Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Motylek 123

Bardzo mlodziutkie mamusie

Polecane posty

hej.mam 17 lat i bardzo chcialabym miec juz dzidziusia ale sie boje jak zareaguje otoczenie.pomozcie:(:(,.moze ktoras z was tez czesnie zostala mamusia??

Gość a jak utrzymasz dziecko
teraz utrztmujesz sie sama czy Ty zrobisz sobie dziecko a Twoja matka bedzie miala na glowie i Ciebie i Twoj "kaprys"

Gość kathykathy
wiesz, tez myslaam ze juz bardzo cche dziecka, kiedy mialam 18 lat... cale szczescie, zmadrzalam. dziecko to nie zabawka.. dziecku trzeba zapewnioc przyszlosc. jak cchesz zadbac o malucha majac 17 lat?

Gość kathykathy
a ile lat ma chlopak? i czym sie oboje zajmujecie? na moje oko, Ty jestes jeszcze w liceum.. chyba ze postanowilas zakonczyc edukacje po gimnazjum? jakie masz plany zawodowe? przeciez zycie kosztuje.. nie mozna powolywac na swiat zycia w tak nieodpowiedzialny sposob..

To może na razie zaplanujcie z chłopakiem swoją wspólną przyszłość (np. ślub, mieszkanie) a na dziecko warto jeszcze troszkę poczekać.

Gość a jak utrzymasz dziecko
wiesz przypominasz mi moja mlodsza siostre.. ma 17 lat i zachowuje sie jakby wyznawala dewize "jestem dorosla bo mi cipka obrosla" sorry za dosadnosc ale to ze masz chlopaka, okres, owlosienie lonowe i uprawiasz sex nie czyni Cie dojrzala osoba.. a o trj niedojrzalosci mowi juz sam za siebie Twoj genialny pomysl posiadania dziecka :O

Gość bibik
Hej!!! Rozumiemto,ze chcesz miec juz maluszka ale to co teraz odkladacie nie musi koniecznie wystarczyc. Masz juz szkole za soba? to bardzo wazne bo pewnie nie chcialabys by Twoje dziecko bralo z Ciebie przyklad i bez szkoly zakladalo rodzine prawda? ja urodzilam jak mialam 21 lat i wiem,ze potrzeba duuuuuuzo cierpliwosci i wytrwalosci. moj synek urodzil sie chory i musielismy wiele przejsc i w pewnym momencie myslalam,ze nie dam rady. Bylo bardzo ciezko. Ty musisz nastawic sie na wiele pracy i malo czasu dla siebie . Poczekaj z tym jeszcze bo co sie odwlecze to nie uciecze! Powodzenia!!!

sorki dziewczyny ale ja niechce zebyscie wypisywaly mi takie glupoty.ja o tym wszystkim wiem.chcialam zeby ktos mi pomogl :(:(::(:(:(:(:(:(:(:(

Gość piaskowa babka
no nikt cie tu wirtualnie nie zaplodni, drogie dziecko...

do bibik: ja juz dawno nastawilam sie na to ze gdyby pojawil sie maluszek to mialabym mniej czasu dla siebie i dla przyjaciol.i wiem ze mam jeszcze czas ale z kazdym dziem coraz bardziej tego chce

Gość kathykathy
toz wlasnie ci pomagamy, Motylku. zrozum, ze dla dobra twojego i dla dobra dziecka, ktore planujesz, lepioej bedzi,zebys te decyzje odlozyla o kilka lat

Gość a co ty mozesz wiedziec
gazet sie naczytalas.. nie mialas dziecka 24 godziny na dobe to gowno wiesz! zachowujesz sie jak rozkapryszony bachor! a w czym my Ci pomoc mamy/w tym ze cos chcesz miec.. ale jeszcze do tego nie doroslas? czego ty chcesz? dzieckiem jestes dziewczynko:) nie rozumiesz tego! jestes w takim wieku ze myslisz ze juz jestes kobieta, ze masz doswiadczenie ze wiesz co powinnas wiedziec.. sama zrozumiesz za kilka lat.. wez sie w garsc !

Gość bibik
Ale jak mamy Ci pomoc??? Przekonac Cie,ze Twoja decyzja jest sluszna? Chcesz wiedziec czy inne 17-latki daly rade??? Pewnie daly rade,napisza,ze kochaja swoje sloneczka itp,ale to nie chodzi o to zeby jakos przetrwac ale zeby byc dobrym i odpowiedzialnym rodzicem!!!! Jesli Ty teraz prosisz o pomoc to co bédzie jak juz urodzisz maluszka????

Gość jestes juz za stara
na rodzenie dzieci. Przykro mi. Trzeba bylo sie predzej dedydowac. Tera to juz jest musztarda po obiedzie

Gość kurde rece opadaja
"bo ja chce dziecko" tak jakbym slyszala swojego malego "bo ja chce kinder niespodzianke" dziecko to nie rzecz!! a dzieci nie powinny miec dzieci! wygladasz mi na dziewczyne ktora wszystko do tej pory miala:(

Gość bibik
Nie obrazaj sie ale piszac wiedzialas,ze spotkasz sie z roznymi opiniami! Ja Ci zle nie zycze! Zycze Ci tylko dojrzalych decyzji i w przyszlosci wspanialego macierzynstwa. W koncu te 3-4 lata to nie tak dlugo,co? ;)

Gość kathykathy
a jakich ty rad szukasz? bo nie rozumiem... moze faktycznie wizyta u psychologa bylaby dobrym rozwiazaniem.

Gość magdula288
Dziewczyno naprawde to ze uprawiasz z kims sex nie czyni Cie kobieta.. nie czyni Cie dorosla! Pewne rzeczy sa dla dzieci a pewne dla doroslych.. A ciaza i maciezynstwo na pewno nie jest dla dzieci! Moze chcesz tym zwrocic na siebie uwage innych? Moze chcesz miec kogos waznego? Moze chcesz zatrzymac chlopaka? Napisz czemu chcesz miec dziecko - powod! Bo \"ja chce\" mi nie wystarczy..

Widzisz tak wlaśnie zareaguje twoje otocznie, rodzice, przyjaciele, wszyscy cię będą od tego odwodzić bo to jescze nie twój czas. Najpierw postaraj się oto żeby twoje dziecko miło zagwarantowane możliwie najlepsze życie, a zeby mu to zagwarantować ty musisz najpierw do czegoś dojść skonczyć szkołe mieć pracę żeby siebie i dziecko móc utrzymać, wbrew pozorom dziecko kosztuje i to sporo

Gość martyneczka145
nie wiem czy wieksza glupota jest zaliczyc wpade czy zdecydowac sie na dziecko w wieku 17 lat a ile Ty jestes z tym chlopakiem z ktorym chcesz miec dziecko? znasz go? mieszkasz z nim? czy spotykacie sie czasem w wesolym miasteczku?

Gość bibik
Jejku,Motylku i co? Uwaza ona ,ze to byla odpowiednia pora????? Teraz na pewno sie nie przyzna,ze to byl glupi pomysl albo cholerna wpadka!!!

Gość kathykathy
i to jest dla ciebie zacheta, rozumiem? a zapytaj cioci, czy chciala tego dziecka? zaloze sie, ze po prosu wpadla..i nie miaal wyjscia