Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcę dzieci

Dlaczego nie chcę mieć dzieci

Polecane posty

Gość nie chcę dzieci

Jestem młodym, wykształconym, przystojnym mężczyzną, dobrze zarabiam i spokojnie mógłbym mieć dzieci ale nie chcę. Dlaczego? Dlatego, że preferuje konsumpcyjny styl zycia, lubię dobra zabawę, lubie podróżować i generalnie cieszyć sie życiem. Mówiąc troche filozoficznie nie czuje potrzeby aby coś po mnie zostało, jakieś życie, inny czlowiek. Nie obchodzi mnie co będzie po mojej smierci czy ludzkośc będzie dalej istnieć czy nastąpi koniec świata. Szczerze i brutalnie mówić mam to gdzieś. Dla mnie liczy sie przede wszystkim tu i teraz. Uważam, że człowiek żyje przede wszystkim dla siebie a nie dla rodziny, społeczeństwa, ludzkości czy jakichs wyższych celów. Można oczywiście uznac, że to skrajny egoizm, niedojrzałośc albo nawet cos gorszego. Nic na to nie poradzę taki juz jestem i jest mi z tym dobrze. Dziecko zburzyłoby mi tylko ten mój poukładany i bezpieczny świat w którym bardzo dobrze się czuję. Dlatego własnie nie chce miec dzieci i nawet gdyby becikowe wynosiło milion złotych to i tak nie zmieniłbym zdania.

zmienisz kiedy spotaksz odpowiednią kobietę z którą chcąc nie chcąc bedziesz pargnął mieć dziecko. bez względu na to jaki styl życia preferujesz teraz. kobiety mają w sobie własnie taką moc:)

Gość po części
moge cię zrozumieć i rozumiem. Jestem mężatką po trzydziestce i też nie mamy dzieci. Mąż za bardzo nie chce, ja też nic na siłę. Dobrze nam się żyje we dwoje. Jest tak jak piszesz, choć powiem ci że gdzieś tam jest takie małe ale.. I wcale nie chodzi o to by tych dzieci mieć dużo. Myślę że taki jeden szkrab, któremu mógłbys pokazać świat byłby czymś w życiu wspaniałym :). Wszystko zależy od tego jaki jesteś i jaką znajdziesz sobie druga połowę. Kwestia porozumienia, zrozumienia i drobnych spraw życia codziennego. Bardzo wiele od tego zależy.

Gość naaaaaaaaaaalena
No dobrze, ale po co o tym tu piszesz?? Jest też wiele babek, co nie chcą mieć dzieci. wielkie halo.

Gość naaaaaaaaaaalena
to było oczywiście do autora topiku

Gość kobieta na stanowisku
ja tez nie znosze bahorow . gryzon taki szwenda mi sie po moim wypielegnowanym mieszkaniu i wyzera mi wszystko co najlepsze.

Gość brawa dla tego pana
wygral pan piornik i kredki! :D rosnie nam pokolenie stricte konsumpcyjne, holdujace zasadzie "troska o wlasna dupe - celem zycia", znajace doskonale znaczenie slowa "brac" i definitywnie wylaczajace ze swojego slownika slowa "dawac" jeszcze raz brawa za stanowczosc!!!

Jeśli nie chcesz mieć dzieci, to ja nie widzę powodu dla którego miałbyś je mieć, ale licz się z tym, że możesz być sam, bo mimo wszystko jest niewiele kobiet, które deklarują, że na pewno nie będą chciały mieć dziecka. Wiele kobiet odkłada decyzję o macierzyństwie na później, dlatego mamy pełno kobiet, które rodzą dziecko po ukończeniu 35 roku życia i już nikogo to nie szokuje. Na pewno znajdziesz fajną kobietę, z którą się ożenisz, ułoży Wam się życie, ale licz się z tym, że po 5 latach sielanki ona nagle zapragnie dziecka.

Gość fistasze-k
............do kobiety na stanowisku .......... jestes pustą babą która myśli tylko o sobie!!!!!!! jak można wogóle tak pisac? może nie możesz miec dzieci i dlatego tak piszesz?! dzieci to najcudowniejsza rzecz jaka tylko może istnieć... żadne pieniądze nie zastąpią małej istotki.... jak wogóle można tak pisac?😡 owszem mozna napisac ze nie chce miec dzieci i tyle a nie tak jak ty to napisałas kobieto na stanowisku!!!!!!!!!!!!! co za zimna baba ze tez takie chodzą jeszcze po świecie....😡

Gość ja jeszcze dorzucę
komplet pościeli barchanowej dla tego Pana ;) Przyda mu się na długie, samotne noce, kiedy nie będzie mu miał kto podać przysłowiowej szklanki wody. :P Autorze - Twoje święte prawo, tylko nie zapomnij poinformować o tym kobiety, której będziesz zawracał głowę, żeby odpowiednio wcześnie kopnęła Cię w... :) A poza tym - popieram - nie spłodzisz potomka, co oznacza mniej egoistów na tym i tak smutnym padole :)

Gość dobra pani
Fistaszek - nie rozpalaj się tak. Ja też nie cierpię tych małych głupawych obsmarkańców, które myślą, że co najlepsze to dla nich. I o co ten cały krzyk?

Gość fistasze-k
ehhhmmm...:Oszkoda gadac jestescie albo bezpłodni albo mocno jebnięci. i tyle.

Gość do autora..masz 100-owa racje
mysle podobie jak ty..tez nie chce miec dzieci i nie czuje i watpie czy kiedykolwiek poczuje taka potrzebe.....jestem kobieta....i wole zycie spedzic w inny sposob niz na wychowywaniu dzieci...jest tyle pieknych miejsc ciekawych rzeczy,,,,,ja akurat znajduje spelnieneiw czyms innym niz wychowyanie dzieci....i mam to gdzies co kto o mnie powie ze jestemj dziwna ze jestem samolubem itd...zyje sie tylko raz i kazdy ma prawo przezyc wlasnie zeycie w taki sposb jak sie tylko jemu podoba!!!!

Gość kobieta na stanowisku
dzieci to zakala ludzkosci.

dodam ze nielubie dzieci..kiedy widze koelzanke z wozkiem nie potrfaie zajzrec do neigo...podniecac sie tym jakie ma "sliczne dziecko "itd...mnie to nie bawi...moj facet tez nie chce miec dzieci.,,,mozecie myslec sobie co chcecie ale jestesmy bardzo szczeslwi...mamy dobra prace...pelno zjaomych...wspolne pasje...hobby..czujemy soe spelnieni..jestesmy bardzo szczesliwi....a na dziewci sie nigdy nie zdecydujemy...sama znam pare z kilkunastolenim stazem ktore zyja bez dzcieci i niczego im nie brakuje....kazdy z nas jest inny,,,dla niektorych posiadanie dzieci to celw zyciu..,.zyja tylko dla nich,,,,poswiecaja sie im calkwicie...(nie rozumiem tego)a inni znajduja szzcescie w czysm innym,,,

sam porod jest dla mnie czysm odrazajcym....i to cp sie dzieje pozniej z cialem kobiety..oaskudny szew w kroku..walka z zrzucaniem kg itd....łeeeee. MOWIE DZIECIOM NIE:)

Gość po części
TYLKO CZEMU ZARAZ OBRZUCACIE SIĘ BŁOTEM? dotyczy to zwłaszcza tych co kochaja dzieci ponad wszystko. Trochę tolerancji dla innych. Masz taki pogląd ok, ja cię za to nie krytykuję. Kazdy ma prawo żyć jak uważa, jeśli popełnia błąd to jego sprawa! Dlaczego w Polsce jest tyle nietolerancji??? Nigdy nie potrafiłam tego zrozumieć... :O Można przeciez dyskutowac w cywilizowany sposób! I chciałam jeszcze dodac, że nie przekonuje mnie argument, że "na starość nikt ci szklanki nie poda".... czy naprawdę tylko po to płodzicie dzieci?? :O

Ale zacofajnie..niektórzy uważają że rozmnażanie się to zasrany obowowiązek każdego człowieka. Średniowiecze...

DOKALDNIE:) mam identyczne zdanie jak ktos wyzej napisal.....mamy 21 wiek a niektorzy mysla ze zycie polega na jednym tylko....ze kazde malzenstwo ma obowiazek posiadania dzieci,...i to najlepiej kilku..dla mnie to jest smieszne!!kazdy ma prawo do wlasnego zdania i decyzji!!!

Osobiście jestem bardzo wrażliwa na ludzką krzywdę i bardziej nastawiam się na to, żeby dawać a nie brać, a mimo to nie będę miała dzieci. Taką decyzję podjęłam i jej nie żałuję. Jestem przyjazna i komunikatywna, a mimo to ludzi wciąż szkokuje, to że nie chcę mieć dzieci. Dzieci szanuje, nic do nich nie mam, a nie chcę ich mieć tak jak można nie chcieć mieć wielu innych rzeczy. Jedni nie chcą kota i go nie mają, drugim przeszkadzają psy i też nie zaopatrują się w to stworzonko, ja nie chcę mieć dzieci i po sprawie. dziecko jest najcudowniejsza i najwspanialszą istotką, ale dla kobiety, która dziecko posiada i urodziła, a skoro ja czegoś takiego nie doświadczyłam i notabene nie chcę doświadczyć, skąd mam wiedzieć co tracę??

ja nie krytykuej tych co posiadaja dzieci....nie obchodzi mnie to....tylko nie rozumiem czemu ktos jest taki tepy i zacofany i nie potrafi przyjac do wiadomosci ze ktos ma odmienne zdanie!!

Twój bóg. Ja jestem niewierząca.Mi nikt nic nie kazał. A jak ktoś ma dzieci tylko dlatego, że bóg im kazał to współczuję serdecznie.

Gość Bepol
Kazda kobieta ma w sobie instynkt maciezynski. A te, ktore pisza, ze nie chca dzieci, to sa te same kobiety, ktore jak zajda w ciaze - wyrzucaja dziecko na smietnik, bo po co im bachor.

Gość dobra pani
Tomek - kleru też nie lubię! Spadaj kaznodziejo na kazalnicę!

Gość to ileż
masz juz dzieci tomku 82? hm? Bo skoro masz juz 24 lata to powinienieś conajmniej trójkę wychowywać jak nie więcej.

Gość ja jeszcze dorzucę
Cóż, mnie raczej nie chodzi tylko o to, że autor nie chce mieć dzieci, bo nie w każdym musza drzemać instynkty macierzyńskie, czy ojcowskie. Chodzi o jego skrajnie egoistyczny, materialistyczny, konsumpcyjny stosunek do życia. Nie ufam takim ludziom za grosz. Myślicie, że taki narcyzm przejawia się tylko w niechęci do posiadania potomstwa? Guzik prawda. To jest ogólne życiowe wygodnictwo i niezdolność do poświęceń. Tacy ludzie również w związku funkcjonują podobnie - jest świetnie, jak wszystko jest łatwo, przyjemnie i wygodnie. Kiedy pojawiają się problemy, taki człowiek zwija żagle. Więc ja za takiego Pana dziękuję bardzo. :) Niestety, ale chęć posiadania dziecka, jest pewnym wyznacznikiem ludzkiej zdolności do odpowiedzialności za drugiego człowieka, bo "dzieci to miłość i odpowiedzialność za miłość". Po prostu

Gość dobra pani
Bepol - nie zajdą, a jeśli już, to wyjadą na wycieczkę zagraniczną z biurem "Abord turist". :P :D

\"ja jeszcze dorzucę\" - w pelni sie z Toba zgadzam. Tacy ludzie nie potrafia miec tez przyjaciol. Bo w koncu dla przyjaciol tez trzeba sie poswiecac. A to nie jest na reke :o

Gość ja jeszcze dorzucę
Tomek_1982 - wybacz, ale wciśniesz się na każdy temat i rzucasz tymi kulami w płot. :O Widziałam Cię nawet na temacie o ostrym seksie, w który też musiałeś wsadzić swoje 3 grosze (oczywiście ktrytyczne, bo przecież trza to robić "po bożemu")! Nie każdy żyje w Twoim katolickim, czarno-białym, poukładanym światku, więc wyluzuj trochę ze swymi świętojebliwymi mądrościami. :O