Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcę dzieci

Dlaczego nie chcę mieć dzieci

Polecane posty

Gość katranka
Oj dajcie sobie już spokój z tymi kłotniami Są ludzie, którzy nie chcą mieć dzieci, nie mają takiego instynktu i tyle. Albo sa na tyle wygodni i egoistyczni, że to uczucie zostaje stłumione. Jestem jak najbardziej za żeby oni nie mieli dzieci. Nie każdy musi je posiadać. Tym bardziej jeśli ma do nich taki czy inny stosunek i tylko je unieszczęśliwi. Drogi Tomku - człowiek moze realizować boski plan na wiele różnych sposobów - nigdzie nie jest napisane, że każdy człowiek musi mieć dzieci.

Gość Gadacz pełną gębą
A wnioskowanie: nie chce dzieci bo nie chce miec dzieci i juz to juz dla Pana Tomka za skomplikowana logika? W koncu chyba Bóg dał człowekowi wolną wolę, więc powiedz mi "katoliku" jakim prawem chcesz mi ją zabierać!

ja się cieszę, że są takie osoby, które świadomie nie decydują się na potomstwo. Potępiam te, które nie chcą a się decydują (np. żeby sąsiedzi nie mówili, bo ksiądz się dopytuje czemu tyle lat po ślubie a dzieci nie ma, czy choćby dlatego, żeby Tomek nie powiedział że jesteśmy słabi ;-) ) To jest właśnie chore i to należy tępić, bo właśnei stąd się później biorą źle wychowane dzieci (a włąściwie powinienem napisać \"nie wychowane\"). Powtórze: chwała tym którzy świadomie rezygnują z posiadania potomstwa!

Ja zyje tylko dla rodziny... Gdyby nie moja rodzina - mogloby mnie nie byc. Nic innego sie dla mnie tak nie liczy! Ale kazdy czlowiek jest inny :)

Tomek PRAWDOPODOBNIE- a to slowo wiele znaczy, bezdzietne małżeństwa mają płacić podatki- co oczywiście jest bzdurą, bo ten pomysł nie został przyjęty. Ludzie, którzy żyją na tzw \"kocią łapę\", a nie mają dzieci na pewno żadnych podatków płacić nie będą. Skąd ten pomysł, żeby z tytułu bezdzietności dostać karę w postaci kwoty pieniężnej do zapłacenia? Karać to należy morderców, gwałcicieli, pedofilow, a nie ludzi, którzy żyją inaczej niż większość.

to tak jakby człowiek nie mający telewizora miał płacić abonament, bo wszyscy mają, to on też powinien, a skoro nie ma to niech płaci. Za co ja mam płacić, za blędy większości??

Gość Antygzubie
Mam na imię Zosia mam 12 lat i jestem twoją fanka.

I znowu nasuwa się porównanie z telewizorami- nie masz telewizora, abonament powinieneś płacić, bo firma produkująca telewiory padnie i ludzie stracą pracę:P Zosia dzięki. Dam Ci autograf. Dla Zofii mojej fanki i przyjaciółki, zawsze pamiętająca- Antygzub:P

Niestety... ale mi sie kojarzy z kara :O I nie rozumiem dlaczego mialby placic ta kare ktos kto chce dziecko, a nie moze go miec :(

hahahahahahahaha:P Chcesz ratować tę bandę oszołomów? Chcesz, żeby Giertychowi, PiS-owcom i Moherowym Beretom żyło się lepiej? To zostań naszym rodzimym reproduktorem:P Nikt Ci tego nie broni, ale człowieku daj żyć innym. Pozwól innym decydować o swoim ciele i małżeństwie. Mam zmienić swoje poglądy, dać się zapłodnić i urodzić dziecko? gdybym to zrobiła zapewne poszłabym na strych i przełożyła sobie sznurek na szyi, a pod nogi podstawiła taboret, więc jednego czcigodnego obywatela byłoby mniej.

Spotkalam się tu z taką oto wypowiedzią: \"jesteśmy bardzo szczęśliwi...mamy dobrą pracę...pelno znajomych...wspólne pasje...hobby...czujemy się spelnieni...jesteśmy bardzo szczęśliwi...a na dzieci się nigdy nie zdecydujemy...sama znam parę z kilkunastoletnim stażem która żyje bez dzieci i niczego im nie grakuje...\" Tak. Teraz jesteście mlodzi, macie hobby, pracę, jesteście szczęsliwi.... Ale co się stanie kiedy będziecie na emeryturze, kiedy nadejdzie taki czas, że jedno z was odejdzie i zostaniecie sami.... Znajomi pewnie będą zajęci swoją rodziną, wnukami i nikt nie będzie mial ochoty zajmować się starym samolubnym czlowiekiem. Wiem co mówię, bo sama mam ciotkę która nie chciala dzieci. Kilka lat temu jej mąż zmarl a ona zostala sama. Nie ma co ze sobą zrobić bo on byl jej calym światem. A teraz awraca innym glowę swoją osobą, bo jest sama bidota....

Gość jak widać
natura sama reguluje i nie dopuszcza do przekazywania genu głupoty Nie chcesz? to nie masz i po co łeb zawracasz? Lepiej przejżyj sie w lustrze : młody, wykształcony, przystojny - sam smak no nie mogę samouwielbienie na 6+. Lepiej byś opwiedział dobry kawał bo pogoda marna i wieje jak diabli.

RAMBALDI ----< to dopiero egoizm- rodzić dzieci, żeby na starość nie zostać samemu. Licz się z tym, że Twoje dzieci mogą wyjechać na drugi koniec świata i będziesz się z nimi widywała raz na kilka lat, więc będziesz taką samą samotną staruszką jak Twoja ciotka.

jak widać----> geny głupoty są przkazywane aż w nadmierze. Nie zauważyłaś, że rodziny patologiczne są zazwyczaj wielodzietne?

Gość Mal-gosia z piekna figura
Oj,dajcie spokoj. Jak ktos nie chce miec dzieci to jego sprawa. Ja np. jestem dobrym czlowiekiem:pomagam zwierzatkom,czasami sasiadce z czwartego pietra-potrafie kochac i pomagac innym :) A wlasne dziecko,choc go jeszcze nie mam (mam nadzieje ze nigdy nie wpadne :( ),juz nienawidze:to zasrane dupsko,smierdzace pieluchy-fuj! I zbuzyloby moje wszystkie plany,moje marzenia,ze o mojej pieknej figurze nie wspomne.

Antygzub -------> nie chcę mieć dzieci po to by mial mnie kto dochować na starość. Po prostu chcę mieć dziecko (jedno). Po co? Nie będę tu pisala po co, bo mamy odminne zdania na ten temat i ani Ty mnie nie przekonasz ani ja Ciebie. A jeśli już moje dziecko wyjedzie na drugi koniec świata, to będę mogla chociaż zadzwonić, może nawet odwiedzić.... A skoro już mowa o przekazywaniu genów glupoty......... to zważ, że pewnie i ty je odziedziczylaś/leś............ skoro jesteś już na tym świecie.

Gość zatorek
kto ma pszczoły ten ma miód , kto ma dzieci ten ma smród.

jedna rzecz to rodzic dzieci a druga wychowywac. zastanawiam sie ile osob bedacych zwolennikami slicznych szkrabow zadaje sobie trud zeby z taka sama miloscia wychowywac pyskatych i pryszczatych podrostkow, palacych po katach i olewajacych nauczycieli. ostatnio prawie codziennie pojawiaja sie wiadomosci o nastoletnich ofiarach przemocy w szkole. zastanawiam sie czy nie lepiej byloby zeby ci, ktorzy nie potrafia nauczyc dziecka milosci lub chociaz szacunku do drugiego czlowieka, jednak nie zadawali sobie trudu posiadania dzieci, bo w ten sposob sprowadzaja sie tylko do produkowania \"wyrzutkow spoleczenstwa\" teraz zapewne poleca kamienie.... popieram tych ktorzy wola samotnie plawic sie w swoim malym, konsumpcyjnym swiecie bo dzieki temu ze nie maja dzieci, nie przekaza im takiego modelu zycia.

swoja droga ciekawe ze sporo kobiet, dla ktorych celem zycia jest posiadanie potomstwa i plucie na bezdzietnych, siedzi pozniej na forum wyplakujac ze maz ma mloda zgrabna kochanke.... zapewne przez to ta nienawisc do singli, ktorzy maja w zyciu inne cele... tak naprawde to powinny za to pluc na swoich facetow a nie na bezdzietne kobiety