Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga-umbra

problem wlosyktore zbyt szybko pretluszczaja sie

Polecane posty

mozecie cos poradzic na wlosy ktore szybko zaczynaja sie tluscic? jakies witaminy, kuracje wzmacniajace, oklady...opiszczie wasze zmagania w walce z tym problemem bede wdzieczna aga

Gość badu
gdzies czytałam,ze pomaga, płukanie po muciu wodą zimną a nawet lodowatą

Gość soczewkowaa
ta rada jest dobra i pomaga

Po kazdym myciu wlosow pluczeje zimna woda, troszeczke pomagabo zamyka luski wlosow, ale tylko troszeczke... mam jeszczetakie pytanie: czy czestosc mycia wlosow ma wplyw na to czy sie szybko przetluszczaja?

Ja raz zrobilam maly eksepryment i przetrzymalam wlosy bez mycia jeden tydzien. zrobilam tak dwa razy i rzeczywiscie zaczely sie mniej tluscic. niestety byl to okres kiedy nie pracowalam, mialamakurat przerwe w studiach i moglam sobie na to pozwolic by siedziec w domu z tlustymi wlosami. teraz kiedy codziennie mam zajecia i jestem wrod ludzi powinnam myc je co drugi dzien. pozdrawiam

Gość myje codziennie
szampon pantene z odżywką do włosów przetłuszczających się, jest ok, nie wyobrażam sobie by nie umyc codziennie włosów, przecież brudzą sie jak całe ciało. I spróbuj szamponu vichy, jest skuteczny

Nie mycie przetłuszczających się włosów przez dłuższy czas nie daje zadnych efektów. to wierutna bzdura. Wlosy zalepia kurz i muszą produkować więcej serbum aby się nawilżyć...daje to efekt odwrotny. Również mam takie wlosy i z doświadczenia wiem, że pomogło mi pomalowanie ich farbą Garnier 100% Naturals. Stały się bardziej puszyste i lsniące:)

kupcie blotko do wlosow z zielonej glinki, pomaga. a jezeli chodzi o czestotliwosc mycia wlosow , niestety ma to wplyw na szybkosc przetluszczania. ja tez jezeli moge , nie myje glowy zbyt czesto - ale nie zawsze mozna sobie na to pozwolic. na koniec mycia plucze wlosy zimna woda z octem winnym lub sokiem z cytryny. troche tez to pomaga.

RereKumKum - niestety ale to prawda, ze czeste mycie wlosow wzmaga wydzielanie sebum. a farbowanie ? ja farbuje wlosy juz 20 lat i nie zmniejsza to przetluszczania sie skory glowy.

ja slyszalam zkolei odwrotnie, ze czeste mycie glowy powoduje podraznienie skory i to prowadzi do szybszego tluszczenia sie wlosow. ten eksperyment o ktorym wspominalam rzeczywiscie mi pomogl. swego czasu fabowalam wlosy ale tez nie pomoglo, przy tym wlosy z odrostami sa strasznie nieestetyczne no i koncowki wolalabym aby ktos mi polecil metody naturalne: ziola, oklady, witaminy cos w tym stylu pozdrawiam

Dygresja---> widać kazdy ma inaczej, na mnie to działa:) Płukanie w zimnej wodzie jak najbardziej, zamyka łuski, sok z cytryny również, bo ściąga pory na głowie a do tego włosy zyskują połysk. A z tym rzadkim myciem nie mogę się jednak zgodzić, bo przetłuszczone włosy \"pachną\" w specyficzny sposób i nie liczy się dla mnie prysznic jeśli nie umyję głowy- zwyczajnie czuję się brudna. Długi czas szukałam dla siebie odpowiedniego szamponu, ale przy moich włosach, które \"nudzą się\" komsetykami ważna jest częsta ich zmiana- przynajmniej co jakieś 2- 3 m-ce.

RereKumKum - prawdopodobnie wlasnie u ciebie jest inna przyczyna przetluszczania sie wlosow, czyli u kazdego pomoc moze inny sposob. a to, ze nieumyte wlosy brzydko pachna i wyglada sie niechlujnie - to jasne oczywiscie i dlatego nie zawsze moge sobie na to pozwolic. ostatnio tez slyszalam, ze nie powinnam myc glowy szamponami zawierajacymi SLS , bo one tez wzmagaja wyduielanie loju. wlasnie dzisiaj bede takowego szamponu szukac.

tez mam problem z włosami i musze myc je codziennie, polecam wam szampon SEBO CONTROL L\'oreala.jest przeznaczony do wlosow zbyt szybko przetluszczajacych sie.ja widze roznice, choc i tak nie trzymaja 2 dni to przynajmniej pozostaja swieze do wieczora.

Dygresja---> masz rację, każdemu z innej przyczyny przetłuszczają się włosy. A co to takiego jest to SLS? Odpowiedz jeśli możesz, z góry dziękuję:)

Gość musisz myć co 2-GI DZIEŃ
i jeszcze marudzisz???????? dziewczyno, niektórzy muszą myć włosy DWA RAZY DZIENNIE

Gość do musisz myć co 2-GI DZIEŃ
nikt ciebie nie zapraszal do dyskusji , wiec nie napraszaj sie sama i nie wysluchuj czyjegos marudzenia. :)

nie kloccie sie, please:) niedawno wyczytalam gdzies ze ponoc cebula dziala bardzo dobrze na wlosy. jedynym problemem jest pozostajacy na glowie brzydki cebulowy zapach. Kusimnie jednak by sprobowac. Slyszesliscie o innych sposobach? Bede wdzieczna

aga-umbra---> stosowałam swego czasu tonik z czarnej rzepy Seboradin (do kupienia w aptece za ok. 12 zł). Wciera się go w skórę głowy na noc a rano spłukuje wraz z myciem głowy. zapach niezbyt rewelacyjny, ale dodatkowym plusem jest nie tylko zmniejszone przetłuszczanie, ale też mniejsze wypadanie włosów i likwidacja łupieżu:)

aga-umbra - cebula owszem , dziala dobrze na wlosy ale nie radze ci jej stosowac - jezeli masz na mysli sok z cebuli. zapach na wlosach (bardzo brzydki) utrzymuje sie przez wiele tygodni i nie mozna go zlikwidowac :P