Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zassklodłaaa

pytanie do dziewczyn z nadczynnoscią tarczycy..prosze odpowiedzcie!!

Polecane posty

Gość łatwa easy
ja cały czas mam juz tsh w normie i waze nadal te 50-53 kilo. Nie tyje radykalnie. Powinnam cya ostawic leki i zobaczyc czy choroa wróci w postaci nadczynności czy niedoczynności. jezeli wróci ponoć drugi raz juz leków nie podaje sie tylko jod, a jak nie pomoze- operacja i do końca zycia leki. Moja ciocia miała wole - wycieli. Straszne to ze mnie wzieło to, stres wygrał.

Ja nie moge mieć operacji przez chorobę autoimmunologiczną. To jest takie świństwo, że organizm traktuje tarczyce jak zagrożenie i probuje ją zwalczyć. Gdyby tarczyca się poddała, to przeszłaby w stan niedoczynności i byłoby w miarę ok. Ale niestety ona się nie poddaje - stąd straszne wahania wyników :O

Gość łatwa easy
masz nadczynno.śc i nie miałas nigdy wytrzeszczu, kołatania serca, drżenia rąk i potliwości? moze to nie nadczynnośc skoro nie masz tych(nie miałas ) objawów. Propranolol brałam na kołatanie- przeszło. letrox biore z metizolem ciagle. Nie mam juz wytrzeszczu, drżenia rąk i potliwości. Ale miałam. a jakie więc miałas objawy tej niedoczynności?

Gość łatwa easy
tzn nadczynności

Łatwa easy - no teraz mnie rozwaliłaś :D owszem to jest nadczynność - potwierdzona częstymi badaniami hormonów i usg :D Po prostu, jak się dowiedziałam, jestem bardzo specyficznym przypadkiem ;)

Gość łatwa easy
tak ja juz łykam na własna rękę ale juz nie mam nadczynności w przeciwieństwie do ciebie. leczę się 5 lat i mam wybór odrzucic leki bądz brac co drugi dzień i wybrałam branie na wszelki wypadek.

Problem w tym, że objawów zewnętrznych nie mam żadnych. Ewentualnie, czasem, kołatanie serca i szybsze tętno. Zawsze czuję się dobrze :D

Gość łatwa easy
Dobra Ok, co będziemy się przejmowac ty mna a ja tobą. kazda ma swojego lekarza i niech oni decydują. Ja dodam tylko ze na szczęscie tsh jest w normie i waga w normie a to oznacza ze jestem zdrowa.