek. W drugim trymastrze angina ropna i też Augmentin, Strepsils Miód i Cytryna i Nasivin dla dzieci... No i Nestatyna bo antybiotyk. :O