Dydusia 0 Napisano Sierpień 7, 2008 heh ... nie wiem jak was ale mnie obrzydza grzebanie w czyjejś buzi .... ;/ :P już wole farmacje :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maja-kobietka Napisano Sierpień 7, 2008 monisiauk.moj email to maja-kobietka@wp.pl z gory dziekuje,no i za wytlumaczenie rowniez. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 7, 2008 Dydusia--> No mnie też. :P Fuj.! Jeszcze jak ktoś ma łądne ząbki to ok ale jak by ci przyszedł takie nie myte i w ogóle co trzeci ząb to chyba bym zwymiotowała:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx_aparatka 0 Napisano Sierpień 7, 2008 farmacja jest fajna :D ale ja tam sie nastawiam na anestezjologie :D no albo ortodocja :D moja orto mi leczyla zeby normalnie jak stom. wiec looz :D zobaczymy co zycie przyniesie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 7, 2008 xxx_aparatka--> Moze dasz w kńcu jakieś fotki.? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 7, 2008 xxx_aparatka--> właśnie ty tez masz jasno-różowe gumki. Straciły ci troche kolor.? Bo moje tak. Są jak by w kolorze skóry.:( A jeszcze miesiąc prawie do wizyty (3 wrzesien) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dydusia 0 Napisano Sierpień 7, 2008 justys93_xD ---->> masz bardzo fajne jasno różowe gumeczki :) chyba sobie w sobotę na takie zmienię :) :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 7, 2008 dydusia--> No polecam. Wydaje mi sie ze przy nich z daleka mniej widać aparat. NA pewno mniej niż przezroczystych.:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx_aparatka 0 Napisano Sierpień 7, 2008 hmm moje wygladaja jakby byly prawie biale :D tylko troszke takie smieszne jakbym miala biale i zjadla barszcz ... no wiem ze raczej nie bd juz ich brala teraz tylko osrtrzejsze kolory w stopce jest na jaki zmienie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 7, 2008 A ja chyba sie jeszcze nie odważe na "mieszanke kolorków" . :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dydusia 0 Napisano Sierpień 7, 2008 hehe moje jeszcze miesiąc temu były błękitne a teraz to takie szarawe ;/;/;/ ;( eh ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dkdkdkdkdkkd8888 Napisano Sierpień 7, 2008 Ja niedługo będę zakładać, chcę jakiś kosmetyczny. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dydusia 0 Napisano Sierpień 7, 2008 justys93_xD ja chyba też jeszcze się nie zdecyduje na mieszanie kolorów :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 7, 2008 Widocznie za często ząbki myjemy :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dydusia 0 Napisano Sierpień 7, 2008 nio ba :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx_aparatka 0 Napisano Sierpień 7, 2008 tak niestety trzeba :D najlepiej to poprosic orto o to by dala ligratki i sobie samemu wymieniac jak bd wydawaly sie wyblakle badz zabarwione :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dydusia 0 Napisano Sierpień 7, 2008 xxx_aparatka --->> ooo ja nawet nie wiedziałam ze samemu można :) a jak to się robi ;D ? chyba bym nie umiała ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx_aparatka 0 Napisano Sierpień 7, 2008 na allegro chyba byla instrukcja mi raz wypadla i pinseta ja dalam spowrotem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx_aparatka 0 Napisano Sierpień 7, 2008 cholera nie ma juz... ale jaklby ci wypadla to zaden provblem wczujesz sie w sytuacje i zobaczysz jakie to proste :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Sierpień 7, 2008 hah mnie tam nic nie odrzuca:P interesuje sie od malego stomatologia i to moj cel haha:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Sierpień 7, 2008 justka_pl napisz koniecznie jak się czujesz w drutach :D i czy czujesz ulgę po ściągnięciu separatorków ;) ja po 8 dniach wcinam w zasadzie wszystko-zresztą w moim przypadku nie było tragedii,od początku jadłam prawie normalnie i czułam niewielki ból. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kosha 0 Napisano Sierpień 7, 2008 O jesuskuuuuuuuuuu jak ja bym chciała być LEKARZEM STOMATOLOGIEM - ORTODONTĄ któregoś tam stopnia. Noo... A że chemia logiczna, heh to trzeba mieć dobrego nauczyciela itd. itd... Jak sobie pomyśle... Jak ja bym mogła tak no cóż, zostaje mi technik dentystyczny, też związany z ortodoncją (będę robiła aparaty hehehe i sztuczne szczęki :P ) Co do zmieniania gumeczek, ja kiedyś spróbuję, tylko muszę znajść jakiś mega kolorek :P Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Sierpień 7, 2008 ja mam złą nauczycielke;/ bardzo złą, ona sama nic nie umie;d mam wrazenie ze ja umiem wiecej od niej a ucze sie z ksiazki i mama mi czasami cos wytlumaczy:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justys93_xD 0 Napisano Sierpień 7, 2008 No mi tez ostatnio spadła i założyłam. Ale wszystkie to chyba bym sie bała:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monisiauk 0 Napisano Sierpień 7, 2008 Naprawde podziwiam tych wszystkich ludzi ktorzy sie decyduja na ortodoncje... no nie wiem jakos ja bym sie bala ze komus cos schrzanie :) teofilka- powiem Ci ze jak przeczytalam opinie mojej orto po tym jak mnie obejrzala i zrobila rentgena to sie poryczalam bo to wygladalo na jakas masakre nie dajaca sie naprawic, ale Pani Alinka naprawde potrafi zdzialac cuda i chociarz mieszkam w uk to zdecydowanie wole sie fatygowac do polski na wizyty u niej niz leczyc zabki na miejscu. Trzymam kciuki za Ciebie, mam nadzieje ze trafisz na takiego super orto ze nie bedziesz sie juz o nic martwic maja-kobietka- juz wysylam daj znac czy doszlo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bajagaga 0 Napisano Sierpień 7, 2008 dziewczyny mam pytanie do was! czy stały aparat przeszkadza w spiewaniu? Wiem, ze to głupie pytanie, ale śpiewam na różnych uroczystościach, a planuję załozyć aparat i zastanawiam się, czy bedzie problemz wymowa. Z góry dzięki za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czostnek 0 Napisano Sierpień 7, 2008 Mam 18 lat i chciałabym niedługo założyć aparat ortodontyczny. Ciekawi mnie, ile będzie kosztował na górę i dół, bo kiedyś ceny były inne. I czy jeśli mam za ciasną (ale nie za wiele) górną szczękę, to czy będę musiała wyrywać zęby? Kiedyś nosiłam aparat, ale taki ściągany, to był koszmar i od niego zaczęła robić mi się taka bardziej wydatna szczęka, jak już zaczęła się rozsuwać. Chciałabym tego uniknąć teraz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Sierpień 7, 2008 Jestem :D \"Zadrutowana\" ! :D Fanta ->> Z tym bananem to chodziło o to, że będzie banan tylko nie wiadomo czy w góre :) czy w dół :( > Przeżyłam jakoś te nieszczęsne separatory grrr... A więęęęęc :D Jakoś przeżyłam to zakładanie, ale jak sie skończyło to byłam GŁĘBOKO rozczarowana, że to tak odstaje! Prawie mi sie pod warge nie zmieściło! Boszzzz. To było o 10. Więc mamy 21 i zaczyna mnie wszzystko boleć i wogóle denerwują mnie te zamki na jedynkach i dwójkach tak mi szurają o skóre grrrr ale jeszcze nie boli. I zaczyna mnie to denerwować! Boli mnie wogóle, takie wielgachne pierścienie jakieś odstające metale jeeezuuu nie wytrzymam nerwowo! Ale mi to minie :D :D :D Chyba :P A wosk dostałam :D I nie tylko. Z wrażenia wyszłam bez torebki :| :D No i nie wiem co już pisać :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fanta88 0 Napisano Sierpień 7, 2008 Bajagaga Hmm ... mi w fałszowaniu nie przeszkadza :D a na poważnie to myślę że trzeba dać sobie ten tydzień przerwy na przyzwyczajenie sie do apatatu, potem się juz go w ogole nie czuje wiec i w śpiewaniu nie powinien przeszkadzać. :) czostnek Ceny mniej wiecej : Metalowy 1200-1600zł za łuk Ceramiczny 1800-2300zł za łuk Szafirowy 2000-2400 za łuk Dezligaturowy 2200-3500zł za łuk Tu masz linika do naszej listy są rodzaje aparatów, ceny i miejscowosci także możesz sprawdzić to co cię interesuje. :) http://spreadsheets.google.com/pub?key=p3jlbrsDfbuoGnyIi09wyQw Co do wyrywania zębów to od wady zależy. Czasami się wyrywa a czasami łukiem podniebiennym rozszerza się szczękę. justka_pl Pierwsze dni są trudne, a raczej dziwne ale dasz radę. Jakie masz gumeczki ? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Sierpień 7, 2008 justka_pl ---> czyli mam sie bac haha:D napisz potem jeszcze czy Cie bardziej rozbolalo i ile to wszytsko trwalo:P znaczy sie zakladanie i dokladnie jak to wyglada:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach