Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

Gość Afra
HeLLo! :*:* Co tam u Was ciekawego? Ja już drugi tydzień mam aparat. I wiecie, że widze już zmiany? :D A taak mnie to cieszy, że ja nie mogę :P. Teraz widzę, ze naprawdę warto :P. A co do bólu - nic mnie nie boli :-) PoZdrO! :*

Gość magdazet
no i jescze coś...ja bym się tak bardzo nie przejmowała tym myciem zębów po każdym posiłku, bo ja myję zęby 2 razy dziennie rano i wieczorem, a dodatkowe mycia, kiedy czuję, że mam w aparacie coś, albo tak jak przed chwilą zjadłam pierogi z jagodami, ale nie zafarbowało mi gumek powiem wam...zdziwko:) tak więc, jeśli tylko chcesz to myj po każdym posiłku, ael po zdjęciu aparatu może się okazać, że masz bielsze zęby niż przed założeniem, będą ślady po zamkach i kłopot:(

Gość magdazet
moja orto sie nazywa Aleksandra Wiza-Gruchot...ona gdzieś tam koło poznania ma chyba gabinet...dokładnie to w obornikach jakichś tak jest na wizytówce...no płaciłam 1200 zł+wycisk 100zł wizyta 50zł miesięcznie...chyba, że będzie zmieniać łuk to uprzedzi mnie przed następną wizytą i powie jaka tam dopłata będzie:)

magdazet tak myslisz to wtedy ewentualnie nie mozna sobie zrobić zabiegu wybielania ząbków? No nie wiem orto powieziała ze trzeba myć po każdym posiłku zreszta wiele osób tu na forum równiez tak mówiło... Może ja jestem przewrazliwiona z deczka i ciągle szoruje ale może z czasem mi to przejdzie. Teraz siedze w domu cały czas to mże i dlatego ale jak w końcu zaczne pracować czy bede po prostu poza domem to wtedy tez przystopuje bo sytuacja mnie zmusi ........

Gość magdazet
efektów nie widzę, ale czuję, bo ja mam kłopot z dwójkami wyszłyz łuku i wyglądałam jak wampir...także nie wiedzę, ale czuję że się cofnęły i będę musiała najpewniej nosić dół, bo dolne 2 mi je wypychają spowrotem...czyuję ten nacisk po zagruzieniu ząbków:/ rodzice chyba nie uzbierają kasy na drugi łuk...zwłaszcza, że mam 2 rodzeństwa...a mój brat widzę, że jak mu zęby wyrosną do końca to będzie miał takie jak ja...kicha jednym słowem:(

Afra no a jak nie boli Cie już nic? Czy jeszcze uwiera ja mam od 3 dni aparat dopiero........ No jak narazie paralizuje mi to zycie......... I jak efekty są? Szybko cos Masz dół i góre jai ile ąłciłas i gdzie i ile masz lat?

Gość magdazet
no nie wiem...ja tam myję tak jak już wcześniej napisałam, i aparat wygląda dobrze nic sie nie osadza ani na ząnkach ani na aparacie, ale jeśli trwoja orto Ci kazała to lepiej się jej słuchaj nie mnie...wybielić będze można napewno, ale np. u mnie w przychodni to kosztuje 700zł...

magdazet u mnie wybielanie prywatnie 400 zł mężuś wybiełał przed slubem :-) To moze kiedyś tez sobie zasponsoruje......... ale narazie te krzywe paskudne zeby musza zniknąc!!!

Gość magdazet
mówią nam, że nie potrzeba nam aparatu, bo mamy proste zęby...ja wiem, że aparat to nie jest jakis wstyd...moja kolezanka ma tak pokiereszowane zeby...jakies wyrastaja jej z dzaisel...i wogóle takie tam, a na zdjęciach klasowych uśmiech się od ucha do ucha bez żadnych kompleksów...to jest życie nie?:P

magdazet ale Ty masz jeszcze mało latek......... wiec co tu sie czaić, bo w miom wieku tzn 24 lata to juz gorzej. Przyznam ze narzie sie czaje i unikam rozmów, ale wiem ze zczasem mi to minie bo przezież przed 2 lata nie jest sie w stanie milczeć i zamykac buzi to nierealnie i tak wszyscy go wczesniej czy pózniej zobaczą............

Gość magdazet
A lybisz siatkówkę, bo ja tak i oglądając mecze zopbaczyłam, że tacy siatkarze jak giba, czy anderson mają aparaty i uśmiechają się kiedy tylko chcą, a kamery przekazują to na cały sświat..bez żadnej krępacji. Giba ma na dwa łuki a Anderson na jeden...jest jeszcze taki jeden, który też ma na 2 ale nie znam go on z rosji jest:) no

oj nie ogładam........ no własnie jak tacy ludzie nosza to dlaczego my nie możemy...........

Gość magdazet
dokładnie o to mi chodzi a niektórzy się wstydzą jak ich zobaczy 40 osób z aparatem a tam i ch widzijakies 700 milionów ludzi czy ilu tam może oglądać finał akurat i im to wisi...bo oni są świadomi, że to jest dowód na to że o sieie dbają...i nie to że mają kosmetyczne czy jakieś tam...metal normalnie... tez sie nie wstydzmy, a jak ktos nam powie ze do twrzy ci w kagancu to trzeba powedziec, że jest nie w temacie bo miec aparat, to znaczy dbać o siebie, i mieć na niego kasę...

Gość makini
wlasnie takie przypadki jak Giba chodzi o srebrny aparat troszke mnie bola poniewaz ja mam bialy a on taki znany i moglby miec bialy a ma srebrby a ja nie znany i nosze bialy troszke czuje ze pochopnie podjaolem decyzje o bialym aparacie bo teraz mi by nie przeszkadzal srebrny ale wczesniej myslalem inaczej

Gość Kasiuniek
No to ja mi radzicie rozowy czy zielony pomozcie ktory lepszy

Gość magdazet
jasne, że różowy...ja nie jestem plastikiem i wolałabym różowy, a takich jak ja jest dużo ludzi..wzięłabym sobie róż, ale mam lepszą opcję:P

Łomatko ile się tego nazbierało.... Ledwie tydzień człowieka nie było a tu tyle stron przybyło. Obiecuję wszystko nadrobić :) Ja i mój aparat wróciliśmy właśnie z naszych pierwszych wakacji, gdzie nieco zaniedbałam higienę ząbków - ze względu na kampingowo - wycieczkowy charakter wyjazdu nie miałam możliwości częściej myć zębów niż tylko rano i wieczorem, nawet po zjedzeniu kanapek które robiliśmy na drogę. Miałam ze sobą wosk bo przed wyjazdem poharatałam sobie zupełnie policzek, na szczęście nie był mi potrzebny. A w Danii, gdzie byłam wiele osób ma aparaty i to właśnie metalowe (a bynajmniej nie są to ludzie których nie stać na kosmetyczne). W ogóle wypoczęłam na maksa i tylko szkoda że ten tydzień tak szybko minął... Póki co wrzucam linka - muszę podzielić się fotkami z najpiękniejszego miejsca w jakim byłam, Bornholmu. Zwłaszcza, ze pogoda była naprawdę super przez większość czasu:) http://Bornholm2007.fotosik.pl/albumy/229714.html Miłego dnia i ogromnych lodów na ochłodę :)

dziubdziub Witaj jeszcze nie miałam okazji z Tobą rozmawiać... Jak zwykle zapytam ile masz lat, gdzie zakładałas aparat jaki jeden łuk, jaka cena itp??? fajne fotki zaczełam oglądać i super. Ale kurcze jak Ty dałas rade tak na wycieczce i co wszystko ok mimo ze nie myłas tego sprzeta na bierząco???? Oj ja jak narazie sobie tego nie wyobrazam. zapomniałam Ci naisac ze ja mam gore metal od soboty pąłciłam 1500 w Nowym Sączu i ma 24 lata....

Łomatko ile się tego nazbierało.... Ledwie tydzień człowieka nie było a tu tyle stron przybyło. Obiecuję wszystko nadrobić :) Ja i mój aparat wróciliśmy właśnie z naszych pierwszych wakacji, gdzie nieco zaniedbałam higienę ząbków - ze względu na kampingowo - wycieczkowy charakter wyjazdu nie miałam możliwości częściej myć zębów niż tylko rano i wieczorem, nawet po zjedzeniu kanapek które robiliśmy na drogę. Miałam ze sobą wosk bo przed wyjazdem poharatałam sobie zupełnie policzek, na szczęście nie był mi potrzebny. A w Danii, gdzie byłam wiele osób ma aparaty i to właśnie metalowe (a bynajmniej nie są to ludzie których nie stać na kosmetyczne). W ogóle wypoczęłam na maksa i tylko szkoda że ten tydzień tak szybko minął... Póki co wrzucam linka - muszę podzielić się fotkami z najpiękniejszego miejsca w jakim byłam, Bornholmu. Zwłaszcza, ze pogoda była naprawdę super przez większość czasu:) http://Bornholm2007.fotosik.pl/albumy/229714.html Miłego dnia i ogromnych lodów na ochłodę :)

dziubdziub fotki rewelacja naprawde ślicznie tam jest......... :-) :-)

Szizas, przepraszam, nie wiem dlaczego co chwilę się pojawia ten post na nowo. To chyba mój net już wariuje od tego gorąca....

Gość OsOs
agaga23 tego co Mi wiadomo to dopiero cos koło sierpnia czy pod koniec lipca :) bo miałam miec teraz zakladany aparacik na gore ale powiedziała ze bedzie Miec wczasy :D he he i wizyte mam 6 sierpnia :D Ja juz aparacik mam od kwietnia ale Tylko dol :D na gorze miałam hyraxa i teraz czekam na gore :) a moge sie spytac jaka ta twoja kolezanka miała wade i ile nosiła ? i Ty tez jaka masz wade ? :) Ja juz na dole widze fajne efekty nie moge sie doczekac gory :) Bardzo chce aparat :) przyznam sie ze lepszej ortodontki nie mogło byc :) szukałam w roznych gabinetach ale wybrałam Tą :P chodz Miałam juz zostac na słonecznej :P

Gość strachliwa
Witam:) Ale nas tu przybyło:))Fajnie...Ja mam w czwartek drugą wizytę...moja orto da mi skierowanie na wyrwanie 2 ząbków i mam miec zakładane separatorki czy coś takiego:)Mam nadzieje, że nie przeszkodzi mi to w urlopowaniu:) Chciałabym, żeby zdążyła założyć mi aparat na początku sierpnia. We wrześniu do pracy i chcę się juz przyzwyczaić.

strachliwa oj skoro bedziesz miała w sierpniu załozony a do pracy we wrzesniu to na abnk sie juz przyzyczaisz do tego metalu..........

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się