Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nedka

Czy zupki chińskie są kaloryczne?

Polecane posty

Gość Vifon
Wg mnie zupki chińskie najlepsze tylko od Vifona jesm z 2-3 razy w tygodniu może w dużych ilościach szkodzą.

Gość swagmasta
zupka chińska vifon - tajska. na opakowaniu pisało że ma tylko 51 kcal! więc nie wiem o co chodzi z tym że są bardzo tłuczące.

Gość wiedza cie oswieci
Zupki "chińskie" takiej jak VIFON nie są tuczące - na pewno poniżej 100 kcal, ale zupki "polskie" np. knorr to już inna bajka - najczęściej ponad 300 kcal :/

Gość jnjljll
może nie tyle kaloryczne,co tuczące. Zawierają glutaminian sodu któy wzmaga apetyt i zaburza przemianę materii. Od miesiąca nie jem produktów zawierających glutaminan,w tym zupek chińskich i chudnę

Gość jnjljll
też kiedyś myślałam że jak mają mało kalorii to znaczy że sie od nich nie przytyje. A jednak,dieta ograniczajaca glutaminan (zupki chińskie,maggi,kostki bulionowe,sosy w proszku,vegeta,chipsy) jest najlepszą jaką zastosowałam. Najszybciej sie chudnie i najbardziej naturalnie,bo nie trzeba walczyć z apetytem,on sam spada,nie potrzeba też przepłacać na jakieś preparaty odchudzające. Jem kolacje nawet o 21,jem słodycze a i tak chudnę :)

Gość jnjljll
no i knorr już lepszy niż vifon. Knorr ma różne składniki a chemia jest dodatkiem,natomiast vifon to TYLKO chemia nawet nie wiecie co jecie

Gość weqweqwewewe
zupa chińska ma ok. 250-300 kcal, w 100 g gotowego produktu -70 nie oznacza oczywiscie, że cała zupa ma 70 kcal, bo gotowa zupa nie ma 100 g, tylko wg przepisu się ja zalewa ok. dwoma szklankami wody, wiec to daje mniej więcej 400 g czyli 70 razy 4, to dla debili co nie potrafia liczyc

Gość weqweqwewewe
no i przeciez to czuc, że taką zupa da sie nasycic nieco głód, więc wiadomo, że ma znacznie więcej niz 100 kcal

Gość woreczek
70 kcal w 100g GOTOWEGO produktu!!!! Gotowy produkt to zawartość torebki (70g) + 400ml (400g) wrzątku co daje 470g GOTOWEGO produktu. skoro 100g gotowego produktu ma ok 70kcal to 70kcal x 4,7 = ok 330 kcal. Ludzie czytajcie uważnie. Gotowy produkt jest dopiero po zalaniu! Z gotowego produktu została obliczona kaloryczność i przeliczona na 100g!

Gość ja tam jem codziennie 2 takie
zupki i jestem chuda jak szczapa. Jem też dziennie dużą pczke cipsów i nic mi nei jest jakoś.

włąsnie zjadłam vifona ostra i ma 72kal nie wiem czemu piszecie 300kal waszym zdaniem jak zjem 400g z woda jest 300kal a jakzjem 70g to ile mam tyle co na opakowaniu czyli jakies 50kal czyli patrzac na wasze rozumowanie 200kal ma woda IDIOCI

Gość ykjtykyil
tepaku wyzej - sucha zupa warzy np. 50g. po zalaniu woda wazy np. 300g. a kalorie sa podane dla zupy zalanej, a nie suchej

bez takich "tepaku" sam/a nim jestes sprawdziłam i zupka ma ok 300kal przyznaje sie do błedu IDIOTO!!!!! mama cie biła czy ojciec gwałcił ?? SZKODA ZE TAK SŁABO!!!

Gość ghgfhfghf
coza roznica ile ma kalori? np kostka cukru ma tyle kalori co jabłko i co z tego? takie zupki to sama chemia praktycznie

Gość pomarańczka1
ja je codziennie jem i przytylo mi sie az 11 kg wiec nie polecam.

Gość duszyczkaaa
nabawicie sie wrzodow zoladka!

Gość hehelupka
znaleźli się smakosze z delikatnym podniebieniem co jedzą tylko zdrowa żywność... nie mogę z waszych komentarzy, na pewno jak jesteście głodni i zobaczycie mcdonald's to wpier******e aż wam się uszy trzęsą i to bigmacia z podwójną wołowiną (?) ale tu na forum o ble zupka chińska. wszystkie produkty mają taki sam syf w środku czy to zupka chińska, czy płatki fitness czy ciasteczka zobożowe czy koncentrant pomidorowy więc odpowiedzcie na pytanie a nie wymądrzacię się

Gość gość
a gdzie ty masz w big maku wołowinę?