Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laida

Całkowity zakaz aborcji - jak można???

Polecane posty

Gość et oszołomy
tej, ty z tą receptą, a mieści ci się w głowie, że można uprawiac seks z jednym, jedynym partnerem, kochac go bardzo, ale za żadną cenę nie chcieć dziecka. z nim, ani tym bardziej z żadnym innym, w ogóle nie chcieć być w ciąży? można sie zabezpieczać, ale żadna metoda 100% gwarancji nie daje, wiec chodzi o to, zeby w razie czego można byyyło postąpić wg swojej woli i swojego sumienia, a nie woli i sumienia władców ciemnogrodu :O i żaden pajac za mnie decydowa nie będzie, bo jabym chciała usunąć to i tak usunę

Kobiety ktore dokonaly aborcji.. wiekszosc z nich zaluje tego w krotszym czy dluzszym czasie... to sa wraki ludzi :( ale czasu nie da sie cofnac mimo ze wiekszosc z nich by tego chciala.

Brunhildzia dlaczego ladujesz tutaj przyklad z elementem... to znaczy mam zabijac dzieci zeby nie bylo domow dziecka ? a moze zaczne tez zabijac kalekie i niedorozwiniete ... bo tak bedzie dla nich lepiej ?

Gość a ja mam prostszą receptę
"Żadna metoda nie daje 100% gwarancji" - śmieszne. Naprawdę uważasz, że kobiety chcące usunąć ciąże stosowały antykoncepcję, która zawiodła? Przecież wszyscy wiemy, że to problem kobiet albo rozwiązłych albo skrajnie nieodpowiedzialnych. Przypadek, o którym mówisz to mniej niż 1% "wpadek".

A co jeśli kobieta ma np. dwoje malutkich dzieci a trzeciego porodu ma nie przeżyć? W pewnym sensie poświęca tą dwójkę dla tego trzeciego. Przecież one potrzebują matki. Nie wszystko jest białe albo czarne...

Gość brunhildzia
te kalekie i niedorozwinięte w dzisiejszych czasach w ogóle nie powinny się urodzic dla dobra swego i swojej matki ( bo zazwyczaj tylko ona dźwiga ciężar opieki nad takim dzieckiem i gdzie są wtedy tatusiowie co tak głośno krzyczą o aborcji

Laida to nie ma sensu taka rozmowa... nigdy nie bedziesz w 100% pewna co tak na prawde sie stanie... rownie dobrze moze przezyc porod urodzic zdrowe dziecko... (banalne* dla przykladu geniusza ktorego szczepionka uratuje miliony...)

Brunhildzia daj spokoj piszesz jak potluczona... obwinianie meskiej populacji za cale zlo nie jest sprawiedliwe... jest infantylne. A to co piszesz teraz to mi smierdzi pogladami Hitlera... nie bede przytaczal przykladow gdzie ludzie kalecy ... z wadami zaszli na prawde wysoko zarowno w nauce jak i sztuce ...

Szubrawiec, zakładam, że jesteś mężczyzną. Zapytam Cię o jeszcze jedno: gdyby Twoja żona nie daj boże została zgwałcona i w wyniku tego zaszła w ciąże to podjął byś się wychowywania tego dziecka? Umiał byś być dla niego troskliwym ojcem?

Jeszcze jedno jezeli ktos w wypadku samochodowym traci nogi... rece... w jakis sposob po nim jest ulomny i niezdolny do normalnego funkcjonowania ... tez go usuniesz ?

Gość et oszołomy
a ja kurna stosuję tabsletki i mimo, ze nie zawiodły mnie od lat, to nakażdy okres czeka z dusza na ramieniu! i nie cce znaleźć się w tym 1%, bo wtedy zapożycze się a usunę!!! a co do tych śladów w psychice..........pie...olenie starych bab to jest. to sa pobożne życeznia przecieników aborcjii, bo gdyby ni ta chora atmosfera wokół "życia poczętego" w polsze, to żadnego "syndromu postaborcyjnego" czy jak go tam zwał by nie było.

Gość et oszołomy
a co do zmian w psychice - to zgodzę się, ze może je mieć kbieta, która niee była pewna czy chce usnąć czy nie i usunęła pod czyjąć presją (rodziny, faceta czy cholera wie czego), ale jeżeli kobieta dokłdnie wie, czego nie chce, to nie ma mowy o zadnyc wyrzutach sumienia czy innch napadach. ot, było, minęło, problem z głowy...........

Gość brunhildzia
nie obwiniam męskiej populacji tylko słabą męską psychikę która nie wytrzymuje ...ot poprostu przerasta to ich..... wiecie co ta cała zadyma z aborcją bierze się z naszej zakłamanej wiary bo ci siędzący w pierwszym rzędzie w kościele podobno są najgorsi .....hehe znam takich na pęczki

Ok. Zwracam tylko uwagę, że łatwo jest oceniać i wygłaszać kategoryczne sądy. Czasem warto postawić się w czyjejś sytuacji i zadać sobie pytanie: a co ja bym zrobił(a)?

Sama nie wiesz co piszesz chyba... nie obwiniasz meskiej populacji tylko meska psychike a przepraszam to jest jakis oddzielny twor ktory nie podlega nam mezczyznom ... :/ nie rzucaj ogolnikami bo to nie jest sprawiedliwe... wszedzie masz ludzi ktorzy sa zerami ... zarowno kobiety jak i mezczyzni.

Gość brunhildzia
...szanuje życie ... a jak dziecko urodzone bo nie mozna ciąży usunąc głoduje , jest bite , poniżane przez bogatszych kolegów , molestowane prze nienormalnych ojców to jest szacunek dla tego poczętego życia , co ????????!!!!

Boze... kobieto a to znaczy ze mam dzieci eksterminowac zanim sie uroda bo moze srodowisko w ktorym sie beda obracac bedzie zle... Jezeli widzisz to to sprobuj zmienic ... pomoc ... :/

Gość et oszołomy
no dobra, ja Towje zdanie uszanuję, tylko dlaczego mojego nikt nie chce uszanować i chce się mnie na siłę odgórnie uszczęśliwiać, bo ktoś wie co jest dla mnie lepsze. na ten temat cała dyskusja się toczy, o to, ze ktoś chce nam narzucić odgórnie, zrobić z kobiet inkubatory (bo inaczej tego nazwać nie można). czy nie łatwoej byłoby zalegalizować aborcję, ale wprwadzić jakiś system ochorny psychologicznej czy coś w tym stylu (jest chyba w niemczech czy gdzie indziej) - że kobieta chcąca dokonac aborcji kierowana jest najpierw do psychologa (KOMPETENTNEGO, nie oszołoma), który rozmawia z nią, próbuje stiwerdzć dlaczego ona nie chce tego dziekca, ewentulanie namówić do urodzenia i oddania, a kiedy widzi, że kobieta jest zdecydowana i nie zmieni zdania to wtedy może ona usunąć ciążę, legalnie, w szpitalu, z fachową pomocą medyczną. i moge się założyć, ze przy taim systemie wcale aborcji ni byłoby tak dużo, jak to straszą oszołomy. no, ale żeby coś takiego wprowadzić to trezbamiec nico szersze horyzonty a nie widzieć tyko życie poczęte.

Gość brunhildzia
e ...i właśnie przez takich ludzi jak ty Polska to rolnicy przy wozie konnym zbierający kartofle......XIX w Dobranoc i życzę wielu ciąż zakończonych ciężkim naturalnym porodem o ile jesteś kobietą .....

et oszołomy - zgadzam się. Co z tego, że aborcja jest nielegalna, skoro w każdej gazecie ogłaszają się lekarze wykonujący zabiegi. Nie wiadomo jak, gdzie, przez kogo. Kobieta jest pozostawiana przedtem i potem sama sobie. Po co to mydlenie oczu? Komu jest to potrzebne?

Pewnych granic nie powinno sie przekraczac... za nimi jest juz tylko smierc... znieczulica i degeneracja :/