Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

desiree83

paznokcie

Polecane posty

Ja wiem pewnie nie za dużo, bo jak pisałam, nosiłam akryl tylko 2 miesice. Zdjęłam je, bo przestało mnie byc stać na dopełnianie co tydzień (zmiana pracy na mniej płatną) i do tego za każdym razem po wizycie u kosmetyczki paznokcie były coraz grubsze. Niby piłowała wierzch przed nową warstwą akrylu, ale i tak były coraz grubsze - przestały mi się podobać. Ale to może akurat kwestia kosmetyczki że brzydko robiła, nie wiem. po zdjęciu miałam płytki grubości bibułki - najmniejszy dotyk sprawiał mi ból. Tak było dopóki całe paznokcie nie odrosły.

Jeżeli chodzi o zdejmowanie to ja musiałam je poprostu rozpuścić u kosmetyczki.Mozna też na siłe oderwać ale to bardzo niszczy płytke paznokcia. Nosiłam je ok roku.Wydaje mi sie ze napewno trzeba robic przerwy bo paznokieć musi sie zregenerować i przez jakisczas rosnąc normalnie poprostu odpoczac.

Acha, i właśnie pod koniec, to już przy każdym dopełnianiu bolały mnie palce :(

Szczerze powiedziawszy mnie to nie bolało, moze mam twardzsze paznokcie. Tylko na poczatku takie dziwne uczucie ze coś się ma na paznokciach ale to kwestia przyzwyczajenia :)

Mam nadzieję, że będzie ok. W sumie nie mam zamiaru ich przez rok nosić. A mogę sama je przypiłować zwykłym pilnikiem jakby mi za bardzo przeszkadzały?? I jak ja kurde będę soczewki zdejmować... Ale jakoś może sobie poradzę :)

Możesz piłowac takim pilniczkiem specjalnie do akryli. Wygląda trochę jak normalny papierowy ale jest chyba \"twardszy\". Ja też noszę soczewki. Jak założyłam akryl, to pierwszego dnia dłubałam przy soczewkach chyba z pół godziny, ale jak się już przyzwyczaiłam, to było mi nawet łatwiej niż z krótkimi paznokciami. Tylko trzeba uważać żeby nie uszkodzić soczewki, bo pazury są twarde.

Gość Pazurki
Dziewczyny ja mam juz paznokcie zelowe miesiac i sama sobie nadlewam bezbarwnym lakierem do paznokci tak mi kosmetyczka doradział...

Gość facetttt......
Witam Paniejestem mezczyzna i uwazam ze dlugie paznokcie czy tipsy zele lub akryle sa piekne sprawiaja ze sie rozplywam kiedy widze kobiete z dlugimi paznocikami uwazam ze nic tak nie podkresla piekna kobiecych dloni jak wlasnie dlugi paznokiec mam do was prosbe JESLI ktoras z was moglaby mi wyslac zdjecie swojej dloni z takimi pazurkami bede widzieczny chetnie tez prozmawiam o nich o dlugosci wzorach i wszytkim co z tym zwiazane uwilebiam ten temat moge orozmaiwac pisac o tym godzinami zapraszam was bedzie mi bardzo milo to moj adres armenkow@wp.pl