Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nedka

Czy zupki chińskie są kaloryczne?

Polecane posty

Gość nedka
Co rozumiesz przez dobre nagrody? :) Samochód? :) Jeżeli tak, to będę jadła zgrzewkę zupek dziennie ;)

Gość 350
Tak one mają około 350 kalorii. Poczytajcie ulotke uwaznie

Gość elasto
no może samochód to nie, ale można było iPoda dostac i jakies mp3, niestety nie pofarciło mi się, ale moze nastepnym razem

ja osobiscie nie cierpię zupek chińskich przez całe swoje życie zjadłam aż jedną (i to tylko dlatego, że przegrałam o to zakład) przeszkadza mi ich "chemiczny" zapach zaznaczę, że wybredna jeśli chodzi o jedzenie to nie jestem... nie przekonam sie do nich, bo skutecznie mnie zniechecają napisy na opakowaniach - kurcze, czy w tych zupkach jest cos naturalnego (oprócz wody, którą sie samemu dodaje)? Bo ja mam wrazenie, że to sama chemia... Jestem jeszcze w stanie zrozumieć osoby, które zaopatrują sie w zupki na wyjazd, żeby było taniej. Ale nigdy nie zrozumiem tych, którzy je jedzą codziennie w pracy. Za parę lat te zupki wyjdą wam bokiem... Nie da się w dzisiejszych czasach całkowicie wyeliminować chemii z żywności ale po co samemu sobie ją dokładać? Ludzie myślcie!...

Gość bassszu
Ej nudle są naprawdę niezłe, ja uwielbiam cebulową :D poza tym mają niezłą stronkę , te ikony są wyczesane :D szkoda, że nie można ich ściągnąć na komóre :/

Gość mika_fr
a właściwie to do czego one służą? :)

Gość mika_fr
MI się podobają te z kategorii zwierzęta i gesty - ręce są przednie :)

Gość esspresso
ja tez zaluje ze nie da sie ich przesylac na kom, ale i tak dobrze ze mozna sobie je sciagac i przesylac za free, a zastosowanie - podobne jak emoty, ale chiba fajniejsze :)

Gość kot trzpiot w kwiecie wieku
nie trezba być laureatem Nobla by wiedzieć , iż zupki chinskue to sama chemia!!!! chcecie się truć :(( nic mi do tego. oj ludu durny , ludu ciemnogrodu....

Gość chce jesc
100 kalorI??350??buhahaha bez przesady!!!!pzciez one maja 65 kalorii wystarczy przeczytac!!!

Gość chce jesc
ok a teraz ja mam pytanie,czy kalafio gotowany z bulka zasmazana bardzo zaszkodz mojej diecie??jezeli pozatym jem tylko jablka i ewentualnei jogurt naturalny z platkami:)

Gość Robercik
hmm o ile dobrze wiem zupki chińskie są bardziej niezdrowe niż tuczące ktoś niewczesnej napisał ze nawet od kanapek można przytyć siedząc na tyłku i nie spalając tego później.. to prawda a taka zupka to tylko zeby oszukać żołądek, ale jak dla mnie najlepsze są nudle naprawdę i te nazwy haha :D

Gość agataD
idioci, przeczytajcie sobie ile kcal ma zupka vifon, zalezy od smaku ale w granicach 68-70 kcal w 100 g gotowego produktu, a około tyle tego masz jak zalejesz ;p wiec mają mało kalorii ;]

Gość tttt...
dokładnie, jakie 350?:) chyba ktos oszalal, maja kolo60-70 na 100g gotowe produktu, jakie tam 350, mimo iz jest tam kupa makaronu to sa malo kaloryczne gdyz jest to inny makaron, ryzowy, chinski, nie jest kaloryczny jak zwykly ...

Gość pffffpfffffpfffffff
one naprawde maja ponad 300kcal,mam jedna w domu i az z ciekawosci sprawdzilam.nie dosc ze kaloryczne to prawie same wegle przez co sie otluscisz,jedna dziennie nie zaszkodzi ale wiecej nie radze no i na codzien tez niezbyt.

Zupki chińskie są przede wszystkim niezdrowe i mało odżywcze no i może kalorii mają mniej niż "normalny'' obiad, za to mają glutaminian sodu który na pewno sprzymierzeńcem diety nie jest ;) Ale jak będziesz je jadła przez parę dni to nie powinno być żadnych efektów negatywnych. Ja zawsze biorę na jakiś biwak zupki i nie tyję ;)

Gość fntgthydr
jeżeli bedziesz je jadła przez kilka dni to luz... ja czasem też się skuszę, ale moja koleżanka jadła 1-2 dziennie i wylądowała w szpitalu, wysiadł jej żołądek :/

A ja tam bardzo lubię vifonową z kurczakiem curry. Odkryłam też ostatnio przepyszną sałatkę z makaronem z zupek chińskich (tylko doprawiam po swojemu ten makaron, bo lubię osssstre) :)

Gość ymm
Jezu, ludzie... Zupka chińska Vifon rosół ma 47,53 kcal. Weźcie se to na proporcje... 100g - 67,9 70g - xkcal (67,9*70):100=47,53 ;] czytajcie z tyłu opakowania, a nie zbywajcie się ;]

Gość trtrtrtr
powoduja cellulit bo zawieraja bardzo duzo soli wiec dla osob na diecie napewno nie sa dobre