Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martita18

BIAŁE MAŁŻEŃSTWA - czy istnieją jeszcze takie?

Polecane posty

Gość martita18

jest to takie małęzenstwo które zawiera związek formalny,bez zzamiaru współzycia sexualnego czy sa jeszcze na swiecie takie osoby które mimo tego iż bardzo sie kochają nie uprawiaja sexu ? z przyczyn religijnych itp w tych czasach to raczej dziwne ale jeszcze spotykane....

Gość ja mam czarne
ruchamy się na okrągło

Gość _ryju
geje z lesbijkami w ten sposob biora slub zeby uspic podejrzenia rodziny, znajomych itp

Owszem, istnieja. Co nie zmienia faktu, ze trudno mi to zrozumiec. Uwazam bowiem, ze kiedy sie chce, to powinno sie isc do lozka, a nie klekac do wspolnej modlitwy. Absolutu mozna dotykac nie tylko w trakcie medytacji, lecz takze w trakcie ekstazy;P

Gość gość
toz seks po slubie chyba nie jest grzechem, gdy stosuje sie kalendarzyk etc etc...?

Gość gość
oj, to ja do zakonu proponuje, a nie do oltarza:o Przeciez seks jest wlasnie po to, by uprawiac go w malzenstwie...cala reszta to dorabianie sobie wlasnej ideologii i chec biczowania sie w imie Boga. Ja proponuje wlosienice zalozyc, jesli ktos chce sie umartwiac, ale nie zawierac slubu:o Przepraszma, jesli kogos urazam, zazwyczaj jestem tolerancyjna...

Gość bogumila 1947
tak przeciez Bog wyranie powiedzial ze jesli nie uprawia sie seksu w malzenstwie popelnia sie grzech

Gość Sa ludzie tacy jak Ja
Sa, Ja z chlopakiem 6 lat jestem i bez sexu zyjemy

Pani pozdro600... zarzut, ze jest to dorabianie sobie ideologii jest troche niesprawiedliwy, bowiem nie sposob sie przed nim obronic. \"Biali\" mogli by Pani zarzucic, ze jest Pani w szponach ideologii seksu. Na jedno wychodzi, bo nie moze Pani udowodnic, ze Pani nie jest. Aby ofiarowac cos Bogu, nie trzeba od razu isc do zakonu; kosciol posoborowy bowiem stawia na zaangazowanie laikatu. Biale malzenstwo jest jedna z jego form. Ofiarowac Bogu mozna wiele roznych rzeczy: dzien, czynnosc, bol, szczescie... oni po prostu wybrali cos innego.

Gość może tylko Ty bez seksu
a się cieszysz, że niby miłość taka czysta:P

To do mnie ? No wlasnie nie, predzej mi do wybrykow niz jemu

Do: Sa ludzie tacy jak Ja Mam pytanko, jesli to nie sprawi problemu. Rozumiem, ze byla to obopolna decyzja, ale chcialbym poznac motywacje. Jestem po prostu ciekaw. Daleko mi do krytyki postaw zyciowych i nawracania na jedyna sluszna. Bede wdzieczny.

Gość Specjalnie dla kobiet
BIAŁE MAŁŻEŃSTWA to wymysł kościoła- nie Boga. Nie mieszajmy dwóch różnych systemów.

"Aby ofiarowac cos Bogu, nie trzeba od razu isc do zakonu; "

Gość gość
Jesli sa szczesliwi, to niech sobie zyja na bialo, ja wole pozostac w szponach prokreacji;) Wymysly Kosciola bardzo czesto nijak sie maja do zamiarow Boga...niestety

Z wyboru, nie ma to nic wspolnego z religia a czym sie kierujemy, tutaj nie chcialabym o tym pisac, ale wierzcie mi ze dla niektorych sex nie musi w ogole istniec, my dobrze trafilismy na siebie, lubimy sie przytulac, calowac i wystarcza nam to zupelnie, nie mowie ze tak bedzie zawsze, narazie tak jest i dobrze nam z tym, zwlaszcza jemu a Ja nie narzekam, bom zakochana bardzo, i nie skupiam sie na tej sferze mocno

Gość gość
Dla mnie biale malzenstwa to wlasnie ludzie tak dobrani temperamentami, ze seks moze dla nich nie istniec. Gdyby czuli ogromna chuc, to nie wierze, zeby tak latwo ofiarowywali sie Bogu....mysle, ze sa to osoby w duzym stopniu aseksualne, a wtedy o wiele latwiej o trwanie w wyborze;)

Do specjalnie dla kobiet: to zdanie znaczy tylko tyle, ze sa rozne rzeczy, ktore mozna ofiarowac Bogu, gdzie tu jest mowa o Kosciele? jasne ze to kosciol jako oficjalna wykladnia daje wiernym wskazowki, co nie zmienia faktu, ze wotywnosc jest stara jak samo chrzescijanstwo i nie trzeba siegac do katechizmu aby wiedziec co mozna ofiarowac bogu Do sa ludzie tacy jak Ja: Jestescie moze aseksualni? Wybacz dociekliwosc, ale \"dla niektorych sex nie musi w ogole istniec, my dobrze trafilismy na siebie\" brzmi dosc jednoznacznie. Poza tym to zaden wstyd. Internet jest anonimowy.

Gość kurdem
to można żyć bez seksu ?:P

chodzi własnie o to, że kościół z Bogiem ( według mnie) nie wiele ma wspólnego.

Ale aseksualni w jakim sensie ? Ze brzydcy czy majacy niski temperament, zanik libido ? Bo jesli to drugie to- tak Natomiast jesli chodzi o nasza fizycznosc to wszystko z nia w porzadku, Ja jestem bardzo ladna dziewczyna a moj chlopak atrakcyjny, lubimy dobrze wygladac, dbac o swoje cialo itd, tutaj nie ma nic zachwianego, nasz wybor to wylacznie aspekt psychiczny