Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winna albo tez

cos o samotnych mamach - moje zdanie

Polecane posty

Gość winna albo tez

walne prosto z mostu- wkurza mnie to ze dziewczyny ktore zalicza wpade z byle kim domagaja sie pomocy od panstwa... wiekszej pomocy niz ta ktora otrzymuja normalne kobiety z mezami, dzieckiem.. biedne kobeity.. to nieprawieliwe dlaczego mam placic podatki na to ze jakas laske zaswedziala dupa i sie puscila! a co mnie to obchodzi?? za bled sie placi.. niestety ale dla mnie jest zenujace ze taka dziewucha ma czelnosc wymagac czegos od panstwa- tym samym innych obywateli.. to moze kazdej ktora rozlozy nogi bedziemy za to placic... i tym co kase za to biora.. itd chore panstwo ograniczyc pomoc dla samotnych matek!alimenty maja i im starczy!

alimenty??? ciekawe co która je ma??? sory ale zdarza się że jest wpadka z facetem która była kilka lat,on ucieka i co wtedy???? dziecko ma zgłodu umrzeć bo masz taką teorie? a i sama nie wiesz co jeszcze może Ciebie spotkać

Gość winna albo tez
ja nim rozloze nogi albo dam sobie dziecko zrobic pozwalam by minelo troche czasu:P nie miesiac ani 3.:P nie mowie o kobietach ktore pozostawaly w wieloletnich zwiazkach dostaly kopa w tylek- mowie o dziewuszkach ktore pozwalaja sobie zrobic dziecko po paru mieisacach a potem wielki zal do swiata i wymagania- rozlozylas nogi- twoja sprawa.. ja Cie nie prosila wiec nie powinnas wymagac ode mnie!

nie przesadzaj - nie kazda samotna mama - to \" dziewczyna ktore zalicza wpade z byle kim\" czesto facet zostawia kobiete, czasem zdarza sie tragiczny wypadek - i facet umiera, czasem jest to poczecie z gwaltu, czasem- dziewczyna doskonale wie kim jest ojciec ale postanawia sama wychowac dziecko bo .................cos tam jest przyslowi- \"jak umiesz liczyc to licz sam na siebie\" - mi przez jakis czas pomagalo panstwo. teraz nie mam zdolnosci do tej pomocy. i mnie nie interesuje kto ile zarabie, komu przyznaja a komu nie, dlaczego matka jest samotna!!!!! ja uwazam ze matka samotnie wychowujaca dziecko- bez wzgledu na przyczyne- musi uporac sie z wielom atrudnosciami i naprawde nie ma latwego zycia. ja nie wyobrazam sobie jakbym mila zostac sma z dziecmi. moj maz mi bardzo pomaga!!!! i w dwojke zawsze lepiej!!! samotna kobieta ma prawo tak samo korzystac z pomocy jak te ktore maja mezow. Jezeli negujesz samotne matki - bo sie poscila nie wiadomo z kim i tera znie ma za co wychowac dziecka to dlaczego nie negujesz pary ktora \"zrobila \" sobie dziecko i nie ma go za co wychowac? oni tez nie pomysleli!!!!! wiec nie wrzucaj do jednego worka wszystkie samotne matki bo moim zdaniem- uczciwa samotna matka( nie taka ktora udaje samotna dla kasy;) ) potrzebuje nie tylko pomocy panstwa(jezeli zachodzi taka potrzeba) ale i wsparcia psychicznego. Ona musie wychowac dziecko, utrzymac dom, pracowac itd- Takim kobieta naprawde jest ciezko. mam kolezanka- dorosla- wychowywala ja mama(tata placil alimenty, dawal prezenty- czasem odwiedzal- dopuki nie zmarl;( ) Im naprawde bylo ciezko(i nadal nie jest latwo)- dziewczyna skonczyla studia, pracuje, ma stalego partnera z ktorym nie mieszka bo jeszcze nie czuje sie na silach, nie czuje sie na silach zostawic sama mame!!!!! to jest dopiero milosc!!!!!!1

Gość plamiasty i łysy
mnie wkurzaja te puszczalskie, bez pracy, szkoły a dzieci rodza i my na to płacimy. skandal. a sie nie zenią by miec kasę .

Gość mysle jak autorka
topiku. wkurza mnie ze z moich podatkow utrzymywane sa puszczalskie nieroby. wiem, nie mozna generalizowac ale nie oszukujmy sie wiekszosc osob ubiegajacych sie o alimenty zyje nawet z ojcem dziecka bez slubu.

sluchajcie korzystacie z promocji w sklepach??? nie wkurza was to ze inne produkty wtedy sa drozsze- czy przemyka wam to? wy kupicie drozsze bulki po to zeby ktos kupil tanszy chleb!!!! nie kurza was to??

Gość popieram załozycielkę

samotnych matek jest mniejszosc na tym forum bo nie kazda ma czas na siedzenie tu i zajmowanie sie bzdurnymi tematami takimi jak my sie zajmujemy. My mamy ze swoimi partnerami u boku zamiast zajac sie czyms konstruktywnym to siedzimy i zajmujemy sie bzdurami!!!! ech................................

Gość popierammmmmm
popieram zalozycielkę topiku, a samotnych matek wcale nie jest mniej tylko one poszły na podryw i nie mają czasu siedziec przy kompie, kolejne dziecko i kolejna pomoc od panstwa daje szansę tez na ich przezycie, takze nie musza iść do pracy za 600-800 zł, bo tyle to mają od państwa, tj. od nas podatnikow

Gość winna albo tez
ale ja np mam czas bo nie rozlozkladam sie przed byle kim:P nic dziwmego ze facet kopnie w dupe laske ktora mu sie da po paru tygodniach- pewnie wychodzi z zalozenia jak jemu dala to dalaby tez innemu szybko poza tym zajebiscie sprawiedliwe- jakas laska nie pomysli, nie zapanuje nad soba, pusci sie jednym slowem i za jej chwile slabosci, przyjemnosci czy cholera wie czego mam placic ja??? buahhahah no na pewno!:P

Gość zabezpieczać się
LIczy się zdrowy rozsądek. Moja mama zaszła w ciąże z wpadki (nieznajomość antykoncepcji itp.) dawca plemnika ją zostawił i zostałyśmy same. Było mamie bardzo ciężko, pracowała gdzie się da byyleby tylko zapewnić mi wyżywienie i dach nad głową. Od dawcy plemnika dostawała tylko 100 zł, bo sąd tak zdecydował. W końcu mama ponownie wyszła za mąż i jakoś to wszystko się ułożyło. Ja przez to dostałam takiego kopa w d..., taką nauczkę, że wcześniej dochodziło do tego, że brałam tabletki antu, a mój narzeczony musiał stosować prezerwatywę, ponieważ panicznie bałam się nieślubnego dziecka. Na ciążę zdecydowałam się po kilku latach małżeństwa, kiedy wreszcie potrafiłam w pełni zaufać mojemu mężowi. I jaki z tego morał? Jeśli kobieta nie jest w stałym związku, wie, że to nie jest facet na stałe, to niech chociaż zabezpiecza się na wszelkie możliwe sposoby, a nie popełnia błędy innych, bo samotnych matek jest ostatnio jak grzybów po deszczu.

Gość mamamamama
ja jestem samotna matka, moj ukochany maz zachorowal nagle i zmarl, kiedy nasz upragniony synek nie mial nawet roczku. czy twoim zdaniem pomoc od panstwa mi sie nie nalezy?

Gość do powyższej
Twojemu dziecku należy się renta po ojcu.

Gość a ja byłam samotną mamą
i mi państwo pomagało. Teraz mam szczęśliwą rodzinkę i państwo pomaga też z naszych pieniędzy innym samotnym mamom. Kiedyś może dostanie z nich pomoc autorka topiku....Broń Boże nie życzę tego nikomu, ale nigdy nic nie wiadomo:)

Odeszłam od alkoholika, nie pozwoliłam, by moje dzieci były bite i aby znecano się nad nimi psychicznie. To źle? Nadmieniam, że były mąż na trzexwo był człowiekiem dobrym , ale zgubiła go kasa, koledzy i alkohol. Zanim odeszłam walczyłam o małżeństwo kilka lat, bo chciałam, żeby dzieci miały pełną rodiznę. Niestety nie udało się...

ja napisałam co napisałam.Trzeba było od początrku napisac od a-z a nie atakować kobiety samotne.Owszem są takie które tylko liczą na państwo,siedzą z tyłkiem w domu i mówia mi się nalerzy!!! no ale Ty chyba piszesz o każdej kobiecie.

Gość
A dlaczego takie ostre słowa krytyki padaja pod adresem samotnych matek tylko od pomaranczowych ników? Samotnym mamom i ich dzieciom nalezy pomagac I BASTA!!!!!! ale najgorsze jest to ze wiele par zyje bez slubu maja dzieci i biora zasiłek dla samotnej matki ------------TO JEST SWINSTWO DOPIERO!!!!

Gość plamiasty i łysy
dawcy nasienia:D dobre. jasne ze powinny zabezpieczac dupe na wszelskie sposoby no ale ponoc w tym momencie sie o tymnie mysli bo pijany facet idzie za remize za laseczka która tez sobie wypiła i nagle podczas pieszczot maja wyjąc prezerwatywę? wstydzą się, bo nie robią tego swiadomie, wazne by dac dupę facetowi, a ten wazne ze mu któras dała dziure by sie spuscić. a potem tyle dzieci nieslubnych, na smietnikach itp. moze najlepiej by tabletki brały te najbardziej puszczalskie?

Gość plamiasty i łysy
znam bogatą laskę i bogatego gostka, co niedziela sa w kościele, mieszkaja u niej i nie mają slubu. maja juz 2 dzieci i wyobrazcie sobie ze ochrzczone. a co powiedzieli księdzu?bo napewno pytał czemu nie chca sie zenic skoro sa katolikami i chca chcrzcić dziecko w tej wierze.

Gość winna albo tez
net-ar masz schizy na punkcie pomaranczowego.. czy to jakis kompleks i probujesz sie dowartosciowac?:P dziwne jest ze w ogole jak widzisz czerowny nick to czytasz temat, po co?:P:P a w ramach wyjasnien nie kazdemu zalezy na tym by byc tu rozpoznawalnym, by sie witac i miec pseudo-kolezanki.. inni- np pod pomaranczowmi nickami wchodza zeby sie czegos dowiedziec, wypowiedziec sie..itd.. ja np mam wystarczajaca ilosc znajomych w zyciu i nie musze sie tu zadna "koelzanka" witac i lizac jej tylka.. nie mam tez potrzeby hierarhizowania kogokolwiek- ty najwyrazniej masz kompleks nizszosci dziewczynko;)

Gość mamamamama
otoz renta po ojcu nie nalezy sie... braklo 2 tygodni do wymaganych 4lat zatrudnienia i ZUS renty odmowil. Mam jedynie zasilek z MOPS-u z dodatkiem, razem ok. 220 pln. Studiuje jeszcze, i gdyby nie pomoc rodziny nie mialabym co zjesc :( zlozylam odwolanie w Zusie,moze cos z tego bedzie.

Gość dawać też trzeba się nauczyć
net-ar - samotnym matkom ale normalnym, którym się nie udało dłużej zyć z pijakiem, draniem itp. to owszem nalezy się pomoc, ale nie tym co dają na zawołanie. Te niech nie dają za darmo tylko za pieniądze, to przynajmniej będa miały z czego życ

Gość
skup sie na dyskusji a nie na kolorach!

Gość do winna albo też
ależ ty jesteś agresywna i wulgarna

Gość podatniczka
Kurka zachowujecie się jakbyście co najmniej wszystkie swoje podatki oddawały na te samotne matki. Głupie jesteście takie, że się rzygać chce. Na te samotne matki idzie ułameczek podatku, bo szczerze, to one mają gównianą pomoc. Żal wam dupę ściska o te 10 groszy czy złotówkę rocznie?? A nie ściska wam żal dupy jak utrzymujecie z waszych drogocennych podateczków zwyrodnialców w więzieniach? Żeby Pudzian miał kolejną więzienną siłownię do uroczystego otwarcia? A rządowe samochodziki? A rządowe paliwko lotnicze? A rządowe wycieczki i premie wypłacane w astronomicznych sumkach? To wam nie przeszkadza?? Pijaczki przechlewają swoje zasiłki też z waszych podatków, zarzygany i zasrany pijak leczy się po raz dziesiąty też na koszt państwa. Pisać mi się nawet nie chce...

Gość
no pisałam-- samotnym matkom ! ale rodzinom pełnym --nie z jakiej okazji ?

net-ar ja tez chce dostawac gratis kilkaset zlotych;) jak to pelnym rodzinom nie;) a tak wogole to o co my sie klucimy- i tak tego nie zmienicie;)