Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laida

Całkowity zakaz aborcji - jak można???

Polecane posty

Zastanawia mnie jak można coś takiego wymyślić? Jak posłowie z LPR-u traktują kobiety? Dlaczego tak nisko cenią nasze życie? Pomysł, żeby zmuszać kobiety do urodzenia dziecka nawet w przypadku, gdy istnieje duże prawdopodobieństwo że ta kobieta umrze, jest dla mnie kompletnie niemoralny. Podobnie jak odebranie możliwości wyboru gdy dziecko pocznie się poprzez gwałt lub kazirodztwo. Czy ci ludzie myślą w ogóle nad tym co mówią???

Gość Myrthee
W Barcelonie aborcja jest dozwolona do 32 tygodnia. Niech wszystkie te ca chca jej dokonac tam jada.

Gość czyli
zeby nie dac sie zabic, musze az tak kombinowac? smieszne

Gość czyli
wiekszosc kobiet nie stac na zapobieganie ciazy... myslisz ze bedzie je stac na wyjazd do Barcelony? :o

Tez jestem tym zbulwersowana. Im się najwidoczniej nudzi. Dlaczego oni (w sensie mezczyzni) w ogole decyduja o kobietach? To jest chamstwo i za to jeszcze bardziej nienawidzę polskiego rzadu. Zreszta, odkad mamy tak beznadziejnego premiera, to rzad mnie tylko przyprawia o mdlości. LPR nie ma prawa decydować o czyimś życiu, oni nie sa bogami....skoro jest demokracja, to niech każdy decyduje o tym sam, co jest lepsze, a już najlepiej psycholodzy i lekarze, a nie ludzie, ktorym ten psycholog jest potrzebny. To jest nienormalne z ich strony, co oni chca zrobić!!!!!

Gość gdfsg
Mam takie samo zdanie jak załozycielka. Niestety oni maja jeszcze jeden 'świetny' pomysł....chcą ograniczyć dostep do środków antykoncepcyjnych, a wiecie po co? Zeby rodziło sie wiecej dzieci

Gość soniq777
najgorsze jest to że o decydują o tym w większości mężczyźni , co oni mogą wiedziec o niechcianej ciąży:( no i jeszcze te stare babki pow 60 ' skupione wokół radia m

Oj, Amancie, nie doczekasz się >: P Chociaż.. tak, Aborcja straszna rzecz i w ogóle, ale w sytuacji, kiedy jest zagrożenie życia matki, dziecko z gwałtu itp.. to powinno być dozwolone. To życie, nie więzienie, a często nie jest to z winy matki. heh. ale dajcie facetom rządzić. Albo by całkowicie znieśli zakaz aborcji, albo tak jak teraz - całkowity zakaz. Tak to jest, jak ludzie widzą tlyko to, co czarne i białe..

Najgorsze jest to że w LPR jest ponoć większość kobiet i to one krzyczą najgłośniej. Fakt, nie są już w wieku produkcyjnym... :o

mnie jeszcze wkurzył zakaz aborcji płodu z wadami wrodzonymi-bo-jak mowił bodajże Wierzejski medycyna coraz bardziej się rozwija i jest coraz wiecej metod leczenia,tylko ciekawa jestem skąd na taką rehabilitację brać pieniądze????? wtedy panstwo nie pomaga :o

Gość et oszołomy
zawsze można wybyć za granicę, do któregoś z sąsiednich krajów i rozwiązać“ problem. ginekologów na granicach chyba zatrudniać nie będą

Gość et oszołomy
a poza tym czemu nikt z tych bałwanów nie zauważa, że mimo bardzo restrykcyjnego prawa antyaborcyjnego, zerowej praktycznie edukacji seksulanej, niezbyt łatwo dostępnych środków anty (wysokie ceny, pomijające te refundowane, i do tego nie wszyscy ginekoloedzy chcą przepisywac tabsy) jakoś wiecej dzieci się nie rodzi. kretyni, nic innego nie przychodzi do głowy, jakby w tym kraju nie było rzeczy dużo ważniejszych. najważniejsza jest aborcja!

Gość a jak kobiety
traktuja swoje nienarodzone dzieci?-zabijaja je.... :( ..to jest OK?

Gość a ja mam prostszą receptę
Kobiety: zamiast tak upominać się o prawo do aborcji przestańcie dawać dupy na lewo i prawo to nie będzie kłopotów. To dla was taki duży problem?

Gość Lukaszenko
Dziecko nalezy do matki, ale zycie nalezy do dziecka-chciecie przypisac sobie decydowanie o czyims zyciu??? Dziecko, nawet z gwaltu, nie prosilo sie na swiat...

Gość kapslova
a ja mam prostsza recepte -->> jestes jednym z tych, ktorzy biadola, ze mlodosc im sie konczy a oni nigdy nie mieli dziewczyny czy jak przystało na porządnego katolika i prawego obywatela czekasz z seksem do slubu? odpowiez, czy wylaczysz sie z dyskusji?

Gość et oszołomy
czasem natura sama "zabija" te "niebarodzone dzieci" (kilkutygodniowe zarodki, wyjaśnijmy sobie - do dziecka im baaaaaaaaaaaardzo daleko) ale tutaj nie jest dyskusja na temat aborcji - co kto sądzi o niej, ale o oszołomach "ciemnie" nam panujących :o i żadne tam zakazy, nakazy nie pomgą, bo jak ktoś nie będzie chciał dizecka, to go nie będzie miał, choćby miał szydełkiem wydłubać (takie akcje też podobno sę zdażają). ale los kobiety juz naszych ciemnowładców nie obchodzi, ważniejsze jest życie nienarodzone. a tak btw. to interesuje mnie jak oni chcą pogodzić zmianę w konstytucji, żeby chronić życie od poczęcia do NATURALNEJ śmierci ze swoimi żądaniami przywrócenia kary smierci - jakby nie było, to już nie będzie naturalna śmierć :P

Nie upominam się o prawo do aborcji. Przeciwnie, nie jestem zwolenniczką aborcji na życzenie. Upominam się o godność dla kobiet. Prawo w Polsce dopuszcza aborcje w 3 przypadkach: 1 - gdy ciąża zagraża życiu matki 2 - gdy ciąża jest wynikiem przestępstwa (gwałt lub kazirodztwo) 3 - w przypadku dużego prawdopodobieństwa ciężkich i nieodwracalnych uszkodzeń płodu I w tych 3 przypadkach uważam z całą stanowczością, że kobieta powinna mieć WYBÓR: urodzić czy nie. Odbieranie jej tego wyboru godzi w godność kobiety.

Nie ma o czym dyskutowac to temat rzeka... ja mam swoje racje Ty swoje... ja swoje przekonania Ty swoje... Dla mnie to morderstwo... i tak zostanie.

szubrawiec a jak Twoje: nie zabijaj odnosi się do kobiety, dla której poród oznacza śmierć? Którą poród zabije?

Gość brunhildzia
a był ktoś z Was w Domu Dziecka ? niech tam się przejdą wszystkie zwolenniczki/zwolennicy ochrony życia poczętego , niech zobaczą w realu ( a mie w tv) co się tam dzieje